Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
kalika wrote:U mnie cera idealna. Od pół roku stosuje pielęgnację koreańska i widzę mega efekty, nawet ciąża nie jest w stanie tego popsuć
Możesz podpowiedzieć jakie produkty koreańskie stosujesz? Ja jestem zawsze chętna porozmawiać na takie tematy a sama też testuję bardzo dużo różnych produktów. -
Nita, aktualnie mój zestaw to: 1. Olejek myjacy Whamisa, 2.Pianka bananowa its skin, 3. Woda różana Make me bio, 4. Esencja z galactomyces Benton, 5. Serum witaminowe Klairs na noc, a na dzień niebieskie serum its skin, 6. Na noc Midnight Blue calming cream od Klairs, a na dzień krem Szach mat od AA. Kremy bb średnio lubię, jeśli już to te ze skin 79, za to kocham podkłady Sensai.
Ty czego używasz? Masz swoje perełki?
06.2015 - nasz aniołek:*
-
kalika wrote:Wg mojej gin to wynik slaby. Ja mam 21,7 będąc w 8 Tc i biorę Luteine dopochwowa 2x100mg.
-
Samsaramsa wrote:15 miesięcy. Ze względu na ciążę. Mamy jeszcze dwa karmienia. Rano i na noc
Samsaramsa, czarnulka24 lubią tę wiadomość
-
makalotia wrote:Super, że udało Ci się zajść w ciążę karmiąc. Mój Brzdąc ma już 22 msc, ale szczerze mówiąc kp by nam trochę ułatwiło życie. Jednak w związku z tym , że zależało nam na rodzeństwie dla niego, a starania przy kp słabo szły, to już nie karmię.
Nam udało się zajść jak odstawilam nocne karmienia a było 8ch milion. 2tyg po odstawieniu karmien miałam w końcu owulacje, po 2 tygodniach ograniczyła karmienia w dzień tylko do 4. Rano 2x do drzemki i na noc. Ze względu na ciążę i żeby ktoś inny mógł go też uśpić zabrałam te karmienia do drzemek -
kalika wrote:Wg belly 7+6, wg dzisiejszego usg 7+4. TP na 15.06. Było widać bijące serducho, wszytko póki co w porządku USG przez brzuch. Jakoś wydawało mi się że w poprzedniej ciazy dłużej mialam robione usg przezpochwowe. W każdym razie mile zaskoczenie, bo strasznie nie lubię tego badania transwaginalnego.
Ja w poprzedniej ciąży trafiłam do lekarza który od początku robił usg przez brzuch. Jego wyjaśnienie brzmiało : żeby nie drażnić maluszka. Dopiero po czasie dotarło do mnie że to nie jest rutynowe zachowanie.
kalika lubi tę wiadomość
-
kalika wrote:U mnie cera idealna. Od pół roku stosuje pielęgnację koreańska i widzę mega efekty, nawet ciąża nie jest w stanie tego popsuć💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Samsaramsa wrote:Nam udało się zajść jak odstawilam nocne karmienia a było 8ch milion. 2tyg po odstawieniu karmien miałam w końcu owulacje, po 2 tygodniach ograniczyła karmienia w dzień tylko do 4. Rano 2x do drzemki i na noc. Ze względu na ciążę i żeby ktoś inny mógł go też uśpić zabrałam te karmienia do drzemek
Dziś mnie po raz pierwszy obudziły mdłości i to o 2 w nocy. A, że Synek też miał ciężką noc to ogólnie było słabo. Mam nadzieję, że trochę puszczą, bo mam dziś plany na cały dzień -
makalotia wrote:Za to według mojego lekarza, te wyniki z krwi nie są miarodajne z tym co idzie do macicy. Mi spadło z 23 do 15. Ja też dostałam luteinę ,ale stwierdził, że bez luteiny prawdopodobnie też by było ok. Dał mi, zebym się lepiej czuła (psychicznie) :p ogólnie zdania są podzielone, ale ja w kolejnej ciąży już nie mam zamiaru badać progesteronu. W pierwszej nie badałam i oszczędziło mi to stresu.
-
Samsaramsa wrote:15 miesięcy. Ze względu na ciążę. Mamy jeszcze dwa karmienia. Rano i na noc
Co do zachodzienia w ciążę, to mi cykle wróciły dopiero 2 miesiące po całkowitym zaprzestaniu KP, a karmilam 18 miesięcy.
-
Nadinka83 wrote:To wspaniałe ze wszystko ok
Ja w poprzedniej ciąży trafiłam do lekarza który od początku robił usg przez brzuch. Jego wyjaśnienie brzmiało : żeby nie drażnić maluszka. Dopiero po czasie dotarło do mnie że to nie jest rutynowe zachowanie.
-
Dzień dobry, nie ma jak to pobudka zapachem opalanej cebuli do rosołu bleeee.... Babcia od rana pichci a ja jeszcze leżakuje.... Gratuluję kolejnych bliźniaków na grupie... Też mi się zawsze marzyły ale i jedno zdrowe dzieciątko jest ok .... Pierwsza strona super wszystko ładnie i czytelnie.... Jest tu ktoś kto używał detektora tętna płodu co myślicie warto czy nie.... Zastanawiam się właśnie nad zakupem3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓
-
kalika wrote:Ciąża przeciwslazaniem do KP nie jest, chyba że sama chcesz już odstawić starszaka. Znam mamy karmiącej w tamdemie: niemowlaka i starszaka.
Co do zachodzienia w ciążę, to mi cykle wróciły dopiero 2 miesiące po całkowitym zaprzestaniu KP, a karmilam 18 miesięcy.
Wiem że ciąża nie jest przeciwskazaniem ale później z brzuchem byłoby dużo gorzej i różne sytuacje mogą być w ciąży a wiem że wtedy nikt inny by go nie położył dodać do drzemkikalika lubi tę wiadomość
-
Lusi91 wrote:Dzień dobry, nie ma jak to pobudka zapachem opalanej cebuli do rosołu bleeee.... Babcia od rana pichci a ja jeszcze leżakuje.... Gratuluję kolejnych bliźniaków na grupie... Też mi się zawsze marzyły ale i jedno zdrowe dzieciątko jest ok .... Pierwsza strona super wszystko ładnie i czytelnie.... Jest tu ktoś kto używał detektora tętna płodu co myślicie warto czy nie.... Zastanawiam się właśnie nad zakupem
-
Ja nadal karmię mojego prawie 2 latka. Kilka razy w ciągu dnia i milion razy w nocy i tak często karmiąc zaszłam w ciążę w 6 cyklu starań, seks raz w miesiącu O pierwszą ciążę starałam się prawie 3 lata, więc teraz byłam zaskoczona, że tak szybko się udało.
Kalika, wow, ale masz zestaw! Mieszkałam kiedyś na Filipinach i tam kosmetyki koreańskie były łatwo dostępne w sklepach. Próbowałam wtedy kremu ze ślimaka z Mishaa, ale bez rewelacji. Bardzo się po nim błyszczałam.
Obecnie stosuję kosmetyki z The Ordinary. Hitem jest u mnie krwistoczerwony peeling z kwasami oraz czysty kwas hialuronowy z witaminą B5. Lubię też polskie kremy z Tołpa. Na pewno zobaczę te Twoje koreańskie kosmetyki. A powiedz, do jakiego rodzaju skóry jest ten zestaw, który stosujesz? Ja mam mieszaną, rozszerzone pory, skłonność do trądziku oraz trochę blizn potrądzikowych, na które chyba tylko laser by pomógł. -
Dzień dobry Dziewczyny :*
Przepraszam, że się nie odzywałam, ale miałam strasznie dużo rzeczy na głowie.. Nie gniewaj ie się, że zaraz po wizycie nie dałam znać...
KaśkaKwa... Gratuluję bliźniaków :*
A u mnie...
Poszłam do lekarza z nadzieją, że zobaczę pęcherzyk, a zobaczyłam serduszko został mały krwiaczek po zagniezdzeniu, ale kazał się tym nie przejmować. Powiedział, że się go pozbędziemy dostałam duphaston 2x1 i większą dawkę kwasu foliowego (5mg) cysta na jajniku, która na ostatniej wizycie miała 4cm zmniejszyła się do 3 cm tyle radości, że na końcu wizyty zapomniałam zapłacić i musiałam się wracać karta ciąży założona w karcie zapisane jako 5/6 tydzień. Zmartwila mnie tylko jedna rzecz... Serduszko bije 90 uderzeń na minutę.. Nie jest to za mało?
Buziaki dla Was wszystkich :* :* :*Ann.ann, Mama Wojtka, asylia, Marryy, KaśkaKwa, Alala lubią tę wiadomość
-
Robaczek123 wrote:Dzień dobry Dziewczyny :*
Przepraszam, że się nie odzywałam, ale miałam strasznie dużo rzeczy na głowie.. Nie gniewaj ie się, że zaraz po wizycie nie dałam znać...
KaśkaKwa... Gratuluję bliźniaków :*
A u mnie...
Poszłam do lekarza z nadzieją, że zobaczę pęcherzyk, a zobaczyłam serduszko został mały krwiaczek po zagniezdzeniu, ale kazał się tym nie przejmować. Powiedział, że się go pozbędziemy dostałam duphaston 2x1 i większą dawkę kwasu foliowego (5mg) cysta na jajniku, która na ostatniej wizycie miała 4cm zmniejszyła się do 3 cm tyle radości, że na końcu wizyty zapomniałam zapłacić i musiałam się wracać karta ciąży założona w karcie zapisane jako 5/6 tydzień. Zmartwila mnie tylko jedna rzecz... Serduszko bije 90 uderzeń na minutę.. Nie jest to za mało?
Buziaki dla Was wszystkich :* :* :*
Jeżeli dopiero ruszyło serducho to bije idealnieRobaczek123 lubi tę wiadomość
-
Nadinka83 wrote:Ja właśnie przeglądam neta pod kątem detektora. właśnie też zastanawiam się nad zakupem. Na necie sporo używek jest. Ale mam obawy jak to działa przy blizniakach. Mój najpierw mnie przekonywał że to nie ma sensu. Boi się że będę się bardziej stresować. Ale się poddał już i teraz sama ze sobą walczę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 08:25
Nadinka83, Lena2305, Lusi91 lubią tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity