Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lusi91 wrote:Dziewczyny fakt maluch dość duży
Czarnulka i pozostałe dziewczyny czekam na wieści z waszych wizyt... Ja jak mam pełniejszy pęcherz to też boli niestety
... A mnie emek zaraził jakimś paskudztwem... Głowa od rana boli i cieknie z nosa... Lezymy i się kurujemy27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nick nieaktualnyViolet Flower wrote:Hej Dziewczyny
Kciuki za jutrzejsze wizyty.
A ja się martwię. Od rana po zabawie z mężem non stop boli mnie podbrzusze. Taki dziwny tępy ból, jakbym miała zaraz okres dostać. Nie ma, żadnego plamienia, ale, ten ból mnie niepokoi bo jest ciągły i ani na moment nie przechodzi.
Myślicie, że jest czym się martwić?
Zdarza mi się to po Raz pierwszy, ogólnie praktycznie w ogóle nie mam żadnych boli w tej ciąży.
Wczoraj miałam coś podobnego. Weź nospę i staraj się nie stresowaćJa niestety przez to przeleżałam większość dnia.
Violet Flower lubi tę wiadomość
-
Violet Flower wrote:Hej Dziewczyny
A ja się martwię. Od rana po zabawie z mężem non stop boli mnie podbrzusze. Taki dziwny tępy ból, jakbym miała zaraz okres dostać. Nie ma, żadnego plamienia, ale, ten ból mnie niepokoi bo jest ciągły i ani na moment nie przechodzi.
Zdarza mi się to po Raz pierwszy, ogólnie praktycznie w ogóle nie mam żadnych boli w tej ciąży.
Ja ostatnio mialam takie jakby silne bóle miesiączkowe promieniujące aż do jajników(?) po usg dopochwowym. Tez mnie to zmartwiło ale w sumie po nospie i paru godzinach lezenia przeszlo.Violet Flower lubi tę wiadomość
-
Violet Flower wrote:Hej Dziewczyny
Violet Flower i jak wzięłaś nospę? Uspokoiło się? Mam nadzieję,że już lepiej się czujesz.
Mnie by takie bóle przeraziły,bo od początku mam 0 objawów ze strony brzucha.Pewnie nospa by poszła w ruch.
Violet Flower lubi tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:Violet Flower i jak wzięłaś nospę? Uspokoiło się? Mam nadzieję,że już lepiej się czujesz.
Mnie by takie bóle przeraziły,bo od początku mam 0 objawów ze strony brzucha.Pewnie nospa by poszła w ruch.
Jak mi do jutra nic nie przejdzie, to chyba poszukam jakiejś wizyty z rana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 18:22
-
Violet Flower wrote:Dzięki dziewczyny wzięłam tą nospe i leżę, ale jakiejś wielkiej poprawy nie ma. Dla mnie to nowość takie konkretne bóle, bo mnie w ogóle podbrzusze /brzuch w ciąży nie boli.
Jak mi do jutra nic nie przejdzie, to chyba poszukam jakiejś wizyty z rana.
Możesz wziąść jeszcze konska dawkę magnezu. Nie zaszkodzi a może pomócViolet Flower lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny zażywające heparynę-czym dezynfekujecie skórę?
-
Lady_Dior wrote:Dziewczyny zażywające heparynę-czym dezynfekujecie skórę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 19:17
Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
A ja pryskałam do tej pory octeniseptem i właśnie czytam,że zawiera składnik,który jest szkodliwy niby dla płodu.Jestem ciekawa ile jeszcze rzeczy robię źle i szkodzę sobie i dziecku.Czasem się odechciewa jak się to wszystko czyta...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 20:27
-
Lady_Dior wrote:A ja pryskałam do tej pory octeniseptem i właśnie czytam,że zawiera składnik,który jest szkodliwy niby dla płodu.Jestem ciekawa ile jeszcze rzeczy robię źle i szkodzę sobie i dziecku.Czasem się odechciewa jak się to wszystko czyta...
Teraz też mówią żeby pępka u dzieci nie przemywac octaniseptem. Ja się dowiedziałam po fakcie. -
Lady_Dior wrote:Dziewczyny zażywające heparynę-czym dezynfekujecie skórę?
Co do wagi to u mnie na razie na zero ... I szczerze mam nadziejr że długo tak zostanie bo mam sporą wage i chciała bym jak najmniej przytyc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 20:55
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Samsaramsa wrote:Teraz też mówią żeby pępka u dzieci nie przemywac octaniseptem. Ja się dowiedziałam po fakcie.
. Małgosia 2017
Aniołki
Oleśka11 wrote:A ja słyszałam żeby nie przemywac dziecku pępka octeniseptem tylko spirytusem.
. Małgosia 2017
Aniołki
czarnulka24 wrote:Jutro usg 11.30 ostatnie bylo 2 tyg temu
no i przede wszystkim zdrówka życzę ❤
. Małgosia 2017
Aniołki
https://mamotoja.pl/pediatra-ostrzega-octenisept-opoznia-odpadniecie-kikuta-pepka,pielegnacja-i-opieka-artykul,22368,r1p1.html
Teraz znalazłam ten artykuł. Właśnie u nas strasznie późno odpadł. Nie pamiętam dokładnie kiedy ale był ostatni z grupy sierpniowej. Na pewno dłużej miał niż 2miesiace. Której właśnie naszej sierpniowce później w szpitalu podczas jakiś badań czy pobytu przy chorobie powiedzieli ze ten octanisept nie jest najlepszy. I tak samo jak dentinox na zabkowanie. Podobno straszny syf, też to powiedzieli w szpitaluWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 21:02
Oleśka11 lubi tę wiadomość