X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Renes Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ginekolog namówiła do wzięcia zwolnienia. Jestem terapeutą dzieci niepełnosprawnych, w większości małych autystów. Ogólnie praca z chorymi, dziećmi raczej nie jest wskazana w ciąży, lepiej nie ryzykować, bo za dużo można stracić.

m3sxyx8dxjr56vmf.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renes, otóż to. Dzieci są niewyczerpanym źródłem infekcji, które kobiecie w ciąży do szczęścia potrzebne nie są. Niewinny katar u malucha dla ciężarnej i jej dziecka może mieć opłakane skutki na całe życie. Dla tych kilku miesięcy nie warto ryzykować, i tak tego nikt nie doceni, a jeśli coś się stanie to powiedzą, że sama sobie jesteś winna, trzeba było siedzieć w domu. Smutne ale prawdziwe. Pierwszą ciążę poroniłam, bo chore poczucie obowiazku kazało mi pójść na dyżur. Dostałam swoją nauczkę, za więcej dziekuje, w kolejnych ciążach już nie ryzykuje. U Ciebie dodatkowo dochodzi aspekt pracy fizycznej, więc tym bardziej praca nie jest wskazana.

jolciaa171, Renes, Mama Wojtka lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Trine91 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciężka noc za nami, udało się zasnąć może na dwie godziny.. Bardzo bolał mnie brzuch i plecy, ale nospy nie mogę dostać żeby nie zadziałała rozkurczowo na szyjkę... Najważniejsze, że dzidziuś cały czas jest w brzuszku. Modlę się przez cały czas żeby jakoś wyjść z tej beznadziejnej sytuacji i walczymy z synkiem o każdą godzinę... Jeszcze raz dziękuję Wam dziewczyny z całego serca, dużo otuchy jest w Waszych słowach, wierzę mocno w to, że za kilka miesięcy będę mogła opowiedzieć o tym synkowi tuląc go już po drugiej stronie ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 05:52

Freyja, Alala, KaśkaKwa lubią tę wiadomość

mhsvjw4zrmx08mca.png
    Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Mama_Wojtka gratuluję udanej wizyty-dobrze przeczytać dobre wieści :) Duże klocuszki już hihi :)

Macie już tą ciemną linię na brzuszku? U mnie nadal nic ;)

Ja jutro z rana mam połówkowe na 9 i nie wiem,jak zasnę dziś...
    U mnie też nic, ale ja jestem baaaardzo bladaaaa, to podobno może jej nie być.

Trine jesteś mega dzielna. Maluszek bardzo grzeczny, niech siedzi w ciepełku u mamy. Każdy dzień na wagę złota i bliżej do bezpiecznego czasu! :*

Trine91 lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine91 jesteśmy tu z Tobą. Lez ile trzeba. Maluch wie że w brzuszku mu najlepiej. Oby jak najdłużej. Trzymam kciuki i ślę Modlitwę.

Trine91, Ariette1983 lubią tę wiadomość

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Lusi91 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine.. Chyba wszystkie na czerwcówkach się za was modlimy... Leż dzielnie kochana a niuniu przecież wie że póki co lepiej niż u mamy w brzuszku nigdzie mu nie będzie... Każdy dzień i godzina do przodu to wielki plus dla was :*

Ariette1983 lubi tę wiadomość

3 aniołki 💔💔💔
    Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj nam koniecznie znać po obchodzie co mówią lekarze. Każdy dzień to dla synka większe szanse! Jak wagowo osiągnie już kilo to będzie super! Będzie miał wtedy ogromne szansę! A obstawiam że do kilograma dużo mu nie brakuje bo to siny i dużych chłopak!

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine !!! Każda godzina teraz się liczy. Trzymamy wszystkie za Was kciukI. Nie wyobrażam sobie jak musisz się czuć ani jak to jest nie moc się ruszyć ale wiem ze modlitwa i wiara oraz siła matczynej miłości mogą zdziałać wiele. A jak widac u Ciebie już zadziałała <3 trzymaj się i nie dziękuj. Po to tu jesteśmy zeby Cię wspierać! Pisz jak tylko potrzebujesz.

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine91 wrote:
    ciężka noc za nami, udało się zasnąć może na dwie godziny.. Bardzo bolał mnie brzuch i plecy, ale nospy nie mogę dostać żeby nie zadziałała rozkurczowo na szyjkę... Najważniejsze, że dzidziuś cały czas jest w brzuszku. Modlę się przez cały czas żeby jakoś wyjść z tej beznadziejnej sytuacji i walczymy z synkiem o każdą godzinę... Jeszcze raz dziękuję Wam dziewczyny z całego serca, dużo otuchy jest w Waszych słowach, wierzę mocno w to, że za kilka miesięcy będę mogła opowiedzieć o tym synkowi tuląc go już po drugiej stronie ;*
    Trine polecam modlitwe do sw rity w sparwach trudnych i beznadziejnych .. mnie pomagla kilka razy pierwszy raz jak dostalam z bliznakami krwotok w 11 tc lekarze nie dawali szans lalo sie jak ze swini a drugi raz jak sie urodzili i ze synki z tego wyszli bo urodzili sie w ciezkim stanie ..

GreenK lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine91 wierzę,że noc musiała być ciężka :( jednak maluch nadal siedzi w brzuszku a to dobry znak :) Ja wierzę,że wyjdziecie z tego cało :) Mam nadzieję,że lekarze szybko zdecydują się na ten szew,to się choć trochę uspokoiła :)

Ja uciekam na połówkowe-mam takie nerwobole w klatce piersiowej, że ciężko oddychać momentami... Mam nadzieję,że przyniosę dobre wiadomości a wraz ze mną Violet_flower i Ty Trine91 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 08:18

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine tak jak piszesz każda godzina się liczy...
    Wiem ze jest ciężko, ale musi się udać i ta historia musi mieć szczęśliwe zakończenie.

Dziewczyny, które z Was zapisywały się do położnej środowiskowej na edukację przedporodową (zgodnie z nowymi standardami opieki okołoporodowej)?
    Ja dostałam od lekarza skierowanie i przyznam szczerze że w jednej poradni (tam gdzie jestem zapisana do lekarza POZ) odesłali mnie z kwitkiem twierdząc że położna nie może mnie przyjąć ponieważ nie ma w tej poradni ginekologa a ona sprawuje opiekę po porodzie...
    Teraz będę szukać dalej ale powoli tracę nadzieję...

2019 Natalka
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine, dobrze, że dzidziuś nadal w brzuszku :) Jesteś mega dzielna, oby tak dalej, każdy dzień przybliża Was do szczęśliwego zakończenia :) Nadal bardzo mocno trzymam kciuki!

Dziewczyny, powodzenia na dzisiejszych wizytach!

Doriska, bardzo dziwne, że Cię odesłali. Ja się nie mam zamiaru zapisywać, już wiem co mnie czeka ;) U nas w przychodni jest karteczka z numerem telefonu i nazwiskiem położnej z informacją, że każda ciężarna powinna (albo nawet ma obowiązek) skontaktować się z nią chyba po 25, czy 21 tygodniu ciąży. Zadzwoniłam, a ona od razu planowała kiedy przyjść do mnie na właśnie coś w rodzaju edukacji. W rozmowie wyszło, że już jestem w trakcie szkoły rodzenia, więc stwierdziłyśmy, że nie ma sensu, umówiłyśmy się na wizytę po porodzie. Nie miałam żadnego skierowania, a w poradni nie ma innego lekarza, niż lekarz pierwszego kontaktu.

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Mamuśkaa1 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine obudziłam się w nocy i nie mogłam już zasnąć, cały czas o Was myślę i wierzę, że będzie wszystko dobrze :*

23.07.2017: Sandra ;*
    31.05.2019: wizyta na 13:00
    xnw443r8qh4hngjp.png
  • Lorella Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine91 bedzie dobrze, musi byc. Trzymaj sie dzielnie. Wszystkie tu myslimy o Tobie i maluszku i trzymamy kciuki :*

0d1y3e3kz4mwxduv.png

bfarxzdv5ixw2s0t.png
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine modle się za Was i trzymam kciuki. Wierzę, że skoro tej nocy modlitwa pomogła to wytrzyma dzidziuś jeszcze długo w Twoim brzuszku. Każdy dzień na wagę złota. Pisz do nas na bieżąco, wszystkie tu trzymamy za Was kciuki!

Lady-Dior kciuki za połówkowe! Ja tez mam guza w żołądku i się strasznie denerwuję. U mnie wizyta dopiero o 11.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 09:02

Lady_Dior lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth wrote:
    Trine, dobrze, że dzidziuś nadal w brzuszku :) Jesteś mega dzielna, oby tak dalej, każdy dzień przybliża Was do szczęśliwego zakończenia :) Nadal bardzo mocno trzymam kciuki!

Dziewczyny, powodzenia na dzisiejszych wizytach!

Doriska, bardzo dziwne, że Cię odesłali. Ja się nie mam zamiaru zapisywać, już wiem co mnie czeka ;) U nas w przychodni jest karteczka z numerem telefonu i nazwiskiem położnej z informacją, że każda ciężarna powinna (albo nawet ma obowiązek) skontaktować się z nią chyba po 25, czy 21 tygodniu ciąży. Zadzwoniłam, a ona od razu planowała kiedy przyjść do mnie na właśnie coś w rodzaju edukacji. W rozmowie wyszło, że już jestem w trakcie szkoły rodzenia, więc stwierdziłyśmy, że nie ma sensu, umówiłyśmy się na wizytę po porodzie. Nie miałam żadnego skierowania, a w poradni nie ma innego lekarza, niż lekarz pierwszego kontaktu.

Dzięki za info...Ta położna u której byłam to nawet ze swoim kierownikiem rozmawiała...Wiadomo NFZ -człowiek się musi nachodzić aby coś uzyskac.

2019 Natalka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trinie91 ja tu też zaglądam i cały czas czekam na wieści od Ciebie, myślę o Tobie i trzymam za Was mocno kciuku !!! Czerwcòwka 2018

GreenK lubi tę wiadomość

• Lilka26 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trinie, śle za was modlitwę do sw. Rity ona działa cuda i wierze, że u was również podziała. Trzymaj się mocno. Masz w nas wsparcie.

• Denmark Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie pisałam ale na bieżąco wszystko czytam. Trinie czymam również mocno kciuki i również ślę modlitwy! Tyle tu nas jest więc taki ogrom modlitwy ma dużą moc. Musi być wszystko dobrze. Pozdrawiam bardzo serdecznie ❤

ckai9jcgvelyio11.png
  • jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest tu ktoś kto ogarnia temat wózków?:)

Potrzebuje porady :) czy Gondolka Joolz day 1 z 2016 roku będzie Pasować do stelaża z joolz day 1 z 2014? kurcze teoretycznie chyba tak :D

Może ktoś wie ??? :))

uwo99jcga48s16g3.png
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ