Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam wózek i krzesełko (odkupione) i u mamy łóżeczko turystyczne (odkupione) więc nie wiem, czy mogę powiedzieć, że mam wyprawkę
W połowie marca mamy remont więc po remoncie kupimy meble i ubranka i brakujące akcesoria typu fotelik sam.
Natomiast mam już wybrane te rzeczy.
A moja siostra wczoraj kupiła mi kocyk i żyrafkę Sophie
Dziś pierwszy mały armagedon, bo zakładamy klimatyzację.
Ma któraś z Was pralko-suszarkę? Polecacie? Jakiej firmy? Rozglądam się za Lg i Samsungiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 07:43
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualnyHooney wrote:U mnie w 20+5 340 g , w porównaniu do synka, u którego w tym czasie wychodziło 490 to malutko, ale te wymiary często są błędne
Co do szyjki to może was pociesze , że w poprzedniej ciąży dokładnie w tym czasie zaczęła się mi się skracać i wynosiła 2.5 to taka graniczna wartość do założenia pessara, no ale jednak nie założyli mi tylko do końca ciąży miałam ją często kontrolowana. Jakoś do 35 tygodnia udało mi się utrzymać w mniej więcej takiej wartości, po 35 zaczęła się rozwierać i skracać, lekarz mówił, że poród już, już, już a ostatecznie urodziłam w 39+5 i szyjka nie chciała puścićwiec myśle ze 340 jest okej!
Magda - mbc, Renes lubią tę wiadomość
-
Trine91 wrote:dziewczyny, wczoraj wieczorem pojechałam do szpitala z krwawieniem
nawet w pierwszym trymestrze tego nie doświadczyłam
Okazało się, że moja szyjka jest tak skrócona, że mam bezwzględny zakaz ruszania się, nawet do toalety
Leżę w szpitalu i modle się o jakąkolwiek poprawę.. Wiem, że muszę być dobrej myśli, ale strasznie się boję
Wybaczcie, jeśli kogoś wystraszyłam, musiałam się wyzalicTrzymajcie za nas kciuki żeby szczęśliwie wyleżeć kolejne tygodnie...
3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓
-
nick nieaktualnyLena1984 wrote:Podobnie i ja
.
Aczkolwiek nie polecam zostawiać na ostatnia chwile, u mnie wśród znajomych wiele wcześniaków 1 mc a nawet 2 mc przed porodem i niektórzy nic nie mieli nawet piżamy do szpitala. Ale dzieciaczki zdrowe a resztę nadeobili -
nick nieaktualny
-
Powiem Wam, że chciałabym znowu tak kupywać ubranka dla dzidzi, z Sandrą jak byłam w ciąży, bardzo dużo dostałam ubranek od najmniejszego rozmiaru do 86 nawet, czasami coś tak kupiłam, teraz będzie synek i znowu dostanę dużo ubranek od koleżanki, a jeszcze mam z worek po Sandrze uniwersalnych i trochę chłopięcych nawet było, bo i takie dostałam nawet i weś tu naskupuj haha, praktycznie wszystko mam23.07.2017: Sandra ;*
31.05.2019: wizyta na 13:00
-
Wczoraj znowu miałam ból brzucha i twardniał ehh mam nadzieję, że szyjka nie będzie się skracać przez te skurcze.. Lekarz mi przepisał Limetic i kazał brać 3x1 co 8 godzin, myślicie że nie zaszkodzi tak często brać?23.07.2017: Sandra ;*
-
dzięki za dobre słowa dziewczyny... Jestem już po wizycie pani doktor i niestety sytuacja jest tragiczna. W nocy mimo podania leków odszedł czop śluzowy i szyjka zaczęła się rozwierać... Pozostaje mi tylko leżeć i się modlić żeby nie pękł pęcherzyk i nie odeszły wody, jak się cofnie pęcherzyk w głąb macicy to będą mogli mi założyć szew, ale muszę być przygotowana na każdy scenariusz
Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
-
Trine91 wrote:dzięki za dobre słowa dziewczyny... Jestem już po wizycie pani doktor i niestety sytuacja jest tragiczna. W nocy mimo podania leków odszedł czop śluzowy i szyjka zaczęła się rozwierać... Pozostaje mi tylko leżeć i się modlić żeby nie pękł pęcherzyk i nie odeszły wody, jak się cofnie pęcherzyk w głąb macicy to będą mogli mi założyć szew, ale muszę być przygotowana na każdy scenariusz23.07.2017: Sandra ;*
-
Trine trzymam mocno kciuki. Oby jak najszybciej nastąpiła jakakolwiek poprawa i by dzidziuś został w brzuszku jak najdłużej! Trzymaj się i postaraj nie denerwować, choć wiem, że teraz to cholernie trudne.