X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Suszarka na prąd to też jest jakaś opcja, z tym że to dalej suszarka. Ale zapisuje na listę pomysłów, dzięki!

Nie zajmuje dużo miejsca bo rozkłada się w górę. Zerknijcie coś takiego mniej więcej
    https://allegro.pl/oferta/suszarka-na-pranie-elektryczna-lakeland-198w-3-poz-7677155546

Aukcja jest skończona więc trzeba zjechać do dołu

Magda - mbc lubi tę wiadomość

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pralkosuszarkę i jestem zadowolona. Jak nie przesadzi się z ilością prania i szybko wyjmie to wcale nie są wymiętolone ;-).

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • Ariette1983 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine trzymam kciuki z całych sił - oby maluszek został w brzuchu jak najdłużej! Ja się niedawno załamywałam z powodu plamienia - a co Ty musisz teraz przeżywać, nawet sobie nie wyobrażam - dużo mocy Ci przesyłam!!!

Trine91 lubi tę wiadomość

2nn33e3k17zi5yne.png
  • Ann.ann Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już po połówkowych, z małą wszystko ok, lekarz obejrzał każdy narząd i nic nie budzi niepokoju. Na razie ma niecałe 300g, ale w normie jeśli chodzi o wiek ciąży.

Asylia, możesz mi już dopisać dziewczynkę na 100% :)

Przestrzegał tylko żeby pod koniec ciąży dokładnie uważać na ruchy, bo sama końcówka też jest ryzykowna. To samo słyszałam w pierwsze ciąży. Ech, odetchnę jak już mała będzie po tej stronie brzucha.

Magda - mbc, Ariette1983, Freyja, Mama Wojtka, Violet Flower, Izieth, Lady_Dior, Nadinka83, Pimka, Lena1984, Alala, Trine91, KaśkaKwa, bratfrandu lubią tę wiadomość

Basia: ukdybd3mnkuh4sjx.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Co do tarczycy,to nigdy nie spotkałam się ze zdaniem,że nadczynność nie jest groźna-wręcz przeciwnie,jest bardzo groźna.O nadczynności mówimy jeżeli hormony tarczycy a więc Ft3,Ft4 są ponad normę.To,że Tsh jest niskie jeszcze o niczym nie świadczy,bo możesz mieć Ft3 i4 w normie i to nie jest jeszcze nadczynność i dlatego,żeby zobaczyć jak działa tarczyca-robi się cały pakiet.Samo Tsh nie powie nam wszystkiego.
    Dokładnie tak. Jawna nadczynność tarczycy jest groźna dla kobiety i dziecka. Stan gdy TSH jest ponizej normy, ale fT3 i fT4 w normie to subkliniczna nadczynność i trzeba uważać, aby nie rozwinęła się w objawowa.

Izieth, czas oczekiwania zależy od laboratorium. Jeśli oznaczają na miejscu i jest to duże laboratorium, to wynik zwykle jest tego samego dnia. Jeśli materiał wysyłają do innego laboratorium lub czekają na większą liczbę próbek to wyniki wirusów mogą być po kilku dniach dopiero.

Izieth lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Ariette1983 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann.ann wrote:
    U mnie już po połówkowych, z małą wszystko ok, lekarz obejrzał każdy narząd i nic nie budzi niepokoju. Na razie ma niecałe 300g, ale w normie jeśli chodzi o wiek ciąży.

Asylia, możesz mi już dopisać dziewczynkę na 100% :)

Przestrzegał tylko żeby pod koniec ciąży dokładnie uważać na ruchy, bo sama końcówka też jest ryzykowna. To samo słyszałam w pierwsze ciąży. Ech, odetchnę jak już mała będzie po tej stronie brzucha.

Ja też przez te moje plamienia nie marzę już o niczym innym żeby być po terminowym porodzie ze zdrowym dzieckiem w ramionach :/

2nn33e3k17zi5yne.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że w maju będziemy czuły się już w miarę bezpieczne.

Magda - mbc, Alala lubią tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine, trzymam kciuki. Będzie dobrze, choć pewnie stresu i nerwów trochę Cię to będzie kosztowało. Buziaki dla Was :)

Lilka, jeśli mogę zapytać, czym się zajmujesz? Kobiety są w stanie ogarnąć milion rzeczy, także na pewno podołasz. Wszystko to kwestia organizacji. A dziecko daje mega moc i powera do działania. Nawet jak Ci się nie chce, to wystarczy jeden uśmiech i lecisz na skrzydlach.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine trzymam kciuki mocno!! Informuj nas na bierzaco

Ja chyba jednak będę lezec, lekarka trochę nastraszyla mnie ta szyjka, wole lezec, mimo ze może nie musze do końca.

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaśkaKwa wrote:
    Ja byłam dzisiaj... omawialiśmy etapy porodu, co zwiastuje poród i kiedy zgłosić się do szpitala ;-)
    Dla pierworódki same ciekawe rzeczy.. za tydzień pozycje wertykalne ;-)

czyli idziemy tak samo :)

KaśkaKwa lubi tę wiadomość

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Samsunga Eco bubble. Mój ma z 5 lat Ale jest super. Nie susze wszystkiego bo latem susze na balkonie Ale jak muszę zrobić kilka prań jednego dnia albo pogoda jest gowniana i nic nie schnie to mój Samsung jest wybawieniem.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Lena1984 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine jak u Ciebie ? Lekarze coś więcej mówili?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 16:18

oar8rjjgv1h3pwf7.png
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w poczekalni, będę następna. Po dzisiejszych wiadomościach na grupie jest stres...

Wojtek 10.08.2016r.
  • Lilka26 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Trine, trzymam kciuki. Będzie dobrze, choć pewnie stresu i nerwów trochę Cię to będzie kosztowało. Buziaki dla Was :)

Lilka, jeśli mogę zapytać, czym się zajmujesz? Kobiety są w stanie ogarnąć milion rzeczy, także na pewno podołasz. Wszystko to kwestia organizacji. A dziecko daje mega moc i powera do działania. Nawet jak Ci się nie chce, to wystarczy jeden uśmiech i lecisz na skrzydlach.

Jestem lekarzem wojskowym oficerem, oraz chirurgiem w trakcie specjalizacji. Jak wrócę do pracy to 1 w tygodniu na 7 rano muszę być w Opolu czyli 90km dojazd. W szpitalu w pozostałe dni odprawa o 7:20. Dodatkowo dojdą dyżury nocne, wyjazd na poligon na 2 tyg. co roku, szkolenia, konferencje. Mój mąż z kolei zaczyna od pażdziernika 2 letnie studia podyplomowe- co drugi weekend uczelnia. Pracuje 2 dni z domu, a 3 dni go nie ma. Jakoś temu podołamy ale na pewno nie sami dlatego będziemy szukać jakiejś Pani na emeryturze która chciałaby sobie dorobić i nam troszkę pomóc. Bo dziadkowie 300km i pracują, więc nie zawsze dadzą radę.

• Trine91 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, dzięki za wsparcie! cały czas w dwupaku, siedzimy na bombie, ale najważniejsze, że na razie akcja porodowa nie postępuje :(
    Szyjka wczoraj miała 2cm, dziś rano już było rozwarcie... Nie miałam żadnych objawów poza nagłym krwawieniem... :(

mhsvjw4zrmx08mca.png
    Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine to dobrze, że sytuacja się stabilizuje. Pewnie teraz już będzie czekało Cię leżenie, ale ja wierzę że będzie dobrze. Cały dzień o Was myślę i trzymam kciuki.

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine91 dobrze,że akcja nie postępuje uff.Teraz oby jak najszybciej lekarze mogli szew założyć.Będzie dobrze-musi byc.Jestes w dobrych rękach.Trzymam kciuki,by wszystko dobrze się skończyło.Powodzenia.

Ann.ann super,że wszystko z dzieckiem dobrze-gratuluję córci :)

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine, najważniejsze że jesteś pod opieką lekarzy, że specjaliści czuwają i monitorują na bieżąco...Ja też cały dzień o Tobie myślę. Wszystkie jesteśmy z Tobą.
    Najgorsze, że takie rzeczy dzieją się z dnia na dzień...
    Pocieszające jest to że na innych forach dziewczyny też opisują podobne przypadki, gdzie rozwarcie następowało nawet wcześniej a mimo to urodziły w terminie.
    Wierzymy że u Ciebie też tak będzie.

Ja też jestem w 24 tc. Myślałam że z każdym tygodniem będzie łatwiej a ja boję się coraz bardziej...

2019 Natalka
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine91, dobrze, że zahamowali to wszystko... Teraz gra na czas... Dużo sił życzę! Pamiętaj z że Aleksandry to waleczne chłopaki! :-)

Ja po wizycie, podwozie trzyma jak trzeba. Jak na bliźniaki podobno bardzo ładnie (nie wiem ile ma szyjka, nigdy o centymetrach nie było mowy- może to i lepiej). Młoda ma 553g, ułożona na dole główkowo, młody 523g, ułożony na górze poprzecznie. Wszystkie wymiary koło 50 centyla. Aż się zdziwiłam, że macica jest już tak wysoko.
    Jutro jadę do rodziców na weekend, to się trochę wyrwę z tego domu...

jolciaa171, Hiszpaneczka, Lady_Dior, Violet Flower, Renes, Lena1984, Trine91, kalika, KaśkaKwa, bratfrandu lubią tę wiadomość

Wojtek 10.08.2016r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine, dobre wieści!
    Melduj się nam tu co jakiś czas!!

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ