Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ktore przyjmują heparyne - zdarzyło się Wam że puściła się Wam krem z miejsca po wkluciu ale nie od razu po zastrzyku tylko kilka godzin później? Mi się już dziś trzeci raz tak zdarzyło. Krew zaczęła lecieć 7h po zastrzyku. I to w momencie w którym siedziałam na kanapie i nic nie robiłam.
-
Mi się to zdarzyło z 2-3x
-
Jak tam mija u Was dzionek?
My zaliczyliśmy dziś wizytę u dentystykolejna 4.02, nie ma źle ale trzeba zaleczyć póki są malutkie ubytki
Synuś 3 dni prawie w ogole się nie odzywałale dziś od rana nadrobił
puka do mamusi co chwile
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 15:35
miazmija lubi tę wiadomość
-
Współczuję Wam dziewczyny tego kłucia. Mnie przerasta regularne branie witamin i magnezu
. A tak w ogóle to witam się w 22 tygodniu!
Kondycja w tej ciąży to porażka... Dzisiaj poszłam na sanki z mężem i synem to po krótkim spacerze brzuch mnie ciągnął i szłam jak babcia. W poprzedniej ciąży dwa miesiące przed porodem sadziłam pomidory na działce... Co to będzie dalej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 19:20
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Ja nie mam porównania do innej ciąży ale przeraża mnie to jak się zaczynam czuć. Co coś porobię to brzuch się napina. Mam nadzieje że to tylko reakcja na stres i sytuacja się jeszcze poprawi. Bo jeszcze trochę to wogole nic nie będę w stanie zrobić
-
nick nieaktualnyWitajcie
ja tez słabo z samopoczuciem w tej ciazy. Nie mam porównania do innych al najpierw 3 mc gehenny z wymiotami później chwile było lepiej a teraz znów mdłości a nawet wymioty. Do tego wydawało mi się ze w 2 trym moznagory przenosić a ja energii mam raczej na -niż na + . Ledwo mam sile na chodzenie do pracy nie mówiąc o pozostałych aktywnościach
. No ale liczę ze jeszcze się poprawi.
Natomiast moja córka chyba od rana ma czkawkębo nie sadze ze daje mi takierytmiczne kopniaczka
Marryy lubi tę wiadomość
-
Witam się przy kawce
Już nie mogę doczekać się tego tygodnia
Przede wszystkim czeka nas wizyta po 4 tygodniach, zobacze co tam słychać u Naszego Skarbeczkapoza tym czekam na kilka paczuszek dla Synka
ale cieszą takie zakupy!
Trine91, bratfrandu, Mama Wojtka, Violet Flower lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczyny
Ja już activie śliwkową zaliczyłam i 4 śliwki + parę łyków kawy
Powinno mnie tu zaraz nie być hahaha
Co do ruchów,to wczoraj po 19 moje maleństwo dało wyraźnie o sobie znaćChyba z 10 (jak nie wiecej) kopniaczków pod rząd
aż się zastanawiam,czy to możliwe i czy to czkawka czasem nie była
Jolciaa171 ja się zakupów nie mogę doczekaćAkurat w Pl będę a mam u siebie w mieście taki sklep dziecięcy,w którym tak mi się podobają wszystkie rzeczy,że nakupuję tego w 3 i trochę
Tu w Nl ciuszki nie podobają mi się-same takie pastelowe kolory,szarawe A w Pl takie żywe
jolciaa171 lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj odnalazłam szczęście w pysznym jedzeniu... Na śniadanie właśnie wcinam szarlotkę na ciepło z lodami śmietankowym i. Przepysznie. Ja już nie mam od dawna mdłości i z tygodnia na tydzień mam coraz większy apetyt...
Izieth lubi tę wiadomość
-
A mi chyba teściowa ogarnie pół wyprawki.
Jej znajoma pozbywa sie rzeczy po synku i mają chyba z 8 kartonów, plus wózki, wanienkę, itp. Teściowa zaoferowała się, że dzisiaj przejrzy rzeczy wstępnie i powysyła nam zdjecia.
W pierwszej chwili przeraziłam się, że bierze na siebie tyle pracy, ale odniosłam wrażenie, że ma sporą ochotę na grzebanie się w rzeczach dla niemowlaka (pierwszy wnuk)No i plus dla nas, zawsze będzie to mniej szukania po internecie i sklepach. Pewnie się jeszcze wystarczająco dużo nawybieramy i nakupujemy.
Izieth lubi tę wiadomość
[*] Maj 2018, Synek?, 16. tc (poronienie zatrzymane)
[*] Maj 2019, Synek 2600 g 50 cm, 36. tc (odklejenie łożyska)
Nie ma limitu nieszczęść i bólu na jedną rodzinę -
A jak tam wasze brzuszki kobietki?
Ja mam wrażenie, że od jakiegoś tygodnia z każdym dniem brzuszek jest coraz większy. Do tej pory jak ubierałam marynarkę do pracy to nawet nikt się nie domyślał, że jestem w ciąży, a od tygodnia mam wrażenie, że wystrzelił do przodu konkretnie
No i niestety wróciły mdłości i całkowity brak apetytu
Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
-
nick nieaktualnyDzień dobry, witamy się w połowie ciąży (wg OM) lub tuż za jeśli liczyć wg USG prenatalnego (20w3d). W związku z nasilającym się stresem w pracy wybieram się na L4, mam z tego powodu gigantyczne poczucie winy i trochę lęk (choć nie powinnam), ale jeśli mam płakać po pracy i być ciągle spięta to nie ma to najmniejszego sensu. Zatem czas na herbatkę, kocyk oraz głaskanie kota i brzuszka.
W piątek połówkowe i jeśli dobrze pamiętam, to nie ja jednaZ całego serca liczę na zdjęcie 3D, ale oczywiście najbardziej na dobre wieści.
Mama Wojtka, Violet Flower, Izieth lubią tę wiadomość
-
Kurde powrót mdłości po 20tyg.jest dla mnie jakąś abstrakcją
Nie wierzę,że mogłoby mnie to dotyczyć-taki we mnie Power
No ale przekonam się dopiero
Co do brzucha,to mam spory jak na pierworódkę i nie miałam jeszcze takiego momentu by "wystrzelił" raczej stopniowo się powiększa.
Ja za to mam pytanie,co do spania na lewym boku.Śpicie tak? Ja mam takie schizy,że mogę pogorszyć przepływy śpiąc inaczej,że już z początkiem 2trym.śpię na lewym boku i nie wiem jak dam radę do końca ciąży tak spać,gdyż jestem wierciuchem. -
Ja staram się zasypiać na lewym boku, ale całą noc nie jestem w stanie tak wytrzymać, bo jeszcze przed ciążą miałam problemy z lewym barkiem i budzę się z bólem. Najwygodniej mi się śpi na plecach teraz, chociaż wtedy częściej napina się brzuch i muszę przekręcić sie na bok.. Ciężko z tym spaniem
Ale kiedyś czytalam, że najważniejsze to nie zasypiać na plecach dopiero w 3trym, a jak się w nocy przekręci to nic się nie powinno złego stać
Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
-
Ja na plecach teraz tak średnio
Czuję dyskomfort a takie zasypianie było u mnie normą.Na razie jednak daję radę z tym lewym bokiem-nic mnie boli i oby jak najdłużej.Co do brzucha,to mam jeszcze takie wrażenie,że mi wszystkie flaki poszły do góry
Sorry za dokładność
A czy jest jeszcze wśród nas taka mama,która ma ledwo widoczny brzuszek?