Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
u mnie dziwnie z tą szyjką - na połówkowym kobieta po badaniu przezpochwowym stwierdziła 37mm, potem w badaniu przez brzuch napisali mi 45mm (stwierdziłam że to błąd bo przez brzuch) ale potem byłam w szpitalu na badaniach i znowu w badaniu przezpochwowym wyszło 47mm! lekarz w szpitalu powiedział że w tym połówkowym musiał być błąd pomiaru bo raczej nie zdarza się żeby szyjka się wydłużała z czasem
ale zmartwiło mnie czy w takim razie nie było też innych błędów pomiaru
-
Ariette1983 wrote:jak zrobisz to zapisz na forum - bo ja nigdy nie wiem o co pytać - taka ściąga mi się przyda
Oj to będą raczej takie niestandardowe pytania,bo w Holandii prowadzenie ciąży przebiega zupełnie inaczej niż w Pl
Muszę się choćby spytać,gdzie się mam udać w razie gdybym krwawiła,czy miała silne skurcze.W Pl jadę do 1wszego lepszego szpitala a tu już tak nie jest.Podczas poronienia nawet mnie nie zbadali-byłam w dwóch szpitalach i odesłali mnie do domu.Teraz już jednak prawie połowa ciąży,więc mam nadzieję,że nie odesłaliby mnie ot tak.No ale muszę popytać,gdzie w razie w mam się udać,żeby od razu trafić gdzie trzeba a nie jak rok temu blądzić od szpitala do szpitala. -
Powodzenia na wizytach
U mnie to nawet krótki spacer wiąże się z bólem brzucha nawet mocnym czasami i chodzę jak kaczka krok za krokiem, żeby dojść do domu jakoś ehh, w 1 ciąży latałam do końca ciąży i było ok, boję sie nawet wyjść sama z dzieckiem na dwór i zazwyczaj albo czekam na męża albo zazwyczaj w weekend, czy któraś też tak ma?? Boję się, że szyjka zacznie mi się skracać23.07.2017: Sandra ;*
31.05.2019: wizyta na 13:00
-
Ja juz po wizycie. Dzieciaki rosna jeden ma ponad 530g drugi ponad 540g. Szyjka długa, zamknięta.
Takana5, Samsaramsa, GreenK, Lady_Dior, Mamuśkaa1, Freyja, Marryy, jolciaa171, Lorella, Hiszpaneczka, Lena1984, Lusi91, Mama Wojtka, bratfrandu, Pimka, kalika, Izieth, Renes, Alala, KaśkaKwa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nadinka83 super
ale duże już Twoje dzieciaczki
Niech dalej rosną zdrowo
Nadinka83 lubi tę wiadomość
-
Ja tez już po wizycie, maly ma ok 480 gram
wiercil sie strasznie na usg, pokazal mamie piąstkę
poza tym ciśnienie mam trochę za wysokie, chociaz w domu mierze sobie i jest ok a przed wizyta mam zawsze w okolicach 150 albo i więcej. Mam brac dopegyt pierw pol tabletki i kontrolować ciśnienie 2x dziennie, jak będzie wysokie to mam brac 1 tabletke, a jak za niskie to skontaktować się z pania doktor. Poza tym szyjka jest trochę ponad 3 cm i mam lezec jak najwięcej. Mam nadzieje ze nie będę musiala isc do szpitala. Cos czuje ze będę musiala przelezec kilka tyg, ale co się nie robi dla maluszka!
Za 2 tyg pani doktor chce mnie widzieć na wizycieMarryy, Freyja, GreenK, Lena1984, Mama Wojtka, Lady_Dior, bratfrandu, Nadinka83, Lorella, Lorella, Lusi91, Izieth, Renes lubią tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
nick nieaktualnyHiszpaneczka wrote:Ja tez już po wizycie, maly ma ok 480 gram
poza tym ciśnienie mam trochę za wysokie, chociaz w domu mierze sobie i jest ok a przed wizyta mam zawsze w okolicach 150 albo i więcej. Mam brac dopegyt pierw pol tabletki i kontrolować ciśnienie 2x dziennie, jak będzie wysokie to mam brac 1 tabletke, a jak za niskie to skontaktować się z pania doktor. Poza tym szyjka jest trochę ponad 3 cm i mam lezec jak najwięcej. Mam nadzieje ze nie będę musiala isc do szpitala. Cos czuje ze będę musiala przelezec kilka tyg, ale co się nie robi dla maluszka!
Za 2 tyg pani doktor chce mnie widzieć na wizycie
Ale super ze dzieciaczek rosniesuper! Gratulacje
-
Hiszpaneczka wrote:Ja tez już po wizycie, maly ma ok 480 gram
Za 2 tyg pani doktor chce mnie widzieć na wizycie
Ja ostatnio miałam długość szyjki 32 mm i mam się nie forsować ale o leżeniu nie było mowy... A czy może skróciła Ci się czy od początku masz 3 cm?2019 Natalka -
Gratuluje udanych wizyt!
Moja szyjka ma 25mm i mam polegiwać i nie dźwigać ale o jako takim ciągłym leżeniu nic nie mówił lekarz. Moją szyjke zna z poprzedniej ciąży więc może też dlatego się tak nie ciśnieniuje ale mimo wszystko oszczędzac się trzeba choć przy 2 latce do końca się nie da. -
Hiszpaneczka super wieści
Mi tylko puls podskakuje na wizycie-normalnie mam ok 60 a na wizycie zawsze 80
Kciuki dziewczyny za jutrzejsze połówkowe
Ja jadę do sklepu,bo mam chcicę na batonaZjadłam kilo ryżu ale co Wy -baton i tak mi chodzi po głowie i nie zaznam spokoju,do czasu aż go nie skonsumuję
-
Doriska87 wrote:Ja ostatnio miałam długość szyjki 32 mm i mam się nie forsować ale o leżeniu nie było mowy... A czy może skróciła Ci się czy od początku masz 3 cm?
pierwszy pomiar miałam 3,7cm a teraz mam 3,3cm
moja lekarka boi się i może dlatego takie srodki ostroznosci. Opowiadala mi o roznych przypadkach w szpitalu co ona widziala wiec pewnie woli dmuchac na zimne
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Odebrałam wyniki krzywej cukrowej i jest ok: 91, 149, 101. Ufff... Za to TSH 2,7 (miesiąc temu 1,04, a dwa miesiące temu 0,0123). Za tydzień kontrola u endokrynologa to ciekawe co on na to...
Wizyta w czwartek, zaczyna się stresikFreyja, GreenK, Hiszpaneczka, Trine91, Izieth, KaśkaKwa lubią tę wiadomość
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
nick nieaktualny