X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym wrócic do tematu wózków i licze na Waszą pomoc.

Po raz pierwszy oglądaliśmy wózki i bardzo mi się spodobał Joie Mytrax (zarówno pod względem wielkości i ceny, chyba nie jest aż taki ciężki).
    Potem poczytałam opinie i niestety ludzie narzekają na pukające kółka, problemy z teleskopową rączką itd...
    Jakie są Wasze opinie o nim?

A może możecie polecić coś lżejszego i lepszego w cenie do 2000 zł za 2w1?

Podoba mi się też firma Adamex (polski producent) ale ich wózki wydają mi się duże... Na stronie internetowej chyba najmniejszy jest Reggio (ale nie dam sobie uciąc reki). Proszę o Wasze opinie jeśli możecie polecić wózek z Adamexu?

2019 Natalka
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka26 zdrówka życz-w ciąży nie trudno o przeziębienie ,choć mnie na razie to ominęło i oby tak było całą ciążę 🙏

Cathy_y donosisz na pewno-nie ma innej opcji.Najwazniejsze,że jesteś pod kontrolą i odpoczywasz-choć zdaję sobie sprawę jakie to stresujące..Juz jestes coraz bliżej 😊 Ja w tej ciąży nie miałam żadnych ale to żadnych bóli brzucha-jedynie te "niby normalne" kilkusekundowe,niebolesne skurcze.Biorę DHA 600mg. i magnez 400mg.

Ann.ann nie zazdroszczę samopoczucia 😕
    Moje jedyne objawy to większy brzuch i delikatne ruchy-normalnie jak nie w ciąży 😆

Ja już w domciu co bardzo mnie cieszy.Zaraz sobie chyba herbaty zaparzę-taką earl Grey z cytryną bym wypiła 😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 12:35

GreenK lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy, czy chcesz koniecznie nowy wózek?

• Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joie Mytrax signature ja kupuję i szczerze mówiąc jestem zdziwiona, że piszesz że ludzie narzekają... Ja czytałam prawie same super opinie o nim. Fakt, nie jest to wózek z jakąś mega amortyzacją więc na długie spacery po lesie się nie nadaje. Dla mnie akurat waga i łatwość składania są najważniejsze :)

Jeśli chcesz to lepsza amortyzację ma nowy joie mytrax trzykołowy. On jest jednak już cięższy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 12:41

gann3e3k131pma53.png
  • Ann.ann Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska, wózki to bardzo specyficzny wybór, zależy od warunków w jakich będziesz jeździć, czy masz gdzie trzymać, czy będziesz wnosić po schodach.

Ja mam polski wózek (jedo fyn) i dla mnie super: duża gondola, pompowane kółka, szedł jak czołg przez las i po nierównych chodnikach i po krawężnikach (nie wiedziałam ile mijam krawężników zanim nie chodziłam z wózkiem - to prawdziwa zmora!). Ale składałam go tylko jak jechaliśmy na wakacje (cały bagażnik zajęty :)) i miejsce też mam na to żeby trzymać.
    Chodzi mi o to, że opinie mogą być różne, niekoniecznie od ludzi w Twojej sytuacji. Jak Ci się podoba Joie to bierz :) Tylko przemyśl czy od razu kupować spacerówkę w komplecie, ja bym drugi raz tego błędu nie popełniła. Na początek gondola a potem jakaś zwinna spacerówka typu snap albo baby jogger.

Doriska87, cathy_y lubią tę wiadomość

Basia: ukdybd3mnkuh4sjx.png
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    To zależy, czy chcesz koniecznie nowy wózek?
    Nie, nie musi być koniecznie nowy...

2019 Natalka
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Joie Mytrax signature ja kupuję i szczerze mówiąc jestem zdziwiona, że piszesz że ludzie narzekają... Ja czytałam prawie same super opinie o nim. Fakt, nie jest to wózek z jakąś mega amortyzacją więc na długie spacery po lesie się nie nadaje. Dla mnie akurat waga i łatwość składania są najważniejsze :)

Jeśli chcesz to lepsza amortyzację ma nowy joie mytrax trzykołowy. On jest jednak już cięższy

Ja czytałam opinie na ceneo… w sumie te stukające przednie koła to chyba największa wada jaką podają ludzie. Poza tym wszystko inne mi się podoba w tym wózku.

2019 Natalka
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann.ann wrote:
    Doriska, wózki to bardzo specyficzny wybór, zależy od warunków w jakich będziesz jeździć, czy masz gdzie trzymać, czy będziesz wnosić po schodach.

Ja mam polski wózek (jedo fyn) i dla mnie super: duża gondola, pompowane kółka, szedł jak czołg przez las i po nierównych chodnikach i po krawężnikach (nie wiedziałam ile mijam krawężników zanim nie chodziłam z wózkiem - to prawdziwa zmora!). Ale składałam go tylko jak jechaliśmy na wakacje (cały bagażnik zajęty :)) i miejsce też mam na to żeby trzymać.
    Chodzi mi o to, że opinie mogą być różne, niekoniecznie od ludzi w Twojej sytuacji. Jak Ci się podoba Joie to bierz :) Tylko przemyśl czy od razu kupować spacerówkę w komplecie, ja bym drugi raz tego błędu nie popełniła. Na początek gondola a potem jakaś zwinna spacerówka typu snap albo baby jogger.

Zależy mi na tym aby był w miarę lekki, miał pompowane lub piankowe koła, i szybko się składał do małych rozmiarów. My często podróżujemy wiec wózek będzie jeździł z nami...Chciałabym też móc zamontować na nim fotelim Maxi cosi lub Cybex aton...

2019 Natalka
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska87 wrote:
    Zależy mi na tym aby był w miarę lekki, miał pompowane lub piankowe koła, i szybko się składał do małych rozmiarów. My często podróżujemy wiec wózek będzie jeździł z nami...Chciałabym też móc zamontować na nim fotelim Maxi cosi lub Cybex aton...

Ja jeździłam po wielu sklepach i wszyscy zgodnie przyznawali że jednak joie mytrax nie ma sobie równych jeśli chodzi o wagę i składanie. Ja będę wózek wkladala do samochodu co najmniej dwa razy dziennie więc dla mnie to priorytet :) mówię Ci, zobacz jeszcze tą nową wersję. Dwa kilo cięższy ale ponoć amortyzatory lepsze.

Doriska87 lubi tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam sprzedawca polecał jeszcze baby jogger, no ale to już inna połka cenowa

2019 Natalka
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    tak u Janosz. Mam wizyte o 12:40

I jak tam po wizycie? Ja już czekam na swoją kolej :)

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • cathy_y Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę polecić spacerowkę- valco snap sport 4 jest najleeepsza i na pompowanych kołach. Miałam przez chwilę jakaś spacerowkę joie i zaraz sprzedałam. Te piankowe koła były tragiczne. Wózków 2w1 nie polecam - spacerówki są ogromne. Lepiej kupić samą gondolę, a potem porządną spacerowkę. :)

Doriska87, jolciaa171 lubią tę wiadomość

oar8skjolwir3778.png
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie :) chłopaki rosną 999 i 1062g. Prawie wszystko ok. Poza cukrzycą ciążowa 😕 myślałam że wynik ok i się zdziwiłam. Wiec od jutra poszukiwanie diabetologa.
    Poza tym chłopcy zmienili położenie i są obaj ulożeni główkowo :) coś czułam że się przekręcili bo inaczej ruchy czuję.

Hiszpaneczka nie stresuj mnie tu i dawaj znać co u Ciebie?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 16:23

Oleśka11, Freyja, Hiszpaneczka, Mama Wojtka, cathy_y, Lorella lubią tę wiadomość

74dil6d8qv2ss7sm.png
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po wizycie, maluch ma 809 gram, glowke ma kolo pepka, a pupe nad spojeniem, nie chciał dzisiaj pokazac buzki ani nic tylko pupe i plecy. Nie wspolpracowal z nami :P ale nawazniejsze ze wszyztko z nim w porządku.

Cukrzyca ciazowa jak nic u mnie, dostałam skierowanie od gina dla lekarza internisty żeby ogolny wypisal mi skierowanie, wiec jutro ide do ogolnego by dal mi pilne skierowanie do diabetologa, bo diabetolog w czwartek jest u mnie, oczywiście bede musiala się 4 razy kuć, na czczo i 1h po posiłkach. Poki co nie wyobrazam sobie tego. Tyle ograniczen jedzeniowych, 5 posilkow itp. no nic trzeba jakos to przezyc. :)

Szyjka się wydluzyla o 5 mm wiec jest lepiej, lezenie mi sluzy, mogę co dziennie chodzic na spacery po 15 min ale jeszcze trochę lezec, nie dzwigac itp.

Freyja, Mama Wojtka, GreenK, cathy_y, Lorella, Magda - mbc, Pimka lubią tę wiadomość

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadinka83 wrote:
    My juz po wizycie :) chłopaki rosną 999 i 1062g. Prawie wszystko ok. Poza cukrzycą ciążowa 😕 myślałam że wynik ok i się zdziwiłam. Wiec od jutra poszukiwanie diabetologa.
    Poza tym chłopcy zmienili położenie i są obaj ulożeni główkowo :) coś czułam że się przekręcili bo inaczej ruchy czuję.

Hiszpaneczka nie stresuj mnie tu i dawaj znać co u Ciebie?!

a jakie mialas cukry? a maluszki jakie już duże!! :) super rosna!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 19:00

1usai09ki0pljcwv.png
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    a jakie mialas cukry? a maluszki jakie już duże!! :) super rosna!

Widzę że mamy podobna sytuację :)
    U mnie cukier 88/186/122. A jak u Ciebie?

74dil6d8qv2ss7sm.png
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadinka83 wrote:
    Widzę że mamy podobna sytuację :)
    U mnie cukier 88/186/122. A jak u Ciebie?

na czczo 93
    po 1h - 163
    po 2h - 180

2x mierzyłam cukier na czczo bo lekarka chciała i miałam 80 a tu nagle wczoraj 93

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 21:49

1usai09ki0pljcwv.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka, ale to chyba nie ten cukier na czczo jest problemem tylko ten po dwóch godzinach. Bardzo wysoki wynik.

Freyja, cathy_y lubią tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • cathy_y Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie, że szyjka się wydłuża. Szkoda, że rozwarcie się nie zamyka ×D

oar8skjolwir3778.png
  • jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) po przerwie:) muszę Was nadrobić :)

Widzę że pojawił się temat wózków :)
    Joie mytrax signature Flex baaardzo mi sie podoba oglądałam go w sklepie :)
    Wiele osób jednak narzeka na te przednie koła, jestem w grupie na fejsie dotyczącej tej marki i tam można poczytać wiele opinii :)
    Poza tym nie ma idealnego wózka :)

Rewelacyjny jest Valco Snap 4trend sport na pompowanych kołach :)Mega lekki :)

Ja osobiście po tygodniach poszukiwań zdecydowałam się na używany Joolz Day :) wózek prowadzi się 1 ręką :)

Freyja, Doriska87 lubią tę wiadomość

uwo99jcga48s16g3.png
‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ