Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w 18 tygodniu i 5 miesiącu.
Ale ten czas leci szybciutko!
A kogo polecacie z Ginmedica? Ja nie znam ginekologów z Wrocławia, bo mieszkam 60 km od Wrocka, ale chce pojechać do dobrego specjalisty na połówkowe.Hiszpaneczka lubi tę wiadomość
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
nick nieaktualnyOleśka11 wrote:To tylko dzięki temu że mam detektor i wiem, że serce bije. Bez tego to latałam co 1,5 tygodnia
a ja nawet detektora nie mam !! I jeszcze czeka mnie lot za kilka dni ale w sumie na to nie narzekam bo wreszcie sobie odpocznę
)
-
Magda_mbc ja tak wkłuwam się ok.3cm od pępka. Dziś super było-zero bólu uff
Dzwoniłam właśnie do szpitala,by spytać o swój posiew i nie mam bakterii jeeeeesssttt!!
Jolciaa171 mój brzuch to zasługa wzdęć-całe życie tak mam.Wystarczy,że wypiję szklankę napoju i już balonik-nie wspominając o jakimś większym posiłku.Teraz w ciąży,to już w ogóle hardcoreCo do wizyt,to chodziłam do tej pory co 2tyg. Teraz będzie 2,5 tyg.
Rodzicom o ciąży powiedziałam w 1wszy dzień świąt,bo mama zczaiła a nie będę przecież się wypierać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 12:10
-
Samsaramsa ja też mam 21+3. Polowkowe robie w miejscu gdzie te pierwsze prenatalne i w sumie to oni mnie pytali w ktorym teraz jestem tygodniu i dniu i sami na tej podstawie ustalali daty. Moj gin mówił żeby robić między 18+0 a 22+0 wiec w sumie to sie łapie. Chociaz tez na poczatku zastanawialam sie czy nie za pozno
-
Madamee92 wrote:Witam się w 18 tygodniu i 5 miesiącu.
Ale ten czas leci szybciutko!
A kogo polecacie z Ginmedica? Ja nie znam ginekologów z Wrocławia, bo mieszkam 60 km od Wrocka, ale chce pojechać do dobrego specjalisty na połówkowe.
Przede wszystkim to dzięki wspólnej pracy jego i hematologa jestem w ciąży
Zapisać się możesz online na stronie Ginemedica, tam możesz sobie poczytać też o każdym z lekarzu.
Wiem, że dr Rubisz jest też fajny, Fabijański kieruje do niego pacjentki, gdy jest na urlopie.
Chwalą też dra Śliża.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 13:16
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Czy któraś z Was ma przepuklinę pępkową? Mi się takie cudo przypałętało w pierwszej ciąży i teraz zaczyna dawać o sobie znać... Wiecie może, czy można w takiej sytuacji jakoś zapobiec pogłębianiu się problemu? Czy można naturalnie rodzić?synek 2013r
Aniołek 14 tc -
Ja już po. Jako że nie zrobili mi usg na. NFZ to zadzwoniłam do mojej gin i powiedziała że jest w przychodni i żeby przyjechać do niej. Dziecię w porządku, wszystkie pomiary bardzo ładne- Młodzieniec jest mały ale w normach jak na ten tydzień się mieści. No, ale żeby nie było zbyt kolorowo to okazało się że ta kosmówka co mi właziła w szyjkę macicy zamieniła się w polip ok 1centymetrowy. Mam się oszczędzać, zero seksu i kontrola za dwa-trzy tygodnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 13:40
-
Magda - mbc wrote:Ja chodzę do Krzysztofa Fabijańskiego i uważam go za bardzo dobrego lekarza.
Przede wszystkim to dzięki wspólnej pracy jego i hematologa jestem w ciąży
Zapisać się możesz online na stronie Ginemedica, tam możesz sobie poczytać też o każdym z lekarzu.
Wiem, że dr Rubisz jest też fajny, Fabijański kieruje do niego pacjentki, gdy jest na urlopie.
Chwalą też dra Śliża.
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
Ja chyba przez ten brak czucia ruchów to zwariuje. Mam czarne myśli
, a myślałam, że po prenatalnych mi przejdzie.. wiem że to wcześniej na ruchy , ale w tamtej ciąży czułam w 16 tyg, myślałam, że teraz będzie szybciej. Wtedy miałam łożysko na tylniej ścianie, teraz nie wiem. Dobrze, że 3.01 wizyta..
-
makalotia wrote:Ja chyba przez ten brak czucia ruchów to zwariuje. Mam czarne myśli
, a myślałam, że po prenatalnych mi przejdzie.. wiem że to wcześniej na ruchy , ale w tamtej ciąży czułam w 16 tyg, myślałam, że teraz będzie szybciej. Wtedy miałam łożysko na tylniej ścianie, teraz nie wiem. Dobrze, że 3.01 wizyta..
Czarnulka piękny brzuszek Chudzinko!czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Izieth wrote:Lady_Dior - ja mam jod w Composita Mama, kilka tygodni temu pytałam lekarki, czy mam brać (w poprzedniej ciąży nie brałam), to powiedziała, żeby brać. Stąd ta Composita.
.
Mi właśnie też lekarka w Pl doradzała ten suplement- ma naprawdę fajny skład-tylko u mnie problem z dostępnością w aptekach.Nigdzie nie znalazłam ale biorę wszystko na razie osobno poza tym jodem.Nie wiem,czy to w ogóle już nie za późno na jod
Makalotia a spróbuj wieczorem z ręką na podbrzuszu-może akurat coś poczujesz -
nick nieaktualny
-
GreenK też mam taki odczyn i posiew mam czysty
Może więcej wody z cytryną pij
Ja mam naprawdę kalafior zamiast mózgu.Faktycznie te zastrzyki trochę za blisko pępka wstrzykuję-nie wiem jak jak ulotkę czytałam -
GreenK wrote:Makalotia ja tez nie czuje, a wizyta 16.01.
Jeszcze odebrałam dziś wyniki krwi i moczu i pH 7,5 ( czy to nie za dużo)? Oraz dopadał mnie anemia:/