Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Oleśka11 duży już Twój Rysiu Ma jeszcze czas,żeby się obrócić Mojej znajomej dziecko się obróciło w 36tc Moja Zośka od połówkowych jest główkowo.
Ja dziś nieprzytomna jestem-chyba przez słodkie śniadanie...Oleśka11 lubi tę wiadomość
-
Oleśka11 wrote:... Niestety dalej miednicowo, oczywiście ma jeszcze czas ale i tak już lekarz ułożył plan żeby w razie czego próbować go w 36 tygodniu zewnętrznie obracać.
A co to znaczy zewnętrznie obracać?
Sama w pierwszej ciąży miałam położenie miednicowe i cesarke, w drugiej rodziłam naturalnie bo dziecko było ułożone główką do dołu, a teraz chłopak znowu jest ułożony miednicowo. Niby może się jeszcze nie raz obrócić ale mam przeczucie że już tak pozostanie.
Najbardziej boje się że będą mi kazali rodzic naturalnie przy położeniu miednicowym. Czy ktoś o tym słyszał? Cesarke miałam 12 lat temu więc wiele mogło się zmienić. -
Moja siostra rodziła naturalnie swoje drugie dziecko,które było ułożone miednicowo Myślę,że wszystko zależy od szpitala/lekarza.Mojej siostrze poszło gładko ale ja bym się bała bardzo.
-
MoniaK77 wrote:A co to znaczy zewnętrznie obracać?
Sama w pierwszej ciąży miałam położenie miednicowe i cesarke, w drugiej rodziłam naturalnie bo dziecko było ułożone główką do dołu, a teraz chłopak znowu jest ułożony miednicowo. Niby może się jeszcze nie raz obrócić ale mam przeczucie że już tak pozostanie.
Najbardziej boje się że będą mi kazali rodzic naturalnie przy położeniu miednicowym. Czy ktoś o tym słyszał? Cesarke miałam 12 lat temu więc wiele mogło się zmienić.
Ja dziś pytałam o to lekarza, który pracuje w szpitalu i powiedział, ze ułożenie miednicowe jest wskazaniem do cesarki, no chyba że rodząca bardzo chce rodzic naturalnie ale wtedy jest większe ryzyko komplikacji...2019 Natalka -
cathy_y wrote:Hiszpaneczka pierwszy wynik i ten po 3h poza normą
Kiedy masz gina? On Cię skieruje pewnie do diabetologa.
jutro mam gina.
A w necie pisze ze kobiety ciężarne norma cukru na czczo to 95
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
nick nieaktualny
-
To ja też się odezwę . W ostatnich dniach miałam pogorszenie formy, coś mnie tam w kroku bolało (coś jakby rozpychało) i wstanie z podłogi to był ogromny problem . W sobotę urodziny męża sprzatanie, gotowanie a wczoraj mąż był na szkoleniu cały dzień, więc młody mnie wykończył... Dzisiaj za to nadeszły nowe siły, sesja ciążowa zaliczona i czekam na efekty. Syn nie chciał współpracować- wdał się w tatusia... Fotografka zdziwionia, że brzuch mały... Zajrzałam w poprzednią kartę ciąży i w 25tyg miałam 73kg, a teraz mam 74kg, więc waga niemal identyczna pomimo bliźniąt (startowa 66,5). Oby tak zostało. Dzisiaj wieczorem wybieram się do mojego starego gina, bo mój w marcu jest niedostępny... Oby wszystko było ok...
GreenK lubi tę wiadomość
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
MoniaK77 wrote:A co to znaczy zewnętrznie obracać?
Najbardziej boje się że będą mi kazali rodzic naturalnie przy położeniu miednicowym. Czy ktoś o tym słyszał? Cesarke miałam 12 lat temu więc wiele mogło się zmienić.
W niektórych szpitalach (w Warszawie wiem, że na pewno w szpitalu na Madalińskiego i na Żelaznej) doświadczeni i przeszkoleni lekarze dokonują prób odwrócenia dziecka przez brzuch. Po prostu przepychają dziecko delikatnie tak, żeby obróciło się głową w dół. W około 50% przypadków kończy się sukcesem, tylko najlepiej spróbować najpóźniej ok miesiąc przed porodem żeby dziecko nie było jeszcze aż tak duże.
Ja dziś rozmawiałam z lekarką i potwierdziła, że nikt nie będzie na pewno mi kazał rodzić miednicowo. Jako woeloródka mam wybór i na moje wyraźne życzenie można spróbować SN ale przymusu nie będzie na pewno. Pierworódkom od razu robi się cesarkę -
Lady_Dior wrote:Oleśka11 duży już Twój Rysiu Ma jeszcze czas,żeby się obrócić Mojej znajomej dziecko się obróciło w 36tc Moja Zośka od połówkowych jest główkowo.
Ja dziś nieprzytomna jestem-chyba przez słodkie śniadanie... -
Mama Wojtka wrote:To ja też się odezwę . W ostatnich dniach miałam pogorszenie formy, coś mnie tam w kroku bolało (coś jakby rozpychało) i wstanie z podłogi to był ogromny problem . W sobotę urodziny męża sprzatanie, gotowanie a wczoraj mąż był na szkoleniu cały dzień, więc młody mnie wykończył... Dzisiaj za to nadeszły nowe siły, sesja ciążowa zaliczona i czekam na efekty. Syn nie chciał współpracować- wdał się w tatusia... Fotografka zdziwionia, że brzuch mały... Zajrzałam w poprzednią kartę ciąży i w 25tyg miałam 73kg, a teraz mam 74kg, więc waga niemal identyczna pomimo bliźniąt (startowa 66,5). Oby tak zostało. Dzisiaj wieczorem wybieram się do mojego starego gina, bo mój w marcu jest niedostępny... Oby wszystko było ok...
Bedzie ok, daj znac!Mama Wojtka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, głupie pytanie ale b mnie nurtuje. Czy wy tez macie brzuch wysoko? Ja mam wręcz wklesla przestrzeń nad wzgórkiem łonowym i nad tym mam brzuch i w tym miejscu najczęściej czuje i ból i skurcze . Idę w czw na kontrole szyjki to zapytam ale no coraz gorzej to odczuwam zwłaszcza po kilku godzinach siedzenia
-
cathy_y wrote:A waterwipes to są te chusteczki co mają 99% wody i tak są w rossmanie.
Nie miałam akurat tych na mysli tych waterwipes tylko serie z babydream z 99% wody. Też w składzie prawie sama woda a tańsze niż waterwipes
Dziś kolejny cięzki dzień za mną... no i brzuch twardnieje, kręgosłup boli. Ale jutro wizyta i potem trochę spokojucathy_y, Lorella lubią tę wiadomość
-
GreenK wrote:Dziewczyny, głupie pytanie ale b mnie nurtuje. Czy wy tez macie brzuch wysoko? Ja mam wręcz wklesla przestrzeń nad wzgórkiem łonowym i nad tym mam brzuch i w tym miejscu najczęściej czuje i ból i skurcze . Idę w czw na kontrole szyjki to zapytam ale no coraz gorzej to odczuwam zwłaszcza po kilku godzinach siedzenia
-
nick nieaktualnyGreenK wrote:Dziewczyny, głupie pytanie ale b mnie nurtuje. Czy wy tez macie brzuch wysoko? Ja mam wręcz wklesla przestrzeń nad wzgórkiem łonowym i nad tym mam brzuch i w tym miejscu najczęściej czuje i ból i skurcze . Idę w czw na kontrole szyjki to zapytam ale no coraz gorzej to odczuwam zwłaszcza po kilku godzinach siedzenia
Mi się wydaje, że mam dość wysoko, choć zaczyna mi się normalnie na wzgórku łonowym. Ja za to w niektóre dni mam problem z oddychaniem, rozpierają mnie żebra, nie wspominając o wiecznym refluksie