WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • bratfrandu Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie też dotarły wieści najpierw przez niemieckie portale, potem doczytałam na polskich stronach... Brak słów. Weź sobie potem jako żona/matka/dziecko wytłumacz: tak musiało być, musiał umrzeć z rąk jakiegoś przypadkowego degenerata.

[*] Maj 2018, Synek?, 16. tc (poronienie zatrzymane)
    [*] Maj 2019, Synek 2600 g 50 cm, 36. tc (odklejenie łożyska)

Nie ma limitu nieszczęść i bólu na jedną rodzinę
  • bratfrandu Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Czy jest jeszcze jakaś czerwcówka, która w ogóle nie wie, nawet w 1%, jaka jest płeć dziecka? Czy tylko ja zostałam? :D
    Mam nadzieję, że w czwartek się dowiem ;)

Nita, ja też jeszcze nie znam płci. Pewnie dowiem się w przyszłym tygodniu na połówkowych. Koleżanka z pracy ma termin porodu na początek marca i nadal nie zna płci, bo nie chcą znać. Chcą mieć niespodziankę.

Miałam mieć dzisiaj normalną wizyte u gina i nic z tego nie wyszło. Okazało się, że źle mi w karcie wpisali i wizyta jest jutro.

[*] Maj 2018, Synek?, 16. tc (poronienie zatrzymane)
    [*] Maj 2019, Synek 2600 g 50 cm, 36. tc (odklejenie łożyska)

Nie ma limitu nieszczęść i bólu na jedną rodzinę
  • Lorella Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    mną też-liczyłam,że przeżyje :,( Nawet w Holandii o tym głośno w tv
    We Wloszech rowniez...

0d1y3e3kz4mwxduv.png

bfarxzdv5ixw2s0t.png
  • Trine91 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki, melduję się po połówkowych :)
    Maluszek to kawał klocka, bo dzisiaj miał prawie 400g i pan doktor powiedział, że jak będzie dalej w tym tempie przybierać i donoszę ciążę do 40 tygodnia to pewnie dobije do 4kg..
    A poza tym wszystkie parametry prawidłowe, łożysko wysoko, ułożenie miednicowe i maluszek jest bardzo nisko, bo cały czas naciska na pęcherz.. Tak fikał, że musiałam iść na spacer żeby go trochę ukołysać :p Buźkę zasłonił rączkami, a potem się przytulił do swojej rączki, tak wzruszające obrazki, że płakałam jak bóbr. Nózki miał skrzyżowane i zasłaniał się stopami, ale pozostał synusiem, także jesteśmy z mężem przeszczęśliwi :)

Ale za to mnie już totalnie rozłożyło przeziębienie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 20:48

Marryy, Freyja, Lady_Dior, Samsaramsa, bratfrandu, Lorella, Nadinka83, Pimka, GreenK, Nita, Violet Flower, Madamee92, Mama Wojtka, Izieth, jolciaa171, Lusi91 lubią tę wiadomość

mhsvjw4zrmx08mca.png
    Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dobrych wieści z wizyt! Zazdroszczę że już jesteście po. Ja mam dopiero 30.01.
    Ten brzuch chyba ze stresu mnie tak rozbolał. Rano się trochę zestresowałam i po południu mieliśmy niemiłe zdarzenie i od razu ten sam ból

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Trine91 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co podejrzewania płci po różnych ciążowych objawach to chyba nie ma co się sugerować :)
    U mnie od początku maluch daje popalić- mdłości, cały czas jakieś bóle brzucha, wysokie wskaźniki w badaniu Pappa (oba powyżej 1 MoM) co podobno sugeruje dziewczynkę i ogólnie ze wszystkich sposobów na rozpoznawanie płci u nas wychodziła książkowo panna, co też sugerowała w pewnym momencie moja gin prowadząca, ale dzisiaj widzieliśmy, że to na 99% synek, także chyba nie ma żadnej reguły i trzeba grzecznie czekać :)

mhsvjw4zrmx08mca.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine91 gratuluję synka ;) Niech dalej rośnie zdrowo :) Jesteś cały miesiąc do przodu ode mnie-jak Ci fajnie :)

Samsaramsa to fakt,że ze stresu może brzuch zaboleć,dlatego staraj się uspokoić.

Ja dalej cierpię na bezsenność-od 9 tc nie potrafię zasnąć :/ Jak już zasnę,to potem pobudka na siku ehh.Szkoda,że do pracy nie mogę chodzić-szybciej leciałby mi ten czas a tak,to zamulam w domu ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 21:19

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Trine91 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior mnie kiedyś dziewczyny doradziły picie melisy przed snem i faktycznie pomogło na bezsenność, teraz jest już znacznie lepiej. Oby to był tylko taki przejściowy etap i za jakiś czas Ci się poprawiło.
    A możesz chodzić na spacery, albo ćwiczyć? bo jak się trochę zmęczysz w ciągu dnia to też myślę, że powinno się lepiej spać :)

mhsvjw4zrmx08mca.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaraz se zapodam tą melisę,bo mam akurat z cytryną ;) No ja się ostatnio rozleniwiłam-powinnam się wziąć w garść i może coś poćwiczyć :P potem będzie płacz i zgrzytanie zębów jak na plusie będzie 20kg. :P Co ciekawe w tej ciąży w ogóle nie męczyła mnie senność,gdy w 1wszej ciąży zasypiałam na stojąco.

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! My dziś wróciliśmy z urlopu. Jednak lot samolotem w ciazy to stres, niby nic nie może się stac ale jednak wszystko stresuje :) . Przybrała od wagi wyjściowej ponad 4 kg.... no ale tak to już jest z wakacjami! Gratuluje wszystkich udanych wizyt. Ja mam wizyte za 2 dni a połówkowe za niecałe 2 tyg. Brzuch tez mi już widac. Jedyne co teraz dokucza to wciąż bólowe i swędzące piersi(!) jeśli maja byc tak bolące i wrażliwe do porodu to nie wiem jak przystawię dziecko.... no i biodra niestety dokuczają :/

• Nita Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt połówkowych dziewczyny. Olka, mój synek też często wywalał jajca na USG. Zawsze tak dorodnie się rozkraczył z klejnotami, że nie było wątpliwości i nie trzeba było być specjalistą w USG, żeby zobaczyć, że chłopak :P faceci już tak mają, że z reguły wywalają od razu ;D
    Ja od jakiegoś czasu czuję, że noszę ponownie chłopaka, a mąż twierdzi, że dziewczynka. Jestem na 90% przekonana, że chłopak. :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine91-gratulacje!
    Z bezsennością w tej ciąży nie mam kłopotów. Dziecko to skuteczny lek ;-). Poprzednio zasypiałam nad ranem, spałam w salonie żeby mieć tv i mężowi nie przeszkadzać ;-).
    Ja jutro mam wizytę :-)

Trine91 lubi tę wiadomość

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Gratuluję udanych wizyt połówkowych dziewczyny. Olka, mój synek też często wywalał jajca na USG. Zawsze tak dorodnie się rozkraczył z klejnotami, że nie było wątpliwości i nie trzeba było być specjalistą w USG, żeby zobaczyć, że chłopak :P faceci już tak mają, że z reguły wywalają od razu ;D
    Ja od jakiegoś czasu czuję, że noszę ponownie chłopaka, a mąż twierdzi, że dziewczynka. Jestem na 90% przekonana, że chłopak. :)
    Ciekawe czy przeczucie Cię nie myli. Ja byłam pewna, że mam dziewczynkę. Śniła mi się po nocach nawet...a tu zonk :)

Trine91, ja również gratuluję. Rzeczywiście kawał klocka :)

Dominika, a Ty jutro połówkowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 00:49

gann3e3k131pma53.png
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. O 18.20 dopiero, więc dzień będzie się dłużył...

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje cudownych wieści z wizyt :)

Trzymam kciuki za kolejne dobre wieści :)

Ja mam wizyte za tydzień i już się stresuje, niech ten czas szybciej mija :)

Wczoraj miałam wrazenie jak się polozylam na boku ze czuje maluszka! mam nadzieje ze to było to!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 07:31

Oleśka11, Mama Wojtka lubią tę wiadomość

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine91 gratuluję synka i kawal chlopa z niego :)

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :) Trzymaj dzisiaj kciuki, mam połówkowe o 13.20 :)

Freyja, jolciaa171, Trine91, Lady_Dior, Mama Wojtka lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK wrote:
    Hej dziewczyny! My dziś wróciliśmy z urlopu. Jednak lot samolotem w ciazy to stres, niby nic nie może się stac ale jednak wszystko stresuje :) . Przybrała od wagi wyjściowej ponad 4 kg.... no ale tak to już jest z wakacjami! Gratuluje wszystkich udanych wizyt. Ja mam wizyte za 2 dni a połówkowe za niecałe 2 tyg. Brzuch tez mi już widac. Jedyne co teraz dokucza to wciąż bólowe i swędzące piersi(!) jeśli maja byc tak bolące i wrażliwe do porodu to nie wiem jak przystawię dziecko.... no i biodra niestety dokuczają :/

To jeden z moich największych strachów... mam tak wrażliwe sutki, że nie wiem czy dam radę karmić :( Mam nadzieję, że to się jeszcze zmieni.

Jeśli chodzi o lot samolotem to zastanawialiśmy się by polecieć do mamy na Wielkanoc, ale ginekolog sobie tego nie wyobraża mimo dotychczasowego braku komplikacji. W sumie faktycznie 34tyg to już nie pora na latanie...

Ja dzisiaj pół nocy nie przespałam, nie mogę się ułożyć. Albo bolą biodra, albo coś z brzuchem przeszkadza... Odwlekamy kupienie poduszki bo nie chce żeby zrobiła mur między mną a mężem, ale chyba nie mam wyboru jeśli nadal chce pracować.

• jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również wszystkim gratuluję udanych wizyt i zazdroszcze już tych badań połowkowcyh :)

U nas połówkowe dopiero 15 lutego dokłądnie za miesiąc.

Dziś lece na USG piersi, jutro Endo

uwo99jcga48s16g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    To jeden z moich największych strachów... mam tak wrażliwe sutki, że nie wiem czy dam radę karmić :( Mam nadzieję, że to się jeszcze zmieni.

Jeśli chodzi o lot samolotem to zastanawialiśmy się by polecieć do mamy na Wielkanoc, ale ginekolog sobie tego nie wyobraża mimo dotychczasowego braku komplikacji. W sumie faktycznie 34tyg to już nie pora na latanie...

Ja dzisiaj pół nocy nie przespałam, nie mogę się ułożyć. Albo bolą biodra, albo coś z brzuchem przeszkadza... Odwlekamy kupienie poduszki bo nie chce żeby zrobiła mur między mną a mężem, ale chyba nie mam wyboru jeśli nadal chce pracować.
    34 tydzień to faktycznie już pozno na lot.. nawet cześć lini już nie wpuszcza na pokład :)
    Mi tez coraz gorzej ze spaniem :/ a przecież brzuch dopiero teraz zacznie rosnąć....
    A z tymi sutkami chyba mało kto tak ma jak my.... mam nadzieje E jakoś to przejdzie.

Freyja lubi tę wiadomość

‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ