Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to zawsze miałam gdzieś na twarzy jakiegoś syfka. Teraz z twarzy na plecy mi się zsunely ale widzę że skóra bardziej sucha. Czy ktoras z Was zaczyna już używać jakiś kremów / oliwek przeciw rozstepom?
-
Ja jeszcze nie używam żadnych balsamów, ale planuję zakup za tydzień po wizycie
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Jak mnie krzyż boli po nocce ;/ w nocy to się przekręcam, to na jeden bok, to na drugi, to na plecy i tak w kółko, nie mogę się ułożyć, takie bóle mam ;/ a ta luteina pod język, co mi przepisał, to jest taka okropna. .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 07:27
23.07.2017 - Sandra
Ginekolog: 07.01 na 15:10
-
Ja w poprzedniej ciąży cerę miałam idealna do 9tc, potem makabra. I chłopak. Za to włosy były super.
Na razie ciężko ocenić, tragedii z cera nie ma, ale super tez nie jest.
W ogóle śmiesznie, mam jeszcze widoczna linie na brzuchu w poprzedniej ciąży :p ciekawe czy w tej tez będzie, czy nie.
Nie używalam nic przeciw rozstępom, niestety ale wiele takich preparatów na tragiczny skład dla kobiet w ciąży, no i nie da się udowodnić, ze naprawdę działają.
Strasznie się bałam rostepow bo mam na wewnętrznej stronie ud z czasów dojrzewania i sądziłam ze pocetkuje mnie tak jak moja mamę na brzuchu, ale pomimo ogromnego brzucha rozstępów nie mam wcale (poza kilkoma mikro w pępku). Mam po prostu podatna skore - w ogóle położna się dziwiła właśnie pod koniec, tak jak kobiety w ciąży maja taka strasznie naprężona i cienka skore na brzuchu ( wiecie - dotknąć szpilka i wybuchnie), to ja miałam taka delikatna, miękka, jeszcze „z zapasem”. I tym razem liczę na pobłażliwość -
Dzień dobry ja nadal czuję się fantastycznie zemdlilo mnie może że 3 razy lekko w aucie. Oby tak zostało ja mam jakieś przeczucie że będzie u nas chłopak (Ksawery mąż chyba bardziej jest za dziewczynką. A tak szczerze to byle było zdrowe buziaczki :*
-
Ja właśnie miałam taką bardzo napiętą skórę A brzuch nie jakiś duży bo do porodu miałam 100cm w obwodzie. I te rozstępy tydzień przed porodem mi wyskoczyły. Skóra mnie tak bolała jakby ktoś mi przyszczypną. I jeszcze na koniec musiałam ręką trzymać te miejsca co młody wypychał bo myślałam że zaraz wyjdzie mi noga albo jego ręką przez brzuch
-
Polecam bio oil. Stosowałam całą ciążę od pierwszego dnia i nie mam ani jednego rozstępu, a brzuch miałam ogromny i przytyłam 24 kg. Po porodzie też jeszcze stosowałam przez pierwsze kilka tygodni. Ale trzeba naprawdę regularnie stosować ten olejek. W tej ciąży czasem posmaruję, czasem nie.
Nie mam aż tyle czasu co kiedyś, ale muszę się zmobilizować i zacząć smarować regularnie, bo brzuch już mam lekko widoczny. -
Madamee92 wrote:Dziewczyny zrobiłam badanie progesteronu, bo gin mówił, że być może niedługo odstawi mi Duphaston.
Wyszło mi 22.2 ng/ml. czy to dobry wynik dla 8tc?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Nita wrote:Polecam bio oil. Stosowałam całą ciążę od pierwszego dnia i nie mam ani jednego rozstępu, a brzuch miałam ogromny i przytyłam 24 kg. Po porodzie też jeszcze stosowałam przez pierwsze kilka tygodni. Ale trzeba naprawdę regularnie stosować ten olejek. W tej ciąży czasem posmaruję, czasem nie.
Nie mam aż tyle czasu co kiedyś, ale muszę się zmobilizować i zacząć smarować regularnie, bo brzuch już mam lekko widoczny.
Kupilam tez wtedy palmersa ale uzylam tylko dwa razy ,konsystencja ciezko do rozsmarownaia przez co trzeba dlugo rozmarowywac na brzuchu .. nie polecam pod tym wzgleden ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 08:59
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Alala wrote:Ja w poprzedniej ciąży cerę miałam idealna do 9tc, potem makabra. I chłopak. Za to włosy były super.
Na razie ciężko ocenić, tragedii z cera nie ma, ale super tez nie jest.
W ogóle śmiesznie, mam jeszcze widoczna linie na brzuchu w poprzedniej ciąży :p ciekawe czy w tej tez będzie, czy nie.
Nie używalam nic przeciw rozstępom, niestety ale wiele takich preparatów na tragiczny skład dla kobiet w ciąży, no i nie da się udowodnić, ze naprawdę działają.
Strasznie się bałam rostepow bo mam na wewnętrznej stronie ud z czasów dojrzewania i sądziłam ze pocetkuje mnie tak jak moja mamę na brzuchu, ale pomimo ogromnego brzucha rozstępów nie mam wcale (poza kilkoma mikro w pępku). Mam po prostu podatna skore - w ogóle położna się dziwiła właśnie pod koniec, tak jak kobiety w ciąży maja taka strasznie naprężona i cienka skore na brzuchu ( wiecie - dotknąć szpilka i wybuchnie), to ja miałam taka delikatna, miękka, jeszcze „z zapasem”. I tym razem liczę na pobłażliwość
Okolo 8 mies po ciazy włosy zaczely lecieć , paznokcie sie rozdwajac ,łamać.. ceraz zostala ladna ..
Mam nadzieję ze w tej ciazy tez wlosy i paznokcie sie poprawia27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Ja jeszcze nie używam. W pierwszej ciąży używałam raz na jakiś czas zwykłego tłustego balsamu i mam tylko parę małych na boku. Nikt ich nie widzi tylko ja ;p
Co do przeczuć to u mnie będzie chłopak jak nic. Moja mama jeszcze nie ma wnuczki a wnuków za to już sześciu i nie sądzę , żeby to się zmieniło.
A mój kręgosłup przestał sobie radzić z moim dzieckiem przy podnoszeniu i schylaniu mam straszny ból. Do tego żołądek mnie cały czas boli i nie mogę leżeć na płasko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 09:05
-
mother84 wrote:Ja w poprzedniej ciąży miałam piękną cerę (był chłopak) a w tej wysypało mnie na twarzy totalnie...
Makalotia nie wiem co to za płyn. Nie pomogę niestety -
makalotia wrote:No właśnie mi to nie daje spokoju. Po nocach mi się śni , że to drugi pęcherzyk ciążowy. Lekarz w prawdzie powiedział , że to nie jest drugi pęcherzyk ciążowy, ale za chwilę dodał , że w sumie to jest za wcześnie, żeby być tego pewnym. Nic z tego nie rozumiem. Ale z drugiej strony znalazł tylko jedno ciałko żółte, a przy dwóch pęcherzykach powinny być chyba dwa ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 09:15
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
U mnie cera super (jedynie ciut bardziej przesuszona), włosy też ok. - ogólnie mam gęste, w ciąży były super. Chyba troche mniej się przetłuszczają.
Ja w poprzedniej ciąży nie używałam nic na rozstępy.
Nie przepadam za smarowaniem się, więc czasem po kąpieli nakładałam oliwkę na całe ciało.
Nie mam ani jednego rozstępu. Brzuch myślę, że na końcu miałam taki średniowiekszy, ale na pewno nie ogromny (skóra na nim tez nie była mega cienka). No i mało przytyłam.
Wlazłam dzisiaj na wagę - ponad kilogram na minusie.
Robaczek, jak na wizycie? -
Ja używałam mustele i w sumie nie mam rozstępów. Ale w ciąży przytyłam tylko 7 kg więc w sumie to pewnie dlatego.
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Skóra na brzuchu i tak się bardzo rozciąga, niezależnie od tego ile się przytyje. U mnie było 6 na plusie (po drodze spadło mi ze 3 ale nadrobiłam) a rozstępy wyszły i to w ostatnich 2-3 tygodniach.
Rozstępy są genetyczne, więc skoro nie mialyście to tym razem pewnie też tak będzieBasia: -
Ja jakiegoś zwykłego balsamu chyba Lirene używałam, nie mam rozstępów. Pytanie czy jakbym nie smarowała to może też bym nie miała, kto wie. Za to mam rozstępy na udach z czasów dojrzewania
Powiem Wam że dziś leciutka poprawa z mym gardłem. Boli mocno dalej, ale mogę już jeść i pić jeszcze 8 dni kuracji to może całkiem przejdzie. Za tydzień wizyta, chyba osiwieję to tego czasu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 10:04
Blanka85 lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️