Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Też się dziwię, ale często właśnie spotykam się z tym, że tsh jest traktowany jako wyznacznik wszystkiego, nawet przez lekarzy. A ostatnio poszłam do innego gina niż mój prowadzący, bo miałam kilka pytań i prośbę o skierowanie. Starsza pani ginekolog, bardzo miła, ale więcej do niej nie pójdę po tym, jak na moje pytanie o to, czy przez badaniem glukozy mogę wziąć normalnie leki, odpowiedziała że przed nie, ale po oczywiście - przecież przyjmowanie Euthyroxu nie ma związku z posiłkami... A jednak, ma duży.
-
Jeśli chodzi o ćwiczenia w ciąży to na youtubie jest dziewczyna, co się nazywa Małgorzata Mostowska, ma na swoim kanale filmy z jogą dla kobiet w ciąży. Polecone przez moją siostrę fizjoterapeutkę, więc raczej bezpieczne.
może się komuś przyda.
KaśkaKwa, Freyja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa przyznam ze mi się poprawiły plecy jak zaczelam ćwiczyć teraz . Byłam u tizjoterapeuty i pokazał co i jak i po tygodniu jest lepiej. Nie ze mnie nie boli
ale jest poprawa wiec trzeba cwiczyc. Ja dostałam takie ćwiczenia ze nawet w ciazy oszczędzającej spokojnie można je wykonywać. Wszystkie na siedząco właściwie.
Jogę tez bardzo polecam. Jak tylko mam okazje to chodzę i zawsze jest ulga. Joga w ciazy to właściwie ćwiczenia rozciągające i rozluźniające oraz zwiększanie przestrzeni w brzuchu fla maluszka. Czysty relaks -
Ja dziś śmigam na ćwiczenia, a jutro spotkanie z położną
GreenK, Magda - mbc, Violet Flower lubią tę wiadomość
-
Mnie "odpukać" na razie nie boli krzyż,pomimo dużej skoliozy ale chyba się zainteresuję tymi ćwiczeniami
Na pewno warto,tym bardziej,że na chorobowym jestem i już mi tyłek do sofy przyrasta
Renes no ja od zażycia euthyroxu czekam minimum godzinę-pewnie,że ma to znaczenie.Często mam pobudkę o 6 to od razu sięgam po tabletkę-wstaje o 8 i mogę normalnie zjeść śniadanieNo ale zdarza się,że zaśpię i wtedy to czekanie (aż lek się wchłonie ) strasznie się dłuży....
Teraz zmykam moim ptaszkom klatki posprzątać-to już jakiś ruch hahahaRenes lubi tę wiadomość
-
Moje plecy też póki co się jakoś trzymają
Ja euthyrox zażywam 30 min przed jedzeniem, chyba, że uda się wziąć jak się przebudze.
W ogóle jestem jakaś spokojna przed tymi połówkowymi. Gdyby nie Wy to pewnie bym nie szła. Mam nadzieję, że mnie lekarz nie zaskoczy . -
Ja już po wizycie, za tydzień mam znowu. Miałam badanie usg dopochwowo i sprawdzał mi szyjkę, bo mówiłam mu o tych bólach, że mam jak pospaceruje trochę i mi twardnieje wtedy, to szyjkę mam 32mm ujście zamknięte, ale mówi że nie jest rewelacyjnie z tą szyjką, czy to krótka?? Mówi żebym leżała dużo i nie przemęczała się. Podobno dziecko ma rękę tak ułożoną i uciska i to może też powodować bóle
Hiszpaneczka lubi tę wiadomość
23.07.2017: Sandra ;*
31.05.2019: wizyta na 13:00
-
Ja tez po polówkowych, u dzidziutka pierwsza klasa! Mnie się skróciła szyjka z 4,3 do 3,1 w 2 tyg., po odstawieniu luteiny. Za 2 tyg nast. wizyta. Mam odpoczywać, do pracy już nie wracam. No i się teraz będę denerwować. Powiedział, że jak coś to wracamy do lutki, a o szkole rodzenia mam na razie zapomnieć. Jak się nie ustabilizujemy, to nie wyrazi zgody...
Mama Wojtka, Freyja, Marryy, Trine91, Lady_Dior, Hiszpaneczka, Lena1984, Violet Flower lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualny
-
Ja już po polowkowych. Ma być wszytsko dobrze. Prawie 400g małej radości. Potwierdził dziewczynkę. Można u mnie uzupełnić na pierwszej stronie dziewczynka Oliwia termin 21 czerwiec
Freyja, Trine91, Lady_Dior, Magda - mbc, Renes, Lusi91, Nadinka83, Mama Wojtka, Hiszpaneczka, jolciaa171, czarnulka24, Lena1984, Violet Flower, Izieth lubią tę wiadomość
2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
nick nieaktualny
-
MaryJane wrote:Dziewczyny, to normalne wagi, mój mały w 20t2d wagę 340g i idealnie zgadzało się z terminem
nie wszystkie dzieci wybiegaja wagą i wzrostem
-
cieszę się , że wszystko ok u Waszych pociech. Ja dopiero jadę, a młody w brzuchu szaleje