Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapomniana, znajdź dobrego gina. Ja po pierwszej stracie, a właściwie tuż przed trafiłam na ogarniętą lekarkę, która usilnie namawiała mnie na badanie MTHFR, myślałam, że mnie naciąga na kasę, ale okazało się, że miała rację. W drugiej ciąży Clexane, Acard, Folian, metylowane witaminy i mam zdrową córeczkę
Trzymam kciuki i życzę wytrwałości w poszukiwaniu przyczyny, przyczyna się znajdzie, będą odpowiednie leki i będzie też zdrowy bobas, na pewno :*Niezapomniana lubi tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Blanka to leż i wypoczywaj jak tylko możesz, oby plamienia ustały i kolejna wizyta przyniosła całkowicie dobre wieści
Ja dziś muszę się ruszyć z domu i zaprowadzić synka do przedszkola, bo mąż ma na rano. Ginekolog zezwalała na krótki spacer, ale potem też będę leżała i odpoczywała.
Mnie tak gazy i wzdęcia ostatnio męczą...nie dosc, że brzuch boli normalnie to jeszcze pewno od tego. Ale wiem, że można Espumisan więc chyba dziś zakupię i będę się ratowała tym i laximama.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Niezapomniana- będziemy czekać na dobre informacje od Ciebie. Oby jak najszybciej! Blanka- trzymaj się i odpoczywaj.
A ja dalej z szoku bliźniaczego nie wyszłam. Mój pesymistyczny charakter mi nie pomaga. Dobrze, że mąż mnie do pionu stawia...Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Blanka85 wrote:Niezapomniana będę o Tobie pamiętać i będę 3mac kciuki i to bardzo mocno. Mam nadzieję, że Ci się jeszcze uda ...
Ja jestem dziś po wizycie . Jest serduszko ale profesor zamartwił się wczorajszym plamieniem przez to złe ułożenie wszystko jeszcze może się stać. Ja mam plan i teraz te kilka najbliższych tyg będę plackiem leżeć i liczę, że się uda27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
mother84 wrote:Blanka to leż i wypoczywaj jak tylko możesz, oby plamienia ustały i kolejna wizyta przyniosła całkowicie dobre wieści
Ja dziś muszę się ruszyć z domu i zaprowadzić synka do przedszkola, bo mąż ma na rano. Ginekolog zezwalała na krótki spacer, ale potem też będę leżała i odpoczywała.
Mnie tak gazy i wzdęcia ostatnio męczą...nie dosc, że brzuch boli normalnie to jeszcze pewno od tego. Ale wiem, że można Espumisan więc chyba dziś zakupię i będę się ratowała tym i laximama.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
U mnie znowu plamienia wrocimy tylko tym razem z bólem brzucha i to dość mocnym. Mam bardzo bolesne miesiączki i właśnie ten ból to przypomina...
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Shirley wrote:Bianka weź nospe, magnez i spróbuj dostać się jednak do lekarza.
Trzymam kciuki
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Jak wstaję z kucków albo szybko z leżenia to też zawroty głowy...
Blanka może skontaktuj się ze swoim lekarzem? Mnie też pobolewało podbrzusze, ale delikatnie, od rozciągania się wszystkiego. Jak mocno boli to sprawdziłabym to.
A ja dzisiaj jak wstałam myślałam, że haftnę...W nocy wstawałam do małego bo gorączkuje chyba na zęby i było ok, ale rano - masakra, jak chciałam się dalej położyć to wszystko mi się podnosiło. Na szczęście woda pomogła. Oby nie przyszły mdłości na stałe... W pierwszej ciąży rzygnęłam raz w 8tc i nic więcej się nie zdarzyłoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 09:23
-
Mi też się w głowie często kręci.
Dziś kupiłam jakaś herbatkę na trawienie. Może na te gazy pomoże. Ja też nic takiego nie jem.
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
A ja dziś sama nie wiem co się ze mną dzieje. Obudziłam się i w ryk. Przez godzinę prawie się nie umiałam uspokoić. Teraz trochę lepiej ale ciągle oczy mi się szkla. Taki straszny Stach mnie dopadł ze coś jest nie tak z moimi dzieciaczkami. Jak nie zapanuje emocjami to nie wiem jak dotrwam do wtorkowej wizyty.
-
Ja chyba oszaleje... Wczoraj profesor nie dawał wielkich szans bo twierdzi , że jest bardzo zle zagniezdzenie i kosmowka też w złym miejscu . Ale mówił, że są przypadki gdzie wszystko dobrze się kończy. Tylko nie może być plamienia.... No i wczoraj zaczęłam znowu plamić. Cała noc prawie nie spałam bo miałam skurcze itd ale to nie podbrzusze tylko już takie mega mocne . No i się pogodzilam , że to koniec to co się stało... skurcze odeszły i przestałam plamić. .. czułam, że z brzuchem coś się dzieje , a teraz spokój... chyba jednak piłka jest dalej w grze ....
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
Blanka może jedz na IP w razie co.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Blanka trzymam kciuki by plamienia ustały. Bierzesz progesteron?
Jesli u Ciebie są takie zagrożenia to bym moze spróbowała jechać na IP.
Shirley mnie czasem się kręci jak szybko wstanę z łóżka/kanapy/krzesła.
Też mam wzdęcia i gazy, a jem bardzo lekko, bo wszystko ciężki i co pachnie mi nie wchodzi.
Brzuch się musi przystosować, że coś się w nim dzieje i pewnie stąd reakcja.