X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zawsze miałam gdzieś na twarzy jakiegoś syfka. Teraz z twarzy na plecy mi się zsunely ;) ale widzę że skóra bardziej sucha. Czy ktoras z Was zaczyna już używać jakiś kremów / oliwek przeciw rozstepom?

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie używam żadnych balsamów, ale planuję zakup za tydzień po wizycie :)

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie używam. W poprzedniej używałam. Z babydream i mam mega dużo rozstępów na brzuchu. Podobno super jest olejek ze słodkich migdałów. Dziewczyna od nas grupy używała i była bardzo zadowolona

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Meluśka Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie krzyż boli po nocce ;/ w nocy to się przekręcam, to na jeden bok, to na drugi, to na plecy i tak w kółko, nie mogę się ułożyć, takie bóle mam ;/ a ta luteina pod język, co mi przepisał, to jest taka okropna. .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 07:27

23.07.2017 - Sandra <3
    Ginekolog: 07.01 na 15:10
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • Alala Ekspertka

Wysłany: 31 października 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży cerę miałam idealna do 9tc, potem makabra. I chłopak. Za to włosy były super.
    Na razie ciężko ocenić, tragedii z cera nie ma, ale super tez nie jest.
    W ogóle śmiesznie, mam jeszcze widoczna linie na brzuchu w poprzedniej ciąży :p ciekawe czy w tej tez będzie, czy nie.

Nie używalam nic przeciw rozstępom, niestety ale wiele takich preparatów na tragiczny skład dla kobiet w ciąży, no i nie da się udowodnić, ze naprawdę działają.
    Strasznie się bałam rostepow bo mam na wewnętrznej stronie ud z czasów dojrzewania i sądziłam ze pocetkuje mnie tak jak moja mamę na brzuchu, ale pomimo ogromnego brzucha rozstępów nie mam wcale (poza kilkoma mikro w pępku). Mam po prostu podatna skore - w ogóle położna się dziwiła właśnie pod koniec, tak jak kobiety w ciąży maja taka strasznie naprężona i cienka skore na brzuchu ( wiecie - dotknąć szpilka i wybuchnie), to ja miałam taka delikatna, miękka, jeszcze „z zapasem”. I tym razem liczę na pobłażliwość :D

synuś <3 01.05.2018
    synuś <3 26.06.2019
    0d1yskjooixdxgsx.png
  • jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja nadal czuję się fantastycznie :) zemdlilo mnie może że 3 razy lekko w aucie. Oby tak zostało :) ja mam jakieś przeczucie że będzie u nas chłopak (Ksawery ;) mąż chyba bardziej jest za dziewczynką. A tak szczerze to byle było zdrowe ;) buziaczki :*

uwo99jcga48s16g3.png
  • Madamee92 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam badanie progesteronu, bo gin mówił, że być może niedługo odstawi mi Duphaston.
    Wyszło mi 22.2 ng/ml. czy to dobry wynik dla 8tc?

f2w3rjjgcmco5o1l.png

Musi być dobrze ❤

[*] Aniołek 9 tc
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie miałam taką bardzo napiętą skórę A brzuch nie jakiś duży bo do porodu miałam 100cm w obwodzie. I te rozstępy tydzień przed porodem mi wyskoczyły. Skóra mnie tak bolała jakby ktoś mi przyszczypną. I jeszcze na koniec musiałam ręką trzymać te miejsca co młody wypychał bo myślałam że zaraz wyjdzie mi noga albo jego ręką przez brzuch

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam bio oil. Stosowałam całą ciążę od pierwszego dnia i nie mam ani jednego rozstępu, a brzuch miałam ogromny i przytyłam 24 kg. Po porodzie też jeszcze stosowałam przez pierwsze kilka tygodni. Ale trzeba naprawdę regularnie stosować ten olejek. W tej ciąży czasem posmaruję, czasem nie.
    Nie mam aż tyle czasu co kiedyś, ale muszę się zmobilizować i zacząć smarować regularnie, bo brzuch już mam lekko widoczny.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madamee92 wrote:
    Dziewczyny zrobiłam badanie progesteronu, bo gin mówił, że być może niedługo odstawi mi Duphaston.
    Wyszło mi 22.2 ng/ml. czy to dobry wynik dla 8tc?
    Ja mialam odstawiony w 16tc

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Polecam bio oil. Stosowałam całą ciążę od pierwszego dnia i nie mam ani jednego rozstępu, a brzuch miałam ogromny i przytyłam 24 kg. Po porodzie też jeszcze stosowałam przez pierwsze kilka tygodni. Ale trzeba naprawdę regularnie stosować ten olejek. W tej ciąży czasem posmaruję, czasem nie.
    Nie mam aż tyle czasu co kiedyś, ale muszę się zmobilizować i zacząć smarować regularnie, bo brzuch już mam lekko widoczny.
    Tez smarowalam ale od okolo 16tc bo wczensiej nie bylo w ogole co.. i nie mam ani jednego rozstepu. A w pierwszym trym mozna stosowac?/bo info jest wlasnie.ze od drugiego?

Kupilam tez wtedy palmersa ale uzylam tylko dwa razy ,konsystencja ciezko do rozsmarownaia przez co trzeba dlugo rozmarowywac na brzuchu .. nie polecam pod tym wzgleden ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 08:59

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alala wrote:
    Ja w poprzedniej ciąży cerę miałam idealna do 9tc, potem makabra. I chłopak. Za to włosy były super.
    Na razie ciężko ocenić, tragedii z cera nie ma, ale super tez nie jest.
    W ogóle śmiesznie, mam jeszcze widoczna linie na brzuchu w poprzedniej ciąży :p ciekawe czy w tej tez będzie, czy nie.

Nie używalam nic przeciw rozstępom, niestety ale wiele takich preparatów na tragiczny skład dla kobiet w ciąży, no i nie da się udowodnić, ze naprawdę działają.
    Strasznie się bałam rostepow bo mam na wewnętrznej stronie ud z czasów dojrzewania i sądziłam ze pocetkuje mnie tak jak moja mamę na brzuchu, ale pomimo ogromnego brzucha rozstępów nie mam wcale (poza kilkoma mikro w pępku). Mam po prostu podatna skore - w ogóle położna się dziwiła właśnie pod koniec, tak jak kobiety w ciąży maja taka strasznie naprężona i cienka skore na brzuchu ( wiecie - dotknąć szpilka i wybuchnie), to ja miałam taka delikatna, miękka, jeszcze „z zapasem”. I tym razem liczę na pobłażliwość :D
    Ja tez mialam cere idealan, wlosy piekne grube , paznokcie jak sztuczne.
    Okolo 8 mies po ciazy włosy zaczely lecieć , paznokcie sie rozdwajac ,łamać.. ceraz zostala ladna ..
    Mam nadzieję ze w tej ciazy tez wlosy i paznokcie sie poprawia

07.06.2019 synek

• makalotia Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie używam. W pierwszej ciąży używałam raz na jakiś czas zwykłego tłustego balsamu i mam tylko parę małych na boku. Nikt ich nie widzi tylko ja ;p
    Co do przeczuć to u mnie będzie chłopak jak nic. Moja mama jeszcze nie ma wnuczki a wnuków za to już sześciu i nie sądzę , żeby to się zmieniło.

A mój kręgosłup przestał sobie radzić z moim dzieckiem :( przy podnoszeniu i schylaniu mam straszny ból. Do tego żołądek mnie cały czas boli i nie mogę leżeć na płasko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 09:05

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Ja w poprzedniej ciąży miałam piękną cerę (był chłopak) a w tej wysypało mnie na twarzy totalnie...

Makalotia nie wiem co to za płyn. Nie pomogę niestety
    No właśnie mi to nie daje spokoju. Po nocach mi się śni , że to drugi pęcherzyk ciążowy. Lekarz w prawdzie powiedział , że to nie jest drugi pęcherzyk ciążowy, ale za chwilę dodał , że w sumie to jest za wcześnie, żeby być tego pewnym. Nic z tego nie rozumiem. Ale z drugiej strony znalazł tylko jedno ciałko żółte, a przy dwóch pęcherzykach powinny być chyba dwa ?

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    No właśnie mi to nie daje spokoju. Po nocach mi się śni , że to drugi pęcherzyk ciążowy. Lekarz w prawdzie powiedział , że to nie jest drugi pęcherzyk ciążowy, ale za chwilę dodał , że w sumie to jest za wcześnie, żeby być tego pewnym. Nic z tego nie rozumiem. Ale z drugiej strony znalazł tylko jedno ciałko żółte, a przy dwóch pęcherzykach powinny być chyba dwa ?
    Ja mysle, że wszystkie wątpliwości rozwieje kolejna wizyta. U mnie były dwa pęcherzyki ciążowe, ale jeden mial pęcherzyk żółtkowy i zarodek, a drugi nie. Dwóch lekarzy twierdziło że jest tydzień różnicy mdzy pęcherzykami ciążowymi i kolejna wizyta pokaże czy ten drugi też się rozwinie czy po prostu się zatrzymał i wchłonie (tzw. zespol znikającego bliźniaka, który występuje w 30% ciąży bliźniaczych)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 09:15

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • Ann.ann Ekspertka

Wysłany: 31 października 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jeszcze daleko od balsamów, ale w poprzedniej ciąży używałam palmersa imam rozstępy. Nie wiem jakie by były bez tego, ale z tego co wiem nie mamy wpływu na to czy się pojawią.

Jak wczorajsze wizyty? Robaczku, wszystko ok?

Basia: ukdybd3mnkuh4sjx.png
  • asylia Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cera super (jedynie ciut bardziej przesuszona), włosy też ok. - ogólnie mam gęste, w ciąży były super. Chyba troche mniej się przetłuszczają.

Ja w poprzedniej ciąży nie używałam nic na rozstępy.
    Nie przepadam za smarowaniem się, więc czasem po kąpieli nakładałam oliwkę na całe ciało.
    Nie mam ani jednego rozstępu. Brzuch myślę, że na końcu miałam taki średniowiekszy, ale na pewno nie ogromny (skóra na nim tez nie była mega cienka). No i mało przytyłam.

Wlazłam dzisiaj na wagę - ponad kilogram na minusie.

Robaczek, jak na wizycie?

7u22rjjg269yrzch.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam mustele i w sumie nie mam rozstępów. Ale w ciąży przytyłam tylko 7 kg więc w sumie to pewnie dlatego.

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Ann.ann Ekspertka

Wysłany: 31 października 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skóra na brzuchu i tak się bardzo rozciąga, niezależnie od tego ile się przytyje. U mnie było 6 na plusie (po drodze spadło mi ze 3 ale nadrobiłam) a rozstępy wyszły i to w ostatnich 2-3 tygodniach.
    Rozstępy są genetyczne, więc skoro nie mialyście to tym razem pewnie też tak będzie :)

Basia: ukdybd3mnkuh4sjx.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakiegoś zwykłego balsamu chyba Lirene używałam, nie mam rozstępów. Pytanie czy jakbym nie smarowała to może też bym nie miała, kto wie. Za to mam rozstępy na udach z czasów dojrzewania ;)

Powiem Wam że dziś leciutka poprawa z mym gardłem. Boli mocno dalej, ale mogę już jeść i pić :) jeszcze 8 dni kuracji to może całkiem przejdzie. Za tydzień wizyta, chyba osiwieję to tego czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 10:04

Blanka85 lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ