Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hiszpaneczka wrote:A wy macie caly czas usg dopochwowo czy przez brzuch?
Dopochwowo usg szyjki i przez brzuch sprawdzamy co u dzieci.
GreenK - sutki bolą mnie najbardziej. A jak ostatnio postałam chwile na zimnym to miała m wrażenie że ktoś mi je rozgrzanymi szczypcami wykręca. Okropny ból.
Meluśka gratuluję udanej wizyty. Fajnie znać płeć ale co się odwlecze to nie ucieczea najważniejsze że dzieciątko zdrowe
A na zdjęciu mały człowieczek
Meluśka lubi tę wiadomość
-
Trzymam mocno kciuki za pozostałe wizyty dziś i jutro
Meluśka gratuluję udanej wizytySłodki dzidziuś
Meluśka lubi tę wiadomość
-
Meluśka płci raczej tam nie widać.Ja mam zdj.gdzie ewidentnie widzę siusiaka i jajka ale to 3D Oczywiście mogę się mylić
Wcześniej niż w 20tc nie powiedzą-nawet NIPT tu nie określa płci tak jak w Pl.Jest mi to obojętne,bo to moje 1wsze dziecko i wiadomo-zdrowie najważniejsze
Freyja lubi tę wiadomość
-
Cześć kochane widziałam dobre info z wizyt także moje gratulacje... Ja od rana bujam się z uszkami na wigilię wyszło 600 szt :p.... Jest na 32 osoby w tym roku na wigilii u teściowej więc trochę trzeba
.... Teraz jeszcze muszę na przegląd samochodu podskoczyć także cały dzień zabiegany... Co do zamkniętych grup, for itp. Dla mnie to obojętne tak naprawawdę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 16:51
3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓
-
Oleśka11 wrote:Takana, świetne wieści, gratuluję
Asylia, ja mam podobny brzuch do Ciebie, może nawet troszkę większy. Kilka dni temu musiałam wyjąć kolczyk z pępka, bo już mi go za bardzo wysadziło
Kaśka, wyglądasz prześlicznie ale przeżyłam szok, kiedy zobaczyłam jak wyglądasz. Cały czas myślałam o Tobie jak o rudej babeczce z kręconymi włosami:D:D to przez ten avatar
Kiedyś była i ruda, ale nigdy niekręcona chyba, że zakręcona
-
nick nieaktualny
-
Nadinka83 wrote:Dopochwowo usg szyjki i przez brzuch sprawdzamy co u dzieci.
GreenK - sutki bolą mnie najbardziej. A jak ostatnio postałam chwile na zimnym to miała m wrażenie że ktoś mi je rozgrzanymi szczypcami wykręca. Okropny ból.
Meluśka gratuluję udanej wizyty. Fajnie znać płeć ale co się odwlecze to nie ucieczea najważniejsze że dzieciątko zdrowe
A na zdjęciu mały człowieczek
jutro mam dr Janosz, pierwszy raz zobaczę ta pania doktor
Oby tylko na usg było ok
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Ja też już po prenatalnych:
Bliźnię 1 : CRL-59mm, FHR-159u/m, NT - 2,0mm, tydz 12+4
Bliźnię 2 : CRL-62mm, FHR-155u/m, NT - 1,7mm, tydz 12+4
Niestety mamy powody do poważnych zmartwień, jedno bliźnię na zespół pasm owodniowych, czyli w worku owodniowym są widoczne pasma ( taśmy), które mogą mu zagrażać, a mianowicie owijać się wokół kończyn prowadząc do amputacji, a nawet wokół głowy powodować poronienie ;-(
Jak leczyć, częste usg, a nawet operacje w łonie matki. To tyle co powiedzieli, reszta zależy od mojego lekarza.
Czy ktoś słyszał o takiej przypadłości? Dziewczyny, a przezierność ok ? - bo już nie chcę czytać internetów.
-
Kochana przezierność ok nic się nie martw.
Co do taśmy,to znajoma miała i po prostu było to do obserwacji.Z każdym usg ta taśma była coraz dalej dzidziusia i nie zagrażała.Mam nadzieję,że i u Ciebie tak będzie :* Uszy do góry-na pewno się przesunie :*KaśkaKwa lubi tę wiadomość