Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lusi91 wrote:Nadinka super wieści Dobrze wiedzieć że wszystko ok u was ..Powiedzcie mi kto nazwał ciążowe mdłości porannymi? Do południa super się czułam , a teraz masakra tak mnie mdli że głowy nie mogę podnieść z łóżka
-
Lena2305 wrote:Oleśka, czyli według lekarzy da się przeczekać na diecie ten okres ciąży?
Nadinka- super, oby tak dalej.
Pismak- witaj
A ja staram się myśleć pozytywnie, że da się wyleczyć bakterie i tym razem skończy się szczęśliwie, ale wspomnienia wracają i paraliżuje mnie myśl, że to znowu to samo... Po szpitalu jeszcze nie doszłam do siebie, po tym wymiotowaniu żółcią mam ciągle gorycz w ustach i totalny brak apetytu. Masakra.
Pomysł, żeby pisać same dobre rzeczy jest dobry, ja już sama boję się tu wchodzić czasami Ale z drugiej strony jak tu się nie podzielić dramatami... Po to też jesteśmy, żeby się wesprzeć -
Właśnie ustawiłam sobie nowy suwaczek i zastanawiam się czy podświadomie wybierałam kolory ..... w ciąży z Antkiem od razu ustawiłam na niebiesko z chlopczykiem . Teraz różowe elementy i różowy kwiatek . Od pierwszego dnia czuje , że to jest dziewczynka Hania a wtedy wiedziałam , że to Anteczek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 16:17
miazmija, Shirley, Ariette1983, Mama Wojtka, Nadinka83 lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Lena mam nadzieję, że tym razem szybko sobie z tymi bakteriami poradzisz ! 3mam mocno kciuki :-*
Lena2305 lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Lusi91 wrote:Nadinka super wieści Dobrze wiedzieć że wszystko ok u was ..Powiedzcie mi kto nazwał ciążowe mdłości porannymi? Do południa super się czułam , a teraz masakra tak mnie mdli że głowy nie mogę podnieść z łóżka
Makabra, dobrze, ze chociaż nie rzygam. Pepsi trochę pomaga... kirde, w pierwszej ciąży nie wiedziałam co to mdłości... -
Blanka85 wrote:Właśnie ustawiłam sobie nowy suwaczek i zastanawiam się czy podświadomie wybierałam kolory ..... w ciąży z Antkiem od razu ustawiłam na niebiesko z chlopczykiem . Teraz różowe elementy i różowy kwiatek . Od pierwszego dnia czuje , że to jest dziewczynka Hania a wtedy wiedziałam , że to Anteczek
-
Robaczku - czekamy na same dobre wieści
Nadinka - super ciesze się, ja jutro idę pierwszy raz zobaczyć moje maleństwo/maleństwa ?
Trochę to za wcześnie i pewnie do serduszka będę musiała poczekać, ale chociaż się dowiem czy są dwa pęcherzykiNadinka83, Shirley lubią tę wiadomość
-
KaśkaKwa wrote:Robaczku - czekamy na same dobre wieści
Nadinka - super ciesze się, ja jutro idę pierwszy raz zobaczyć moje maleństwo/maleństwa ?
Trochę to za wcześnie i pewnie do serduszka będę musiała poczekać, ale chociaż się dowiem czy są dwa pęcherzyki -
U mnie się chyba zaczynaja mdłości .. bo mdli mnie od paru godzin
-
KaśkaKwa wrote:Robaczku - czekamy na same dobre wieści
Trochę to za wcześnie i pewnie do serduszka będę musiała poczekać, ale chociaż się dowiem czy są dwa pęcherzyki -
Pismak witaj
Lena tak jak piszesz, grunt to pozytywne myślenie. Zdaję sobie jednak sprawę, że czasem ciężko jest się nie martwić i po to tu jesteśmy, żeby jedna druga wysłuchała ja teraz też schizuję czy ta angina nie zaszkodzi maleństwu, jak się wejdzie w net ipoczyta to różne rzeczy tam są...do wizyty jeszcze tydzień i 1 dzień. Toć to cała wiecznośćLena2305, Pismak lubią tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Blanka85 wrote:Właśnie ustawiłam sobie nowy suwaczek i zastanawiam się czy podświadomie wybierałam kolory ..... w ciąży z Antkiem od razu ustawiłam na niebiesko z chlopczykiem . Teraz różowe elementy i różowy kwiatek . Od pierwszego dnia czuje , że to jest dziewczynka Hania a wtedy wiedziałam , że to Anteczek
Ooo A ja ustawiłam różowe. Zobaczymy czy się sprawdzi.
U mnie mdłości pojawiają się ewidentnie wieczorem . Czuję kamień w zoladku. -
Nadinka83 wrote:Ja juz po wizycie oba kropki pięknie rosną 2.1cm i 2.3 cm a serduszka równo bija 167. Wszystko w najlepszym porządku. Prenatalne umówione na 21.11.
Super! gratulacje - ja mam prenatalne dzień przed TobąNadinka83 lubi tę wiadomość
-
mother84 wrote:Pismak witaj
Lena tak jak piszesz, grunt to pozytywne myślenie. Zdaję sobie jednak sprawę, że czasem ciężko jest się nie martwić i po to tu jesteśmy, żeby jedna druga wysłuchała ja teraz też schizuję czy ta angina nie zaszkodzi maleństwu, jak się wejdzie w net ipoczyta to różne rzeczy tam są...do wizyty jeszcze tydzień i 1 dzień. Toć to cała wieczność
Właśnie, właśnie. Najlepiej nie czytać Cudów można się naczytać i stresować niepotrzebnie a wtedy kiedy kopniak jest potrzebny- nieadekwatnie uspokoić, i tak bywa... Więc najlepiej słuchać organizmu i lekarza a z resztą chyba zdać się po prostu na los. Nic więcej nam nie pozostaje, przecież dbamy o nasze maleństwa najlepiej jak umiemy i jak się czegoś przeskoczyć nie da, to tego nie zrobimy...
synek 2013r
Aniołek 14 tc -
Byłam na wizycie i jest duży ładny pęcherzyk ciążowy, ale jeszcze bez zarodka za tydzień mam kolejną wizytę, zobaczyć czy jest zarodek przepisał mi luteine pod język i femibion
Mama Wojtka, Nadinka83, mother84, Samsaramsa, Marryy, Ariette1983 lubią tę wiadomość
23.07.2017 - Sandra
Ginekolog: 07.01 na 15:10
-
Nadinka83 wrote:Ja juz po wizycie oba kropki pięknie rosną 2.1cm i 2.3 cm a serduszka równo bija 167. Wszystko w najlepszym porządku. Prenatalne umówione na 21.11.
Wczoraj dyrektorce powiedziałam o ciąży. Jaka ulga . U mnie mdłości i zmęczenie sięga zenitu jak wracam do domu. W pracy za to nie mam czasu myśleć i kilka godzin mija bez bólu he,heNadinka83 lubi tę wiadomość
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
A co do suwaczka kolejny raz ciągnęło mnie na męskie kolory. Teraz obstawiam parkę albo chłopaków. Raczej nie wydaje mi się żeby były obie dziewczyny. Ostatnio przeczucia się sprawdziły, zobaczymy teraz...Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r.