Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Alala rozumiem, że macierzyński masz jeszcze jakieś 4 miesiące ? Wiec jeśli przedłuża Ci umowę to masz jeszcze chwilę żeby powiedziec w jakimś bardziej pewnym i dogodnym terminie. A jeśli nie przedłuża to i tak ta informacja nic nie zmieni. Podsumowując, ja bym pewnie jeszcze nie powiedziała, dopiero w momencie kiedy się potwierdzi i będziesz spokojna - wtedy też możesz przerwać macierzyński i przejść na l4
-
Alala wrote:Marryy nie martw się, jeśli plamienie jest bez krwi to wszystko ok. Ja w pierwszej ciąży plamiłam na kawowo w okolicach terminu @.
MamaWojtka piękne zdjęcia
Co do kawy, to mnie w pierwszej ciąży najpierw odrzuciło, a potem jak już miałam ochotę to po wypiciu strasznie bolała mnie głowa. Dopiero pod koniec piłam bez żadnych dolegliwości Ale ja tam kawoszem nie jestem, piję 3-4 razy w tygodniu. Teraz na razie smakuje
Dziewczyny - doradźcie, mąż nie jest pomocny
Jestem na macierzyńskim - wzięłam 100, potem 60 bo liczyłam, że szybko zajdę w ciążę i przejdę znowu na l4 ciążowe, bo w mojej pracy od razu w ciąży wywalają na l4, zbyt stresująco, stojąco, delegacje itd. Zajść udało się dopiero teraz, a umowa do końca października. Firma wielka, przełożeni nic nie wiedzą, ani "wskórać" nie mogą, czy przedłużą nie wiem - ugadywaliśmy się, ze wrócę po macierzyńskim, ale nie dawałam im 100% pewności. Firma jest dosyć "prorodzinna" - przedłużają umowę zazwyczaj nawet kobietom, które zajdą w ciążę na okresie próbnym.
Lada dzień będę się widzieć z przełożoną, mówić o ciąży?
Jeszcze nikogo nie informowaliśmy, jeszcze nawet nie byłam u lekarza - więc nie wiadomo nawet czy ciąża się rozwija prawidłowo - no i teraz nie wiem.
Ja bym powiedziala nic ci nie szkodzi raczej mozesz tylko zyskać . Najwyżej ci nie przedłużą . Mi się wydaje ze warto być fair i grać w otwarte karty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 16:21
Nadinka83, Mama Wojtka lubią tę wiadomość
-
Hooney, tak, mam macierzyński jeszcze, ale jeśli nie przedłużą umowy, to nie mogę iść na L4, bo po zakończeniu macierzyńskiego będę miała status bezrobotnej.
Bardziej skłaniam się właśnie żeby powiedzieć, może akurat przedłużą i wyjdę na tym lepiej finansowo. A będzie co będzie. -
Dziewczyny ten wątek jest tak aktywny, że nie nadążam przeczytać wszystkich stron
Ale to fajnie
U mnie powtórka bety ;
19.10.2018 - Beta 198,99mlU/ml - Progesteron 39,52 ng/ml
22.10.2018 - Beta 1046,69mlU/ml - Progesteron 40,91 ng/ml - dwudniowy przyrost 199%
24.10.2018 - Beta 3295,10mlU/ml - Progesteron 70,65 ng/ml - dwudniowy przyrost 215%
Jest pięknie - HAPPY
Madamee92, Ariette1983, mother84, Samsaramsa, Nadinka83, Niezapomniana, Nita, Shirley, Lorella, Alala, Izieth lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem po wizycie. Jestem mega szczęśliwa i odetchnęłam!!!
Jest zarodek 1.04cm i serduszko bije pięknie FHR 157. Ciąża 7tc 1dzień. Kolejna wizyta za dwa tygodnie.Ariette1983, mother84, Samsaramsa, Nadinka83, Niezapomniana, Oleśka11, Nita, Shirley, Marryy, Lorella, KaśkaKwa, Alala, Izieth, kalika lubią tę wiadomość
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
KaśkaKwa super piękny przyrost!
Madamee gratuluję to możesz być spokojniejszaMadamee92 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Mama Wojtka wrote:Dziewczyny, zaraz was nadrobię, ale najpierw się podzielę bombą... Dzisiaj pierwsza wizyta... Widziałam serduszka.. tak, w liczbie mnogiej! Szok i głupawka totalna. A parę dni temu mówiłam mężowi, że na bank nie bliźniaki, bo się lepiej czuję niż ostatnio...
Super gratulacje z tego co tu podczytuje to już trzecia jesteś z bliźniakami.
Ja jeszcze USG nie miałam, ale po becie jest podejrzenie bliźniąt
Mama Wojtka lubi tę wiadomość
-
KaśkaKwa wrote:Dziewczyny ten wątek jest tak aktywny, że nie nadążam przeczytać wszystkich stron
Ale to fajnie
U mnie powtórka bety ;
22.10.2018 - Beta 1046,69mlU/ml - Progesteron 40,91 ng/ml - dwudniowy przyrost 199%
24.10.2018 - Beta 3295,10mlU/ml - Progesteron 70,65 ng/ml - dwudniowy przyrost 215%
Jest pięknie - HAPPY
Super przyrost! Może faktycznie będą bliźniaki?KaśkaKwa lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny. Na obchodzie podali mi wynik drugiej bety. 22.10 o 22 bylo 5300. Dzisiaj 24.10 o 6 rano 5500. Takze nie mam zludzen.
Jutro jeszcze dla pewnosci rano beta i USG i przenosza mnie na inną sale bo teraz leze z ciezarna i rozpoczynaja procedurę z tabletkami zeby otworzyć szyjke a potem zabieg.
Juz sie umowilam za 2 tygodnie do hematologa, endokrynologa i czekam na wyznaczenie terminu do.immunologa bo.przysluguja mi rozne badania ze wzgledu na to ze to 4 poronienie/ ciaza obumarla. Wczesniej nie mialam głowy do tych wszystkich badan, chciałam przejsc do.porzadku dziennego i wierzyc ze następnym razem bedzie dobrze ale w koncu musze się przebadac bo nie dam rady jesli to sie ppwtorzy jeszcze kiedys po.prostu mam trzesiawke na mysl o kolejnej ciazy, musze sie zregenerowac i odpoczac niepredko sie znowu zdecyduję.
kolejna ciaza jeśli się odwaze bedzie starannie opracowana pod wzgledem natychmiastowego L4, nogi do gory obstawa lekow i torba do szpitala w korytarzu bo tu zupelnie nie bylam przygotowana, nie mial mi kto dowiezc czegokolwiek przez te dni, wynudzilam się i nie moglam zajac glowy niczym.
Zaluje serdecznie ze nie bralam na wlasna reke acardu a tak robilam przy donoszonej ciazy i bylo wzglednie ok, ciaza nie obumarla
Zycze kazdej z was spokojnego oczekiwania do czerwca niech wchlona sie wszystkie wstrętne krwiaki, torbiele niech maluchy zdrowo rosną la a blizniaki siedza w brzuchach jak najdłuzej
Dziekuje za wsparcie15.06.2019...? -
KaśkaKwa wrote:Dziewczyny ten wątek jest tak aktywny, że nie nadążam przeczytać wszystkich stron
Ale to fajnie
U mnie powtórka bety ;
Jest pięknie - HAPPY
Ogromne gratulacje tak mocno trztmalam za Ciebie kciuki :* cudownie ze tak pieknie rosnie beta! Spokojnej nuuuuudnej ciazy zycze15.06.2019...? -
jolciaa171 wrote:Jutro lece na kolejną bete
Kochane a powiedzcie mi jak u WAS z piciem kawy?
Jeny ja tak uwielbiam kawe, taka z expresu
Ograniczam się juz do 1 dziennie, ale czasem cieżko na nocnej zmianie bez kolejnej kawusi.
Dziś moja ostatnia nocka ale się ciesze
Ja kocham kawę, ale poroniłam jedną ciąże i wyczytałam, że kawa zwiększa ryzyko poronienia ;-(
teraz piję codziennie kawe inkę i bardzo mi smakuje -
Mama Wojtka wrote:[No=https://naforum.zapodaj.net/730a184018de.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/730a184018de.jpg[/url]
Ja też chcę takie
Ale USG dopiero 31.10
Mama Wojtka lubi tę wiadomość
-
Co do tych nocek. Ja jestem Obecnie tydzień na l4 przez to Przeziębienie rodzinna kazała wylezec. Później planowałam wrócić na cały listopad jednak ale dzisiaj po tym plamieniu to już sama nie wiem.
Co do kawy to nie ciągnie mnie raczej. W tym tygodniu wypiłam 1,5 bo drugiej nie dopilam, zmdlilo mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 19:37
2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
Niezapomniana wrote:Czesc dziewczyny. Na obchodzie podali mi wynik drugiej bety. 22.10 o 22 bylo 5300. Dzisiaj 24.10 o 6 rano 5500. Takze nie mam zludzen.
Jutro jeszcze dla pewnosci rano beta i USG i przenosza mnie na inną sale bo teraz leze z ciezarna i rozpoczynaja procedurę z tabletkami zeby otworzyć szyjke a potem zabieg.
Juz sie umowilam za 2 tygodnie do hematologa, endokrynologa i czekam na wyznaczenie terminu do.immunologa bo.przysluguja mi rozne badania ze wzgledu na to ze to 4 poronienie/ ciaza obumarla. Wczesniej nie mialam głowy do tych wszystkich badan, chciałam przejsc do.porzadku dziennego i wierzyc ze następnym razem bedzie dobrze ale w koncu musze się przebadac bo nie dam rady jesli to sie ppwtorzy jeszcze kiedys po.prostu mam trzesiawke na mysl o kolejnej ciazy, musze sie zregenerowac i odpoczac niepredko sie znowu zdecyduję.
kolejna ciaza jeśli się odwaze bedzie starannie opracowana pod wzgledem natychmiastowego L4, nogi do gory obstawa lekow i torba do szpitala w korytarzu bo tu zupelnie nie bylam przygotowana, nie mial mi kto dowiezc czegokolwiek przez te dni, wynudzilam się i nie moglam zajac glowy niczym.
Zaluje serdecznie ze nie bralam na wlasna reke acardu a tak robilam przy donoszonej ciazy i bylo wzglednie ok, ciaza nie obumarla
Zycze kazdej z was spokojnego oczekiwania do czerwca niech wchlona sie wszystkie wstrętne krwiaki, torbiele niech maluchy zdrowo rosną la a blizniaki siedza w brzuchach jak najdłuzej
Dziekuje za wsparcie
Wiem, że teraz nic co tu napiszemy nie podniesie Cię na duchu. Mnie by nie podniosło na pewno. Napiszę tylko, że myślami jestem z Tobą i mam nadzieję, że dasz sobie z tym radę. I proszę, jeśli dołączysz do kolejnych wrześniowek/grudniówek/marcówek to odezwij się też tu czasem. Ściskam