Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady_Dior wrote:Ja na plecach teraz tak średnio
Czuję dyskomfort a takie zasypianie było u mnie normą.Na razie jednak daję radę z tym lewym bokiem-nic mnie boli i oby jak najdłużej.Co do brzucha,to mam jeszcze takie wrażenie,że mi wszystkie flaki poszły do góry
Sorry za dokładność
A czy jest jeszcze wśród nas taka mama,która ma ledwo widoczny brzuszek?
.
Śpij, jak Ci wygodnie. Organizm sam Ci podpowie jak masz spać. Nasze matki i babcie nie czytały na którym boku mają spać.
Freyja, wreszcie! Należy Ci się odpoczynek!Lady_Dior, Freyja, Lorella, jolciaa171 lubią tę wiadomość
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 12:15
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Ja też mam identyczne odczucie z flakami u góry
u mnie pewnie jest to jeszcze mocniej spotęgowane tym że mam aż 158 cm wzrostu
brzuch u mnie widać od tygodnia czyli mniej więcej od momentu kiedy poczułam ruchy Maleństwa
Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Trine91 wrote:Ja staram się zasypiać na lewym boku, ale całą noc nie jestem w stanie tak wytrzymać, bo jeszcze przed ciążą miałam problemy z lewym barkiem i budzę się z bólem. Najwygodniej mi się śpi na plecach teraz, chociaż wtedy częściej napina się brzuch i muszę przekręcić sie na bok.. Ciężko z tym spaniem
Ale kiedyś czytalam, że najważniejsze to nie zasypiać na plecach dopiero w 3trym, a jak się w nocy przekręci to nic się nie powinno złego stać
ja tez często na lewym boku leze, chociaż w nocy się krece na lewo i prawo i czasem trochę na wznak, ale jednak wole na bokach, albo polbokach
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Nadinka83 wrote:Ok czyli nie mam powodu do paniki
Mój twierdzi że to czas żeby przejść na kłucie w uda.
bałabym się chyba w uda wbijac, ale jak trzeba będzie to chyba tez przejde żeby brzuch się podgoil
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Lady_Dior wrote:Ja na plecach teraz tak średnio
Czuję dyskomfort a takie zasypianie było u mnie normą.Na razie jednak daję radę z tym lewym bokiem-nic mnie boli i oby jak najdłużej.Co do brzucha,to mam jeszcze takie wrażenie,że mi wszystkie flaki poszły do góry
Sorry za dokładność
A czy jest jeszcze wśród nas taka mama,która ma ledwo widoczny brzuszek?
Tak u mnie brzuch jeszcze mało ciążowo wygląda, a dzisiaj 21tc+2dni wg USG, ale z wagą też tak powoli idziemy do góry przed ciążą było ok 68-70kg a teraz powoli zaczynamy dobijać do tych 70. Ale to dopiero w ostatnim tygodniu tak waga zaczęła rosnąć wcześniej długo długo bylo68kg. Natomiast mam teraz zdecydowanie większy apetyt i mój mały lokator w czwartek ważył już 447g... -
Hiszpaneczka wrote:Czujecie często maluchy? wczoraj słabiej czułam, dziś czułam a przed wczoraj dość sporo tego było
i jak mało się rusza to już swiruje
Ja czuję malucha niemal codziennie ale bardzo nieregularnie no i jeszcze czekam na takie porządne kopniaki,bo na razie są delikatne
Dziewczyny heparynowe-macie duże te siniaki? Ja mam nadzieję,że mi to zejdzie do 8lutego, bo nie chciałabym tak na połówkowe iść
-
Lady_Dior ja czasem mam paskudne siniaki a czasem wcale. Nie wiem od czego to już zależy. Ostatnio na prenatalnymi mialam siniaki i jeszcze przed samym badaniem zaczęłam krwawić z miejsca po zastrzyku. Lekarz jakoś nie miał z tym problemu
-
No ja tu miałam 3wizyty i na każdej inna położna i tak tłumacz się za każdym razem.Usg też inny technik pewnie robić ale trudno-najważniejsze,żeby było ok i żeby znowu nie truli,że nie potrzebuję tego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 15:55
-
Nadinka83 wrote:Dziewczyny ktore przyjmują heparyne - zdarzyło się Wam że puściła się Wam krem z miejsca po wkluciu ale nie od razu po zastrzyku tylko kilka godzin później? Mi się już dziś trzeci raz tak zdarzyło. Krew zaczęła lecieć 7h po zastrzyku. I to w momencie w którym siedziałam na kanapie i nic nie robiłam.
Nie kochanie nic z tych rzeczy....
Siniaki też różnie czasami czysty brzuszek, a czasami wysyp siniakówWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 17:14
-
Hiszpaneczka wrote:Czujecie często maluchy? wczoraj słabiej czułam, dziś czułam a przed wczoraj dość sporo tego było
i jak mało się rusza to już swiruje
Ja codziennie czuję, ale też są to jeszcze nieregularne ruchy. Są dni, że mam wrażenie, że maluch w ogóle nie śpi, bo rusza się cały czas, a potem przychodzą dwa dni, że czekam z niecierpliwością żeby dał znak, bo cały dzień leniwy. Na szczęście ruchy są już każdego dnia i to daje duży spokój
Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
-
Ja się witam w 19 tc
Dziewczyny, które są na fb wiedzą, że byłam wczoraj na tańcach.
Wytrzymałam tak do 2:00 na parkiecie, brzusio już jest spory więc byłam obmacywana do samego końca
Ponieważ to 40stka szwagra więc była sama rodzina i miło, że tak reagują bo wiedzieli jak długo walczyliśmy o dziecko.
Dziś poleguję, ale czuję się świetnie nic nie boli czekam tylko na te upragnione ruchy maluchów
Za tydzień kolejna 40stka sąsiadaDoriska87, Trine91, GreenK, Marryy, Lorella, jolciaa171, Izieth, Mama Wojtka lubią tę wiadomość
-
Nadinka83 wrote:Dziewczyny ktore przyjmują heparyne - zdarzyło się Wam że puściła się Wam krem z miejsca po wkluciu ale nie od razu po zastrzyku tylko kilka godzin później? Mi się już dziś trzeci raz tak zdarzyło. Krew zaczęła lecieć 7h po zastrzyku. I to w momencie w którym siedziałam na kanapie i nic nie robiłam.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nick nieaktualny
-
Hej
ja już ruchy czuję dość regularnie
co do brzucha to tak mi wystrzeliło, że wszyscy są mega zdziwieni , że już taki.
Jutro wizytuje, ktoś ze mną?Mama Wojtka lubi tę wiadomość