X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Dziewczyny jaką dawkę magnezu dziennie zażywacie? Ja przed ciążą 400mg i tak się zastanawiam,czy zostać przy takiej dawce,czy zmienić? Oczywiście cyrki jak nie wiem podczas zakupów,bo co chwilę słabo mi się robilo i co sięgnęłam po produkt,to musiałam kucać,żeby nie zemdleć.Zanim w końcu znalazłam czysty cytrynian magnezu (bez dodatków) to się trochę nakucałam :P

W poprzedniej ciąży brałam aspargin 250mg 3 dziennie po tabletce czy po 2 już nie pamiętam

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Wojtka wrote:
    Poprosiłam mojego gina o świstek, to mi dał o braku przeciwwskazań do lotu. Ale nikt o nic nie pytał, więc nie pokazałam nikomu. W bluzie to w sumie nawet brzucha nie było widać.
    No teoretycznie to do 28 tc nawet nie wymagają niczego ale zastanawiam się czy nie będę chcieli gdy powiem km, że nie chcę przez bramki przechodzić.

A Ty normalnie przechodzias? Bo tak jak czytam to zdania są podzielone czy szkodzi czy nie.

gann3e3k131pma53.png
  • Mamuśkaa1 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To możliwe że tak wcześnie dziecko się wypycha w brzuchu? Niedawno zaczęłam czuć pierwsze ruchy, a jest dzisiaj 16t5d. Z Sandrą pierwsze ruchy czułam bardzo delikatnie, a wypychała się później a tu teraz mi się wypycha coś, górkę tak jakby robi, widzę na brzuchu i ogólnie pierwsze ruchy mocniej zaczęłam czuć odrazu niż z Sandrą.. To możliwe?? No normalnie mam twardsze po prawej stronie jakby wypchnęło dupe tak widać.. Czułam takie wiercenie mocniejsze..

23.07.2017: Sandra ;*
    31.05.2019: wizyta na 13:00
    xnw443r8qh4hngjp.png
  • Hooney Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    No teoretycznie to do 28 tc nawet nie wymagają niczego ale zastanawiam się czy nie będę chcieli gdy powiem km, że nie chcę przez bramki przechodzić.

A Ty normalnie przechodzias? Bo tak jak czytam to zdania są podzielone czy szkodzi czy nie.

Ja pracuję na lotnisku i codziennie 2 razy przechodziłam przez bramki, mimo podzielonych zdań i zdania mojego gina, że to bezpieczne dostałam od niego zaświadczenie i pokazywalam za każdym razem żeby nie przechodzić

f2w3rjjgfeipk3wz.png

hchygov3q28aqgz8.png

• Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nawet nie zastanawiałam się nad tym, przyznam się bez bicia. Ale to jednorazowo i w zaawansowanej ciąży, więc pewnie nie ma co panikować. Jak Hooney miała tak codziennie to faktycznie lepiej unikać.

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hooney, a te bramki to działają na zasadzie rentgena czy rentgen to tylko do bagaży jest używany?

gann3e3k131pma53.png
  • asylia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśkaa1 wrote:
    To możliwe że tak wcześnie dziecko się wypycha w brzuchu? Niedawno zaczęłam czuć pierwsze ruchy, a jest dzisiaj 16t5d. Z Sandrą pierwsze ruchy czułam bardzo delikatnie, a wypychała się później a tu teraz mi się wypycha coś, górkę tak jakby robi, widzę na brzuchu i ogólnie pierwsze ruchy mocniej zaczęłam czuć odrazu niż z Sandrą.. To możliwe?? No normalnie mam twardsze po prawej stronie jakby wypchnęło dupe tak widać.. Czułam takie wiercenie mocniejsze..

Też teraz odrazu czułam mocniejsze ruchy.
    W ciąży z synkiem od 19tc i zaczeło sie od motylka/płynącej rybki i stopniowo, powoli przybierały na sile.
    A teraz od 16tc i od razu pukanie i wyraźne ruchy.

U mnie na brzuchu póki co nie widać, pewnie dlatego, że mam lekką oponkę.

7u22rjjg269yrzch.png
  • Lena1984 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn, które biorą luteinę. Czy też macie po pewnym czasie wszystko na majtkach czy za płytko wkładam tą tabletkę? Juz nie pamiętam jak to było w poprzedniej ciąży ale teraz dużo mi tego wypływa.

oar8rjjgv1h3pwf7.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa dzięki za odp. ;) Wzięłam na razie 300mg.

Mamuśkaa1 z obserwacji mam w moim otoczeniu wynika,że jak najbardziej w drugiej ciąży może dziecko się już tak wcześnie rozpychać ;)

Ja to przed chwilą zawał prawie miałam.Dziś zastrzyk z heparyny bezbolesny-co mnie mega ucieszyło.Chcialam sobie brzuszek pooglądać-odsłaniam koszulkę a tam taki wielki siniak :O rety aż mnie zemdliło bleeeee

Lena1984 tak to normalne nic się nie martw ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 15:38

Lena1984 lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena1984 wrote:
    Do dziewczyn, które biorą luteinę. Czy też macie po pewnym czasie wszystko na majtkach czy za płytko wkładam tą tabletkę? Juz nie pamiętam jak to było w poprzedniej ciąży ale teraz dużo mi tego wypływa.

trochę wylatuje , nosze wkładki bo bylaby tragedia :)

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się bala latac w ciąży, chociaż nie ukrywam ze bym sobie gdzies poleciała do cieplego kraju. Ale boje się.

1usai09ki0pljcwv.png
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie magnezu to brałam na początku ciąży teraz poki co nie biore ani magnezu ani nospe, chociaż wczoraj wzielam 1 tabl nospy bo jakos dziwnie mi dokuczalo podbrzusze.

1usai09ki0pljcwv.png
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Dziewczyny jaką dawkę magnezu dziennie zażywacie? Ja przed ciążą 400mg i tak się zastanawiam,czy zostać przy takiej dawce,czy zmienić? Oczywiście cyrki jak nie wiem podczas zakupów,bo co chwilę słabo mi się robilo i co sięgnęłam po produkt,to musiałam kucać,żeby nie zemdleć.Zanim w końcu znalazłam czysty cytrynian magnezu (bez dodatków) to się trochę nakucałam :P
    Mnie lekarz mówił że 3 razy dziennie mogę Magne B6 forte albo Magne b6 Max. Forte to chyba OTC a Max to suplement. Oba zawierają po 100 mg magnezu.

2019 Natalka
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka26 wrote:
    Ja za to na początku marca mialam zostać sama we Wrocławiu na 2 tyg mąż leci zawodowo do Chin ale jak mama się dowiedziała to już zapowiedziała, że ona po mnie przyjedzie i zabierze mnie do domu na te 2 tyg. Ona tak bardzo się o mnie boi o wiele bardziej niż ja sama. Ja nie wyobrażam sobie abym miała nie podróżować samochodem do samego końca ciąży. Jak u was było w poprzednich ciążach miałyście trudności z prowadzeniem samochodu pod koniec. Ja jestem dobrym kierowcą i nawet w ciąży jak jadę gdzieś z mężem to ja prowadze. Póki co nic mi nie przeszkadza bo brzucha jeszcze nie mam dużego. Zresztą wysoka jestem, więc ten fotel również jest dalej od kierowcy.

U mnie też mama bardzo panikuje. Krzyczy za każdym razem jak cokolwiek zrobię. Chyba gdyby mogła to by mnie do łóżka przywiazala. ;)
    Ja autem Lubie jeździć i jeżdżę cały czas. Ale z uwagi na niski wzrost i ciążę blizniacza chyba się będę musiała rozstać z kierownicą za jakiś czas bo juz teraz coraz mniej miejsca mam. Szwagierka na końcówce odpuscila bo też brzuch prawie jej dotykał kierowcy i miała sytuacje ze jak się wypiął to oparł się o kierownicę i miała problem skręcić. Wystraszyla się i do końca ciąży juz nie wsiadla za kółko.

Lilka26 lubi tę wiadomość

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    Ja bym się bala latac w ciąży, chociaż nie ukrywam ze bym sobie gdzies poleciała do cieplego kraju. Ale boje się.
    To mit m, że latanie jest tak szkodliwe :) na dobrą sprawę to bardziej powinnyśmy się bać jeżdżenia samochodem;)

Magda - mbc, Nita lubią tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena1984 wrote:
    U mnie to różnie bywa. Raz mało wycieka albo nawet nic, a raz mam wrażenie że większość. Zauważyłam że jeśli po wzięciu tabletki mało się ruszam to mniej a jak od razu jadę gdzieś czy biorę się za coś w domu to więcej. Ale i tak zasada nie zawsze sięsprawdza. ;)

74dil6d8qv2ss7sm.png
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję przy okazji wszystkich dobrych wieści jakie przynosicie z wizyt i trzymam kciuki za tych co dopiero będą wizytowac. Ja w piatek połowkowe mam ale od kiedy czuje dzieci to jakoś spokojniej się czuje. A wczoraj pierwszy raz zobaczyłam kopniaka - jak brzuch podskoczył. Zakochałam się :) :)

Trine91, Hiszpaneczka, Takana5, Oleśka11, Izieth, Mama Wojtka lubią tę wiadomość

74dil6d8qv2ss7sm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Pani ginekolog z Medicover (bardzo fajna lekarka) powiedziała, że z częstotliwością USG też nie należy przesadzać, bo tak naprawdę nie wiemy jaki ma wpływ długoterminowo na rozwój mózgu i psychiki dziecka. Jestem daleka od jakichkolwiek takich teorii, ale chyba trochę to do mnie przemawia - szczególnie w pierwszym trymestrze gdy maluch jest tylko kluską z komórek. Więc faktycznie codzienne przechodzenie przez bramki może być kontrowersyjne.

Mnie jednak najbardziej martwi wspaniałe warszawskie powietrze :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:

Ja na Okęciu nie przechodziłam a w innym kraju pomimo zostawiałam opór kazali przejść :/ powiedzieli ze to noe rentgen tylko pole magnetyczne i zdjęta bezpieczne- kraj UE

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy tez macie jakies kłucia ja od kilku dni mam jakby kłucie w okolicy lewej pachwiny ..

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ