Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja czasem tez cos poczuje ale na razie zdarza sie to bardzo sporadycznie .
Tak w ogole witam sie w 14tc
Kciuki za dzisiejsze wizytyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 11:19
Hiszpaneczka, Magda - mbc, Mama Wojtka lubią tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Umówiłam się własnie na połówkowe - 28 stycznia.
Widziałam, że o wyborze imienia było. My wstępnie poznaliśmy płeć - lekarz powiedział, że mógłby się założyć, więc raczej nie powinno się zmienić, ale.. wiadomo jakaś szansa jest. I mamy jakieś typy, ale zgodnie stwierdziliśmy, że to odkładamy i wrócimy do tematu po połówkowych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 11:33
-
ja też już od kilku dni czuję takie smyranie w podbrzuszu i nawet nie dopuszczam do siebie myśli, że to mogłoby być coś innego niż moje dzieciątko.. W każdym razie nastraja mnie to ogromnym optymizmem i wolę wierzyć, że to są właśnie te pierwsze ruchy
Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
-
Ja też już czuję ruchy
Gdyby to była moja pierwsza ciążą, to na bank miałabym wątpliwości, czy to bobas, czy jelita (w poprzedniej ciąży dopiero mąż mnie uświadomił, że czuć ruchy, jak już poczuł pod ręką
). Nie są oczywiście regularne, tylko od czasu do czasu, ale i tak są super
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Marryy wrote:Odebrałam wyniki prenatalnych. Martwi mnie wymiar dwuciemieniowy czy nie jest za mały Co to jest dokładnie? I o czym Świadczy
To szerokość główki.
U mnie na prenatalnych 12t6d, młodziez miała:
CRL 63 mm - 12t5d
BPD 23 mm - 12t6dWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 12:44
-
Dziewczyny czy wy tez maci problem z lykaniem wit? Ja biore 3 x dziennie duphason.
1 tab wit prenatalne.
1tab dha
1tab magnezu
1tab kwasu foliowego metylowanego
I raz na jakis czas 1 tab wit b 12 metylowanej ..
Czasem az mnie dzwiga od tych witamin
Chciałabym magnez zwiekszyc ale nie dam rady ehh ..27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:Dziewczyny czy wy tez maci problem z lykaniem wit? Ja biore 3 x dziennie duphason.
1 tab wit prenatalne.
1tab dha
1tab magnezu
1tab kwasu foliowego metylowanego
I raz na jakis czas 1 tab wit b 12 metylowanej ..
Czasem az mnie dzwiga od tych witamin
Chciałabym magnez zwiekszyc ale nie dam rady ehh ..
Ja to łykam wszysko jak kaczka.
Jak miałam mdłości, to musiałam czasem poczekać na lepszy moment, ale generalnie nigdy nie miałam problemu.
Biorę rano euthyrox i później 2x Mama DHA Premium+czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurcze a ja coś czułam kilka dni temu tak jak pisałam, a teraz cisza. Wiec albo to faktycznie były jelita, albo to lożysko jednak blokuje. Ale to jeszcze nie etap w którym miałabym sie martwić, że nie czuje nic. Szczególnie przy pierwszej ciazy i łożysku na przedniej ścianie.
-
Asylia ja w pierwszej ciąży już czułam smyranie w środku w 14 tygodniu, musiałam poleżeć i chwile poczekać ale na wieczór zawsze się udało poczuć. Kopniaki poczułam w 19. Teraz na razie jeszcze nic.
My imię mamy wybrane jeśli będzie chłopiec, bo braliśmy je pod uwagę przy pierwszej ciąży, ale mąż wybrał inne. Jeśli będzie dziewczynka to typy mamy 3 i nie mam pojęcia którymi wybierzemyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 13:07
-
Ja w ciąży z synkiem smyranie/rybki poczułam dopiero na przełomie 18 i 19tc, więc nawet jakby teraz miałoby wcześniej (a to co czułam - dwa razy wieczorem, to było podobne, ale jednak chyba nie takie samo), to spokojnie jeszcze chwila jest.
Freyja lubi tę wiadomość
-
Pochwalcie się jakie imiona macie na 'listach'.
U nas dla chłopca byłby znów problem - z pierwszym synkiem tez był, nic nam nie pasowało na 100%, ale ostatecznie uważam, że wybraliśmy idealnie.Nie wyobrażam sobie by miał inaczej na imię.
Dla dziewczynki mamy kilka typów: Anna, Aleksandra, Izabela. Jeszcze chyba coś sie przewijało.
Mamy bardzo klasyczne, polskie nazwisko, wiec już pomijajac gust (to nie dla nas) odpadają wszelkie Brajany i Dżesiki - oczywiście bez urazy dla takich wyborów.jolciaa171 lubi tę wiadomość