Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cathy_y wrote:
    Aż tak wysoko to brzucha nie mam. Nad wzgórkiem już nie mam przestrzeni. A bierzesz magnez?
    Biorę i magnez i nospe ale guzik daje :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    Mi się wydaje, że mam dość wysoko, choć zaczyna mi się normalnie na wzgórku łonowym. Ja za to w niektóre dni mam problem z oddychaniem, rozpierają mnie żebra, nie wspominając o wiecznym refluksie :( :( :(
    Freya tez mam problem z oddychaniem zwłaszcza po jedzeniu... nie wiem jak to będzie za miesiąc skoro teraz już jest mało wygodnie:/

• Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cathy_y wrote:
    Faktycznie. Widziałam je w rossmanie, ale drogie były 5zl za opakowanie xD
    Tańsze niż waterwipes ;)

cathy_y lubi tę wiadomość

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    jutro mam gina.

A w necie pisze ze kobiety ciężarne norma cukru na czczo to 95

Masz wizytę u Janosz? O której? Ja jutro też u niej wizytuje - ostatni raz.

74dil6d8qv2ss7sm.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK wrote:
    Freya tez mam problem z oddychaniem zwłaszcza po jedzeniu... nie wiem jak to będzie za miesiąc skoro teraz już jest mało wygodnie:/
    No właśnie później brzuch powinien już trochę opaść i już nie ma takiego nacisku na przeponę i żołądek... Z synem pamiętam że dopiero gdzieś w 8. miesiącu poczułam ulgę

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadinka83 wrote:
    Masz wizytę u Janosz? O której? Ja jutro też u niej wizytuje - ostatni raz.

tak u Janosz. Mam wizyte o 12:40

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • cathy_y Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK, a Ty masz problemy ze skracającą się szyjką czy nie? Czy magnez i nospe bierzesz na te skurcze? Ja brałam aspargin i luteine i teraz biorę magne b6 na zmianę z asparginem i już prawie mi brzuch nie twardnieje.

oar8skjolwir3778.png
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cathy_y ja jestem na magnezie, co jakiś czas biore nospe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 21:06

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Już po wizycie. Wszystko ok :-). Młody ma 983g, młoda 884g. Ułożone podobnie jak do tej pory. Z tego co wywnioskowałam to mojego gina dłuższy czas nie będzie... Ciekawe o co chodzi...

nick nieaktualny, Nadinka83, Oleśka11, Lady_Dior, cathy_y, nick nieaktualny, Lorella, Pimka lubią tę wiadomość

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka to znów się nie spotkamy.

Mama_Wojtka świetne wieści :)

Mama Wojtka lubi tę wiadomość

74dil6d8qv2ss7sm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Wojtka wrote:
    Już po wizycie. Wszystko ok :-). Młody ma 983g, młoda 884g. Ułożone podobnie jak do tej pory. Z tego co wywnioskowałam to mojego gina dłuższy czas nie będzie... Ciekawe o co chodzi...

Super, już prawie po kilogramie każde! <3

Co do lekarza - może ma jakieś problemy zdrowotne lub rodzinne, różnie bywa. Dziwne, że w takim razie nie "przepisują" do kogoś zastępującego.

Mama Wojtka lubi tę wiadomość

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Wojtka super,że wizyta przebiegła ok i dzieciaki tak pięknie rosną :)

Ja już spakowana i o 7 wylot spowrotem do Nl.Cały pobyt w Pl nie smarowałam brzucha aaaa🤦🏼‍♀️ jutro muszę porządnie wypielęgnować skórę...

Mama Wojtka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cathy_y wrote:
    GreenK, a Ty masz problemy ze skracającą się szyjką czy nie? Czy magnez i nospe bierzesz na te skurcze? Ja brałam aspargin i luteine i teraz biorę magne b6 na zmianę z asparginem i już prawie mi brzuch nie twardnieje.
    Na skurcze. Szyjka na szczescie daje radę. W czwartek zobaczymy czy nadal :) Luteinę tez mi przepisali gdyby magnez nie pomagal i DHA x3 dziennie ( podobno tez ma działanie rozkurczowe) ale Luteiny nie biorę na razie. Brałam na początku ciazy przez kilka tygodni i szczerze to póki moge wole nie brać zwłaszcza zapobiegawczo :)
    A jak aty się czujesz? Cały czas leżycie? Masz jakaś wizyte niedługo?

• cathy_y Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK wrote:
    Na skurcze. Szyjka na szczescie daje radę. W czwartek zobaczymy czy nadal :) Luteinę tez mi przepisali gdyby magnez nie pomagal i DHA x3 dziennie ( podobno tez ma działanie rozkurczowe) ale Luteiny nie biorę na razie. Brałam na początku ciazy przez kilka tygodni i szczerze to póki moge wole nie brać zwłaszcza zapobiegawczo :)
    A jak aty się czujesz? Cały czas leżycie? Masz jakaś wizyte niedługo?

DHA biorę te 600mg co jest zalecane. Dziś w nocy zaczęłam schizować, że nie donoszę do bezpiecznego terminu:( Cały czas leżę, a tu dopiero 27tc leci. Wizytę mam 18.03 czyli za dwa tyg, a 20.03 mam trzecie prenatalne.

A Ty masz mocne te skurcze czy brzuch Ci twardnieje?

oar8skjolwir3778.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dość mocne i mało przyjemne- ale to nie jest ból. I przez to twardnieje brzuch. Najgorzej jest wieczorem. Ale ja tez nie leżę. Pracuje, ćwiczę ( co prawda tylko jogę, bo siłowych to się już boje przez te skurcze). Może jakbym trochę polezala byłoby lepiej. Ale poczekam do czwartku na wizyte
    Cathy już coraz bliżej bezpiecznego terminu :)
    Ja trzecie usg mam dopiero 27/03

cathy_y lubi tę wiadomość

• Lilka26 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dzisiaj pociągając na nosie. Niestety nie jest dzisiaj lepiej. Zaraz sprawdzę temperaturę. Nie mam zupełnie apetytu. Już wczoraj mało w ciągu dnia zjadłam. Dopiero wieczorem trochę więcej ale nie chce mi się gotować w ogóle.

• cathy_y Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK wrote:
    Dość mocne i mało przyjemne- ale to nie jest ból. I przez to twardnieje brzuch. Najgorzej jest wieczorem. Ale ja tez nie leżę. Pracuje, ćwiczę ( co prawda tylko jogę, bo siłowych to się już boje przez te skurcze). Może jakbym trochę polezala byłoby lepiej. Ale poczekam do czwartku na wizyte
    Cathy już coraz bliżej bezpiecznego terminu :)
    Ja trzecie usg mam dopiero 27/03
    No fajnie. Póki szyjka ok, to te skurcze są niegroźne:) Zazdroszczę bardzo. Ja w pierwszej ciąży też pracowałam prawie do końca i ten czas szybko leciał, a teraz to mi się strasznie dłuży.

oar8skjolwir3778.png
  • cathy_y Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka26 wrote:
    Witam się dzisiaj pociągając na nosie. Niestety nie jest dzisiaj lepiej. Zaraz sprawdzę temperaturę. Nie mam zupełnie apetytu. Już wczoraj mało w ciągu dnia zjadłam. Dopiero wieczorem trochę więcej ale nie chce mi się gotować w ogóle.
    Kochana zdrówka życzę!

oar8skjolwir3778.png
  • Lusi91 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka najgorszy wynik cukru to ten po 2 godzinach... U mnie zaś problem po godzinie i na czczo chociaż wcześniej kontrolne badania glukozy nie przekraczały 85... Obecnie mam mierzyć cukier na czczo i godzinę po 3 głównych posiłkach 14 marca kontrolna wizyta i zobaczymy co dalej... Niestety im poźniejsza ciąża tym coraz większe problemy z cukrem :/... Mam nadzieję że poradzimy sobie z cukrzyca po wprowadzeniu samej diety :)

3 aniołki 💔💔💔
    Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
  • Ann.ann Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ja tu jeszcze jestem :)
    Nie martwcie się cukrzycą, groźna jest tylko taka niedopilnowana, jak o niej wiecie to już sukces. Pewnie, że to uciążliwość, ale co w ciąży nie jest uciążliwe..

U mnie samopoczucie nadal słabo, jeden fałszywy kęs i cały dzień na straty. Dobiłam już do wagi wyjściowej i może trochę ruszy w górę. Rezerwuję sobie z 5 kg na spuchnięcie latem :)

Ruchy już czuję tak porządnie, bardzo lubię ten etap takiego mocnego smyrania w brzuchu (a jeszcze nie kopniaki w żebra). Ostatnio miałam tak samo, że wieczorem mnie dziecko usypiało tymi ruchami, normalnie jakby mnie ktoś po plecach drapał. Po porodzie bardzo mi tego brakowało :)

Basia: ukdybd3mnkuh4sjx.png
‹‹ ‹ 445 446 447 448 449 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ