X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi91 gratulacje z tytułu udanej wizyty :)

Mnie też piersi pobolewaja. W dzień nie jest źle ale wieczorem po zdjęciu biustonosza tragedia. I jeszcze jak mi zimno na dworze np. zanim auto się nagrzeje. To mam wrażenie że sutki ktoś rozżarzonymi obcęgami wykreca.

Pytanie mam: czy ktoras z Was ma tak teraz lub w poprzedniej ciąży - że jak stanie na jednej nodze przy rozbieraniu się to towarzyszy temu uczucie jakby skurcz w podbrzusze chciał złapać? Całe podbrzusze się napina. Nie wiem czy to normalne?

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem która z Was, ale ktoś pisał k gavisconie na zgagę - dziękuję za polecenie :) Trzeci raz biorę na noc, bo mnie piecze, pewnie od nadmiaru kapusty. Szkoda tylko, że jest taki paskudny w smaku.

• Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    Dziewczyny czy was bola piersi? ja mam takie bolace ze nawet mam problem żeby spac na bokach a jak zaloze stanik i zdejme po całym dniu to jest masakra.

Ja od swojej wyjściowej wagi spadlam 3 kg i do tej pory nie idzie do góry :)
    Mnie piersi już od miesiąca czy półtora nie bolą w ogóle.

gann3e3k131pma53.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    Oleśka11 a ile twój maluch miał crl ze lekarka mowila ze jest za maly?
    Nie za bardzo rozumiem? Chodzi Ci o to czemu napisałam, że dziecko jest małe? Jeśli tak to nie na podstawie CRL, bo moi lekarze już na tym etapie nie mierzą od głowy do pupy. Mierzyła główkę, kość udową itd i generalnie wychodzi że dziecko jest z tych mniejszych póki co- w większości pomiarów sytuuje się na 5-10 centylu. Lekarka nie twierdziła, że jest za małe, tylko że właśnie w dolnej granicy normy. Tłumaczyła że na tym etapie to już dzieci rosną w swoim tempie i różnice mogą być między nimi bardzo duże, że już ujawniają się cechy dziedziczne- jedno będzie miało długie nogi i małą głowę, drugie dużą głowę a mały brzuszek itd. Ja oczywiście nie byłabym sobą gdybym już się nie martwiła ale staram się pocieszać, że ważniejsze jest to, że wychodzi że narządy, przepływy i wszystko inne w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 02:50

gann3e3k131pma53.png
  • Madamee92 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2018, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny martwię się :(
    Od jakiegoś czasu ok 9 tyg ciąży podczas oddawania moczu mam kłucie po prawej stronie w miednicy. Na początku ból był lekki, myślałam że to wiązadła sie rozciagają i nic nie mówiłam lekarzowi.
    Wyniki moczu w normie wychodziły a ból się dalej pojawiał ale lekki.
    Ostatnio na poprzedniej wizycie powiedzialam o tym bolu lekarzowi, kazal powtorzyc badanie moczu. ateraz bede robic w tym tygodniu.
    Teraz nad ranem bylam siusiu i bol byl o wiele mocniejszy... Zauwazylam ze pojawia sie jak mam slabszy strumien moczu lub musze bardziej "przeć" na pecherz.
    Zaczelam czytac w necie i moze to jajnik? Skoro wyniki moczu wychodzily w normie. Juz sie naczytalam o rakach i torbielach jajnika i nie moge spac :(

f2w3rjjgcmco5o1l.png

Musi być dobrze ❤

[*] Aniołek 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Mnie b bolą. I sutki i piersi. Do tego mam czerwone plamy na piersiach :/

• Lorella Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK wrote:
    Mnie b bolą. I sutki i piersi. Do tego mam czerwone plamy na piersiach :/
    GreenK mnie tez piersi okropnie bola. I piersi i sutki.

0d1y3e3kz4mwxduv.png

bfarxzdv5ixw2s0t.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam jutro wizyte o 11.30
    Wyjelam detektor z poprzedniej ciazy i teiche sie martwie bo nie moge znalezc serduszka a na tym etapie z bliźniakami nie bylo w ogole problemu .. ale fakt bliźniaki tyle miejsca nie mialy wiec łatwo bylo ich znalezc a tu grosiu ma tylko miejaca dla siebie. Doladowuje teraz go bo byla slaba bateria a wieczorem jeszcze poszukam . Mam nadzieję ze przez te mocne wymioty i biegunke nic sie nie stało

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    Dziewczyny czy was bola piersi? ja mam takie bolace ze nawet mam problem żeby spac na bokach a jak zaloze stanik i zdejme po całym dniu to jest masakra.

Ja od swojej wyjściowej wagi spadlam 3 kg i do tej pory nie idzie do góry :)
    Tak nieraz sie zdarzaja bole piersi takie mocniejsze

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    Czarnulka dobrze ze czujesz się już trochę lepiej, oby szybko przeszlo. Kiedy masz usg?
    Jutro usg 11.30 ostatnie bylo 2 tyg temu

Hiszpaneczka lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi91 wrote:
    Czarnulka kuruj się :) My po wizycie maluch ma 170 gram i wszystko jest dobrze :) Co do płci to lekarz jednak nie ma pewności czy to chłopiec więc dalej żyjemy w niepewności :) Grunt że maluch zdrowy :)
    Super duzy juz maluszek :)

Lusi91 lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka24 fajnie,że doleciałaś bez problemu.Ja raz musiałam kierowcę zatrzymać,bo prawie zwymiotowałam a jak tylko wyszłam z busa,to mi przeszło :P Na pewno jest wszystko dobrze-kciuki za wizytę :)

Ja też jutro wizytuję ale o 16.10 dopiero i już stresik od dwóch dni jest ale zawsze wieczorem dzidzia puka mi w dłoń,co mnie uspokaja :D :D :D Ciekawe,czy lekarka nie uzna mnie za wariatkę,jak jej powiem,że na tym etapie czuję ruchy :P :P Czekam na te prawdziwe kopniaki,bo te to tylko takie przeciąganie się i tylko pod dłonią czuję.

Piersi nabrzmiałe,żylaste ale od 9tg.bezbolesne :) Otoczki lekko zmieniły odcień ale prawie niezauważalnie.Ja mam jasną karnację,więc chyba raczej ciemny brąz odpada haha :D

Piję sobie inkę i odpoczywam :) Miłej niedzieli :)

Madamee92 wątpię, że jajnik może boleć przy sikaniu,poza tym każdą zmianę na jajniku lekarz powinien łatwo dostrzec.Nie mam pojęcia co to ale wątpię,żeby to był rak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 10:49

czarnulka24 lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Czarnulka24 fajnie,że doleciałaś bez problemu.Ja raz musiałam kierowcę zatrzymać,bo prawie zwymiotowałam a jak tylko wyszłam z busa,to mi przeszło :P Na pewno jest wszystko dobrze-kciuki za wizytę :)

Ja też jutro wizytuję ale o 16.10 dopiero i już stresik od dwóch dni jest ale zawsze wieczorem dzidzia puka mi w dłoń,co mnie uspokaja :D :D :D Ciekawe,czy lekarka nie uzna mnie za wariatkę,jak jej powiem,że na tym etapie czuję ruchy :P :P Czekam na te prawdziwe kopniaki,bo te to tylko takie przeciąganie się i tylko pod dłonią czuję.

Piersi nabrzmiałe,żylaste ale od 9tg.bezbolesne :) Otoczki lekko zmieniły odcień ale prawie niezauważalnie.Ja mam jasną karnację,więc chyba raczej ciemny brąz odpada haha :D

Piję sobie inkę i odpoczywam :) Miłej niedzieli :)

Madamee92 wątpię, że jajnik może boleć przy sikaniu,poza tym każdą zmianę na jajniku lekarz powinien łatwo dostrzec.Nie mam pojęcia co to ale wątpię,żeby to był rak :)
    A wiec trzymam kciuki za twoja wizytę :) jestesmy na podobnym etapie :)

Lady_Dior lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przez ta biegunke i wymioty chyba sie troche odwodnilam caly czas mam parcie na mocz a wysiusiam sie tylko troche i tyle a dalej uczucie ze chce mi sie siusiu ..
    Cos polecacie ?

07.06.2019 synek

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madamee92 wrote:
    Dziewczyny martwię się :(
    Od jakiegoś czasu ok 9 tyg ciąży podczas oddawania moczu mam kłucie po prawej stronie w miednicy. Na początku ból był lekki, myślałam że to wiązadła sie rozciagają i nic nie mówiłam lekarzowi.
    Wyniki moczu w normie wychodziły a ból się dalej pojawiał ale lekki.
    Ostatnio na poprzedniej wizycie powiedzialam o tym bolu lekarzowi, kazal powtorzyc badanie moczu. ateraz bede robic w tym tygodniu.
    Teraz nad ranem bylam siusiu i bol byl o wiele mocniejszy... Zauwazylam ze pojawia sie jak mam slabszy strumien moczu lub musze bardziej "przeć" na pecherz.
    Zaczelam czytac w necie i moze to jajnik? Skoro wyniki moczu wychodzily w normie. Juz sie naczytalam o rakach i torbielach jajnika i nie moge spac :(
    Ja mam lekki ból przy naprawdę pełnym pęcherzu. Ale myśle ze to nic takiego poprostumiejsca tam coraz mniej :)

• Lusi91 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny fakt maluch dość duży :) Czarnulka i pozostałe dziewczyny czekam na wieści z waszych wizyt... Ja jak mam pełniejszy pęcherz to też boli niestety
    ... A mnie emek zaraził jakimś paskudztwem... Głowa od rana boli i cieknie z nosa... Lezymy i się kurujemy

3 aniołki 💔💔💔
    Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:

mnie bardzo bolały na początku ciąży, potem mniej i potem w ogole. Ale od 2 tyg jest koszmar! zaczelao się znow delikatnie bol a teraz znow mam mocno. No hmm musze to przetrwać :)

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny przez ta biegunke i wymioty chyba sie troche odwodnilam caly czas mam parcie na mocz a wysiusiam sie tylko troche i tyle a dalej uczucie ze chce mi sie siusiu ..
    Cos polecacie ?

staraj się pic dużo plynow!

1usai09ki0pljcwv.png
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorella wrote:
    GreenK mnie tez piersi okropnie bola. I piersi i sutki.

możemy sobie podac reke z boleściami cyckow

Lena2305, Lorella, GreenK lubią tę wiadomość

1usai09ki0pljcwv.png
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny

Kciuki za jutrzejsze wizyty.
    A ja się martwię. Od rana po zabawie z mężem non stop boli mnie podbrzusze. Taki dziwny tępy ból, jakbym miała zaraz okres dostać. Nie ma, żadnego plamienia, ale, ten ból mnie niepokoi bo jest ciągły i ani na moment nie przechodzi.
    Myślicie, że jest czym się martwić?

Zdarza mi się to po Raz pierwszy, ogólnie praktycznie w ogóle nie mam żadnych boli w tej ciąży.

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ