Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję kochana !
Lekarz mówił, że jak dziecko będzie rosło to może być tak, że ona się przyklei z powrotem do worka, ale to tak chyba na pocieszenie.
Jak wróciłam zaczęłam czytać internet i zdjęcia dzieci bez kończyn mnie przeraziły ;-( to straszne ;-(
Obawiam się, że on mówił o kilku pasmach ;-( -
Nadinka83 wrote:KaśkaKwa przezierność ok
A co do tych pasm pierwszy raz słyszę o czymś takim. Może warto to skonsultować z innym lekarzem?
Na prenatalnych byłam w szpitalu, teraz skonsultuję to z moim lekarzem.
Wizytę mam 2.01. -
No brzmi to przerażająco-wierzę,że Cię to bardzo stresuje ale nie czytaj za dużo o tym,bo najczęściej się trafia na najczarniejsze scenariusze...Spokojnie poczekaj do kolejnej wizyty,bo nie bardzo chyba się da w tym momencie coś zrobić.Trzeba wierzyć,że te taśmy się przesuną.Porozmawiaj o tym ze swoim lekarzem- na pewno Cię uspokoi :* Mocno trzymam kciuki :*
Mama_Wojtka taka przezierność również jest dobraWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 17:23
KaśkaKwa lubi tę wiadomość
-
5 weekend szkoły, 4 egzaminy za mną i w końcu wracam do „żywych”
dobrze was w końcu na spokojnie poczytać, Kaśka i Asylia pięknie wyglądacie, jakie fajne brzuszki już
mi zostało kilka kg z poprzedniej ciąży, wiec na razie ukrywam brzuch
Kaśka, nt dzieciaczki majà ładne, z tymi taśmami kurczę, nie mam pojęcia, nigdy się z tematem nie spotkałam. Ale z tego co piszesz jesteś pod dobra opieka wiec głowa do góry
Dziewczyny, ja tez byłabym za grupa na fejsie, zawsze szybciej wejść i coś naskrobac
Pochwale się wam, ze zaczynam słyszeć „mama”na razie raczej nieświadomie - tzn nie bezpośrednio do mnie, ale wola tak jak czegoś potrzebuje, głodny, czy się przewróci i nie może wstać
KaśkaKwa, Marryy, bratfrandu lubią tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:No brzmi to przerażająco-wierzę,że Cię to bardzo stresuje ale nie czytaj za dużo o tym,bo najczęściej się trafia na najczarniejsze scenariusze...Spokojnie poczekaj do kolejnej wizyty,bo nie bardzo chyba się da w tym momencie coś zrobić.Trzeba wierzyć,że te taśmy się przesuną.Porozmawiaj o tym ze swoim lekarzem- na pewno Cię uspokoi :* Mocno trzymam kciuki :*
Mama_Wojtka taka przezierność również jest dobra
A możliwe, ta wartość została mi w głowie po prostu, ale pisałam że znakiem zapytania. Na pewno u Kaśki są dobre wartości.
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Alala wrote:5 weekend szkoły, 4 egzaminy za mną i w końcu wracam do „żywych”
dobrze was w końcu na spokojnie poczytać, Kaśka i Asylia pięknie wyglądacie, jakie fajne brzuszki już
mi zostało kilka kg z poprzedniej ciąży, wiec na razie ukrywam brzuch
Kaśka, nt dzieciaczki majà ładne, z tymi taśmami kurczę, nie mam pojęcia, nigdy się z tematem nie spotkałam. Ale z tego co piszesz jesteś pod dobra opieka wiec głowa do góry
Dziewczyny, ja tez byłabym za grupa na fejsie, zawsze szybciej wejść i coś naskrobac
Pochwale się wam, ze zaczynam słyszeć „mama”na razie raczej nieświadomie - tzn nie bezpośrednio do mnie, ale wola tak jak czegoś potrzebuje, głodny, czy się przewróci i nie może wstać
Ale supermój mama to tylko w płaczu a tak to ja jestem tata
Kaśka na pewno wszystko będzie dobrzeAlala lubi tę wiadomość
-
Ja czytałam,że lekarzy dopiero >4 niepokoi
Powyżej 3 to takie fifty-fifty ale poniżej 3to luzik -
Kasia, aż zaczęłam czytać na ten temat i wyczytałam, że jeśli jest podejrzenie taśm to jakimś mega wielkim super guru od tego jest lekarz, który nazywa się Krzysztof Preis i przyjmuje w Gdańsku. On też jest podobno pionierem operowania tej wady w naszym kraju. Gdyby Ci się to potwierdziło to może spróbuj u niego?
KaśkaKwa lubi tę wiadomość
-
Izieth wrote:Jeśli chodzi o przezierność, to po prenatalnych dostałam opis z takim wykresem:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8fdee09e25f.jpg
Im większe dziecko, tym większe może być NT.
gdzie robilas badanie bo mam takie same kolory i podobny wykresja miałam Nt 1,32
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Hiszpaneczka wrote:mój wynik pappa jest już do odbioru.
Skoro nie dzwonili do mnie tzn ze jest ok?
przy złym wyniku dzwonią? czy jak to wygląda?
Chyba wszędzie jest inaczej, bo ja mam papa do odbioru 7.01 u genetyka i tam rozmowa i omówienie wyników.
Od razu po badaniu mnie zapisali na 7.01.