Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny postanowiłam, że napiszę tutaj jestem w 42dc czyli 6-7 tydzien ciąży. Wszystko byłoby w porządku gdyby nie to, że troszkę zmartwiona mnie dzisiejsza beta ostatnia betę wykonałam w zeszła środę i wynosiła ona 8265,0 dzisiejszą beta to 24796,0 według kalkulatora bellybestfriend jej przyrost jest poniżej normy. Jutro mam wizytę u lekarza.. Powiedzcie mi proszę czy mam powody do niepokoju?
-
Samsaramsa u mnie jest meeeeega dużo śluz (białego i lekko żółtawego). Do tego jeszcze luteina, więc potęguje ilość.
Nita czytałaś skład tych leków z serii prenalen? Tam praktycznie, nie ma co zadziałać. To w ogromnej ilości procent syrop glukozowo-fruktozowy.
mother84 trzymam kciuki by antybiotyk nie był potrzebny. Jeśli jednak będzie bardzo źle, ja bym wzięła - nieleczona angina myślę, że bedzie groźniejsza niż antybiotyk.
Lena trzymam kciuki by raz dwa udało się zwalczyć bakterie. Nie martw się. :*
-
mother84 wrote:Dziewczyny ile apapu mogę? Mam taki 500 mg wziąć cała tabletkę czy pół? Mam już 38 stopni
Robaczek na tym etapie Beata już nie rośnie szybko podwajanie ważne jest na początku ciąży a przy 24000 naprawdę nie masz się o co martwićWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 19:44
Robaczek123, mother84 lubią tę wiadomość
-
asylia wrote:Robaczek, beta na pewnym etapie (nie pamietam dokładnie kiedy) zwalnia z przyrostem.
Nic dzisiaj nie wskórasz, a tylko się denerwujesz.
Trzymam kciuki za wizytę u lekarza. :* -
Robaczek123 wrote:Cześć dziewczyny postanowiłam, że napiszę tutaj jestem w 42dc czyli 6-7 tydzien ciąży. Wszystko byłoby w porządku gdyby nie to, że troszkę zmartwiona mnie dzisiejsza beta ostatnia betę wykonałam w zeszła środę i wynosiła ona 8265,0 dzisiejszą beta to 24796,0 według kalkulatora bellybestfriend jej przyrost jest poniżej normy. Jutro mam wizytę u lekarza.. Powiedzcie mi proszę czy mam powody do niepokoju?
powyżej 6000 beta może się podwajać co 4 dni, nie ma powodu do niepokoju
https://www.wantbaby.info/calculators/beta-hcg-levelsBasia: -
Ja się w sumie zastanawiam, czy nie za szybko ta moja wizyta. W poprzedniej ciąży byłam w 8 tygodniu. Teraz będzie 6+4 wg OM, ciekawe czy będzie juz serduszko... wolałabym już wszystko wiedzieć na pierwszej wizycie
-
Ann.ann wrote:Ja chyba ostatnia z was zobaczę swojego kropka na USG, wizytę mam dopiero na 15 listopada (8 tc)
-
Alala wrote:Ja się w sumie zastanawiam, czy nie za szybko ta moja wizyta. W poprzedniej ciąży byłam w 8 tygodniu. Teraz będzie 6+4 wg OM, ciekawe czy będzie juz serduszko... wolałabym już wszystko wiedzieć na pierwszej wizycie
-
Miałam już temp. 38,5 na szczęście szybko spadła po paracetamolu...i wzięłam antybiotyk bo mam już więcej tego nalotu na gardle...oby tylko wszystko było db bo czytałam że takie temp powyżej 38 są niebezpieczne dla płodu i mogą powodować wady ogólnie nigdy nie byłam tak chora...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 20:52
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Meluśka wrote:To kto ma jutro ze mną wizytę? u mnie będzie to 5+4 więc wiele nie zobaczę ;p pewnie jeszcze zarodka nie będzie?
KaśkaKwa lubi tę wiadomość
-
Robaczek123 wrote:Cześć dziewczyny postanowiłam, że napiszę tutaj jestem w 42dc czyli 6-7 tydzien ciąży. Wszystko byłoby w porządku gdyby nie to, że troszkę zmartwiona mnie dzisiejsza beta ostatnia betę wykonałam w zeszła środę i wynosiła ona 8265,0 dzisiejszą beta to 24796,0 według kalkulatora bellybestfriend jej przyrost jest poniżej normy. Jutro mam wizytę u lekarza.. Powiedzcie mi proszę czy mam powody do niepokoju?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 21:23
Robaczek123 lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nick nieaktualny