Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Czarnulka, nie martw się, rota nie powinno zagrozić ciąży. Sama przechodziłam ok 10 tygodnia i też się martwiłam. Lekarz mnie uspokoił, że o ile się nie odwodnisz to dziecku nic nie będzie. Pij elektrolity najlepiej.
Lilka, gratulacje. Twoj Franek waży co do grama tyle ile mój Rysiek
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny. No mnie znowu pocislo
wymiotuje jak kot ..jeszcze biegunka sie zaczela
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czarnulka może weź jakiś enterol w saszetkach - ja daję dziecku, wiec nie powinno dzidzi zaszkodzić, a Tobie pomoże. Zdrówka!
-
Czarnulka24 oby Ci to szybko minęło i uważaj,by się nie udowodnić
No w ciąży to naprawdę trzeba na siebie dmuchać.Zdrówka :*
Lilka super-gratuluję udanej wizyty
Dziewczyny a orientujecie się jak to jest z przepływami? Od kiedy się sprawdza przepływy i czy zwykły ginekolog też to potrafi,czy musi być z certyfikatem? Totalnie nie orientuję się tym i tak się zastanawiam,czy moja zwykła lekarka może mi to sprawdzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 20:57
-
Lady_Dior wrote:Czarnulka24 oby Ci to szybko minęło i uważaj,by się nie udowodnić
Kilka super-gratuluję udanej wizyty
Dziewczyny a orientujecie się jak to jest z przepływami? Od kiedy się sprawdza przepływy i czy zwykły ginekolog też to potrafi,czy musi być z certyfikatem? Totalnie nie orientuję się tym i tak się zastanawiam,czy moja zwykła lekarka może mi to sprawdzić.
Mi na każdej wizycie sprawdzał mój lekarz on nie ma certyfikatów, na prenatalnych już sprawdzał -
Lady_Dior wrote:Czarnulka24 oby Ci to szybko minęło i uważaj,by się nie udowodnić
Lilka super-gratuluję udanej wizyty
Dziewczyny a orientujecie się jak to jest z przepływami? Od kiedy się sprawdza przepływy i czy zwykły ginekolog też to potrafi,czy musi być z certyfikatem? Totalnie nie orientuję się tym i tak się zastanawiam,czy moja zwykła lekarka może mi to sprawdzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 21:05
Freyja lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi.Będę w poniedziałek u lekarki,to się spytam o szczegóły.Moze by mi sprawdziła te żylne.
-
Dostałam e-maila od endokrynologa. Wczoraj robiłam badania i wyniki są dobre. Miesiąc temu np. TSH 0,0123 a teraz 1,04
. Także samo wszystko się unormowało, zgodnie z przewidywaniami.
Co do certyfikatów to mój lekarz nie ma, ale sprawdza. Ekspertem nie jestem, więc nie będę Cię przekonywać, że ten certyfikat jest zbędny/konieczny.Oleśka11, Lorella, 0202oliwcia lubią tę wiadomość
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
dzisiaj się witam w 19 tygodniu i nie mogę uwierzyć jak szybko ten czas mija
Na wadze +4kg więc sporo, nie objadam się, pije bardzo dużo wody, a mimo wszystko sporo przybieram.. jakoś nie czuje tego po sobie, brzuszek jest jeszcze bardzo mały, także nie wiem gdzie te kg się chowająDo końca ciąży chyba będę miała z 20kg na plusie, jak moja mama w każdej..
Jeszcze nieco ponad tydzień do wizyty, oby się kruszyna pokazała, bo cały czas staram się myśleć pozytywnie, że jest wszystko w porządku
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tygodniu ;*Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 07:54
Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
-
Trine91 wrote:dzisiaj się witam w 19 tygodniu i nie mogę uwierzyć jak szybko ten czas mija
Na wadze +4kg więc sporo, nie objadam się, pije bardzo dużo wody, a mimo wszystko sporo przybieram.. jakoś nie czuje tego po sobie, brzuszek jest jeszcze bardzo mały, także nie wiem gdzie te kg się chowająDo końca ciąży chyba będę miała z 20kg na plusie, jak moja mama w każdej..
Jeszcze nieco ponad tydzień do wizyty, oby się kruszyna pokazała, bo cały czas staram się myśleć pozytywnie, że jest wszystko w porządku
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tygodniu ;*
Już 19tc :o
Ja mam więcej od Ciebie na wadze a młodsza ciąża :p
W ciąży z synkiem na tym etapie co Ty jesteś też miałam +4kg a zakończyła ciążę z +15kg. Teraz też liczyłam że w tylu się zamieszczę ale raczej nieTrine91 lubi tę wiadomość
-
Ja teraz jeszcze stoję z waga ( ale miałam nadstan ok 5 kg ), w pierwszej ciąży na tym etapie miałam jakieś 2 na plusie, do połowy 4, a skończyło się 13 na plusie. Mam nadzieje, ze teraz aż tak nie poszaleje, zwłaszcza ze nie jestem chudzina.
Czarnulka, dużo zdrówkaja mam wrażenie, ze wszyscy w koło mnie i małego testują, od początku grudnia mąż chory, tata 2 razy, teraz mamę rozłożyło - mam nadzieje, ze nas nie złapie.
-
nick nieaktualny
-
Czarnulka. Ja mialam jelitówkę w 9 tyg. Nawet wode mineralną zwracałam. Jakby Ci sie pojawila goraczka tak jak mi to oklady zimne na czoło rób, nie przegrzewaj sie. Ja wtedy spalam pod kocem. Trzeba przeczekać, u mnie 1,5 dnia i przeszlo ale balam sie odwodnienia i faktycznie nic nie piłam, nie jadlam. Mam nadzieje, ze to nie wplynelo na babelki.
Jak sie troche uspokoilo to bardzo pomogla mi ciepla woda z cytryną. Pozniej male porcje i lekkostrawne jedzenie.
Oby Cie krótko trzymało.czarnulka24 lubi tę wiadomość
7 lat walki
6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
-
U mnie 14+2 i waga początkowa 77 a teraz 75,5 kg. Ale mam za soba wspomniana jelitowke, 2 rzygi i swieta z przeziebieniem wiec ostatnie o czym myslalam to jedzenie.
Nie mam żadnej diety, staram sie jeść mądrze ale frytki i kebab też sie zdarzyły
Brzuch jest widoczny, cycki zawsze mialam male ale ciut urosły przez ostatnie 3 tyg. Wczesniej tylko nabrzmiałe, pełniejsze.
Pytanie do Was, czy mimo picia 2-2,5l wody dziennie macie okropna suchosc w ustach?
Z czw na piątek od 2 w nocy do 5 nie spalam bo co zrobilam 3 lyki mineralnej juz czulam po chwili suchość. Dziwne to bylo ale wypilam w tym czasie ponad 1 l wody.
Przeciez przy blizniakach zapotrzebowanie na wode jest identyczne jak w ciazy pojedynczej.7 lat walki
6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
-
Samsaramsa może waga nam źle działa, bo jak czytam, że tu dziewczyny po 2kg przybrały, albo w ogóle to aż nie mogę uwierzyć :p
A tam na poważnie pewnie geny też tutaj mają duże znaczenie, bo koleżanka przez całą ciążę trzymała super dietę a kończyła z +19kg, tak jak jej mama w ciąży z nią...
Co do suchosci w ustach to ja też odczuwam, ale przede wszystkim w nocy, jak się obudzę to czuję się jak na pustyni..
Dziewczyny, które suplementują magnez- jaką dawkę dziennie bierzecie? Moja gin jest na urlopie, a wolę już cokolwiek zacząć brać na to stawianie się macicy
Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)