Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lusi91 gratulacje z tytułu udanej wizyty
Mnie też piersi pobolewaja. W dzień nie jest źle ale wieczorem po zdjęciu biustonosza tragedia. I jeszcze jak mi zimno na dworze np. zanim auto się nagrzeje. To mam wrażenie że sutki ktoś rozżarzonymi obcęgami wykreca.
Pytanie mam: czy ktoras z Was ma tak teraz lub w poprzedniej ciąży - że jak stanie na jednej nodze przy rozbieraniu się to towarzyszy temu uczucie jakby skurcz w podbrzusze chciał złapać? Całe podbrzusze się napina. Nie wiem czy to normalne? -
nick nieaktualny
-
Hiszpaneczka wrote:Dziewczyny czy was bola piersi? ja mam takie bolace ze nawet mam problem żeby spac na bokach a jak zaloze stanik i zdejme po całym dniu to jest masakra.
Ja od swojej wyjściowej wagi spadlam 3 kg i do tej pory nie idzie do góry -
Hiszpaneczka wrote:Oleśka11 a ile twój maluch miał crl ze lekarka mowila ze jest za maly?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 02:50
-
Dziewczyny martwię się
Od jakiegoś czasu ok 9 tyg ciąży podczas oddawania moczu mam kłucie po prawej stronie w miednicy. Na początku ból był lekki, myślałam że to wiązadła sie rozciagają i nic nie mówiłam lekarzowi.
Wyniki moczu w normie wychodziły a ból się dalej pojawiał ale lekki.
Ostatnio na poprzedniej wizycie powiedzialam o tym bolu lekarzowi, kazal powtorzyc badanie moczu. ateraz bede robic w tym tygodniu.
Teraz nad ranem bylam siusiu i bol byl o wiele mocniejszy... Zauwazylam ze pojawia sie jak mam slabszy strumien moczu lub musze bardziej "przeć" na pecherz.
Zaczelam czytac w necie i moze to jajnik? Skoro wyniki moczu wychodzily w normie. Juz sie naczytalam o rakach i torbielach jajnika i nie moge spac
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a ja mam jutro wizyte o 11.30
Wyjelam detektor z poprzedniej ciazy i teiche sie martwie bo nie moge znalezc serduszka a na tym etapie z bliźniakami nie bylo w ogole problemu .. ale fakt bliźniaki tyle miejsca nie mialy wiec łatwo bylo ich znalezc a tu grosiu ma tylko miejaca dla siebie. Doladowuje teraz go bo byla slaba bateria a wieczorem jeszcze poszukam . Mam nadzieję ze przez te mocne wymioty i biegunke nic sie nie stało27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Hiszpaneczka wrote:Dziewczyny czy was bola piersi? ja mam takie bolace ze nawet mam problem żeby spac na bokach a jak zaloze stanik i zdejme po całym dniu to jest masakra.
Ja od swojej wyjściowej wagi spadlam 3 kg i do tej pory nie idzie do góry27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Hiszpaneczka wrote:Czarnulka dobrze ze czujesz się już trochę lepiej, oby szybko przeszlo. Kiedy masz usg?
Hiszpaneczka lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Lusi91 wrote:Czarnulka kuruj się
My po wizycie maluch ma 170 gram i wszystko jest dobrze
Co do płci to lekarz jednak nie ma pewności czy to chłopiec więc dalej żyjemy w niepewności
Grunt że maluch zdrowy
Lusi91 lubi tę wiadomość
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Czarnulka24 fajnie,że doleciałaś bez problemu.Ja raz musiałam kierowcę zatrzymać,bo prawie zwymiotowałam a jak tylko wyszłam z busa,to mi przeszło
Na pewno jest wszystko dobrze-kciuki za wizytę
Ja też jutro wizytuję ale o 16.10 dopiero i już stresik od dwóch dni jest ale zawsze wieczorem dzidzia puka mi w dłoń,co mnie uspokajaCiekawe,czy lekarka nie uzna mnie za wariatkę,jak jej powiem,że na tym etapie czuję ruchy
Czekam na te prawdziwe kopniaki,bo te to tylko takie przeciąganie się i tylko pod dłonią czuję.
Piersi nabrzmiałe,żylaste ale od 9tg.bezbolesneOtoczki lekko zmieniły odcień ale prawie niezauważalnie.Ja mam jasną karnację,więc chyba raczej ciemny brąz odpada haha
Piję sobie inkę i odpoczywamMiłej niedzieli
Madamee92 wątpię, że jajnik może boleć przy sikaniu,poza tym każdą zmianę na jajniku lekarz powinien łatwo dostrzec.Nie mam pojęcia co to ale wątpię,żeby to był rakWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 10:49
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:Czarnulka24 fajnie,że doleciałaś bez problemu.Ja raz musiałam kierowcę zatrzymać,bo prawie zwymiotowałam a jak tylko wyszłam z busa,to mi przeszło
Na pewno jest wszystko dobrze-kciuki za wizytę
Ja też jutro wizytuję ale o 16.10 dopiero i już stresik od dwóch dni jest ale zawsze wieczorem dzidzia puka mi w dłoń,co mnie uspokajaCiekawe,czy lekarka nie uzna mnie za wariatkę,jak jej powiem,że na tym etapie czuję ruchy
Czekam na te prawdziwe kopniaki,bo te to tylko takie przeciąganie się i tylko pod dłonią czuję.
Piersi nabrzmiałe,żylaste ale od 9tg.bezbolesneOtoczki lekko zmieniły odcień ale prawie niezauważalnie.Ja mam jasną karnację,więc chyba raczej ciemny brąz odpada haha
Piję sobie inkę i odpoczywamMiłej niedzieli
Madamee92 wątpię, że jajnik może boleć przy sikaniu,poza tym każdą zmianę na jajniku lekarz powinien łatwo dostrzec.Nie mam pojęcia co to ale wątpię,żeby to był rakjestesmy na podobnym etapie
Lady_Dior lubi tę wiadomość
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Dziewczyny przez ta biegunke i wymioty chyba sie troche odwodnilam caly czas mam parcie na mocz a wysiusiam sie tylko troche i tyle a dalej uczucie ze chce mi sie siusiu ..
Cos polecacie ?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
nick nieaktualnyMadamee92 wrote:Dziewczyny martwię się
Od jakiegoś czasu ok 9 tyg ciąży podczas oddawania moczu mam kłucie po prawej stronie w miednicy. Na początku ból był lekki, myślałam że to wiązadła sie rozciagają i nic nie mówiłam lekarzowi.
Wyniki moczu w normie wychodziły a ból się dalej pojawiał ale lekki.
Ostatnio na poprzedniej wizycie powiedzialam o tym bolu lekarzowi, kazal powtorzyc badanie moczu. ateraz bede robic w tym tygodniu.
Teraz nad ranem bylam siusiu i bol byl o wiele mocniejszy... Zauwazylam ze pojawia sie jak mam slabszy strumien moczu lub musze bardziej "przeć" na pecherz.
Zaczelam czytac w necie i moze to jajnik? Skoro wyniki moczu wychodzily w normie. Juz sie naczytalam o rakach i torbielach jajnika i nie moge spac -
Dziewczyny fakt maluch dość duży
Czarnulka i pozostałe dziewczyny czekam na wieści z waszych wizyt... Ja jak mam pełniejszy pęcherz to też boli niestety
... A mnie emek zaraził jakimś paskudztwem... Głowa od rana boli i cieknie z nosa... Lezymy i się kurujemyczarnulka24 lubi tę wiadomość
3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓
-
Oleśka11 wrote:Mnie piersi już od miesiąca czy półtora nie bolą w ogóle.
mnie bardzo bolały na początku ciąży, potem mniej i potem w ogole. Ale od 2 tyg jest koszmar! zaczelao się znow delikatnie bol a teraz znow mam mocno. No hmm musze to przetrwać
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
czarnulka24 wrote:Dziewczyny przez ta biegunke i wymioty chyba sie troche odwodnilam caly czas mam parcie na mocz a wysiusiam sie tylko troche i tyle a dalej uczucie ze chce mi sie siusiu ..
Cos polecacie ?
staraj się pic dużo plynow!czarnulka24 lubi tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Hej Dziewczyny
Kciuki za jutrzejsze wizyty.
A ja się martwię. Od rana po zabawie z mężem non stop boli mnie podbrzusze. Taki dziwny tępy ból, jakbym miała zaraz okres dostać. Nie ma, żadnego plamienia, ale, ten ból mnie niepokoi bo jest ciągły i ani na moment nie przechodzi.
Myślicie, że jest czym się martwić?
Zdarza mi się to po Raz pierwszy, ogólnie praktycznie w ogóle nie mam żadnych boli w tej ciąży.