Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja szpital mam wybrany - ten w którym zakładali mi szew, tam też pracuje mój lekarz.
Ale o samym porodzie na razie nie myśle, tzn. nie wiem, czy nie będą mi robić cc, więc wtedy to nie mam już o czym myśleć
Natomiast jeśli by się okazało, że uznają, że mogę próbować sn, to nie wiem czy wezmę znieczulenie, bo to było tak mega głupie uczucie. Totalny bezwład, cewnik (dla mnie posiadanie go i wyjęcie gorsze 100razy niż zzo, bo to mnie nie bolało wcale).
Także zzo nie boli, nie wiem czy można wkłuć się źle, ale to nie jest bolesne.
Miejsce po zzo owszem, boli kilka dni i ja nie mogłam leżeć długo na plecach, bo mnie bolało.
No i jak schodzi znieczulenie, a masz jeszcze cewnik i te inne kable, to ciężko leżeć na boku i jest bardzo duży dyskomfort z powodu ucisku miejska wkłucia. Ale samo robienie spoko
także ja bardziej drżę przed cewnikiem niż przed zzo
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda-mbc ładne łóżeczko i z szufladą od razu Moja siostrzenica 2letnia wraz z bratem -parę tygodniu temu rozprawili się z bokiem łóżeczka 🤣 przecież łóżeczko nie może kojarzyć się z więzieniem 😂
Rudzik1 ja się poważnie zastanawiam nad małym łóżeczkiem dostawczym.Nie uśmiecha mi się latać w nocy w te i spowrotem także hmmm muszę to przemyśleć... -
No ja myślę o czymś takim jak to 1wsze ale jeszcze się zastanawiam.Nie wiem,czy dziecko się nie przyzwyczai za bardzo i potem nie będzie chciało spać w swoim łóżeczku 🤔 nie no muszę się zastanowić dobrze.
-
Rudzik1 wrote:Magda czemu zrezygnowałaś z kosza? Ja pierwotnie wybrałam to Lionelo Vera, ale martwię się, że materac będzie za miękki. Czy to łóżeczko Inoovi Cocoon już kupiłaś albo widziałaś na żywo i możesz coś powiedzieć na temat materaca?
Lilka nie wiedziałam, że w tych łóżeczkach z Ikea ten najwyższy poziom jest niski. Czy już wybrałaś konkretny model łóżeczka?
Tak, kupiłam już. W zasadzie odkupiłam używane. Materac jest taki sam jak w koszu mojżesza, czy gondoli wózka, czyli nie za gruby, a kupiłam dlatego, że fajnie się składa i całość waży 4kg, a z założenia chcemy wyjechać we wrześniu gdzieś dalej więc będzie wygodnie zabrać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 10:58
Rudzik1 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda-mbc dzięki za pomysł z tym inoovi cocoon Właśnie widzę na Nl.stronach,że nie kosztuje dużo,także zgapię od Ciebie-mogę 🙏 ???
Ja już po wizycie u położnej-niby wymacała małą,że nadal leży główkowo.Wymierzyła metrem-niby wszystko gra.Uspokoiła mówiąc,że nie każde dziecko jest karateką Dziecku podają po porodzie Wit.K-dobrze wiedzieć.Mam się w poniedziałek zgłosić do swojej apteki po clexane-prosiłam,bo kończą mi się zastrzyki.Pobrali mi też krew bo mam 0rhD + ale rhc negatywny i muszą coś tam sprawdzić.Zaskoczyła mnie położna...W Pl się bada tylko czynnik rhD no nie? W ogólnie miałam pojęcia o jeszcze innym czynniku i mówię jej,że muszę poczytać na pl.stronach,bo nie do końca czajęRudzik1 lubi tę wiadomość
-
Magda-mbc dzięki hihi
Rudzik1 położna mierzyła mi chyba wysokość macicy.Wybadała palcami gdzie jest dno macicy a potem przyłożyła metr i tak do lini włosów od tego dna zmierzyła.Słuchaliśmy oczywiście serduszka no i niby wszystko gra ale za tydzień mam wizytę w Pl u ginekologa to się wszystko okaże.Ciśnienie miałam 108/55 nawet fajne i to po kawie -
No śmieszne to i że w ogóle potrafią określić ułożenie dziecka używając tylko palców . Ost.usg mam 24maja a jak będę rodzić to też sprawdzą ułożenie dziecka ręcznie-nie przez usg.Kurczę dla mnie to trochę ryzykowne ale nic nie zrobię no...Faktycznie na polskich stronach nic konkretnego nie można znaleźć o tym Rh-C (przeciwciała anty C) a szkoda-myślałam,że się dowiem coś więcej.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Rudzik1 wrote:Magda czemu zrezygnowałaś z kosza? Ja pierwotnie wybrałam to Lionelo Vera, ale martwię się, że materac będzie za miękki. Czy to łóżeczko Inoovi Cocoon już kupiłaś albo widziałaś na żywo i możesz coś powiedzieć na temat materaca?
Lilka nie wiedziałam, że w tych łóżeczkach z Ikea ten najwyższy poziom jest niski. Czy już wybrałaś konkretny model łóżeczka?
Właśnie jeszcze nie wybraliśmy narazie mam tylko wyobrażenie jak to ma wyglądać i będziemy szukac.Rudzik1 lubi tę wiadomość