Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę, że tematy mocno wyprawkowe :)u mnie druga córka więc rzeczy mam, dokupi trochę na krótki rękaw, bo córka wrześniowa a teraz będzie majowo-czerwcowa
dlatego chcę kupić jakiś ładny kocyk, otulacz, elektroniczna nianie i jakiś bujaczek. Polecacie jakas nianie i leżaczek?
Magda super info!! -
nick nieaktualny
-
GreenK wrote:Wanienkę , pojemniki, ochraniacze na materac dla siebie i małej. Przewijak, prześcieradełka
Sorki, pomyliłam nick
Green, moja lista zakupów = twoja lista zakupów. Biorę jeszcze komody dwie na ciuszki, lampkę, ciekawa jestem kocyków.GreenK lubi tę wiadomość
7 lat walki
6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
-
Magda-mbc dzięki
pewnie-niech mają te nasze dzieciaki 😊 Mam pytanie do Ciebie-bierzesz jeszcze Wit.z grupy B ? B12 jaką dawkę? Czysta ciekawość
Rudzik1 ja jestem w trakcie remontu domu-dostaliśmy dom i jest tam do robienia wszystko.Nie wiem jak my się z tym do narodzin uporamy.Co do koloru ścian dla małej to prawdopodobnie wybiorę róż z kremem 😁
Tak te 2kolory pieluszek mi się spodobały,że pomyslalam,że tak ściany pomaluję ale to jeszcze nie jest w 100% pewne.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a44d66e4738d.jpg
Takana5 super maluchy rosną 😊
GreenK ja z produktów aptecznych nie mam tylko kropelek na kolki a tak chyba wsio ☺ -
ttuska moje zakupy z gemini to:
*laktator,dodatkowa buteleczka i rzeczy zamienne.
*katarek compleet (zestaw do oczyszczania noska),unimer baby(sól fizjologiczna),żel aromactiv baby,Marimer baby-spray do nosa
*Bioaron D 400j.m,Bioaron baby DHA +D,Ibuvit C,paracetamol w czopkach
*octenisept,rivanolum,waciki nasączone spirytusem,waciki zwykłe,saszetki tantum rosa
*2x linomag,2x alantan plus,5x apthin,olejuszka na ciemieniuche,maść na brodawki a-pectus
*majtki siateczkowe z babyono i Canpol,osłonki na brodawki z Canpol,wkładki laktacyjne z babyono i lovi,podkłady i woreczki na zużyte pampersy z babyono
*3x femaltiker,woreczki do mrożenia mleka medela i babyono
Chyba wszystko 😂 Nie wiem jeszcze jaki termometr-siostra nie poleca tych na podczerwień.Może będę używać tych z microlife ,bo mam i opinie ma dobre-nie wiem jeszcze...Zestaw do inhalacji też mam.
No mam tego sporo ale pewnie jeszcze się coś znajdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 21:45
ttuska lubi tę wiadomość
-
Lady, tak biorę i chyba będę brać do końca.
Biorę B12 w dawce 500dziennie, ale mi się już kończy i albo przejdę na sam folian z solgara albo przejdę na 250 dziennie.
Bo ja biorę preparat dr Enzmann B12 i tam jest i B6 i biotyna, folian etc.
Generalnie teraz do całego zestawu przyjemności biorę jeszcze żelazo (niska hemoglobina), probiotyk no i od wtorku znowu antybiotyk, bo mi w posiewie wyszły e.coli. Pewnie ze szpitala przyniosłam.
Także nie maleje mi ta apteczka.
Generalnie jak byłam w szpitalu, to anastazjolodzy mówili, że heparyna to jest pikuś, acard jest problemowy, bo bardzo długo utrzymuje się w organizmie.
Ale miałam zzo, krwiaka na kręgosłupie nie ma więc jest okej💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Acha no ja pytałam jednej ginekolożki w Pl o acard,to powiedziała,że odstawić tydzien przed porodem (który de fakto nigdy nie wiadomo kiedy się odbędzie) i mnie tym zaskoczyła,bo najczęściej tu czytałam 33-35tc .No więc nie wiem do końca kiedy acard odstawię.Co do tych Wit.z grupy B to mam z Medverita ale nie wiem,czy nie za duża dawka i boję się brać
B12 500ug,Folian 520ug-to akurat spoko.B6 10mg,nikotyna 500ug i tak łyka od czasu do czasu,żeby nie przedobrzyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 23:04
-
Magda-mbc tym bardziej,że miałaś incydent z zakrzepem-to już w ogóle ryzyko jest zwiększone.U mnie tylko mama zator płucny miała po urodzeniu (cc) mojej siostry.Mysle,że odstawię acard ok.35tc ale jak będę w Pl to jestem już umówiona z innym ginekologiem i liczę na to,że ma jakieś pojęcie o trombofili.Moja znajoma nagle zmarła na rękach swojego męża miesiąc po urodzeniu dziecka.Zrobili jej sekcję,gdyż jej śmierć była dla wszystkich zagadką i okazało się,że zabił ją zator
Strasznie to przeżyliśmy-nasze mamy się przyjaźnią.Mogła mieć trombofilię i po prostu o tym nie wiedzieć
Ja też świruję z dawką-czy aby nie za mała.Badasz D-dimery? W ciąży niby do 1500 mogą wynosić-chyba se zbadam.Hemoglobina mi spadła do 11 no i teraz też sobie zbadam,bo tu jak zwykle mówią, że jest ok 🙄
-
Lady_Dior wrote:Magda-mbc tym bardziej,że miałaś incydent z zakrzepem-to już w ogóle ryzyko jest zwiększone.U mnie tylko mama zator płucny miała po urodzeniu (cc) mojej siostry.Mysle,że odstawię acard ok.35tc ale jak będę w Pl to jestem już umówiona z innym ginekologiem i liczę na to,że ma jakieś pojęcie o trombofili.Moja znajoma nagle zmarła na rękach swojego męża miesiąc po urodzeniu dziecka.Zrobili jej sekcję,gdyż jej śmierć była dla wszystkich zagadką i okazało się,że zabił ją zator
Strasznie to przeżyliśmy-nasze mamy się przyjaźnią.Mogła mieć trombofilię i po prostu o tym nie wiedzieć
Ja też świruję z dawką-czy aby nie za mała.Badasz D-dimery? W ciąży niby do 1500 mogą wynosić-chyba se zbadam.Hemoglobina mi spadła do 11 no i teraz też sobie zbadam,bo tu jak zwykle mówią, że jest ok 🙄
Ja mam hemoglobinę 11.2 i biorę żelazo 2x1.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Czesc dziewczyny, dzis zaczynam 30 tydzien! Strasznie szybko mi ten czas w ciazy leci
ja tez jutro wybieram sie do ikei, odkladalam to az do teraz bo przeciez jeszcze jest czas
ale juz pora sie za to zabrac bo dolegliwosci 3trymestru daja sie we znaki i pojecia nie mam czy bede sie czula na silach biegac po ikei za 2,3 czy 4 tygodnie. Na pewno wezme komode, widzialam gdzies na instagramach nadstawki (nakladki) drewniane na komode (takie pod przewijak) ale na stronie tego nie ma wiec niewiem czy znajde. Pojemniki do szuflad zeby to wszystko ladnie poukladac, lampke, moze jakis kocyk.
Jak starczy mi sil po tym maratonie to porozgladamy sie za wozkiemWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 11:23
GreenK lubi tę wiadomość
-
No mi właśnie lekarka nie przepisała żelaza po zapoznaniu się z wynikami ani tu ani w Pl więc nie wiem-zobaczę jakie teraz będę mieć wyniki.
Co do układu krzepnięcia to od wielu miesięcy nic mi się nie zmienia-przed ciążą jak i teraz mam tak samo-jedynie aptt cały czas w dolnej granicy.
W ogóle jak sobie radzicie z zastrzykami na tym etapie ciąży? Ja kłuję się w boczki ale jest ciężko bo przez biust nie widzę moich boczków 😆 a nie wiem,czy pamiętacie,że mam małe sportowe 😜 to ja nie wiem jak radzą sobie dziewczyny z obfitym biustem 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 11:29
-
Lady_Dior wrote:No mi właśnie lekarka nie przepisała żelaza po zapoznaniu się z wynikami ani tu ani w Pl więc nie wiem-zobaczę jakie teraz będę mieć wyniki.
Co do układu krzepnięcia to od wielu miesięcy nic mi się nie zmienia-przed ciążą jak i teraz mam tak samo-jedynie aptt cały czas w dolnej granicy.
W ogóle jak sobie radzicie z zastrzykami na tym etapie ciąży? Ja kłuję się w boczki ale jest ciężko bo przez biust nie widzę moich boczków 😆 a nie wiem,czy pamiętacie,że mam małe sportowe 😜 to ja nie wiem jak radzą sobie dziewczyny z obfitym biustem 😆💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
komoda z przewijakiem z kolekcji stokke home:
Wanienka stokke flexi bath (składana):
My mamy dość mało miejsca w tym mieszkaniu więc musieliśmy kombinować, żeby było ładnie i estetycznie. Komoda ma na długość 73cm i to jest najmniejsza komoda jaką znaleźliśmyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 18:29
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Shnuggle też fajna i te beaba też są ciekawe, ale ja właśnie potrzebowałam czegoś, co mi się złoży na płasko.
Wersja natural też b. ładna, ale nam do wystroju pasuje najbardziej szara.
Mam nadzieję, że dobrze się sprawdzi, bo pewnie dwa/trzy lata jeszcze tu pomieszkamy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 19:30
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
A u mnie takie wiesci. 😄 Dowiedzialam sie z godzine temu ze siostra w ciazy
dzis zrobila test. Ciesze sie bardzo, ale troche tez martwie bo ona pracuje w holandii razem z chlopakiem, nie maja ustabilizowanej sytuacji. Teraz jest na weekend w Polsce bo zjechala ale jutro juz wyjezdzaja spowrotem. Czy ktoras z Was przebywa w Holandii w ciazy i moglaby sie wypowiedziec jak tam ze sluzba zdrowia? Poza tym jak tez z prawami ciezarnych w pracy? Siostra pracuje na magazynie na 3 zmiany.
GreenK lubi tę wiadomość
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc