Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej milczałam trochę, ale jestem i Wam opowiem swoją historię, ale nie po to żeby straszyć tylko dla refleksji.
22.02 na wizycie, szyjka twarda zamknięta, w obrazie usg wszystko pięknie 3cm. Oszczędzamy się.
1.03 wizyta szyjka 0,61cm w usg rozwarcie wewnętrzne w kształcie U, w badaniu twarda i zamknięta, pobranie posiewu (już 3 w tej ciąży) wynik ujemny. Wczoraj założyli mi szew ratunkowi okrężny. Dziś jestem 2 dobę po zabiegu.
Badać szyjki, robić posiewy. Szczególnie w pierwszej ciąży!!
No i trzymać za nas kciuki!💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualny
-
Matko Magda-mbc ale musiałaś się nastresować
Dobrze,że byłaś pod kontrolą i udało się na czas szew założyć...Ja teraz jak byłam w Pl to mi lekarka powiedziała,że szyjka twarda i zamknięta,że nie ma co tam grzebać więcej.Teraz w kwietniu pójdę do innego lekarza,bo też chcę znać długość szyjki do jasnej anielki 🤨 Jakie teraz masz zlecenia?
Dziewczyny jak u Was z wagą? Ja się dziś zważyłam rano i mam jakieś 4,5kg na + Czy to nie za mało???Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 10:10
-
Lady_Dior wrote:Matko Magda-mbc ale musiałaś się nastresować
Dobrze,że byłaś pod kontrolą i udało się na czas szew założyć...Ja teraz jak byłam w Pl to mi lekarka powiedziała,że szyjka twarda i zamknięta,że nie ma co tam grzebać więcej.Teraz w kwietniu pójdę do innego lekarza,bo też chcę znać długość szyjki do jasnej anielki 🤨 Jakie teraz masz zalecenia?
Dziewczyny jak u Was z wagą? Ja się dziś zważyłam rano i mam jakieś 4,5kg na + Czy to nie za mało???
Jak mnie wypisza, to w domu bede juz w zasadzie tylko lezec. Moje minimum to 34tyg, tak chca lekarze. Jak sie uda dłużej to super, wtedy zdejmuje się szew w 37tc. No a wiadomo, że takie super minimum to chociaż 3 trymestr.
Wolałabym zostać jednak czerwcową mamą💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 12:17
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Oleśka11 wrote:Ojej, Magda, a miałaś jakieś ostre skurcze że tak Ci się szyjka skurczyła?
jakbym miała skurcze nie mogliby nic zalozyc. Jak sa skurcze, to sie nic nie zaklada. Ani szwu ani pessaru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 10:22
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda mocne kciuki za was oby minimum ten 34 tydzień a najlepiej do czerwca :* Dobrze że udało się wszystko wyłapać i na czas założyć szew ..Miałaś jakieś symptomy skracającej się szyjki ?
Edit : Doczytałam post wyżej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 10:24
Magda - mbc lubi tę wiadomość
3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓
-
No to trzymam kciuki Magda-mbc
Na pewno dotrwasz
Moja kuzynka też miała szew i musieli jej poród wywoływać,bo szyjka po ściągnięciu szwu ani drgnęła,no ale co kobieta-to inny przypadek...
Freyja no co Ty-ja cały czas myślę,czy nie za mało przytyłam a mi do Twojego etapu brakuje,więc mogę jeszcze nadrobić
Woow Pimka 2,7kg na plusie na tym etapie? Schudłaś coś na początku? Ja nic nie schudłam i tak powoli mi się waga pchnie w górę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 10:36
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Magda, współczuję stresów! Dobrze że w porę wyłapali problem. Trzymam kciuki za jak najdłuższe wykluwanie
Z tą długością to ja nawet nie wiem jaką mam, ani razu nie mierzyli, tylko badanie ręczne.. Tylko to by trzeba mierzyć co kilka dni, skoro tak jak Magda pisze, w ciągu tygodnia może się skrócić od 3 cm do 0,61 i to bez żadnych objawów.
Lady_Dior, 4,5 kg to wcale nie za mało. Normy są baardzo szerokie i zależą m.in. od wagi wyjściowej. Ja startowałam od BMI z górnego krańca normy (brakowało 1 kg do nadwagi) i mam dziś +1kg, ale +4kg od najniższej wagi. Lekarz mówił że to nic złego. Jak dziecko rośnie to znaczy że ma to czego potrzebuje. W trzecim trymestrze na pewno waga szybciej podskoczy.
Basia: -
Magda - mbc trzymam mocno kciuki żeby wszystko już teraz było dobrze i udało CI się bez komplikacji dotrwać do czerwca. Jakie to szczęście że udało się to wyłapać.
Ja mam wizyty co dwa tygodnie i na każdej sprawdzaną szyjkę. Wczoraj miała 3,,9cm długa i zamknięta. Moim koszmarem jest to jak pewne rzeczy przebiegają bezobjawowo... Jak dla mnie niezależnie od etapu ciąży jest stres czy wszystko w porządku. Myślałam, że jak będę czuć ruchy to będzie lepiej ale gdzie tam -
Magda - mbc wrote:Hej milczałam trochę, ale jestem i Wam opowiem swoją historię, ale nie po to żeby straszyć tylko dla refleksji.
22.02 na wizycie, szyjka twarda zamknięta, w obrazie usg wszystko pięknie 3cm. Oszczędzamy się.
1.03 wizyta szyjka 0,61cm w usg rozwarcie wewnętrzne w kształcie U, w badaniu twarda i zamknięta, pobranie posiewu (już 3 w tej ciąży) wynik ujemny. Wczoraj założyli mi szew ratunkowi okrężny. Dziś jestem 2 dobę po zabiegu.
Badać szyjki, robić posiewy. Szczególnie w pierwszej ciąży!!
No i trzymać za nas kciuki!
No to mnie wystraszyłaś, ja nie miałam ani jednego posiewu ... ;-( ten moj lekarz jest dziwny, nawet 5 cm mięśniaka nie widział , dopiero w szpitalu na połówkowych mi powiedzieli. Mam plan go zmienić ;-(
-
Freyja wrote:Chciałabym mieć +4,5kg, niestety mam +6,0kg
Ja przed samą ciążą schudłam ok 5kg, a teraz mam ok +9kg, a i tak od wszystkich słyszę, że jestem chuda i wyglądam jak anoreksja.
-
nick nieaktualnyKaśkaKwa wrote:Ja przed samą ciążą schudłam ok 5kg, a teraz mam ok +9kg, a i tak od wszystkich słyszę, że jestem chuda i wyglądam jak anoreksja.
Po pierwsze jesteś naprawdę szczuplutka i całkiem nie widać po Tobie tych +9kgPo drugie masz bliźnięta
A brzuszek masz śliczny.
KaśkaKwa lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 12:17
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Poczytałam trochę o tej wadze i faktycznie jest ok
Nie mam co się martwić-w 3cim trymestrze może być ostro
Niektóre kobiety mają tak,że całą ciążę mają mały brzuszek i nagle pod koniec się pojawia nie wiadomo skąd. U mnie to powiększa się powoli,stopniowo i na razie nie zauważyłam etapu,żeby nagle wyskoczył,czekam z niecierpliwością na 3ci trymestr
Pimka no ja tylko raz zwróciłam w 11tc a mdłości nie miałam jakichś ogromnych i jadłam jak prosiak