Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie 2 kg na plusie. Z tego wszystkiego poszłam do sklepu po cukierki i żelki dla dzieciaków na dzisiejsze Halloween i po drodze sama zjadłam jedną paczkę żelek Haribo. Tak mnie wzięła ochota, że nie mogłam się powstrzymać.
czarnulka24, Ariette1983, Mama Wojtka lubią tę wiadomość
-
Mój B. to już chciał skargę pisać na babę ale przekonałam go, że nie ma sensu. Tylko czas straci i nerwów sobie napsuje. To mnie generalnie przekonało do końca że USG tylko prywatnie u sprawdzonego lekarza, na NFZ to najwyżej badania z krwi można robić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 13:23
asylia, mother84 lubią tę wiadomość
-
Oleśka11 wrote:Byłam dziś na konsultacji. Nie wiem czy ta baba na sorze była tak niedouczona czy sprzęt miała sprzed 20 lat ale dziecko ma 21 mm (a nie 16), na usg widać piękną wielką głowę, jest pępowina i pięknie bijące serce 180 razy na minutę. Wrzuciłabym zdjęcie ale nie wiem jak to zrobić usg genetyczne mamy na 26 listopada.
Niestety gdzieś w okolicach stycznia muszę mieć jednak operację wycięcia pęcherzyka żółciowego bo jest ryzyko, że mi po prostu padnie w III trymestrze. Mówią, że to bezpieczne ale trochę strachu jest.
Co do rozstępów to podobno nie ma większego znaczenia smarowanie, jak ma się skłonności to i tak wyjdą. Można ewentualnie starać się żeby były trochę mniejsze
to jest straszne jak lekarz może nastraszyć.. mi lekarz jak były jakieś nieprawidłowości to zawsze mówił , żeby się nie przejmować, że to tylko USG i trzeba sobie wziąć margines błędu.
Ważne , że już wiesz, że jest okOleśka11 lubi tę wiadomość
-
Nita wrote:U mnie 2 kg na plusie. Z tego wszystkiego poszłam do sklepu po cukierki i żelki dla dzieciaków na dzisiejsze Halloween i po drodze sama zjadłam jedną paczkę żelek Haribo. Tak mnie wzięła ochota, że nie mogłam się powstrzymać.
-
Przytyłam w pierwszej ciąży 18 kg. Na szczęście po porodzie od razu było 10 kg mniej ,a później szybko leciało w dół. Teraz mimo wszystko wolałabym się tak nie roztyć, ale ciężko będzie ;p
-
makalotia wrote:Jak dobrze , że jednak ok
to jest straszne jak lekarz może nastraszyć.. mi lekarz jak były jakieś nieprawidłowości to zawsze mówił , żeby się nie przejmować, że to tylko USG i trzeba sobie wziąć margines błędu.
Ważne , że już wiesz, że jest ok
Moja lekarka też tak mówi, ale to była wizyta w szpitalu której tak naprawdę w ogóle nie powinno być. Ja przyjechałam z atakiem kolki wątrobowej a oni mi usg ginekologiczne zrobili i tylko nastraszyli. Zupełnie niepotrzebny stres. Nigdy więcej
Ach, jak ja bym sobie pojadła słodyczy.. Niestety najbliższe miesiące z dietą bez cukru, jajek, masła, serów i wszystko gotowane lub na parze... Żyć nie umierać -
Pokolorowałam trochę pierwszą stronę - zerknijcie w wolnej chwili czy coś mi sie nie poprzestawiało.
I chyba kogoś miałam dopisać?
Mogłbyście podać jeszcze raz info - bo juz jest duuuuuuuuuużo strona do przeglądania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 13:47
Aleksandra_nails lubi tę wiadomość
-
Ja miałam fazę na pomidory malinowe teraz nam na ogórki kiszone. Na słodycze roznie. Czasami najdzie mnie ochota ale bez szału. Cały czas chodzi za mną KFC i Mc Donald. Wczoraj zamówiliśmy pizze i myślałam że zaspokoje swoje pragnienie ale to nie to
Na 16.15 wizytaaaa. Mega się stresuję. Ciekawe jak tam kijanka rośnie -
Ja też pochłaniam pomidory - inne warzywa póki co moga nie istnieć.
Słodycze jem, ale niewielkie ilości, np. jedna kinder czekoladka do kawy.
Samsaramsa kijanka na pewno ma się bardzo dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 13:50
-
Asylia piękna ta pierwsza stronka
Samsaramsa to trzymamy kciuki za wizytęasylia lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ja po pomidorach mam zgagę a zawsze je bardzo lubiłam. Teraz z owoców jem tylko jabłka, ale musi być twarde i soczyste. Nie lubię KFC i McDonald's. W ogóle mnie nie ciągnie do tego. Zauważyłam, że w tej ciąży jak zjem coś mocno tłustego to tylko nasila mi mdłości, a do tej pory były słabe. Lubię mięso bardzo, ale nie za tłuste i niezbyt solone. Od kilku dni jem to samo śniadanie. Dwie bułki. Jedna z pasztetem a druga z szynką i serem wędzonym.
Oleśka, co to za szpital! Współczuję przeżyć, ale najważniejsze, że maleństwo rośnie prawidłowo i teraz myśl już tylko pozytywnie. Będzie dobrze -
Właśnie tak czytam o wielkości pęcherzyka i trochę się zestresowałam. Ja w 4t6d miałam tylko 0,38cm pęcherzyk ciążowy i to chyba mało
-
asylia wrote:Ja nawet nie wiem - miałam do tej pory dwa badania i żaden lekarz nie mówił o pęcherzyku (pewnie dlatego, że był już zarodek, to na nim się skupili).
Makalotia kiedy teraz masz wizytę?
8.11 mam wizytę. Powinien to być 7t1d.
Z drugiej strony teraz czytam, że pęcherzyk zaczyna być widoczny 4t5d i na początku ma 3-4mm więc tak jakby się zgadza, ale na forum dziewczyny piszą inne wymiary i sama już nie wiem . -
Oleska super wieści. Bardzo się cieszę
Asylia pięknie podrasowalas pierwsza stronę. Tak patrzę, że nasze czerwcowe dzieciaki głównie będą mieć starszych braci:)
Piękna dzisiaj pogoda, aż chce się wyjść pospacerować. ( co też uczyniłam:))Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 15:05
Oleśka11 lubi tę wiadomość
-
Lena2305 wrote:Dziewczyny, jakie macie ciśnienie i tętno w ciąży, jakie jest prawidłowe, orientuje się któraś? Ja właśnie mierzyłam i wyszło 98/58, tętno 66. Czuję się fatalnie...
-
makalotia wrote:Właśnie tak czytam o wielkości pęcherzyka i trochę się zestresowałam. Ja w 4t6d miałam tylko 0,38cm pęcherzyk ciążowy i to chyba mało
https://parenting.pl/4-tydzien-ciazy?utm_source=parenting&utm_medium=must-know-seo&utm_campaign=traffic-redirection
Lena ja nie mam ciśnieniomierza, więc nie wiem. Ostatnio u gin miałam w normie, ale to pewnie że stresu, bo zwykle to miałam niskie
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️