Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady_Dior wrote:Dziewczyny jaką dawkę magnezu dziennie zażywacie? Ja przed ciążą 400mg i tak się zastanawiam,czy zostać przy takiej dawce,czy zmienić? Oczywiście cyrki jak nie wiem podczas zakupów,bo co chwilę słabo mi się robilo i co sięgnęłam po produkt,to musiałam kucać,żeby nie zemdleć.Zanim w końcu znalazłam czysty cytrynian magnezu (bez dodatków) to się trochę nakucałam
W poprzedniej ciąży brałam aspargin 250mg 3 dziennie po tabletce czy po 2 już nie pamiętam -
Mama Wojtka wrote:Poprosiłam mojego gina o świstek, to mi dał o braku przeciwwskazań do lotu. Ale nikt o nic nie pytał, więc nie pokazałam nikomu. W bluzie to w sumie nawet brzucha nie było widać.
A Ty normalnie przechodzias? Bo tak jak czytam to zdania są podzielone czy szkodzi czy nie. -
To możliwe że tak wcześnie dziecko się wypycha w brzuchu? Niedawno zaczęłam czuć pierwsze ruchy, a jest dzisiaj 16t5d. Z Sandrą pierwsze ruchy czułam bardzo delikatnie, a wypychała się później a tu teraz mi się wypycha coś, górkę tak jakby robi, widzę na brzuchu i ogólnie pierwsze ruchy mocniej zaczęłam czuć odrazu niż z Sandrą.. To możliwe?? No normalnie mam twardsze po prawej stronie jakby wypchnęło dupe tak widać.. Czułam takie wiercenie mocniejsze..23.07.2017: Sandra ;*
31.05.2019: wizyta na 13:00
-
Oleśka11 wrote:No teoretycznie to do 28 tc nawet nie wymagają niczego ale zastanawiam się czy nie będę chcieli gdy powiem km, że nie chcę przez bramki przechodzić.
A Ty normalnie przechodzias? Bo tak jak czytam to zdania są podzielone czy szkodzi czy nie.
Ja pracuję na lotnisku i codziennie 2 razy przechodziłam przez bramki, mimo podzielonych zdań i zdania mojego gina, że to bezpieczne dostałam od niego zaświadczenie i pokazywalam za każdym razem żeby nie przechodzić
-
Ja tam nawet nie zastanawiałam się nad tym, przyznam się bez bicia. Ale to jednorazowo i w zaawansowanej ciąży, więc pewnie nie ma co panikować. Jak Hooney miała tak codziennie to faktycznie lepiej unikać.Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Mamuśkaa1 wrote:To możliwe że tak wcześnie dziecko się wypycha w brzuchu? Niedawno zaczęłam czuć pierwsze ruchy, a jest dzisiaj 16t5d. Z Sandrą pierwsze ruchy czułam bardzo delikatnie, a wypychała się później a tu teraz mi się wypycha coś, górkę tak jakby robi, widzę na brzuchu i ogólnie pierwsze ruchy mocniej zaczęłam czuć odrazu niż z Sandrą.. To możliwe?? No normalnie mam twardsze po prawej stronie jakby wypchnęło dupe tak widać.. Czułam takie wiercenie mocniejsze..
Też teraz odrazu czułam mocniejsze ruchy.
W ciąży z synkiem od 19tc i zaczeło sie od motylka/płynącej rybki i stopniowo, powoli przybierały na sile.
A teraz od 16tc i od razu pukanie i wyraźne ruchy.
U mnie na brzuchu póki co nie widać, pewnie dlatego, że mam lekką oponkę.
-
Samsaramsa dzięki za odp.
Wzięłam na razie 300mg.
Mamuśkaa1 z obserwacji mam w moim otoczeniu wynika,że jak najbardziej w drugiej ciąży może dziecko się już tak wcześnie rozpychać
Ja to przed chwilą zawał prawie miałam.Dziś zastrzyk z heparyny bezbolesny-co mnie mega ucieszyło.Chcialam sobie brzuszek pooglądać-odsłaniam koszulkę a tam taki wielki siniakrety aż mnie zemdliło bleeeee
Lena1984 tak to normalne nic się nie martwWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 15:38
Lena1984 lubi tę wiadomość
-
Lena1984 wrote:Do dziewczyn, które biorą luteinę. Czy też macie po pewnym czasie wszystko na majtkach czy za płytko wkładam tą tabletkę? Juz nie pamiętam jak to było w poprzedniej ciąży ale teraz dużo mi tego wypływa.
trochę wylatuje , nosze wkładki bo bylaby tragediaLena1984 lubi tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Lady_Dior wrote:Dziewczyny jaką dawkę magnezu dziennie zażywacie? Ja przed ciążą 400mg i tak się zastanawiam,czy zostać przy takiej dawce,czy zmienić? Oczywiście cyrki jak nie wiem podczas zakupów,bo co chwilę słabo mi się robilo i co sięgnęłam po produkt,to musiałam kucać,żeby nie zemdleć.Zanim w końcu znalazłam czysty cytrynian magnezu (bez dodatków) to się trochę nakucałam2019 Natalka
-
Lilka26 wrote:Ja za to na początku marca mialam zostać sama we Wrocławiu na 2 tyg mąż leci zawodowo do Chin ale jak mama się dowiedziała to już zapowiedziała, że ona po mnie przyjedzie i zabierze mnie do domu na te 2 tyg. Ona tak bardzo się o mnie boi o wiele bardziej niż ja sama. Ja nie wyobrażam sobie abym miała nie podróżować samochodem do samego końca ciąży. Jak u was było w poprzednich ciążach miałyście trudności z prowadzeniem samochodu pod koniec. Ja jestem dobrym kierowcą i nawet w ciąży jak jadę gdzieś z mężem to ja prowadze. Póki co nic mi nie przeszkadza bo brzucha jeszcze nie mam dużego. Zresztą wysoka jestem, więc ten fotel również jest dalej od kierowcy.
U mnie też mama bardzo panikuje. Krzyczy za każdym razem jak cokolwiek zrobię. Chyba gdyby mogła to by mnie do łóżka przywiazala.
Ja autem Lubie jeździć i jeżdżę cały czas. Ale z uwagi na niski wzrost i ciążę blizniacza chyba się będę musiała rozstać z kierownicą za jakiś czas bo juz teraz coraz mniej miejsca mam. Szwagierka na końcówce odpuscila bo też brzuch prawie jej dotykał kierowcy i miała sytuacje ze jak się wypiął to oparł się o kierownicę i miała problem skręcić. Wystraszyla się i do końca ciąży juz nie wsiadla za kółko.Lilka26 lubi tę wiadomość
-
Hiszpaneczka wrote:Ja bym się bala latac w ciąży, chociaż nie ukrywam ze bym sobie gdzies poleciała do cieplego kraju. Ale boje się.
na dobrą sprawę to bardziej powinnyśmy się bać jeżdżenia samochodem;)
Magda - mbc, Nita lubią tę wiadomość
-
Lena1984 wrote:Do dziewczyn, które biorą luteinę. Czy też macie po pewnym czasie wszystko na majtkach czy za płytko wkładam tą tabletkę? Juz nie pamiętam jak to było w poprzedniej ciąży ale teraz dużo mi tego wypływa.
Lena1984 lubi tę wiadomość
-
Gratuluję przy okazji wszystkich dobrych wieści jakie przynosicie z wizyt i trzymam kciuki za tych co dopiero będą wizytowac. Ja w piatek połowkowe mam ale od kiedy czuje dzieci to jakoś spokojniej się czuje. A wczoraj pierwszy raz zobaczyłam kopniaka - jak brzuch podskoczył. Zakochałam się
Trine91, Hiszpaneczka, Takana5, Oleśka11, Izieth, Mama Wojtka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi Pani ginekolog z Medicover (bardzo fajna lekarka) powiedziała, że z częstotliwością USG też nie należy przesadzać, bo tak naprawdę nie wiemy jaki ma wpływ długoterminowo na rozwój mózgu i psychiki dziecka. Jestem daleka od jakichkolwiek takich teorii, ale chyba trochę to do mnie przemawia - szczególnie w pierwszym trymestrze gdy maluch jest tylko kluską z komórek. Więc faktycznie codzienne przechodzenie przez bramki może być kontrowersyjne.
Mnie jednak najbardziej martwi wspaniałe warszawskie powietrze -
nick nieaktualnyOleśka11 wrote:No teoretycznie to do 28 tc nawet nie wymagają niczego ale zastanawiam się czy nie będę chcieli gdy powiem km, że nie chcę przez bramki przechodzić.
A Ty normalnie przechodzias? Bo tak jak czytam to zdania są podzielone czy szkodzi czy nie.powiedzieli ze to noe rentgen tylko pole magnetyczne i zdjęta bezpieczne- kraj UE
-
Dziewczyny czy wy tez macie jakies kłucia ja od kilku dni mam jakby kłucie w okolicy lewej pachwiny ..27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity