Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda - mbc wrote:Suszarka na prąd to też jest jakaś opcja, z tym że to dalej suszarka. Ale zapisuje na listę pomysłów, dzięki!
Nie zajmuje dużo miejsca bo rozkłada się w górę. Zerknijcie coś takiego mniej więcej
https://allegro.pl/oferta/suszarka-na-pranie-elektryczna-lakeland-198w-3-poz-7677155546
Aukcja jest skończona więc trzeba zjechać do dołuMagda - mbc lubi tę wiadomość
2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
U mnie już po połówkowych, z małą wszystko ok, lekarz obejrzał każdy narząd i nic nie budzi niepokoju. Na razie ma niecałe 300g, ale w normie jeśli chodzi o wiek ciąży.
Asylia, możesz mi już dopisać dziewczynkę na 100%
Przestrzegał tylko żeby pod koniec ciąży dokładnie uważać na ruchy, bo sama końcówka też jest ryzykowna. To samo słyszałam w pierwsze ciąży. Ech, odetchnę jak już mała będzie po tej stronie brzucha.Magda - mbc, Ariette1983, Freyja, Mama Wojtka, Violet Flower, Izieth, Lady_Dior, Nadinka83, Pimka, Lena1984, Alala, Trine91, KaśkaKwa, bratfrandu lubią tę wiadomość
Basia: -
Lady_Dior wrote:Co do tarczycy,to nigdy nie spotkałam się ze zdaniem,że nadczynność nie jest groźna-wręcz przeciwnie,jest bardzo groźna.O nadczynności mówimy jeżeli hormony tarczycy a więc Ft3,Ft4 są ponad normę.To,że Tsh jest niskie jeszcze o niczym nie świadczy,bo możesz mieć Ft3 i4 w normie i to nie jest jeszcze nadczynność i dlatego,żeby zobaczyć jak działa tarczyca-robi się cały pakiet.Samo Tsh nie powie nam wszystkiego.
Izieth, czas oczekiwania zależy od laboratorium. Jeśli oznaczają na miejscu i jest to duże laboratorium, to wynik zwykle jest tego samego dnia. Jeśli materiał wysyłają do innego laboratorium lub czekają na większą liczbę próbek to wyniki wirusów mogą być po kilku dniach dopiero.
Izieth lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Ann.ann wrote:U mnie już po połówkowych, z małą wszystko ok, lekarz obejrzał każdy narząd i nic nie budzi niepokoju. Na razie ma niecałe 300g, ale w normie jeśli chodzi o wiek ciąży.
Asylia, możesz mi już dopisać dziewczynkę na 100%
Przestrzegał tylko żeby pod koniec ciąży dokładnie uważać na ruchy, bo sama końcówka też jest ryzykowna. To samo słyszałam w pierwsze ciąży. Ech, odetchnę jak już mała będzie po tej stronie brzucha.
Ja też przez te moje plamienia nie marzę już o niczym innym żeby być po terminowym porodzie ze zdrowym dzieckiem w ramionach
-
nick nieaktualny
-
Trine, trzymam kciuki. Będzie dobrze, choć pewnie stresu i nerwów trochę Cię to będzie kosztowało. Buziaki dla Was
Lilka, jeśli mogę zapytać, czym się zajmujesz? Kobiety są w stanie ogarnąć milion rzeczy, także na pewno podołasz. Wszystko to kwestia organizacji. A dziecko daje mega moc i powera do działania. Nawet jak Ci się nie chce, to wystarczy jeden uśmiech i lecisz na skrzydlach.Trine91 lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Trine trzymam kciuki mocno!! Informuj nas na bierzaco
Ja chyba jednak będę lezec, lekarka trochę nastraszyla mnie ta szyjka, wole lezec, mimo ze może nie musze do końca.Trine91 lubi tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
KaśkaKwa wrote:Ja byłam dzisiaj... omawialiśmy etapy porodu, co zwiastuje poród i kiedy zgłosić się do szpitala
Dla pierworódki same ciekawe rzeczy.. za tydzień pozycje wertykalne
czyli idziemy tak samoKaśkaKwa lubi tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Ja mam Samsunga Eco bubble. Mój ma z 5 lat Ale jest super. Nie susze wszystkiego bo latem susze na balkonie Ale jak muszę zrobić kilka prań jednego dnia albo pogoda jest gowniana i nic nie schnie to mój Samsung jest wybawieniem.
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
kalika wrote:Trine, trzymam kciuki. Będzie dobrze, choć pewnie stresu i nerwów trochę Cię to będzie kosztowało. Buziaki dla Was
Lilka, jeśli mogę zapytać, czym się zajmujesz? Kobiety są w stanie ogarnąć milion rzeczy, także na pewno podołasz. Wszystko to kwestia organizacji. A dziecko daje mega moc i powera do działania. Nawet jak Ci się nie chce, to wystarczy jeden uśmiech i lecisz na skrzydlach.
Jestem lekarzem wojskowym oficerem, oraz chirurgiem w trakcie specjalizacji. Jak wrócę do pracy to 1 w tygodniu na 7 rano muszę być w Opolu czyli 90km dojazd. W szpitalu w pozostałe dni odprawa o 7:20. Dodatkowo dojdą dyżury nocne, wyjazd na poligon na 2 tyg. co roku, szkolenia, konferencje. Mój mąż z kolei zaczyna od pażdziernika 2 letnie studia podyplomowe- co drugi weekend uczelnia. Pracuje 2 dni z domu, a 3 dni go nie ma. Jakoś temu podołamy ale na pewno nie sami dlatego będziemy szukać jakiejś Pani na emeryturze która chciałaby sobie dorobić i nam troszkę pomóc. Bo dziadkowie 300km i pracują, więc nie zawsze dadzą radę. -
dziewczyny, dzięki za wsparcie! cały czas w dwupaku, siedzimy na bombie, ale najważniejsze, że na razie akcja porodowa nie postępuje
Szyjka wczoraj miała 2cm, dziś rano już było rozwarcie... Nie miałam żadnych objawów poza nagłym krwawieniem...Magda - mbc lubi tę wiadomość
Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
-
nick nieaktualny
-
Trine91 dobrze,że akcja nie postępuje uff.Teraz oby jak najszybciej lekarze mogli szew założyć.Będzie dobrze-musi byc.Jestes w dobrych rękach.Trzymam kciuki,by wszystko dobrze się skończyło.Powodzenia.
Ann.ann super,że wszystko z dzieckiem dobrze-gratuluję córciTrine91 lubi tę wiadomość
-
Trine, najważniejsze że jesteś pod opieką lekarzy, że specjaliści czuwają i monitorują na bieżąco...Ja też cały dzień o Tobie myślę. Wszystkie jesteśmy z Tobą.
Najgorsze, że takie rzeczy dzieją się z dnia na dzień...
Pocieszające jest to że na innych forach dziewczyny też opisują podobne przypadki, gdzie rozwarcie następowało nawet wcześniej a mimo to urodziły w terminie.
Wierzymy że u Ciebie też tak będzie.
Ja też jestem w 24 tc. Myślałam że z każdym tygodniem będzie łatwiej a ja boję się coraz bardziej...Trine91 lubi tę wiadomość
2019 Natalka -
Trine91, dobrze, że zahamowali to wszystko... Teraz gra na czas... Dużo sił życzę! Pamiętaj z że Aleksandry to waleczne chłopaki!
Ja po wizycie, podwozie trzyma jak trzeba. Jak na bliźniaki podobno bardzo ładnie (nie wiem ile ma szyjka, nigdy o centymetrach nie było mowy- może to i lepiej). Młoda ma 553g, ułożona na dole główkowo, młody 523g, ułożony na górze poprzecznie. Wszystkie wymiary koło 50 centyla. Aż się zdziwiłam, że macica jest już tak wysoko.
Jutro jadę do rodziców na weekend, to się trochę wyrwę z tego domu...jolciaa171, Hiszpaneczka, Lady_Dior, Violet Flower, Renes, Lena1984, Trine91, kalika, KaśkaKwa, bratfrandu lubią tę wiadomość
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r.