Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Anusia dlatego właśnie napisałam haha, dużo pokrewnych sobie tematow widzę
Dodatkowo dołączam do dziewczyn mających problemy z tarczyca, ciągle trzymało się 1.2 mniej więcej, ostatnio zleciało poniżej normy, to lekarka zmniejszyła dawkę eutyhrox i w miesiąc polecialo w górę do 3.5! Więc czekam na endo teraz co dalej z tym robić, kosmos
A co do jelit to ja owoców i warzyw prawie wcale nie jem gotowane marchewki czy burak i surowe pomidory, to tyle. Po szpitalu mega diety na jelita pilnowalam ale schodzilo mi z wagi i nie chciało wracać. Więc jem teraz sporo i obserwuje organizm. No i przytyłam 3.5 kg haha
-
Nadinka83 wrote:Asylia mi lekarka zapowiada cc. Nie zaleca się pierworodka porodu bliźniaków
Ja też pierwszy, ale mój lekarz nic nie wspomina.
-
Samsaramsa wrote:Dziewczyny zakorkowało mnie i od 3 dni nie mogę się wypriznic. Brzuch już zaczyna mnie przez to pobolewac. Co mogę zjeść żeby się odkorkowac?
Mi pomaga kiwi, na stałe wprowadziłam je do diety ciężarnej
Zjedz 2-3 sztuki na noc i rano na kibelek
-
Ooo kurcze zazdroszcze! no a właśnie mi ta waga cały czas od dwóch miesięcy stoi na -2. Ostatnio już staram się jeść po prostu większe porcje - wierze w moc ziemniaka
Noo i smaruje wszystko centymetrowa warstwa margaryny, dolewam oleje na zimno do tego co się da...
Cuda wianki. Ginekolog sie cieszy(?), mowi ze im pozniej zaczne tyc tym lepiej
No ja też mogę się wypowiadać w sprawach tarczycy, zakrzepicy, i takich tamA tak na poważnie 3.5 to nie jest zły wynik! Wrócisz do pierwotnej dawki i będzie ok. My specjalnie trzymamy w okolicach 3 bo mam bardzo wysokie ft4 i jak mam niższe tsh to mam straszne kołatania serca i innych takich... Mój endo mówił że kiedyś przyszła do niego pacjentka z tsh 150! i z dzieckiem wszystko było ok! Takze mysle ze na spokojnie, najwazniejsze to sie nie denerwowac, tsh czesto skacze tez z nerwow
-
Samsaramsa wrote:Podobno często są w ciąży orgazmy przez sen i wtedy właśnie stawia się macica
Ha ha ja mam orgazmy w nocy nie tylko w ciąży
-
KaśkaKwa wrote:Ja też pierwszy, ale mój lekarz nic nie wspomina.
-
KaśkaKwa wrote:Mi pomaga kiwi, na stałe wprowadziłam je do diety ciężarnej
Zjedz 2-3 sztuki na noc i rano na kibelekJa nawet 3-4 potrafię zjeść na noc
KaśkaKwa lubi tę wiadomość
-
Zazdroszczę "Nietyjącym"
też bym chętnie nie tyła. A tu teraz ani zacząć ćwiczyć, ani nic. Tylko tyłek rośnie. Moje 18 kg z poprzedniej ciąży mnie przeraża, a wtedy schudłam na początku. Teraz nic nie chudłam więc będzie jeszcze gorzej..
-
KaśkaKwa wrote:Mamy bliźniąt ....
Macie częściej wizyty u lekarza mi kazał już przychodzić co 3 tygodnie.
więc nic mądrego nie powiemKaśkaKwa lubi tę wiadomość
-
makalotia wrote:Zazdroszczę "Nietyjącym"
też bym chętnie nie tyła. A tu teraz ani zacząć ćwiczyć, ani nic. Tylko tyłek rośnie. Moje 18 kg z poprzedniej ciąży mnie przeraża, a wtedy schudłam na początku. Teraz nic nie chudłam więc będzie jeszcze gorzej..
Ile masz na +? Ja całe szczęście przed ciąża byłam jeszcze na -3kg z przed poprzedniej ciąży alejuz ważę prawie tyle samo co w poprzedniej ciąży na tym samym etapie ;p
Obrze że początkowa wagę w książeczce mam wpisaną 2kg więcej to nie będzie to tak źle wyglądać haha xdWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 16:58
-
Samsaramsa wrote:Ile masz na +? Ja całe szczęście przed ciąża byłam jeszcze na -3kg z przed poprzedniej ciąży alejuz ważę prawie tyle samo co w poprzedniej ciąży na tym samym etapie ;p
Obrze że początkowa wagę w książeczce mam wpisaną 2kg więcej to nie będzie to także wyglądać haha xd -
To ja kurdupel 157 chyba jak kulka będę wyglądać pod koniec ciąży
ale nie przeraża mnie to na razie-byle bobo zdrowe
Muszę jeszcze kiwi dziś kupić i wypróbować ten sposób-uwielbiam złote kiwi mniaaam
Kolejne 300ml wody za mną -
nick nieaktualnyJa tez mam na + pomimo wymiotowanie 3 miesiące. Trudno- jedne tyją mniej inne więcej. Ja się nie obieram, nie jem słodyczy. Normalnie to wcale nie tyje a w ciazy widac jest inaczej. Nie ma co się tym stresować za bardzo
w sumie znam dziewczyny co tyły po 20-23 kg i ładnie zeszły z wagi i są super laskami teraz
-
nick nieaktualny
-
Witam wszystkie czerwcowe przyszle mamusie !!
jestem tu nowa ale obserwuje profil od dluższego czasu i postanowiłam dołaczyć
Mój termin wg OM 12.06 oraz z usg wychodzi 12.06 ale to po prenatalnych. Połówkowe mam 14.01 bardzo się staresuję aby wszystko z dzidziusiem było okej i zdrowe.
Jak tam Wasze brzusie w 17tc i 3 dniu u mnie trochę widać ale nie za wiele i martwię się czy aby na pewno wszystko jest ok.
Jednak wczoraj wieczorem gdy oglądaliśmy z mężem film położył mi na brzuszku dłoń i tak trzymał może dobre z pół godz i nagle w dole podbrzusza poczułam jakby konkretny kopniak taki delikatny ale jednak odczuwalny. Czy któraś tak miała od razu kopniaczek. Był tylko jeden . Barfzo się doczekać nie mogę gdy moje maleństwo zacznie sie ruszać tak że nie będę miała wątpliwosci . Dziś jest cisza.
Pozdrawiam wszystkie mamusie. I cieszę się że w końcu dołączyłam do Was na forum
Nadinka83, Mama Wojtka, KaśkaKwa, bratfrandu lubią tę wiadomość
-
Nadinka83 wrote:Moja lekarka już na początku zapowiedziała cesarkę. Potem trochę czytała i się doczytałam że takie są ogólne zalecenia. A jak poczytałam więcej o naturalnym porodzie bliźniaczym to szybko się pogodziłam z cesarką i już się nad tym nie zastanawiam.
-
Mi mąż właśnie kupił kiwi ;p
Też znam co z 30kg na plusie pięknie schudly ale jednak już trochę pracy je to kosztowało. Mi dużo pomogło kp i bardzo dużo zrzucilam w krótkim czasie. Oby teraz też tak byłono ale jednak wolę za dużo nie przytyć. Zawsze będzie trochę lżej. W poprzedniej ciąży najmniej przytyłam od 25tc do 32tc bo tylko 1.5kg a tak to co tydzień 0.5kg
KaśkaKwa lubi tę wiadomość