Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam. Rozwarcie nie postępuje (uffff). Gin mi zmienił luteine na dopochwową 3x100mg i dodał nospe forte 3x1. Dalej brać aspargin i leżeć, leżeć, leżeć. No i zbiedniałam bo chodzę prywatnie, ale warto było dla mojego świętego spokoju.
Mama Wojtka, GreenK, Hiszpaneczka, Magda - mbc, Pimka lubią tę wiadomość
-
Cathy_y dobrze,że poszłaś-przynajmniej możesz spać spokojnie
Też mam lutke i lekarka mówiła,żeby brać jeśli te twardnienia będą niekomfortowe i długie.Jak jej mówiłam jak to u mnie wygląda,to mnie uspokoiła i mówiła,że takie krótkie niebolesne mogą występować.
Ja dziś zjadłam 3 przepyszne śliwki-takie soczyste,słodkie mmm no orgazm normalnie 😁
No i nie mogłam się powstrzymać przed zakupem ciuszków ☺
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fccb39b5f842.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec554b224aa8.jpgGreenK, cathy_y, Hiszpaneczka, KaśkaKwa lubią tę wiadomość
-
Magda, trzymam kciuki, dobrze, że tak to się skończyło
Jak wyjdziesz ze szpitala to nic tylko leżakowanie i będzie dobrze.
Cathy, dobre wieści! Oj tak, czasem dla świętego spokoju warto zapłacić
Ja dziś w Rossmannie dorwałam 2 ostatnie paczki w promocji Pampers 1, sztuka wyszła 34 gr. I się jaram bo to pierwsze pampersy jakie w życiu kupiłam
Także 176 sztuk już jest
A i pamiętajcie, że w Rossmannie mają aplikację "Rossnę" i przysługuje 1 paczka Pampersów Premium Care za 1 gr.GreenK, cathy_y, Magda - mbc lubią tę wiadomość
7 lat walki
6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
-
Magda współczuję przeżyć... Oby teraz do czerwca było u Ciebie spokojnie.
Ja mam 8kg na plusie. W pierwszej ciąży w 25tyg miałam 1kg mniej niż teraz i w 39tyg miałam na plusie 13kg. Oby tym razem było podobnie mimo bliźniąt. Chociaż do 39tyg nikt mnie nie będzie trzymał
Magda - mbc lubi tę wiadomość
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
nick nieaktualnyCathy dobre wieści, Lady suuuper ubranka. Ja niestety od 4h leżę i naprawdę łzy mi lecą z bólu brzucha. Z tym ze ja mam zapalenie jelita wiec to na 99% one. Ale tak mnie strasznie boli
ze już naprawdę nie mam sił.
A odnośnie luteiny to ja się przed nią bronięnie chce znów jej brać bo niestety progesteron wzmaga u mnie te jelitowe bóle. Ale już dostałam receptę w razie jakby twardnienia się utrzymywały
-
Oleśka11 wrote:Hiszpaneczka, ale to chyba nie ten cukier na czczo jest problemem tylko ten po dwóch godzinach. Bardzo wysoki wynik.
lekarka mowila ze na czczo powinien być najlepiej do 90 a ten drugi to już kosmos
gdybym nie byla w ciazy to pewnie mialabym do powtorzenia i nie byloby tego problemu a tak to widzisz
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Magda - mbc a mialas jakies objawy? ze cos się dzieje? czy po prostu poszlas na wizyte i tak poszlo? a jak wyglada zalozenie takiego szwu? usypiaja cie? Kciuki mocne!!
Lady_Dior ja wrocilam do swojej wagi z przed ciąży i mam dodatkowo 3,5 na plusie. Ubranko super
Pimka widze ze kolejna osoba z cukrzyca ciazowa? jakie mialas wyniki? klujesz się 4 razy dziennie?
Normalnie strach o te szyjki!!
Lady_Dior lubi tę wiadomość
GreenK ojj współczuję
Takie bóle to nic fajnego.Jak sobie wspomnę bóle jelit w 1szym trymestrze,to mam gęsią skórkę...Oby Ci to przeszło
Nawet nie wiem,co mogłoby pomóc,dać ulgę...
Cathy_y leż leżNo ja jeśli mam twardnienia to Max 5sec i puszcza.Dziś z 3x miałam.
Lorella ale Ci dziwna krzywa wyszła-nie pomogę.Ciekawe co lekarz na to.
Ja mam krzywą w piątek i w dodatku parę innych wizyt.Ciekawe jak to będzie wyglądać,bo o 8 krzywa o 9 spotkanie z kimś tam ( nie wiem z kim 😂 ) o 10 kolejne spotkanie z kimś...Nie ma to jak spacerować po gabinetach podczas krzywejZobaczymy co wymyślą.
Hiszpaneczka pewnie będziesz musiała zaprzyjaźnić się z glukometrem i uważać na to co jesz-dasz radę na pewnoWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 20:28
cathy_y, Lorella lubią tę wiadomość
-
Hiszpaneczka wrote:Magda - mbc a mialas jakies objawy? ze cos się dzieje? czy po prostu poszlas na wizyte i tak poszlo? a jak wyglada zalozenie takiego szwu? usypiaja cie? Kciuki mocne!!
Żeby założyć szew ratunkowi nie możesz mieć skurczy i musisz mieć ujemny posiew z kanału szyjki no i szczątkową szyjkę. Bo na taką 2cm, to zakładają pessary, zasada jest jak wyżej, ale to się zakłada w 10sekund na fotelu.
Dostałam znieczulenie w kręgosłup, ciut mniejsze niż do CC bo nie czułam od pasa w dół, a Pani anestazjolog mówiła, że do CC nie czujesz też całego brzucha, co w sumie jesy oczywiste. Sam zabieg trwał może 10minut. Całość 20.
Jeśli nie można w kręgosłup, to masz ogólne.
Wszyscy się tam śmiali na sali operacyjnej, że zapraszają mnie na CC💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 12:18
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Magda-mbc dzięki za uwagę kochana
Człowiek zawsze się czegoś nowego,przydatnego dowie
Kiedy wychodzisz ze szpitala? W domu na pewno będzie Ci lepiej
Ja miałam dziś dziwne sny,trochę szaloneUciekałam przed silną burzą haha
Trochę jak z horroru ale całkiem fajny sen
Obudziłam się a za oknem ulewa-mogłoby zagrzmieć,bo ja lubię burze
-
Lady_Dior wrote:Magda-mbc dzięki za uwagę kochana
Człowiek zawsze się czegoś nowego,przydatnego dowie
Kiedy wychodzisz ze szpitala? W domu na pewno będzie Ci lepiej
Ja miałam dziś dziwne sny,trochę szaloneUciekałam przed silną burzą haha
Trochę jak z horroru ale całkiem fajny sen
Obudziłam się a za oknem ulewa-mogłoby zagrzmieć,bo ja lubię burze
Nie wiem jeszcze. Liczę, że najpóźniej po weekendzie
A sen faktycznie dziwny💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Ja dzisiaj nie śpię od 4:30 do 6 przewracalam się na łóżku. O 7 rano już byliśmy z mężem na zakupach w Biedronce bo przez te kilka dni przeziębienia nie wychodziłam z mieszkania, a teraz już jestem mega zmęczona i najchętniej położyłbym się na drzemkę.
-
Ja nawet w nocy spie, gorzej żeby zasnąć. A rano mi tez czasem się ciężko dobudzić.
W ogole dzisiaj mam tego diabetologa i będę musiala się przestawić z tymi posiłkami, sniadanie pewnie kolo 8-9 to to będzie mi ciężko wstać, żeby specjalnie zjeść sniadanie i potem czuwac by po 1h badac krew.
Poki co podlamalo mnie to, te ograniczenia, klucie w palec itp. No nic.
Maz już wprowadza diete i ograniczenia, nie wiem jak dam rade z dnia na dzień się przestawić na inny trybWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 10:50
Magda - mbc wrote:Lady piękne kompleciki.
Widzę, że masz tam niedrapki, pocztaj bo podobno nie można noworodkom ich zakładać, bo one się uczą termiregulacji poprzez dłonie- dlatego zwykle będą miały zimne łapki