Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Marryy wrote:Nie powtarzałam wyniku już za pierwszym razem wyszedł wysoki i mimo że to oznacza starą to uzupelnialam o tą awidnosc czyli jakość przeciwciał. Igm mam tak jak Ty
Mój lekarz konsultował jeszcze z innym i razem uznali ze nie ma powodów do niepokoju.
Poza tym badania te robiłam w innych laboratoriach i okazało się ze są inne normy w każdym z nich a zatem wynik mimo że w tych samych jednostkach też jest inaczej przeliczny...
Także już nie drążę tego tematu bo nie chcę się stresować...
A wiecie może jak teraz jest z dostępnością immunoglobuliny w Polsce?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 15:21
2019 Natalka -
nick nieaktualny
-
Freyja wrote:Tak swoją drogą szyjka 4,1cm jest wystarczająco długa, prawda?
Np. niektórym dziewczynom przy szyjce 3 cm lekarze już zalecali leżenie i magnez.
U mnie w szpitalu mówili że graniczna wartość to 2,5 cm a potem już trzeba bardziej kontrolować, leki i ewentualnie leżenie.
W Internecie czasem podają 2,5 lub 3,5 cm jako graniczną wartość.
No w ważne z jaka szyjką się startuje i jak się ona zachowuje tzn. czasem sam fakt krótkiej szyjki jeszcze o niczym nie przesądza bo może okazać się ze spokojnie ona wytrzyma.
Jeśli masz 4,1 cm i lekarz ocenia ją jako zamkniętą i twarda to wydaje mi się ze możesz być spokojna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 16:01
2019 Natalka -
Doriska87 wrote:Wg mnie długa, ale co lekarz to inna opinia.
Np. niektórym dziewczynom przy szyjce 3 cm lekarze już zalecali leżenie i magnez.
U mnie w szpitalu mówili że graniczna wartość to 2,5 cm a potem już trzeba bardziej kontrolować, leki i ewentualnie leżenie.
No w ważne z jaka szyjką się startuje i jak się ona zachowuje tzn. czasem sam fakt krótkiej szyjki jeszcze o niczym nie przesądza bo może okazać się ze spokojnie ona wytrzyma.
Jeśli masz 4,1 cm i lekarz ocenia ją jako zamkniętą i twarda to wydaje mi się ze możesz być spokojna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 20:04
Freyja lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Doriska87 wrote:Wg mnie długa, ale co lekarz to inna opinia.
Jeśli masz 4,1 cm i lekarz ocenia ją jako zamkniętą i twarda to wydaje mi się ze możesz być spokojna.
Moim zdaniem szyjka bardzo ok.
Ja startowałam chyba z 3,7 cm, więc szału nie było i przed świętami zaczęła mi dokuczać i wyszło poniżej 3 cm. Luteina, L4 i odpoczynek. Gin powiedział, że bez paniki, ale on ma zasadę, że poniżej 3 (zwłaszcza w pierwszej połowie ciąży) reaguje i wypadałoby się oszczedzac, bo moze być dalej ok. ale on gwarancji nie da, bo sam tego nie wie.
Od tego czasu (6 tygodni) stoi w miejscu i jest zamknięta.
MoniaK77 wrote:Asylia i jeszcze ja ponawiam prośbę o wpisanie na 1 stronie: termin na 18 czerwiec, ciąża trzecia, chłopak.
Zrobione.
Byliśmy dzisiaj na wizycie, wszystko ok. Tak jak wspomniałam szyjka trzyma i sie dalej nie skraca.
Na nastepną wizyte krzywa do zrobienia - brrrrrrrr, doczekać sie nie mogę.
Freyja, Lena1984 lubią tę wiadomość
-
Ja już 3 dzień cierpię z powodu bólu kości miednicy- w okolicy kości kulszowej, stawów biodrowych. Niestety boli w każdej pozycji czy siedzę czy leżę. Trochę mnie to martwi ale wiem, że nie ma na to rady i że muszę po prostu to przetrwać. Mam niestety wrodzona nadmierna ruchomość stawów i w ciąży hormony zrobiły swoje, że wszystko mi się rozchodzi. Mam tylko nadzieję, że po porodzie wszystko wróci do normy i będę mogła dalej trenować. Natomiast perspektywa takiego bólu przez najbliższe kilka miesięcy nie jest raczej napełniająca optymizmem. Trochę obawiam się również rozejścia spojenia łonowego.
-
Dzisiaj byłam na wizycie szyjka całe szczęście bez zmian 2,5cm
Kolejna wizyta dopiero za miesiąc 06.03.
Hooney na dzisiejszej wizycie dostałam skierowanie m.in. na badanie przeciwciał. Nie zdążyłam zapytać lekarz sam dał.Nadinka83, Mama Wojtka, jolciaa171, Izieth lubią tę wiadomość
-
Lena1984 wrote:Dzisiaj byłam na wizycie szyjka całe szczęście bez zmian 2,5cm
Kolejna wizyta dopiero za miesiąc 06.03.
Hooney na dzisiejszej wizycie dostałam skierowanie m.in. na badanie przeciwciał. Nie zdążyłam zapytać lekarz sam dał.
Ja też już mam, a kiedy kazał Ci zrobic ? Bo ja chciałam w 24 przy okazji obciążenia glukoza i innych badań, ale kazał mi poczekać do 26Lena1984 lubi tę wiadomość
-
Hooney wrote:Ja też już mam, a kiedy kazał Ci zrobic ? Bo ja chciałam w 24 przy okazji obciążenia glukoza i innych badań, ale kazał mi poczekać do 26
Ja mam zrobić przed następną wizytą czyli pewnie będę robić w okolicy 25tc też przy okazji krzywą cukrową, toksoplazmozę, morfologia, moczWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 23:27
-
Dzień dobry
Dziś o 13.00 mam wizytę - proszę trzymać kciuki, żeby ostatnio powiększone miedniczki nerkowe tym razem były niewidoczneMam nadzieję, że ostatnio maluch po prostu się nie wysiusiał
Freyja, kalika, miazmija, GreenK, Nadinka83, Lena1984, Marryy, Pimka, jolciaa171 lubią tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Ja też mocno zaciskam kciuki
Izieth lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja już w drodze na wizyte
pogoda piękna i dzieciaki w brzuch u się wiercą wiec jak tu się nie uśmiechać
Powodzenia dla pozostałych wizytujacych a reszcie poprostu udanego słonecznego dniaAriette1983, Izieth, GreenK lubią tę wiadomość
-
Widzę,że mamy tydzień wizyt hehe
Fajnie-nie ma to jak podejrzeć maluchy i uspokoić się na kolejne tygodnie
Mi od wczoraj twardnieje podbrzusze ale nie panikuję,bo jest parosekundowe i bezbolesne.Muszę sobie chyba listę z pytaniami do położnej zrobić,bo na bank połowy zapomnęMarryy lubi tę wiadomość
-
Moje metody na twardnienia to zmiana pozycji najlepsza dla mnie pół siedząca. I jak mam gorszy dzień to leżę jak najwięcej i dużo pije żeby oprozniac pęcherz jakoś wydaje mi się że jak jest pełny bardziej brzuch twardnieje2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
Lady_Dior wrote:Widzę,że mamy tydzień wizyt hehe
Fajnie-nie ma to jak podejrzeć maluchy i uspokoić się na kolejne tygodnie
Mi od wczoraj twardnieje podbrzusze ale nie panikuję,bo jest parosekundowe i bezbolesne.Muszę sobie chyba listę z pytaniami do położnej zrobić,bo na bank połowy zapomnę
jak zrobisz to zapisz na forum - bo ja nigdy nie wiem o co pytać - taka ściąga mi się przyda