Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Freyja wrote:Magda, wyłączasz te rzeczy a ja za każdym razem czytam "mg" jako Magda Gessler choć wiem, że mamaginekolog Kocyk Magdy Gessler xD💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:moja idzie skokowo, np. kilka tygodni nic i potem ciach
No i tak chyba powinno to wyglądać.Mam nadzieję,że mała rośnie prawidłowo mimo,że ja nie tyję.No nic przekonam się za tydzień. Szkoda tylko,że znowu coś mi "spędza sen z powiek" jakby człowiek miał mało stresów w życiu,to jeszcze ciążą się nie może cieszyć na 100%Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Rudzik1 wrote:Magda czy te metki z serduszkiem w ubraniach od mamy ginekolog można jakoś wyciąć?
Ja mam to u teściowej, bo jesteśmy przed remontem, ona umie szyć i zna się na tym i lubi wycinać metki, to zapytam i dam Ci znać.
Ja właśnie przeglądałam sobie rzeczy dla siebie, w takim sklepie, co go chyba w pl jeszcze nie ma, ale lubię sobie z niego zamawiać online, szczególnie na sale’ach i okazuje się, że mają dział dla dzieci. Najgorzej! O rozsądku, nie opuszczaj mnie
https://www.arket.com/en_eur/children/baby/newborn.htmlRudzik1 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Lady_Dior wrote:No i tak chyba powinno to wyglądać.Mam nadzieję,że mała rośnie prawidłowo mimo,że ja nie tyję.No nic przekonam się za tydzień. Szkoda tylko,że znowu coś mi "spędza sen z powiek" jakby człowiek miał mało stresów w życiu,to jeszcze ciążą się nie może cieszyć na 100%
-
Dorota.a a Ty ile do tej pory przytyłaś? Jak tam gardło? Moja mała wagowo też nie za duża,dlatego tak przeżywam,że skoro ja nie tyję,to może nie rośnie..Uspokoiła mnie trochę siostra,która na moim etapie też tylko 4kg przytyla a w całej ciąży 8kg i mała ważyła 3040przy porodzie,więc może niepotrzebnie się martwię.
Magda-mbc ja też zaraz pozamawiam trochę pieluch i otulaczy bo mam tylko jeden kocyk i otulacz.Pieluch muslinowych tylko 3,więc lekkie braki mam Właśnie nie wiem,czy jeszcze jakiś kocyk zamawiać hmmm
Przyszło moje zamówienie z maylili i jestem zawiedziona,bo musiałam się po pierwsze upomnieć (zapomnieli wysłać zamówienie) a po drugie ręcznik przyszedł nie ten co zamówiłam także nieładnie -
Lady_Dior wrote:Dorota.a a Ty ile do tej pory przytyłaś? Jak tam gardło? Moja mała wagowo też nie za duża,dlatego tak przeżywam,że skoro ja nie tyję,to może nie rośnie..Uspokoiła mnie trochę siostra,która na moim etapie też tylko 4kg przytyla a w całej ciąży 8kg i mała ważyła 3040przy porodzie,więc może niepotrzebnie się martwię.
Magda-mbc ja też zaraz pozamawiam trochę pieluch i otulaczy bo mam tylko jeden kocyk i otulacz.Pieluch muslinowych tylko 3,więc lekkie braki mam Właśnie nie wiem,czy jeszcze jakiś kocyk zamawiać hmmm
Przyszło moje zamówienie z maylili i jestem zawiedziona,bo musiałam się po pierwsze upomnieć (zapomnieli wysłać zamówienie) a po drugie ręcznik przyszedł nie ten co zamówiłam także nieładnie
Lady, moja mama przytyła 9kg w obu ciążach. Ja się urodziłam 3100, a moja siostra 3600
Spokojnie, dziecko sobie zabierze od Ciebie to, czego mu potrzeba
Fakt, nie ładnie z ich strony! Chyba bym poprosiła o rabat na następne zakupyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 15:06
Lady_Dior lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda-mbc dzięki Oby tak było,że dziecko se zabierze co potrzebuje..
Już sobie zamówiłam 2piżamy poporodowe,dokupiłam 2 otulacze bambusowe 120cm. i 75cm.,parę pieluch do niczego sukienkę do karmienia.Zostało mi chyba tylko parę rzeczy jeszcze.Ile kupujecie ręczników z kapturkiem? Teraz tak myślę,że 1 to za mało -
Lady_Dior wrote:Dorota.a a Ty ile do tej pory przytyłaś? Jak tam gardło? Moja mała wagowo też nie za duża,dlatego tak przeżywam,że skoro ja nie tyję,to może nie rośnie..Uspokoiła mnie trochę siostra,która na moim etapie też tylko 4kg przytyla a w całej ciąży 8kg i mała ważyła 3040przy porodzie,więc może niepotrzebnie się martwię.
Przyszło moje zamówienie z maylili i jestem zawiedziona,bo musiałam się po pierwsze upomnieć (zapomnieli wysłać zamówienie) a po drugie ręcznik przyszedł nie ten co zamówiłam także nieładnie
Ja z kolei długo czekałam na zamówienie bo zamawiałam że zniżką wiosenną. Natomiast w paczce znalazłam gratisowa zawieszkę serduszko z naklejka przepraszamy za opóźnienie wysyłki -
Lady_Dior wrote:Magda-mbc dzięki Oby tak było,że dziecko se zabierze co potrzebuje..
Już sobie zamówiłam 2piżamy poporodowe,dokupiłam 2 otulacze bambusowe 120cm. i 75cm.,parę pieluch do niczego sukienkę do karmienia.Zostało mi chyba tylko parę rzeczy jeszcze.Ile kupujecie ręczników z kapturkiem? Teraz tak myślę,że 1 to za mało
podrzuć mi proszę te piżamy, też chce
ja kupię 3, w ikei💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Przyszło moje zamówienie z maylili i jestem zawiedziona,bo musiałam się po pierwsze upomnieć (zapomnieli wysłać zamówienie) a po drugie ręcznik przyszedł nie ten co zamówiłam także nieładnieMagda - mbc lubi tę wiadomość
-
Selir87 wrote:Hej, czy odczuwacie już napinanie się brzucha? Kończę 28 TC i strasznie mnie to męczy, magnez i nospa niewiele pomagają...
Ja mam tak samo bardzo dużo magnezu biorę ale póki szyjka się trzyma to ginekolog nie widzi powodów do niepokoju i tego się trzymamy. Na każdej wizycie na fotelu sprawdza czy szyjka jest wysoki długa twarda i zamknięta i u mnie taka jest. Poza tym mimo że Franek odwrócił się już glowkowo to nadal jest jeszcze bardzo wysoko. -
Dorotta.a wrote:Jestem w 31 tc i przytyłam dokładnie 8,5 kg. Gardło trochę drapie, ale to nie angina, bo ból się nie nasila - na szczęście! Kupiłam ten goldisept i stosuję
Na gardło można tantum Verde ma działanie znieczulające, więc szybko przynosi ulgę.Dorotta.a lubi tę wiadomość
-
Lilka26 ja dostałam śliniaczek za opóźnienie no i za to,że wysłali nie ten ręcznik-to w następnych zamówieniu (już złożyłam:P ) dostanę 30zl.rabatu.Niech im będzie
Magda-mbc ja się zdecydowałam na te piżamy-chyba cath_y je wrzucała jeśli z moją pamięcią jest ok 😜
https://allegro.pl/oferta/koszulka-do-porodu-i-karmienia-koszula-ciazowa-l-7117773535?fromVariant=5826329420
Dorotta.a to dobrze,że to nie angina.Ja wycięłam migdały 5lat temu i żałuję,że się tak późno zdecydowałam.Tyle zdrowia co mi zabrały,to nie do opisania...
Selir87 ja mam regularne twardnienia od 20tc ale one są normalne,fizjologiczne -jeśli nie skracają szyjki.Moje są niekomfortowe ale nie bolesne.Biorę magnez-nospa tylko jeśli lekarz by kazał ale u mnie nie ma wskazań. -
Rudzik1 wrote:Lady Dior ja już kupiłam jeden ręcznik (beznadziejny), drugi dostanę od teściowej, a trzeci to wezmę albo z Ikei albo jakiś bambusowy. Mam nadzieję, że chociaż jeden mi będzie pasował.
Ale masz fajnie, że możesz wziąć do szpitala piżamy, w Polsce jest terror koszulowy, a ja nie lubię koszul nocnych.
Przyszedł mi dzisiaj biustonosz do karmienia, całkiem spoko.
tzn.ja właśnie koszule kupiłam źle się wyraziłam Ja muszę mieć luźno-nienawidzę jak mnie coś ściska,uwiera.
No to muszę jeszcze te ręczniki dokupić,bo co mi po jednym ehhh