X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wieczorem po kolacji, zmęczona całym tygodniem pracy 9-18 usnęłam na fotelu tak samo jak to było przez większość pierwszego trymestru... I po dzisiejszej nocy mam takie pytanie:

Jaką poduszkę ciążową polecacie? Coraz trudniej jest mi ułożyć się do spania ;)

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczko, wyniki tarczycy super, Jak bez leków w ciągu miesiąca tak mało skoczyło to wydaje mi się że tarczyca sama sobie świetnie radzi. Mi w 3 tygodnie z 0.08 poszło w górę na 3.5 i to przy zmianie dawki tylko 2 razy w tygodniu, w pozostałe dni brałam Jak zawsze.

Freyja, polecam ta duza w kształcie C, dostałam ja nie święta, jest cudowna. Odciąza Mi niesamowicie kręgosłup i w ogóle idzie się super w niej pozwijac :D

gann3e3k0unlohxb.png

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakby któraś chciała to mam do oddania biustonosz do karmienia za koszt przesyłki 70E bardziej 70DD według mnie.
    Ten różowy z pierwszego zdjęcia https://thelingeriejournal.com/you-lingerie-to-showcase-maternity-nursing-collection-at-lingerie-fashion-week-in-new-york/

Ma malutką plamke ale nie wiem od czego, chyba coś na niego musiało kapnac. Później upiore go to zobaczę czy zejdzie. Wrzucę zdjęcia na fejsa

KaśkaKwa lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grecja tez dostałam ta w kształcie C. I bardzo fajnie się śpi :)

Freyja lubi tę wiadomość

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Dlaczego? Ja się konsultowałam z doradczynią w sprawie wiązania i ona mi poradziła ten sposób wiązania na początek. Poza tym chusty elastyczne głównie tak właśnie się wiąże...
    Elastyczne tak. Jestem na grupie chustowej gdzie są też doradcy i tam piszą, że to raczej wiązanie dla siedzących, bo ciężko tam odpowiednio ułożyć maluszka. Na początek polecają głównie kangurka lub też kieszonkę.
    Elastyczna to inna sprawa , kiedyś o nich trochę czytałam, ale w temat się nie wgłębiałam , bo nimi nie jestem zainteresowana.

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Lusi91 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochanie :) Witam się w 20 tc ..jak ten czas leci już połowa ciąży można powiedzieć za nami :) ......ja jeszcze w łóżku ale psinka już się domaga na spacer więc pora wstawać ....Do wizyty jeszcze tydzień już się nie mogę doczekać ..jednak 3 tyg przerwy to dla mnie za dużo zwłaszcza że wczoraj miałam pierwszy raz takie dziwne jak by skurcze napinanie się brzucha trwało to po kilka sekund dosłownie w dole brzucha i kilka razy się powtórzyło , brzuch przy tym też stwardniał na chwilę , wzięłam odrazu magnez i nospę i się połozyłam i zasnęłam ale troche mnie to niepokoi....ogólnie często miewam twardy brzuch ale w okolicy pępka wiec bardziej na wzdęcia mi to wygląda...biorę cały czs magnez magne b6 forte i to po 5 tabletek dziennie także dużo ...Mam nadzieję że z maluchem wszystko ok :)

Mama Wojtka lubi tę wiadomość

3 aniołki 💔💔💔
    Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również rozpoczynam 20-ty tydzień. W sumie więcej niż połowa minęła.. Wizyta 15.01, oby ta jedna dziewuszka dalej była dziewuszką...
    Lusi91, spokojnie, takie napinanie się zdarza. Jak bierzesz Magne b6 to też dobrze :-)

Lusi91, Freyja, GreenK lubią tę wiadomość

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • KaśkaKwa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    Ja wczoraj wieczorem po kolacji, zmęczona całym tygodniem pracy 9-18 usnęłam na fotelu tak samo jak to było przez większość pierwszego trymestru... I po dzisiejszej nocy mam takie pytanie:

No ja już to samo, brzuszek pobolewa w nocy jak źle się ułożę.
    Wczoraj właśnie zamówiłam na allegro typ C - koszt ok. 90zł

Dziś zaczynam 17 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 11:28

Freyja lubi tę wiadomość

cd7c541a76.png
    35 lat / 9 lat starań / 3xIUI /
    3xICSI/1x(*)6tc
    ET-09.10 / 9dpt-II 10dpt-198,99 13dpt-1046,69 15dpt-3295,10 22 dpt - 2xz 2,4mm 35dpt-<3 <3 - PARKA !
  • KaśkaKwa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka26 wrote:
    Tak ja mam adapter prawie od samego początku dużo jeżdżę samochodem. Polecam po pierwsze bezpieczeństwo, a poza tym dużo wygodniej. Mnie wszystkie uciski na brzuszek( którego jeszcze nie widać :P) powodują duży dyskomfort.

Też już odkupiłam i już jeżdzę, ale kurczę w tych grubych kurtkach ciężko się zapiać ;-)

cd7c541a76.png
    35 lat / 9 lat starań / 3xIUI /
    3xICSI/1x(*)6tc
    ET-09.10 / 9dpt-II 10dpt-198,99 13dpt-1046,69 15dpt-3295,10 22 dpt - 2xz 2,4mm 35dpt-<3 <3 - PARKA !
  • Nita Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makalotia, ja z kolei nigdy nie miałam tkanej chusty, bo tak jakoś wyszło, że w końcu nie kupiłam, ale teraz na pewno kupię i będę próbować również wiązania kangurka.

Oleśka, ja jestem zdania, że dziecko, szczególnie małe należy wręcz nosić, nosić i nosić ;) ono i tak jest przyzwyczajone do noszenia i kołysania w brzuchu przez 9 miesięcy, a później się rodzi do głośnego, jasnego i dziwnego świata, gdzie pełno ludzi. Wiadomo, że chce być tylko na mamie. Ale ja ogólnie wyznaję taki rodzaj rodzicielstwa, że noszę non stop, nawet teraz a synek ma 2 latka i waży prawie 14 kg. Jeszcze na początku ciąży go nosiłam w nosidle, tylko że na plecach. Do tej pory podchodzi do mnie w ciągu dnia np.jak gotuję i chce na ręce. Gotuję jedną ręką z nim na rękach. Tylko, że ja nie pracuję. Zwolniłam się z pracy jak byłam w pierwszej ciąży (problemy z szefem) i potem już nie wróciłam. Mogliśmy sobie finansowo pozwolić na to, abym jakiś czas siedziała w domu, ale teraz chciałabym już wrócić do pracy, do ludzi. Jak drugie dziecko się urodzi to myślę maks roczek, półtora i wracam do pracy, bo w domu można ochujeć za przeproszeniem ;D
    Także Oleśka wybór należy do Ciebie, ale jeśli wkurza cię wiązanie to myślę, że świetnie sprawdzi się u Ciebie chusta close caboo. Zakładasz przez głowę, z tyłu masz już wszyty X, z przodu też jest X tylko nie wszyty. Z boku dwa kółka, żeby można byłoby dociągnąć z każdej strony i już. Naprawdę polecam, zwłaszcza jak dziecko ma kolki albo refluks tak jak mój synek na początku, zanim go zamotałam tak normalnie to mi obrzygał całą chustę, biedaczek.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z łozyskiem na przedniej ścianie jak czujecie ruchy? Mnie zaczyna bardzo stresować. Raz jak się położę to czuć później przez kilka dni nic...

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się, ja mam podobnie. Wczoraj na przykład nic nie czułam, nawet wieczorem a zazwyczaj wieczorem zaczynała się imprezka. Teraz jest południe i nadal nic nie czuję. Łożysko na przedniej ścianie właśnie powoduje, że te pierwsze ruchy są nieregularne, słabo jeszcze wyczuwalne. Ja miałam ostatnio wizytę w szpitalu u lekarza i zapewniał mnie, że takie nieregularne ruchy na tym etapie to norma. Zjedz coś słodkiego i się połóż :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa ja mam jedno łożysko na przedniej a drugie na tylnej ścianie
    i mimo 20tyg. ruchy są nieregularne.

Ale wydawało mi się że 2 czy 3 razy czułam już takie ewidentne kopniaki.

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam właśnie z mężem oglądać wózki. Ten Joie Mytrax Signature mnie zauroczył. Lekki, zwrotny, składa się jednym ruchem. Do tego cena świetna. Chyba już nic nie będę szukać :)

Freyja lubi tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam jeszcze Tako Junamo Diamond S, tam amortyzacja jest świetna i koła duże i zwrotne. No i sam wózek bardzo ładny Niestety i stelaż i gondola i spacerówka dużo cięższe i też gorzej się składa- a to dla mnie priorytet bo dużo jeżdżę samochodem.

gann3e3k131pma53.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:

Taaak! Ja już w ogóle nie mogłam spać i zaczęłam szukać tych poduszek, najpierw nowych. Spodobała mi się firmy poofi, ale 229zł więc weszłam na olx i odkupiłam za 80zł ;)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaśkaKwa wrote:
    Też już odkupiłam i już jeżdzę, ale kurczę w tych grubych kurtkach ciężko się zapiać ;-)
    ja jeżdżę sporadycznie i na razie mnie pas nie uciska, zobaczymy jak będzie dalej :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Kirsten Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa ja mam łożysko na tylnej a ruchy czuję nadal bardzo nieregularnie. Są dni że wcale. Czasami zdarza się mocniejszy kopniak ale rzadko.

W poniedziałek mam pierwszą wizytę u lekarza w zasadzie od ... 30 listopada. W grudniu moja lekarka była chora i byłam u jakiejś przypadkowej w lux medzie, tragedia generalnie.
    Także już nie mogę się doczekać normalnej wizyty :)

Co do wózków to my mieliśmy baby design. Korzystała z niego intensywnie dwójka naszych dzieci a jest w stanie idealnym, totalnie bezawaryjny i super się prowadzi, nawet z podkładka dla starszaka. Cenowo tez dobrze wychodzi jak na tę jakość.
    Teraz się zastanawiam czy trzeciemu zmieniać czy już w nim dojezdzi. Jedyny minus jest taki że bardzo dużo korzystałam z niego w lecie i od słońca wyblakła trochę budka od spacerówki .

uwo93e3kyyhwh4fb.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Byłam właśnie z mężem oglądać wózki. Ten Joie Mytrax Signature mnie zauroczył. Lekki, zwrotny, składa się jednym ruchem. Do tego cena świetna. Chyba już nic nie będę szukać :)
    No ja właśnie dziś kupiłam (bo kolekcja 2018 tylko do wyprzedania, a mnie się podoba bardziej niż 2019) i mam całość i sobie myślę, że to szalone trochę mieć wózek w 18tc :D no ale co zrobisz. W ogóle strasznie dziś dużo ludzi kupowało wózki i Panie wcale nie w jakichś mocno zaawansowanych ciążach więc nie czułam się super dziwnie :P

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ale też ten Joie kupowałas? Ty chyba Cybex chciałaś?

gann3e3k131pma53.png
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ