Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o połówkowe to mnie kilku lekarzy mówiło że lepiej robić po skończonym 20 tygodniu. Chyba też mamaginekolog o tym pisała na blogu że lepiej później bo dziecko miedzy 18 a 22 tygodniem bardzo szybko rośnie a im jest większe tym bardziej precyzyjnie można wszystko pomierzyć.
Ja następne usg mam około 20 stycznia. A ostatnie miałam na początku grudnia...
Nawet detektora nie mam...
Masakra. Nawet myślałam żeby gdzieś podejść prywatnie i zrobić ale ciągle sobie tłumaczę że zamartwiam się i wydziwiam niepotrzebnie...
2019 Natalka -
GreenK wrote:Makalotia ja tez nie czuje, a wizyta 16.01.
Jeszcze odebrałam dziś wyniki krwi i moczu i pH 7,5 ( czy to nie za dużo)? Oraz dopadał mnie anemia:/
Co do moczu: jak nie ma bakterii to ok, ale ja przy ph 7.00 (które jest w normie ale świadczy już o odczynie obojętnym, a powinien być lekko kwaśny) uznałam ze warto profilaktycznie zakwasić mocz, aby jednak zabezpieczyć się przed namnożeniem bakterii w przyszłości.2019 Natalka -
Chyba mnie coś ominęło albo jestem ślepa, ale nie widzę zdjęcia czarnulki?
Czarnulka, poka jeszcze raz
A mnie niestety przyoałętała się infekcja intymna. Swędzi, na szczęście żadnych upławów nie ma. A wszystko to dlatego, bo używałam kilka dni zapachowy papier toaletowy, a ja takiego nie mogę. Od razu mam infekcję wtedy. Muszę zawsze mieć zwykły, biały papier bez żadnych dodatkowych -
Pewnie uznacie mnie za panikare albo histeryczkę ale bylam dzisiaj na usg, musiałam się spokoic.
Maluch fikal, nie chciał się za bardzo pokazac, serduszko 154 uderzen, wymiary zgadzają się tzn glowka, brzuch, kosc udowa oraz ma ponad 9 cm oraz wazy 150 gram
Tak się ciesze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 19:03
Oleśka11, Samsaramsa, Lena2305, Alala, Takana5 lubią tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Doriska87 wrote:Też walczę z anemią. Biorę żelazo i niestety masakryczne zaparcia mam od tego (ile ja energii i sił poświęcam na walkę z nimi: woda, owoce suszone, jogurt...). Ale po nowym roku robię morfologię i przechodzę na soki z buraków i jabłek i natkę pietruszki. Mam nadzieję że pomoże i wystarczy i będę mogła odstawić żelazo w tabletkach.
Kochana na zaparcia pomogło mi kiwi, teraz na stałe włączyłam je do diety.
-
Cześć dziewczyny po świętach
U mnie dużo się działo, ale dzielnie nadrabiam zaległości.
Śłuzu u mnie sporo ale jest zanieczyszczony z luteiny więc cięzko mi go określić.
Imion dla dzieci dalej brak.
Pierwszy raz w ciąży w czwartek sięgałam po nospę, brzuch był tak twardy i tak ciągnął że wyprostować się nie mogłam. Już wiem dlaczego nie należy się w ciąży denerwować a ja niestety miałam z najemcą na mieszkaniu sporą akcję. Ale już się wyprowadził i będzie spokój.
Pieprzyków też mam dużo i nic się z nimi nie dzieje. Żadnych plam , linea negra też nie widoczna.
Ja mam połówkowe 18.01 to będzie 20+3.
Poduszkę ciążową dostałam pod choinkę ale jeszcze nie wypróbowałam.
Zastrzyki robię dzielnie. Raz bolą mniej a raz bardziej. I z siniakami podobnie. Raz tylko czerwona, raz mały siniak a kilka razy miałam paskudne krwiaki. No ale czego się nie zrobi dla okruszków
-
Dziewczyny zarazilam sie jakims wirusem i wymiotuje i jest mi bardzo niedobrze.
Zaczelo sie u znajomej w srode jej corka wymiotowala u kolejnej dwójka dzieci szwagier i jego corka to samo .. a mnie dzis wzięło boje sie bardzo o malenstwo
Wszysty widzielismy sie w pierwszy dzień świąt ..
Zaczelam wymiotowac o 18 i juz trzy razy wymiotowalam i.dalej mi nie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 20:18
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Ja już po wizycie. Wszystko w porządku. Mały zasuwał 143/min i waży już 172g. Potwierdził lekarz, że będzie Franek i nic się nie zmieniło. Był bardzo grzeczny podczas badania wszystko ładnie pokazywał. Wspólnie z lekarzem uznaliśmy że na tym poprzestajemy i uznajemy, że jest zdrowy. Dzisiaj wystawił piątkę do przybicia tak że nawet udało się zdjęcie zdobić.
Mama Wojtka, Hiszpaneczka, Lady_Dior, Samsaramsa, Trine91, Lorella, Izieth, Alala lubią tę wiadomość