Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny ja już po połówkowych,które wykonuje echoscopist-nie wiem kto to ale coś ale technik usg? Wszystko wygląda dobrze,pani nie miała żadnych zastrzeżeń.Takich rzeczy jak szyjka to nie ich zadanie,bo oni tylko sprawdzają dziecko,narządy.Z tego wszystkiego zapomniałam o ilość wód plodowych spytać ahhh.No ale ja panikara,więc może to i dobrze,że wiem tylko (a może aż) że z dzieckiem jest dobrze.No i spełni się moje marzenie o posiadaniu małej księżniczki
Ryczałam jak bóbr po usłyszeniu,że to córa
Teraz czekam na pobranie krwi.Tu pobieranie krwi nie na czczo jest modne a badane będą hormony tarczycy i nie wiem po co,skoro nie jestem na czczo ale spoko-jak tak chcą...Test glukozy będę jednak mieć że względu na cukrzyków w rodzinie.Ufff to na razie tyle ode mnie
Trine91 cały czas jestem myślami przy Was i nie puszczam kciuków:*
Powodzenia Violet_flowerWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 15:00
miazmija, jolciaa171, Violet Flower, Renes, Hiszpaneczka, Izieth, Magda - mbc, Ann.ann, Marryy, Lorella, Nadinka83, Ariette1983, kalika, Nita, Mama Wojtka, bratfrandu lubią tę wiadomość
-
Lady_Dior super, bardzo się cieszę że wszystko u Ciebie ok. No i gratuluję córci
ja też bym bardzo chciała córcie, do tej pory nie było widać chłopaka, więc może też będzie mała księżniczka.
Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Heheh, my marzyliśmy o chłopaku a tu się pojawiła Księżniczka.
Ja połówkowe miałam w poniedziałek więc był równy 20 tydzień. Dzidzia miała niecałe 300g. Takie akrobacje robiła w brzuchu że aż lekarka złapała się za głowę. Zdrowa w 90%, przynajmniej tak nam powiedziano. Łożysko bardzo wysoko. Jedynie tutaj w ogóle nie badają szyjki, od początku ciąży ani raz nie miałam sprawdzonej. Jestem dobrej myśli bo już takie kopniaki mi sprzedaje że się dziwie skąd taka Kruszynka ma tyle siły. Mam nadzieję że się będę częściej odzywać bo nareszcie przestałam pracowaćHiszpaneczka, Izieth, Violet Flower, Lorella, Ariette1983, Lady_Dior, jolciaa171, Mama Wojtka, bratfrandu lubią tę wiadomość
-
Lady_Dior super ze wszystko dobrze
gratuluje coreczki
Trine91 kciuki mocne za was! oby jak najdluzej razem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 11:10
Lady_Dior lubi tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
jolciaa171 wrote:Czy jest tu ktoś kto ogarnia temat wózków?
Potrzebuje poradyczy Gondolka Joolz day 1 z 2016 roku będzie Pasować do stelaża z joolz day 1 z 2014? kurcze teoretycznie chyba tak
Może ktoś wie ???)
zadzwoń do jakiegoś sklepu, to Ci powiedzą, albo do serwisu joolza, na pewno gdzieś w necie jest numer💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Trine, przykro mi z powodu ciężkiej nocy, ale cieszę się że przynajmniej bez zmian
Lady_Dior, super wieści! Możesz odetchnąć
Co do płci to ja za pierwszym razem byłam bardzo rozczarowana że nie córka. A jak już poznałam synka, to tak mi się spodobało że chciałam teraz drugiegoSynek przepada za tatą, świetnie się z nim bawi, ale to ja jestem w centrum jego świata
Może to sprawiedliwe, żeby mąż dostał teraz córeczkę tatusia. W każdym razie teraz już się tak mocno nie nastawiałam, wiedziałam że niezależnie od płci będę kochać jak swoje.
jolciaa171 wrote:A tak w ogóle to witamy się chyba już jako ostatni w 20 tygodniupołowa za nami
u mnie jeszcze biegnie 20, a skończony 19Lady_Dior lubi tę wiadomość
Basia: -
Anusiu kochana moja! Jesteś bardzo dzielna! Wysłałam Ci zaproszenie bo głupio mi tu pisać. Twój synek od początku będzie małym wojownikiem! A Ty jesteś wspaniałą mamą!
anusia24 lubi tę wiadomość
-
Trine91 wrote:ciężka noc za nami, udało się zasnąć może na dwie godziny.. Bardzo bolał mnie brzuch i plecy, ale nospy nie mogę dostać żeby nie zadziałała rozkurczowo na szyjkę... Najważniejsze, że dzidziuś cały czas jest w brzuszku. Modlę się przez cały czas żeby jakoś wyjść z tej beznadziejnej sytuacji i walczymy z synkiem o każdą godzinę... Jeszcze raz dziękuję Wam dziewczyny z całego serca, dużo otuchy jest w Waszych słowach, wierzę mocno w to, że za kilka miesięcy będę mogła opowiedzieć o tym synkowi tuląc go już po drugiej stronie ;*
Kochana trzymam kciuki i wysyłam dużo sił - teraz każdy dzień na wagę złota, ale wierzę że przed Wami z synkiem w brzuchu to będą jeszcze miesiące a nie dni!
-
Witajcie kochane.
Odebrałam wyniki z krzywej i naczczo 89 po 1 godz 104 a po 2godz 114 lekarz mowi ze cukrzycy nie ma jednak ja się obawiam czy nie za wcześnie zrobiona bo w 21 i 2 dniu ciazy. A jak Wasze wyniki w krzywej? To ze urosla po 1 godz to nie ma znaczenia ? Czy jest cos nie tak? Wyniki niby w normie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję dziewczyny :* Tyle emocji,że z tego wszystkiego głowa mnie rozbolała-na szczęście lekko.Trochę żal mi tatusia-bo wiem,że marzył mu się synek no ale trudno
Pozwoliłam mu zatem wybrać imię bo wiem,że chciał po matce-Zofia i to musi mu starczyć na pocieszenie hehe
Dziewczyny,które miały połówkowe juz-czy Wam też lekarz tak bardzo mocno przyciskał głowicę? Pani mnie ostrzegała,żebym się nie wystraszyła ale retyto było strasznie mocno auuaa
Czy to na pewno nie zaszkodziło dzidzi? Mam wrażenie,że cały czas czuję ten ucisk...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 17:08
-
U mnie na połówkowych babka przyciskała dość mocno, ale jeszcze znośnie. Tydzień później byłam u genetyka na echo serca płodu - cisną tak, że aż się mąż przestraszył jak na to patrzył...
Ale spokojnie, oni wiedzą, co robią. Dziecko ma świetną ochronę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 17:13
-
My już po. Potwierdzona, zdrowa wymarzona CÓRCIA ❤️
356 gramów wagi, wszystko w normie. Odetchnęłam z ulgą i jestem szczęśliwa:)
Później może uda mi się wrzucić jakąś fotkę.Lady_Dior, Renes, Hiszpaneczka, Samsaramsa, Magda - mbc, Ann.ann, Freyja, jolciaa171, Marryy, Lorella, Pimka, KaśkaKwa, miazmija, Mama Wojtka, Nadinka83, kalika, bratfrandu lubią tę wiadomość
-
Violet_flower gratuluję serdecznie
Cieszę się razem z Tobą
Renes mam nadzieję,bo przeraziło mnie to...Normalnie czuję,że mnie brzuch boli-tzn taki dyskomfort jakby mi dalej przyciskał ktoś tą głowicę.No ale to chyba psychika...Violet Flower lubi tę wiadomość