Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Marryy,Magda-mbc gratuluję udanych wizyt
Fajnie słyszeć,że dzieciaki rosną
Niech te szyjki już nie straszą
Makalotia kciuki -
Widze ze nie jestem sama ze skracajaca się szyjka która ma się oszczedzac i lezec
lekarze wola dac lutke i żeby więcej odpoczywać i lezec i nie przemeczac się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 19:02
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Bylam dzisiaj na 2 spotkaniu w szkole rodzenia, był temat o skurczach, o zwiastunach porodu i o porodzie naturalnym
Kolejne zajecia ciag dalszy oraz wyprawda dla matki i dziecka do szpitala
KaśkaKwa lubi tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Magda - mbc wrote:Ja tez po polówkowych, u dzidziutka pierwsza klasa! Mnie się skróciła szyjka z 4,3 do 3,1 w 2 tyg., po odstawieniu luteiny. Za 2 tyg nast. wizyta. Mam odpoczywać, do pracy już nie wracam. No i się teraz będę denerwować. Powiedział, że jak coś to wracamy do lutki, a o szkole rodzenia mam na razie zapomnieć. Jak się nie ustabilizujemy, to nie wyrazi zgody...27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:A jakieś objawy miałaś czulas jakoś ze sie skraca?
czarnulka24 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Dziewczyny najważniejsze że nasze maluchy zdrowe a z resztą sobie poradzimy
A co do wymiarów i wagi dzieci to jest dokładnie tak samo jak z nami ...jedne jesteśmy wyższe i grubsze a inne drobne i niskie tak samo nasze maluszki na tym etapie już różnie rosną i póki lekarz nie mówi że jest za mało nie ma się czym martwić
Mama Wojtka, Renes, Magda - mbc lubią tę wiadomość
3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓
-
U mnie w 20+5 340 g , w porównaniu do synka, u którego w tym czasie wychodziło 490 to malutko, ale te wymiary często są błędne
Co do szyjki to może was pociesze , że w poprzedniej ciąży dokładnie w tym czasie zaczęła się mi się skracać i wynosiła 2.5 to taka graniczna wartość do założenia pessara, no ale jednak nie założyli mi tylko do końca ciąży miałam ją często kontrolowana. Jakoś do 35 tygodnia udało mi się utrzymać w mniej więcej takiej wartości, po 35 zaczęła się rozwierać i skracać, lekarz mówił, że poród już, już, już a ostatecznie urodziłam w 39+5 i szyjka nie chciała puścić
-
Jestem po wizycie
z synkiem wszystko ok, 379g i zdaniem lekarzy 20t4d i chyba już do tego przywykne, bo i tak każdy lekarz będzie patrzył na termin porodu wpisany w karcie ciąży. Wydaje mi się, że lekarz mało zbadał, bardziej zwracał uwagę na to by nam pokazać jak wygląda dziecko. Po tym obrazie 3d stwierdziłabym, że zupełnie inaczej wygląda niż jego starszy brat "w tym wieku" :p ogólnie jestem niezadowolona z wizyty i mam niedosyt.
Nadinka83, Mama Wojtka, Violet Flower, Lady_Dior, Izieth lubią tę wiadomość
-
Hej :)ciesze się z Waszych udanych wizyt!! Nasze połówkowe dopiero 15 lutego, jakos musze przeżyć
Dziś w końcu podjęłam decyzje co do wózka, kupiłam Joolz Day ale sama spacerówke, bo babeczka miała taką jak mi się podoba, teraz szukam gondolki
Komoda Maluszka powoli się zapełnia
Freyja, Marryy, Magda - mbc, Mama Wojtka, Violet Flower, Lady_Dior, KaśkaKwa, Izieth lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i samych dobrych wieści
U nas pólowkowe już pojutrze w piątek. Już się nie mogę doczekać
Co do wyprawki ja jeszcze nic nie zaczęłam ogarniać i z tego co u Was czytam, to chyba tylko ja...przeraża mnie to -
Violet Flower wrote:Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i samych dobrych wieści
U nas pólowkowe już pojutrze w piątek. Już się nie mogę doczekać
Co do wyprawki ja jeszcze nic nie zaczęłam ogarniać i z tego co u Was czytam, to chyba tylko ja...przeraża mnie to
Nie jesteś jedyna spokojnie. Ja zaczynam w kwietniu.Violet Flower lubi tę wiadomość
-
Makalotia najważniejsze,że synek ma się dobrze
FioletFlower też nic jeszcze nie mam ale po połówkowych zacznę już coś ogarniaćNie chcę wszystkiego na sam koniec zostawić,bo i muszę jeszcze na miesiąc do Pl lecieć i przeprowadzka mnie czeka-dlatego co nieco po połówkowych kupię
Udało mi się dziś wypić ok.2l płynówChyba 1wszy raz w tej ciąży i mam brzuch napięty jak balon
Zaraz chyba pęknę
Violet Flower lubi tę wiadomość
-
dziewczyny, wczoraj wieczorem pojechałam do szpitala z krwawieniem
nawet w pierwszym trymestrze tego nie doświadczyłam
Okazało się, że moja szyjka jest tak skrócona, że mam bezwzględny zakaz ruszania się, nawet do toalety
Leżę w szpitalu i modle się o jakąkolwiek poprawę.. Wiem, że muszę być dobrej myśli, ale strasznie się boję
Wybaczcie, jeśli kogoś wystraszyłam, musiałam się wyzalicTrzymajcie za nas kciuki żeby szczęśliwie wyleżeć kolejne tygodnie...
Marryy lubi tę wiadomość
Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
-
Trine91 wrote:dziewczyny, wczoraj wieczorem pojechałam do szpitala z krwawieniem
nawet w pierwszym trymestrze tego nie doświadczyłam
Okazało się, że moja szyjka jest tak skrócona, że mam bezwzględny zakaz ruszania się, nawet do toalety
Leżę w szpitalu i modle się o jakąkolwiek poprawę.. Wiem, że muszę być dobrej myśli, ale strasznie się boję
Wybaczcie, jeśli kogoś wystraszyłam, musiałam się wyzalicTrzymajcie za nas kciuki żeby szczęśliwie wyleżeć kolejne tygodnie...
Trzymam mocno kciuki. Wiem, że dla dziecka dasz radę leżeć ile trzeba. Jeszcze kilka tyg. I Twój maluch będzie w stanie sobie poradzić z pomocą lekarzy w każdej sytuacji ale wiadomo teraz walczysz o każdy dzień w dwupaku. Powodzenia.
Ja za to dzisiaj od 5 nie śpię i takie głupie mam myśli, że nie damy rady z dzieckiem, że to za duże obciążenie, że nie zrobię tej specjalizacji.... Ahhh te hormony już tak się przerazilam, że zupełnie się rozbudzilam i nawet Franek się obudził i daje mi kopniaki na opanowanie.