Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak wy to robicie, że tak mało tyjecie w ciąży? Odmawiacie sobie pewnych potraw, słodyczy czy może ćwiczyłyście?
Ja zawsze byłam bardzo szczupła. Startowałam z wagą 51 kg, a przy końcówce ważyłam około 74-75 kg. Nie objadałam się jakoś okropnie. Zaraz po porodzie od razu zeszło mi 11 kg a synek urodził się z normalną wagą 3.5 kg. Zastanawia mnie czemu niektóre osoby tak mało tyją w ciąży a inne dużo? -
Ann.ann wrote:Skóra na brzuchu i tak się bardzo rozciąga, niezależnie od tego ile się przytyje. U mnie było 6 na plusie (po drodze spadło mi ze 3 ale nadrobiłam) a rozstępy wyszły i to w ostatnich 2-3 tygodniach.
Rozstępy są genetyczne, więc skoro nie mialyście to tym razem pewnie też tak będzie -
Nita wrote:Dziewczyny jak wy to robicie, że tak mało tyjecie w ciąży? Odmawiacie sobie pewnych potraw, słodyczy czy może ćwiczyłyście?
Ja zawsze byłam bardzo szczupła. Startowałam z wagą 51 kg, a przy końcówce ważyłam około 74-75 kg. Nie objadałam się jakoś okropnie. Zaraz po porodzie od razu zeszło mi 11 kg a synek urodził się z normalną wagą 3.5 kg. Zastanawia mnie czemu niektóre osoby tak mało tyją w ciąży a inne dużo?
Mój sposób to wymioty przez 2 miesiące, ale nie polecam
No i na początku byłam w normie ale o krok od nadwagi, im wyższa waga startowa tym mniej przybywa
Lena2305 lubi tę wiadomość
Basia: -
makalotia wrote:Powodzenia a chciałabyś dwa pęcherzyki zobaczyć ?;>
Bardzo bym chciała, ale też bardzo się boję to taka odpowiedzialność i zagrożenie dla dzieci.
-
Ja smaruję masłem kokosowym organicznym. Narazie jeszcze tak raz na 2 dni ale za kilka tygodni bede już regularnie u mnie również kilogramy jeszcze na minusie. Co do cery zawsze mialam z nia problem po odstawieniu tabletek anty w czerwcu był dramat ropne bolace. Później w pierwszsch tygodniach ciąży sie poprawilo a teraz od kilku dni kolejna faza ropnych zmian ale u mnie jest tradzik spowodowany pco i teraz podejrzewam że na pogorszenie miał wplyw duphaston. Obym nie musiala juz dlugo go brać narazie planienie bylo tylko jednorazowe. Zobaczymy co przyniosą kolejne dni i kolejna wizyta u gin. 9.11.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 10:19
-
Nita wrote:Polecam bio oil. Stosowałam całą ciążę od pierwszego dnia i nie mam ani jednego rozstępu, a brzuch miałam ogromny i przytyłam 24 kg. Po porodzie też jeszcze stosowałam przez pierwsze kilka tygodni. Ale trzeba naprawdę regularnie stosować ten olejek. W tej ciąży czasem posmaruję, czasem nie.
Nie mam aż tyle czasu co kiedyś, ale muszę się zmobilizować i zacząć smarować regularnie, bo brzuch już mam lekko widoczny.
Niestety w dużej mierze zależy to od genów ;-(
Ale też zamierzam używać bio oli, również po porodzie -
U mnie cera też ładniejsza się robi i włosy mniej się przetłuszczają tak samo miałam w poprzedniej ciąży i była dziewczynka ciekawe jak teraz będzie.
Ja jeszcze zauważyłam , że w ciąży wolniej mi włosy na nogach rosną
W poprzedniej ciąży używałam oliwkę z hipp na brzuch, ma świetny skład , a ja nie mam żadnego rozstępu. Dobrze, że mi przypomniałyście o smarowanou brzucha, bo u mnie już jest nawet spory więc pora pomału zacząć smarować tymbardziej , że mam miejscami przesuszoną skórę od przecierania spirytusem przed zastrzykami. -
Samsaramsa wrote:Nie chce plesc głupot ale chyba ten bio Oil ma zły skład dla kobiet w ciąży
A czemu zly sklad ze wzgledu na olejek rozmarynowy i inne? Z tego co pisza zr jest bezpieczny z tym ze wszedzie pisze ze stosowac od drugiego trymestru 2x dziennie .. nie ma info zeby stoswac od pierwszwgoKaśkaKwa lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Nita wrote:Dziewczyny jak wy to robicie, że tak mało tyjecie w ciąży? Odmawiacie sobie pewnych potraw, słodyczy czy może ćwiczyłyście?
Ja zawsze byłam bardzo szczupła. Startowałam z wagą 51 kg, a przy końcówce ważyłam około 74-75 kg. Nie objadałam się jakoś okropnie. Zaraz po porodzie od razu zeszło mi 11 kg a synek urodził się z normalną wagą 3.5 kg. Zastanawia mnie czemu niektóre osoby tak mało tyją w ciąży a inne dużo?
Ja nie wiem dlaczego tak mało (5kg - czyli tylko tyle ile Młody + wody)) przytyłam - nie odmawiałam sobie niczego na co miałam ochotę. Tylko jakby nie patrzeć ożywiałam się zdrowiej (wiadomo brak alko - a lubię, ograniczyłam śmieciowe jedzenie).
Startowałam z wagi 66kg (przy prawie 170cm, więc waga w normie) i na początku spadły prawie 3kg (mimo braku wymiotów).
Ja w pewnym momencie aż sie martwiłam, to lekarz powiedział, że niektóre kobiety tak mają i tylko się cieszyć. Póki dzieć rośnie to nie ma powodu do obaw.
Nie wiem czy to jest genetyczne - moja Mama przytyła 20 kg w ciaży ze mną.
Chyba faktycznie troche sprawdza się z jakiej wagi się startuje, ale też znam wyjątki od tej reguły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 10:40
-
czarnulka24 wrote:Ponoc od drugiego trym jest napisane.
A czemu zly sklad ze wzgledu na olejek rozmarynowy i inne? Z tego co pisza zr jest bezpieczny z tym ze wszedzie pisze ze stosowac od drugiego trymestru 2x dziennie .. nie ma info zeby stoswac od pierwszwgo
Właśnie nie wiem. Obiło mi się coś tak o uszyczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Samsaramsa wrote:Właśnie nie wiem. Obiło mi się coś tak o uszy27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
A tak w ogole tak sie dzisiaj zle czuje do bani normalnie nie mam mdlosci ale kurczr jakos tak .. chyba ciazowy objaw27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity