Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
bratfrandu wrote:Wiedzą już u Was wszyscy o ciąży? U nas rodzice tak, babcie jeszcze nie (czekamy do połówkowych). W pracy szef i jedna koleżanka tak, reszta nie. Zeszłym razem powiedziałam wszystkim po skończonym 12. tygodniu i potem żałowałam. A teraz coraz trudniej ukryć brzuch, łażę ciągle w dużych swetrach i luźnych sukienkach. Po połówkowych przestanę się chyba już czaić.
W pracy wie tylko szef i przyjaciółka z którą pracuje, ale ona wie od pozytyw. bety. Szef wie od 7tc., bo
gdybym poroniła i poszła na zwolnienie, to chciałam żeby znał powód. Reszcie nie mam potrzeby mówić, a nikt też nie pyta więc spoko. Dowiedzą się chwilę przed pójsciem na zwolnienie, czyli za jakieś 3tygbratfrandu lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6d55a97302f.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/423b93e1c881.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 20:53
Violet Flower, Samsaramsa, Trine91, Oleśka11, Pimka, GreenK, Freyja, Lena1984, Lady_Dior, Hiszpaneczka, Madamee92, Nita, bratfrandu, Izieth, Takana5, Takana5, Takana5, Ariette1983, Lorella, Marryy, KaśkaKwa lubią tę wiadomość
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Mama Wojtka wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6d55a97302f.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/423b93e1c881.jpgMama Wojtka lubi tę wiadomość
-
Mama Wojtka, gratulacje m, że parka pozostała parką
Lady Dior, wczoraj jak rozmawiałam z moją gin o tym długim locie to powiedziała, że tak naprawdę jeśli nie ma jakichś poważnych zagrożeń poronieniem typu odklejajace się łożysko czy bardzo krótka szyjka (przy których trzeba leżeć) to w II trymestrze tak naprawdę jedynym przeciwwskazaniem do lotu jest bardzo wysokie ciśnienie ciężarnej. Więc możesz się zastanowić czy nie lecieć w lutym, tym bardziej że to krótki lot.
Mama Wojtka lubi tę wiadomość
-
Co do mówienia to ja się przyznałam na przełomie 13 i 14 tygodnia- i to mi się wydawało bardzo późno,bo wcześniej tak naprawdę wiedział tylko i wyłącznie mąż. Teraz to już bym brzucha i tak nie ukryła, jest wyjątkowo duży jak na ten tydzień... No ale rozumiem Cię Bratfrandu, że jeszcze nie chcesz mówić. Mam nadzieję że odetchniesz w przyszłym tygodniu i już będziesz mogła się cieszyć ze wszystkimi.
bratfrandu lubi tę wiadomość
-
Mama_Wojtka super,że dalej parka
Niech rosną zdrowo i będą grzeczni hihi
Oleśka11 no ja tylko 1,5godz.mam lecieć.Zobaczę po połówkowych,czy wszystko dobrze,ciśnienie zawsze ładne
Mnie tak chcica naszła,że wyciągłam z zamrażarki magnum migdałowe mmmOleśka11, Mama Wojtka lubią tę wiadomość
-
bratfrandu u nas do tej pory nie wiedza wszyscy z rodziny, nawet koleżanki z pracy nie wiedza, jedynie przyjaciolka i moja kierowniczka.
Kolezanki dowiedzą się może po polowkowych. A jeśli chodzi o rodzine to wiekszosc wie ale nie wszyscybratfrandu lubi tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Dzis mi bratowa dzwonila ze dostaniemy od nich przewijak, bujaczek oraz rozki
czyli już cos mniej do kupienia
No i trochę ubranek bo tez maja na zbyciua sa w dobrym stanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 22:24
Izieth lubi tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Mama Wojtka, jakie piękne zdjęcia
U mnie tradycyjnie, wybija godzina 22 i maluszek w brzuchu zaczyna harce. Bardzo punktualne mam dzieci. Synek w pierwszej ciąży zaczynał harce punkt 18
Co do latania w ciąży; zupełnie bezpieczne. Ja na początku w 6 tygodniu leciałam do Indii, niedługo będę lecieć do Polski. W pierwszej ciąży też latałam. Statystycznie, podróż samochodem jest o wiele bardziej niebezpieczna niż latanie samolotem.
Dziewczyny napiszcie co już konkretnie macie kupione dla dziecka? Bo ja jeszcze nic, kompletnie nic. -
U mnie wie rodzina od świąt rodzice wiedzieli już po pierwszym USG gdzieś w 6 TC. Teraz powiedzialam mojej przyjaciółce. Tylko problem teraz jest taki, że wszyscy pytają jak to 5 miesiąc przecież nie masz w ogóle brzucha. Gdzie ten brzuch? Nie glodzisz sie, bo w ogóle nie masz brzucha? Ja natomiast widzę u siebie zmiany w wyglądzie nie mam takiego wcięcia w talii brzuch już nie jest taki płaski w ostatnich dniach zauważyłam, że zmienił mi się kształt pępka. Poza tym jak tak bardzo twardnieje mi macica to widać taką piłeczkę nad spojeniem łonowym.
Co do zakupów ja również nie mam jeszcze nic kupionego...bratfrandu lubi tę wiadomość
-
Lilka, no własnie koleżanka ode mnie z pracy ma podobnie jak Ty. Jest obecnie w 21. tygodniu, a ma ledwie widoczny brzuch, jak ja w 16. tygodniu. Jakbym nie wiedziała, bym w życiu nie pomyślała, że jest w bardziej zaawansowanej ciąży niż ja. Jak widac, każdy jest inny.[*] Maj 2018, Synek?, 16. tc (poronienie zatrzymane)
[*] Maj 2019, Synek 2600 g 50 cm, 36. tc (odklejenie łożyska)
Nie ma limitu nieszczęść i bólu na jedną rodzinę -
Lilka26 wrote:U mnie wie rodzina od świąt rodzice wiedzieli już po pierwszym USG gdzieś w 6 TC. Teraz powiedzialam mojej przyjaciółce. Tylko problem teraz jest taki, że wszyscy pytają jak to 5 miesiąc przecież nie masz w ogóle brzucha. Gdzie ten brzuch? Nie glodzisz sie, bo w ogóle nie masz brzucha? Ja natomiast widzę u siebie zmiany w wyglądzie nie mam takiego wcięcia w talii brzuch już nie jest taki płaski w ostatnich dniach zauważyłam, że zmienił mi się kształt pępka. Poza tym jak tak bardzo twardnieje mi macica to widać taką piłeczkę nad spojeniem łonowym.
Co do zakupów ja również nie mam jeszcze nic kupionego...💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Nita wrote:Dziewczyny napiszcie co już konkretnie macie kupione dla dziecka? Bo ja jeszcze nic, kompletnie nic.
-trochę ubranek (od mamyginekolog)
-wózek (cybex mios, trochę z przypadku tak szybko)
-krzesełko stokke tripp trapp (na olx mi się trafiło w dobrej cenie i stanie).
Z dużych rzeczy planuję dokupić:
-łóżeczko (ikea)
-materac (mąż ogarnia)
-kosz mojżesza (mamas&papas)
-komodę z przewijakiem (stokke)
-wanienkę składaną (stokke)
-matę na podłogę (skiphop lub dwinguler)
-fotelik (mąż ogarnia)
Ubranka, kocyki itp. planuję na sam koniec. Na dwa mies. przed porodem jakoś.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 06:14
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualnyMagda - mbc wrote:mnie i koleżankę dzieli 2 tyg różnicy, ja mam brzuch, ona płaska, ale ona uprawiała crossfit więc mięśnie trzymają. U mnie nie ma co trzymać
no ale folgowałam sobie z jedzonkiem
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 12:13
Freyja, GreenK, Izieth, Mama Wojtka, Violet Flower, Ariette1983 lubią tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Pimka, a może spróbuj wprowadzić do swojej codziennej diety dużo żurawiny i przede wszystkim pij bardzo dużo wody. Ja na początku ciąży miałam bardzo wysokie leukocyty i codziennie dodaje suszoną żurawinę do jogurtu, piję te 2-2,5l wody i odpukać od tego czasu wyniku moczu są bez zarzutu. Jak masz infekcje to może takie naturalne sposoby nie wiele już pomogą, ale jeśli dostaniesz antybiotyk to przynajmniej na przyszłość zadziałasz prewencyjnie
Trzymam kciuki za połówkowe! ;*
Pimka lubi tę wiadomość
Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
-
nick nieaktualnyA my wczoraj kupiliśmy wózek, używany. Wg mnie super oferta i tylko dlatego tak wcześnie. Pewnie się nasłucham gadania i naoglądam przewracania oczami u teściów w weekend. Joolz day2, jestem w szoku jaki jest leciutki i jak łatwo nim manewrować na klatce schodowej
Leoś w końcu po tygodniu ciszy kopnął mnie w sam środek podbrzusza więc przyjmuje to jako aprobatę z jego strony
Mam nadzieję, że dziś w pracy będę miała lepszy dzień. Miłego dnia dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 08:15
Magda - mbc, Izieth, Trine91, Mama Wojtka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Freyja wrote:A my wczoraj kupiliśmy wózek, używany.
Z tym, że u mnie tylko gondolę zdobyłam używaną, a stelaż i siedzisko spacerowe musiałam kupić nowe ze względu na likwidację kolekcji 2018. Ale w baaardzo dobrej cenie dostałam.
Wiem, że joolzday2 nowy też już jest tylko do wyprzedania, bo zastąpiła go 3
Niestety mój mios wyszedł w ogóle na koniec 2017 więc ciężko jeszcze o oferty całych używanych.
Freyja lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021