Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda-mbc fajnie,że wszystko gra Możesz już coś więcej się ruszać? Jakieś krótkie spacerki?
-
Lady_Dior wrote:Magda-mbc fajnie,że wszystko gra Możesz już coś więcej się ruszać? Jakieś krótkie spacerki?
Nie mam oficjalnego pozowolenia, ale sama sobie pozwalalam raz na jakiś czas wyjsc z domu. Moze nie na spacer, bo im mniej chodze tym lepiej, ale autem na kawe albo sniadanie juz skoczyłam pare razy.
A dzis wybralam sie do fryzjera (w koncu po 2 mies), ale nie na farbe, bo to jednak za dlugo tylko na jakas regeneracje i podciecie. Wlasnie siedze w fotelu. Farbe sobie zrobie po wszystkim, bo ja jak farbuje, to bite 3,5h siedze, a czasem i 6-7 jesli trzeba powtorzyc rozjasnienie.
GreenK lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualny
-
Lady_Dior wrote:No śmieszne to i że w ogóle potrafią określić ułożenie dziecka używając tylko palców . Ost.usg mam 24maja a jak będę rodzić to też sprawdzą ułożenie dziecka ręcznie-nie przez usg.Kurczę dla mnie to trochę ryzykowne ale nic nie zrobię no...Faktycznie na polskich stronach nic konkretnego nie można znaleźć o tym Rh-C (przeciwciała anty C) a szkoda-myślałam,że się dowiem coś więcej.
Ja miałam badany odczyn combsa bo mam grupę krwi rh-. Myślę że to jest dokładnie to samo.2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
Marryy ale ja mam grupę 0 Rh + ale negatywny mam czynnik rh (C) którego w Pl się nie bada-przynajmniej nigdy o tym nie słyszałam.
Magda-mbc to dobrze,że choć na chwilę mogłaś się wyrwać Ja też tylko krótkie wyskoki,bo po 15min.chodzenia brzuch daje znać o sobie i to bardzo.
-
Rudzik, podrzucam Ci artykuł o krzesełkach, ja jeszcze go nie czytałam, ale skoro Ty się rozglądasz, to akurat.
Ja w sumie już mam krzesełko toteż dlatego się ociągam
http://www.mamafizjoterapeutka.net/2018/09/03/krzeselko-do-karmienia/💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Rudzik1 wrote:Dzięki Magda, poczytam sobie. Nie planuje kupować na razie, ale jak zobaczę coś ładnego, to sobie zapisuje.
Jakie masz krzesełko? Nie pamiętam czy już pisałaś.
Generalnie problem bankowania jest taki, że u nas są prywatne, a nie publiczne banki krwi więc jeżeli Twoje dziecko lub rodzeństwo nie będzie mogło jej użyć, to nie możesz jej wymienić na inną. Jest dużo mądrych artykułów w tym temacie w necie. Ja nie bankuję.
https://www.mamalekarz.pl/blog/2017/01/17/krew-pepowinowa-6-prawd/Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 16:55
Rudzik1 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:stokke tripp trapp, ale trafiło mi się używane z newbornsetem, nie kupowałam nowego.
Generalnie problem bankowania jest taki, że u nas są prywatne, a nie publiczne banki krwi więc jeżeli Twoje dziecko lub rodzeństwo nie będzie mogło jej użyć, to nie możesz jej wymienić na inną. Jest dużo mądrych artykułów w tym temacie w necie. Ja nie bankuję.
https://www.mamalekarz.pl/blog/2017/01/17/krew-pepowinowa-6-prawd/
No, ale z publicznymi bankami jest tak, że gdyby moje dzieci jej potrzebowały to nie mamy możliwości wymiany ani pierwszeństwa w dotarciu do niej, bo się jej zrzekamy.
Ja zawsze lubię być ubezpieczona... dlatego zastanawiam się nad tym. Może ktoś jeszcze zapoznawał się z tematem? Podobno autyzm też można leczyć komórkami macierzystymi. -
Ja 4 lata temu rozeznawałam temat i nie zdecydowaliśmy się. Generalnie tej krwi jest mało, wystarcza na malutkie dziecko. Z tego co wiem wszystko poza białaczką jest w sferze badań. Autyzm na pewno odpada, tu nawet sama choroba jest mało rozpoznana. Chyba najbliżej do leczenia komórkami macierzystymi cukrzycy typu 1.
Chętnie bym oddała na potrzeby badań albo do publicznego banku.
Prywatne banki oceniam trochę jako zbijanie kasy na lękach rodziców.
Poza tym tego typu choroby są często uwarunkowane genetycznie, więc krew biorcy może się po prostu nie przydać, bo jest obarczona tym samym defektem. Dlatego lepiej by było polegać na publicznych bankach.
Rozmawiałam kiedyś na temat pobierania krwi z hematologiem i był bardzo sceptyczny. Swoim dzieciom też nie pobierał. Wiadomo że nikt na 100% nie powie że to ściema, ale też wykorzystanie tej krwi obarczone jest dużą niepewnością i na pewno dzieje się to na mniejszą skalę niż banki to przedstawiają.
Wbijacie mnie w kompleksy z tymi krzesełkami do karmienia, ja jeszcze rzeczy do porodu nie mam a Wy już kompletujecie rzeczy na pół roku do przoduWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 17:51
Marilen, Magda - mbc lubią tę wiadomość
Basia: -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 12:20
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
My bardzo rozważaliśmy bankowanie. Ale jednak rezygnujemy. Rodzicom nie do końca można tę krew podarować w razie potrzeby, poza tym pamiętajcie, że dziecko musi być szybko odpępnione, czyli noworodkowi zabiera się to złoto, z którego później najczęściej nie może skorzystać. Jeśli dochodzi np do zachorowania na nowotwory, to ta krew się dla biorcy nie nadaje, bo jest już obarczona jakby tą chorobą. Dla dorosłego potrzeba jej znacznie więcej.
Podobno też często się zdarza, że ta krew jest skażona lub źle przechowywana i w razie potrzeby do niczego się nie nadaje.
My rezygnujemy.Magda - mbc lubi tę wiadomość