X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • bratfrandu Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie też dotarły wieści najpierw przez niemieckie portale, potem doczytałam na polskich stronach... Brak słów. Weź sobie potem jako żona/matka/dziecko wytłumacz: tak musiało być, musiał umrzeć z rąk jakiegoś przypadkowego degenerata.

[*] Maj 2018, Synek?, 16. tc (poronienie zatrzymane)
    [*] Maj 2019, Synek 2600 g 50 cm, 36. tc (odklejenie łożyska)

Nie ma limitu nieszczęść i bólu na jedną rodzinę
  • bratfrandu Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Czy jest jeszcze jakaś czerwcówka, która w ogóle nie wie, nawet w 1%, jaka jest płeć dziecka? Czy tylko ja zostałam? :D
    Mam nadzieję, że w czwartek się dowiem ;)

Nita, ja też jeszcze nie znam płci. Pewnie dowiem się w przyszłym tygodniu na połówkowych. Koleżanka z pracy ma termin porodu na początek marca i nadal nie zna płci, bo nie chcą znać. Chcą mieć niespodziankę.

Miałam mieć dzisiaj normalną wizyte u gina i nic z tego nie wyszło. Okazało się, że źle mi w karcie wpisali i wizyta jest jutro.

[*] Maj 2018, Synek?, 16. tc (poronienie zatrzymane)
    [*] Maj 2019, Synek 2600 g 50 cm, 36. tc (odklejenie łożyska)

Nie ma limitu nieszczęść i bólu na jedną rodzinę
  • Lorella Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    mną też-liczyłam,że przeżyje :,( Nawet w Holandii o tym głośno w tv
    We Wloszech rowniez...

0d1y3e3kz4mwxduv.png

bfarxzdv5ixw2s0t.png
  • Trine91 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki, melduję się po połówkowych :)
    Maluszek to kawał klocka, bo dzisiaj miał prawie 400g i pan doktor powiedział, że jak będzie dalej w tym tempie przybierać i donoszę ciążę do 40 tygodnia to pewnie dobije do 4kg..
    A poza tym wszystkie parametry prawidłowe, łożysko wysoko, ułożenie miednicowe i maluszek jest bardzo nisko, bo cały czas naciska na pęcherz.. Tak fikał, że musiałam iść na spacer żeby go trochę ukołysać :p Buźkę zasłonił rączkami, a potem się przytulił do swojej rączki, tak wzruszające obrazki, że płakałam jak bóbr. Nózki miał skrzyżowane i zasłaniał się stopami, ale pozostał synusiem, także jesteśmy z mężem przeszczęśliwi :)

Ale za to mnie już totalnie rozłożyło przeziębienie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 20:48

Marryy, Freyja, Lady_Dior, Samsaramsa, bratfrandu, Lorella, Nadinka83, Pimka, GreenK, Nita, Violet Flower, Madamee92, Mama Wojtka, Izieth, jolciaa171, Lusi91 lubią tę wiadomość

mhsvjw4zrmx08mca.png
    Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dobrych wieści z wizyt! Zazdroszczę że już jesteście po. Ja mam dopiero 30.01.
    Ten brzuch chyba ze stresu mnie tak rozbolał. Rano się trochę zestresowałam i po południu mieliśmy niemiłe zdarzenie i od razu ten sam ból

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Trine91 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co podejrzewania płci po różnych ciążowych objawach to chyba nie ma co się sugerować :)
    U mnie od początku maluch daje popalić- mdłości, cały czas jakieś bóle brzucha, wysokie wskaźniki w badaniu Pappa (oba powyżej 1 MoM) co podobno sugeruje dziewczynkę i ogólnie ze wszystkich sposobów na rozpoznawanie płci u nas wychodziła książkowo panna, co też sugerowała w pewnym momencie moja gin prowadząca, ale dzisiaj widzieliśmy, że to na 99% synek, także chyba nie ma żadnej reguły i trzeba grzecznie czekać :)

mhsvjw4zrmx08mca.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine91 gratuluję synka ;) Niech dalej rośnie zdrowo :) Jesteś cały miesiąc do przodu ode mnie-jak Ci fajnie :)

Samsaramsa to fakt,że ze stresu może brzuch zaboleć,dlatego staraj się uspokoić.

Ja dalej cierpię na bezsenność-od 9 tc nie potrafię zasnąć :/ Jak już zasnę,to potem pobudka na siku ehh.Szkoda,że do pracy nie mogę chodzić-szybciej leciałby mi ten czas a tak,to zamulam w domu ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 21:19

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Trine91 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior mnie kiedyś dziewczyny doradziły picie melisy przed snem i faktycznie pomogło na bezsenność, teraz jest już znacznie lepiej. Oby to był tylko taki przejściowy etap i za jakiś czas Ci się poprawiło.
    A możesz chodzić na spacery, albo ćwiczyć? bo jak się trochę zmęczysz w ciągu dnia to też myślę, że powinno się lepiej spać :)

mhsvjw4zrmx08mca.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaraz se zapodam tą melisę,bo mam akurat z cytryną ;) No ja się ostatnio rozleniwiłam-powinnam się wziąć w garść i może coś poćwiczyć :P potem będzie płacz i zgrzytanie zębów jak na plusie będzie 20kg. :P Co ciekawe w tej ciąży w ogóle nie męczyła mnie senność,gdy w 1wszej ciąży zasypiałam na stojąco.

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! My dziś wróciliśmy z urlopu. Jednak lot samolotem w ciazy to stres, niby nic nie może się stac ale jednak wszystko stresuje :) . Przybrała od wagi wyjściowej ponad 4 kg.... no ale tak to już jest z wakacjami! Gratuluje wszystkich udanych wizyt. Ja mam wizyte za 2 dni a połówkowe za niecałe 2 tyg. Brzuch tez mi już widac. Jedyne co teraz dokucza to wciąż bólowe i swędzące piersi(!) jeśli maja byc tak bolące i wrażliwe do porodu to nie wiem jak przystawię dziecko.... no i biodra niestety dokuczają :/

• Nita Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt połówkowych dziewczyny. Olka, mój synek też często wywalał jajca na USG. Zawsze tak dorodnie się rozkraczył z klejnotami, że nie było wątpliwości i nie trzeba było być specjalistą w USG, żeby zobaczyć, że chłopak :P faceci już tak mają, że z reguły wywalają od razu ;D
    Ja od jakiegoś czasu czuję, że noszę ponownie chłopaka, a mąż twierdzi, że dziewczynka. Jestem na 90% przekonana, że chłopak. :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine91-gratulacje!
    Z bezsennością w tej ciąży nie mam kłopotów. Dziecko to skuteczny lek ;-). Poprzednio zasypiałam nad ranem, spałam w salonie żeby mieć tv i mężowi nie przeszkadzać ;-).
    Ja jutro mam wizytę :-)

Trine91 lubi tę wiadomość

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Gratuluję udanych wizyt połówkowych dziewczyny. Olka, mój synek też często wywalał jajca na USG. Zawsze tak dorodnie się rozkraczył z klejnotami, że nie było wątpliwości i nie trzeba było być specjalistą w USG, żeby zobaczyć, że chłopak :P faceci już tak mają, że z reguły wywalają od razu ;D
    Ja od jakiegoś czasu czuję, że noszę ponownie chłopaka, a mąż twierdzi, że dziewczynka. Jestem na 90% przekonana, że chłopak. :)
    Ciekawe czy przeczucie Cię nie myli. Ja byłam pewna, że mam dziewczynkę. Śniła mi się po nocach nawet...a tu zonk :)

Trine91, ja również gratuluję. Rzeczywiście kawał klocka :)

Dominika, a Ty jutro połówkowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 00:49

gann3e3k131pma53.png
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. O 18.20 dopiero, więc dzień będzie się dłużył...

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje cudownych wieści z wizyt :)

Trzymam kciuki za kolejne dobre wieści :)

Ja mam wizyte za tydzień i już się stresuje, niech ten czas szybciej mija :)

Wczoraj miałam wrazenie jak się polozylam na boku ze czuje maluszka! mam nadzieje ze to było to!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 07:31

Oleśka11, Mama Wojtka lubią tę wiadomość

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine91 gratuluję synka i kawal chlopa z niego :)

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :) Trzymaj dzisiaj kciuki, mam połówkowe o 13.20 :)

Freyja, jolciaa171, Trine91, Lady_Dior, Mama Wojtka lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK wrote:
    Hej dziewczyny! My dziś wróciliśmy z urlopu. Jednak lot samolotem w ciazy to stres, niby nic nie może się stac ale jednak wszystko stresuje :) . Przybrała od wagi wyjściowej ponad 4 kg.... no ale tak to już jest z wakacjami! Gratuluje wszystkich udanych wizyt. Ja mam wizyte za 2 dni a połówkowe za niecałe 2 tyg. Brzuch tez mi już widac. Jedyne co teraz dokucza to wciąż bólowe i swędzące piersi(!) jeśli maja byc tak bolące i wrażliwe do porodu to nie wiem jak przystawię dziecko.... no i biodra niestety dokuczają :/

To jeden z moich największych strachów... mam tak wrażliwe sutki, że nie wiem czy dam radę karmić :( Mam nadzieję, że to się jeszcze zmieni.

Jeśli chodzi o lot samolotem to zastanawialiśmy się by polecieć do mamy na Wielkanoc, ale ginekolog sobie tego nie wyobraża mimo dotychczasowego braku komplikacji. W sumie faktycznie 34tyg to już nie pora na latanie...

Ja dzisiaj pół nocy nie przespałam, nie mogę się ułożyć. Albo bolą biodra, albo coś z brzuchem przeszkadza... Odwlekamy kupienie poduszki bo nie chce żeby zrobiła mur między mną a mężem, ale chyba nie mam wyboru jeśli nadal chce pracować.

• jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również wszystkim gratuluję udanych wizyt i zazdroszcze już tych badań połowkowcyh :)

U nas połówkowe dopiero 15 lutego dokłądnie za miesiąc.

Dziś lece na USG piersi, jutro Endo

uwo99jcga48s16g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    To jeden z moich największych strachów... mam tak wrażliwe sutki, że nie wiem czy dam radę karmić :( Mam nadzieję, że to się jeszcze zmieni.

Jeśli chodzi o lot samolotem to zastanawialiśmy się by polecieć do mamy na Wielkanoc, ale ginekolog sobie tego nie wyobraża mimo dotychczasowego braku komplikacji. W sumie faktycznie 34tyg to już nie pora na latanie...

Ja dzisiaj pół nocy nie przespałam, nie mogę się ułożyć. Albo bolą biodra, albo coś z brzuchem przeszkadza... Odwlekamy kupienie poduszki bo nie chce żeby zrobiła mur między mną a mężem, ale chyba nie mam wyboru jeśli nadal chce pracować.
    34 tydzień to faktycznie już pozno na lot.. nawet cześć lini już nie wpuszcza na pokład :)
    Mi tez coraz gorzej ze spaniem :/ a przecież brzuch dopiero teraz zacznie rosnąć....
    A z tymi sutkami chyba mało kto tak ma jak my.... mam nadzieje E jakoś to przejdzie.

Freyja lubi tę wiadomość

‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ