Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde Marryy to długo już jesteś
Tak codziennie masz cały czas?Masz chwilowe te napięcia,czy trwają dłuższą chwilę? Ja dziś 2x to miałam i mam nadzieję,że się nie powtórzy.No ale w sumie dla świętego spokoju lepiej być pod opieką lekarzy.Trzymam kciuki za powrót do stanu sprzed tych twardnień
-
Ja jestem teraz na etapie wszelkich domowych sposobów walki z przeziebieniem. U mnie był czosnek z masłem i chlebem, sok z cytryną i miodem, prenalen na katar, do ssania i w proszku. I proponuję wyleżeć się w łóżku. Z imbirem uważajcie przy heparynie i acardzie, bo rozrzedza krew.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 15:35
-
Hm Mary, cały brzuch Ci twardnieje? Jak często?
Ja takie twardnienia czasem kilkanaście razy dziennie mam od 16 tygodnia, żaden lekarz się tym specjalnie nie przejął. Brzuch pomacali, kazali brać magnez i tyle. Aż dopytam przy kolejnej wizycie skoro Ciebie z tego samego powodu tyle w szpitalu trzymają
-
Najważniejsze że szyjka jest ładna długa i zamknięta. Zaczęło się od twardnienia brzucha jednostronnie np w okolicy pępka z jednej strony tak deformacji się brzuch miałam to w nocy później rano sie robiło też czasami poprostu brzuch twardy a czasami tak wychodziło. Poszłam do gin zbadał że twarde faktycznie. Nie cały czas ale trwa dłużej niż 10 sec. I od razu na szpital skierował. W sobote miała być tylko nospa ale dalej się robiło więc z magnezem do tego rozkurczowe tabletki 3x1. W niedzielę odstawil. Kroplowki ale już nie tak mocno jak na początku jednak dalej twardnial taki rozlany i dostałam Nospe dzisiaj tylko tabletki mam nadzieję że będzie wszytsko wporzadku i jutro wyjdę
asylia lubi tę wiadomość
2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
No oby było dobrze ale skoro szyjki to nie rusza,to chyba jest ok
Mi twardniał poniżej pępka-na bank macica ,bo co innego.No ale jestem dobrej myśliTak poza tym-żadnych bóli,nic dosłownie-jak nie w ciąży
Mówi się,że jak ciąża przebiega łagodnie,bez jakichś ostrych objawów- to na chłopca a dziewczynki dają mamie popalić
U mojej siostry to się sprawdziło
Ciekawe jak u mnie-czy sprawdzi się ten zabobon
-
Lady u mnie też jakby się sprawdza: z synkiem ciąża marzenie, kwitłam, żadnych mdłości, nie pamiętam większych bóli czy problemów.
Teraz podobno córa: do 12tc mdłości, wstręt do jedzenia, później troche problemów z szyjką, brzuch 'czuję' właściwie codziennie, mam mniej energii (chociaż tu troche zwalam na porę roku).
-
Szczesliwa1405 wrote:Cześć dziewczyny ja już po połówkowym
dzidzia zdrowa rozwija sie prawidłowo
dziewczyny czy któraś w 20 tyg miała ułożenie płodu główkowe? Niby lekarz nic nie mowił że jest coś źle. Czy dzidzia jeszcze ma tyle moejsca że mogła się odwrócić?
A co najlepsze to w 13 tyg powiedzieli nam że będzie chłopiec badanie było prywatnie genetyczne a dziś NFZ i że dziewczynka czy któraś tak miała i które się sprawdziło?czy lekarz nie zwracał uwagi na to?
Łożysko mam na przedniej ścianie a już widze na brzuchu pierwsze kopniaczki
Pozdrawiam Was wszystkie.i nie zrozumiałam- Twoje dziecko leży główkowo? Bo jeśli tak to tak jest właśnie najlepiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 16:07
-
Oleśka11 wrote:Dziecko to się może przekręcić do ostatnich godzin przed porodem więc bez obaw
i nie zrozumiałam- Twoje dziecko leży główkowo? Bo jeśli tak to tak jest właśnie najlepiej
Tak glówkowo było. Ale czy na tym etapie ma to jakieś znaczenie? To dopiero 20 tc -
nick nieaktualny
-
Ja czasem jeżdżę sobie detektorem po brzuchu to co kilka dni dziecko leży zupełnie inaczej
spokojnie, zazwyczaj na 3-5 tygodni przed porodem dziecko dopiero przybiera swoją pozycję aczkolwiek zdarza się, że nawet na kilka dni przed porodem powoli się obraca. Moj syn też się dość późno obrócił prawidłowo, dopiero jakoś w ostatnim miesiącu. No i to obracanie faktycznie bardzo bolało, myślałam że mi skórę rozerwie...
-
Z pozycją dziecka jest naprawdę różnie
Mojej siostry córka na połówkowych była ułożona miednicowo i tak została do porodu uparta
-
Tak jestem zła z powodu śmierci prezydenta Gdańska. Lubiłam gościa :'( co za kraj, podzielony przez dwie partie. W głowie się nie mieści, że nożownik włazi na scenę i zabija prezydenta. A gdzie ochrona? No brak słów po prostu...
Edit: Jerzy Owsiak złożył rezygnację z funkcji prezesa WOŚP. No pięknie... Co pisiory zrobiły z Polską!
A co do twardnień brzucha to ja jeszcze nie mam. Zawsze myślałam, że to dopiero w trzecim trymestrze występuje, ale widzę po was, że rzeczywiście może być wcześniej. Czasem mam kłucia z boku, koło jajników, zwłaszcza jak za szybko wstanę albo kichnę na leżąco.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 18:18
-
Oleśka11 wrote:Jezu, tak jakoś mną wstrząsnęła śmierć Adamowicza. I żona nawet nie zdążyła się z nim pożegnać... Masakra