X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cathy_y wrote:
    Aż tak wysoko to brzucha nie mam. Nad wzgórkiem już nie mam przestrzeni. A bierzesz magnez?
    Biorę i magnez i nospe ale guzik daje :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    Mi się wydaje, że mam dość wysoko, choć zaczyna mi się normalnie na wzgórku łonowym. Ja za to w niektóre dni mam problem z oddychaniem, rozpierają mnie żebra, nie wspominając o wiecznym refluksie :( :( :(
    Freya tez mam problem z oddychaniem zwłaszcza po jedzeniu... nie wiem jak to będzie za miesiąc skoro teraz już jest mało wygodnie:/

• Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cathy_y wrote:
    Faktycznie. Widziałam je w rossmanie, ale drogie były 5zl za opakowanie xD
    Tańsze niż waterwipes ;)

cathy_y lubi tę wiadomość

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    jutro mam gina.

A w necie pisze ze kobiety ciężarne norma cukru na czczo to 95

Masz wizytę u Janosz? O której? Ja jutro też u niej wizytuje - ostatni raz.

74dil6d8qv2ss7sm.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK wrote:
    Freya tez mam problem z oddychaniem zwłaszcza po jedzeniu... nie wiem jak to będzie za miesiąc skoro teraz już jest mało wygodnie:/
    No właśnie później brzuch powinien już trochę opaść i już nie ma takiego nacisku na przeponę i żołądek... Z synem pamiętam że dopiero gdzieś w 8. miesiącu poczułam ulgę

GreenK lubi tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadinka83 wrote:
    Masz wizytę u Janosz? O której? Ja jutro też u niej wizytuje - ostatni raz.

tak u Janosz. Mam wizyte o 12:40

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • cathy_y Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK, a Ty masz problemy ze skracającą się szyjką czy nie? Czy magnez i nospe bierzesz na te skurcze? Ja brałam aspargin i luteine i teraz biorę magne b6 na zmianę z asparginem i już prawie mi brzuch nie twardnieje.

oar8skjolwir3778.png
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cathy_y ja jestem na magnezie, co jakiś czas biore nospe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 21:06

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Już po wizycie. Wszystko ok :-). Młody ma 983g, młoda 884g. Ułożone podobnie jak do tej pory. Z tego co wywnioskowałam to mojego gina dłuższy czas nie będzie... Ciekawe o co chodzi...

Freyja, Nadinka83, Oleśka11, Lady_Dior, cathy_y, GreenK, Lorella, Pimka lubią tę wiadomość

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka to znów się nie spotkamy.

Mama_Wojtka świetne wieści :)

Mama Wojtka lubi tę wiadomość

74dil6d8qv2ss7sm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Wojtka wrote:
    Już po wizycie. Wszystko ok :-). Młody ma 983g, młoda 884g. Ułożone podobnie jak do tej pory. Z tego co wywnioskowałam to mojego gina dłuższy czas nie będzie... Ciekawe o co chodzi...

Super, już prawie po kilogramie każde! <3

Co do lekarza - może ma jakieś problemy zdrowotne lub rodzinne, różnie bywa. Dziwne, że w takim razie nie "przepisują" do kogoś zastępującego.

Mama Wojtka lubi tę wiadomość

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Wojtka super,że wizyta przebiegła ok i dzieciaki tak pięknie rosną :)

Ja już spakowana i o 7 wylot spowrotem do Nl.Cały pobyt w Pl nie smarowałam brzucha aaaa🤦🏼‍♀️ jutro muszę porządnie wypielęgnować skórę...

Mama Wojtka, GreenK lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cathy_y wrote:
    GreenK, a Ty masz problemy ze skracającą się szyjką czy nie? Czy magnez i nospe bierzesz na te skurcze? Ja brałam aspargin i luteine i teraz biorę magne b6 na zmianę z asparginem i już prawie mi brzuch nie twardnieje.
    Na skurcze. Szyjka na szczescie daje radę. W czwartek zobaczymy czy nadal :) Luteinę tez mi przepisali gdyby magnez nie pomagal i DHA x3 dziennie ( podobno tez ma działanie rozkurczowe) ale Luteiny nie biorę na razie. Brałam na początku ciazy przez kilka tygodni i szczerze to póki moge wole nie brać zwłaszcza zapobiegawczo :)
    A jak aty się czujesz? Cały czas leżycie? Masz jakaś wizyte niedługo?

• cathy_y Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK wrote:
    Na skurcze. Szyjka na szczescie daje radę. W czwartek zobaczymy czy nadal :) Luteinę tez mi przepisali gdyby magnez nie pomagal i DHA x3 dziennie ( podobno tez ma działanie rozkurczowe) ale Luteiny nie biorę na razie. Brałam na początku ciazy przez kilka tygodni i szczerze to póki moge wole nie brać zwłaszcza zapobiegawczo :)
    A jak aty się czujesz? Cały czas leżycie? Masz jakaś wizyte niedługo?

DHA biorę te 600mg co jest zalecane. Dziś w nocy zaczęłam schizować, że nie donoszę do bezpiecznego terminu:( Cały czas leżę, a tu dopiero 27tc leci. Wizytę mam 18.03 czyli za dwa tyg, a 20.03 mam trzecie prenatalne.

A Ty masz mocne te skurcze czy brzuch Ci twardnieje?

oar8skjolwir3778.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dość mocne i mało przyjemne- ale to nie jest ból. I przez to twardnieje brzuch. Najgorzej jest wieczorem. Ale ja tez nie leżę. Pracuje, ćwiczę ( co prawda tylko jogę, bo siłowych to się już boje przez te skurcze). Może jakbym trochę polezala byłoby lepiej. Ale poczekam do czwartku na wizyte
    Cathy już coraz bliżej bezpiecznego terminu :)
    Ja trzecie usg mam dopiero 27/03

cathy_y lubi tę wiadomość

• Lilka26 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dzisiaj pociągając na nosie. Niestety nie jest dzisiaj lepiej. Zaraz sprawdzę temperaturę. Nie mam zupełnie apetytu. Już wczoraj mało w ciągu dnia zjadłam. Dopiero wieczorem trochę więcej ale nie chce mi się gotować w ogóle.

• cathy_y Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK wrote:
    Dość mocne i mało przyjemne- ale to nie jest ból. I przez to twardnieje brzuch. Najgorzej jest wieczorem. Ale ja tez nie leżę. Pracuje, ćwiczę ( co prawda tylko jogę, bo siłowych to się już boje przez te skurcze). Może jakbym trochę polezala byłoby lepiej. Ale poczekam do czwartku na wizyte
    Cathy już coraz bliżej bezpiecznego terminu :)
    Ja trzecie usg mam dopiero 27/03
    No fajnie. Póki szyjka ok, to te skurcze są niegroźne:) Zazdroszczę bardzo. Ja w pierwszej ciąży też pracowałam prawie do końca i ten czas szybko leciał, a teraz to mi się strasznie dłuży.

oar8skjolwir3778.png
  • cathy_y Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka26 wrote:
    Witam się dzisiaj pociągając na nosie. Niestety nie jest dzisiaj lepiej. Zaraz sprawdzę temperaturę. Nie mam zupełnie apetytu. Już wczoraj mało w ciągu dnia zjadłam. Dopiero wieczorem trochę więcej ale nie chce mi się gotować w ogóle.
    Kochana zdrówka życzę!

oar8skjolwir3778.png
  • Lusi91 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka najgorszy wynik cukru to ten po 2 godzinach... U mnie zaś problem po godzinie i na czczo chociaż wcześniej kontrolne badania glukozy nie przekraczały 85... Obecnie mam mierzyć cukier na czczo i godzinę po 3 głównych posiłkach 14 marca kontrolna wizyta i zobaczymy co dalej... Niestety im poźniejsza ciąża tym coraz większe problemy z cukrem :/... Mam nadzieję że poradzimy sobie z cukrzyca po wprowadzeniu samej diety :)

3 aniołki 💔💔💔
    Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
  • Ann.ann Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ja tu jeszcze jestem :)
    Nie martwcie się cukrzycą, groźna jest tylko taka niedopilnowana, jak o niej wiecie to już sukces. Pewnie, że to uciążliwość, ale co w ciąży nie jest uciążliwe..

U mnie samopoczucie nadal słabo, jeden fałszywy kęs i cały dzień na straty. Dobiłam już do wagi wyjściowej i może trochę ruszy w górę. Rezerwuję sobie z 5 kg na spuchnięcie latem :)

Ruchy już czuję tak porządnie, bardzo lubię ten etap takiego mocnego smyrania w brzuchu (a jeszcze nie kopniaki w żebra). Ostatnio miałam tak samo, że wieczorem mnie dziecko usypiało tymi ruchami, normalnie jakby mnie ktoś po plecach drapał. Po porodzie bardzo mi tego brakowało :)

Basia: ukdybd3mnkuh4sjx.png
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ