X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Nita Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    U mnie cera idealna. Od pół roku stosuje pielęgnację koreańska i widzę mega efekty, nawet ciąża nie jest w stanie tego popsuć ;)
    Mój temat :)
    Możesz podpowiedzieć jakie produkty koreańskie stosujesz? Ja jestem zawsze chętna porozmawiać na takie tematy a sama też testuję bardzo dużo różnych produktów.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• kalika Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, aktualnie mój zestaw to: 1. Olejek myjacy Whamisa, 2.Pianka bananowa its skin, 3. Woda różana Make me bio, 4. Esencja z galactomyces Benton, 5. Serum witaminowe Klairs na noc, a na dzień niebieskie serum its skin, 6. Na noc Midnight Blue calming cream od Klairs, a na dzień krem Szach mat od AA. Kremy bb średnio lubię, jeśli już to te ze skin 79, za to kocham podkłady Sensai.
    Ty czego używasz? Masz swoje perełki?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• makalotia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Wg mojej gin to wynik slaby. Ja mam 21,7 będąc w 8 Tc i biorę Luteine dopochwowa 2x100mg.
    Za to według mojego lekarza, te wyniki z krwi nie są miarodajne z tym co idzie do macicy. Mi spadło z 23 do 15. Ja też dostałam luteinę ,ale stwierdził, że bez luteiny prawdopodobnie też by było ok. Dał mi, zebym się lepiej czuła (psychicznie) :p ogólnie zdania są podzielone, ale ja w kolejnej ciąży już nie mam zamiaru badać progesteronu. W pierwszej nie badałam i oszczędziło mi to stresu.

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    W jakim wieku masz maluszka? Odstawilas że względu na ciąże, czy z innych powodów?

15 miesięcy. Ze względu na ciążę. Mamy jeszcze dwa karmienia. Rano i na noc

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Super, że udało Ci się zajść w ciążę karmiąc. Mój Brzdąc ma już 22 msc, ale szczerze mówiąc kp by nam trochę ułatwiło życie. Jednak w związku z tym , że zależało nam na rodzeństwie dla niego, a starania przy kp słabo szły, to już nie karmię.

Samsaramsa, czarnulka24 lubią tę wiadomość

17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    Super, że udało Ci się zajść w ciążę karmiąc. Mój Brzdąc ma już 22 msc, ale szczerze mówiąc kp by nam trochę ułatwiło życie. Jednak w związku z tym , że zależało nam na rodzeństwie dla niego, a starania przy kp słabo szły, to już nie karmię.

Nam udało się zajść jak odstawilam nocne karmienia a było 8ch milion. 2tyg po odstawieniu karmien miałam w końcu owulacje, po 2 tygodniach ograniczyła karmienia w dzień tylko do 4. Rano 2x do drzemki i na noc. Ze względu na ciążę i żeby ktoś inny mógł go też uśpić zabrałam te karmienia do drzemek

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Wg belly 7+6, wg dzisiejszego usg 7+4. TP na 15.06. Było widać bijące serducho, wszytko póki co w porządku :) USG przez brzuch. Jakoś wydawało mi się że w poprzedniej ciazy dłużej mialam robione usg przezpochwowe. W każdym razie mile zaskoczenie, bo strasznie nie lubię tego badania transwaginalnego.
    To wspaniałe ze wszystko ok :)
    Ja w poprzedniej ciąży trafiłam do lekarza który od początku robił usg przez brzuch. Jego wyjaśnienie brzmiało : żeby nie drażnić maluszka. Dopiero po czasie dotarło do mnie że to nie jest rutynowe zachowanie.

kalika lubi tę wiadomość

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    U mnie cera idealna. Od pół roku stosuje pielęgnację koreańska i widzę mega efekty, nawet ciąża nie jest w stanie tego popsuć ;)
    Ooo, a jaki stosujesz krem, bo mi się kończy i zastanawiam się co by tu sobie sprawić :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Nam udało się zajść jak odstawilam nocne karmienia a było 8ch milion. 2tyg po odstawieniu karmien miałam w końcu owulacje, po 2 tygodniach ograniczyła karmienia w dzień tylko do 4. Rano 2x do drzemki i na noc. Ze względu na ciążę i żeby ktoś inny mógł go też uśpić zabrałam te karmienia do drzemek
    Ja ograniczyłam karmienia do nocnych i nic z tego. A nocnych zmniejszyć się nie dało więc wybraliśmy całkowite odstawienie.

Dziś mnie po raz pierwszy obudziły mdłości i to o 2 w nocy. A, że Synek też miał ciężką noc to ogólnie było słabo. Mam nadzieję, że trochę puszczą, bo mam dziś plany na cały dzień

17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    Za to według mojego lekarza, te wyniki z krwi nie są miarodajne z tym co idzie do macicy. Mi spadło z 23 do 15. Ja też dostałam luteinę ,ale stwierdził, że bez luteiny prawdopodobnie też by było ok. Dał mi, zebym się lepiej czuła (psychicznie) :p ogólnie zdania są podzielone, ale ja w kolejnej ciąży już nie mam zamiaru badać progesteronu. W pierwszej nie badałam i oszczędziło mi to stresu.
    Najwyraźniej zdania są podzielone, jak zresztą w wielu kwestiach w medycynie:) Osobiście wolę suplementówac i nie martwić się, że ciąża może z niedoboru progesteronu gorzej się rozwijać lub być zagrożona.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• kalika Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Ciąża przeciwslazaniem do KP nie jest, chyba że sama chcesz już odstawić starszaka. Znam mamy karmiącej w tamdemie: niemowlaka i starszaka.
    Co do zachodzienia w ciążę, to mi cykle wróciły dopiero 2 miesiące po całkowitym zaprzestaniu KP, a karmilam 18 miesięcy.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• kalika Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadinka83 wrote:
    To wspaniałe ze wszystko ok :)
    Ja w poprzedniej ciąży trafiłam do lekarza który od początku robił usg przez brzuch. Jego wyjaśnienie brzmiało : żeby nie drażnić maluszka. Dopiero po czasie dotarło do mnie że to nie jest rutynowe zachowanie.
    Ja chodzę do tego samego gin, nota bene mojej cioci ;) Myślę, że duże znaczenie ma w tym przypadku jakość sprzetu na jakim pracuje lekarz.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• kalika Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Ooo, a jaki stosujesz krem, bo mi się kończy i zastanawiam się co by tu sobie sprawić :)
    Kilka postów wyżej pisałam Nicie o moich aktualnych kosmetykach.:)

Magda - mbc lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Lusi91 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, nie ma jak to pobudka zapachem opalanej cebuli do rosołu bleeee.... Babcia od rana pichci a ja jeszcze leżakuje.... Gratuluję kolejnych bliźniaków na grupie... Też mi się zawsze marzyły ale i jedno zdrowe dzieciątko jest ok :).... Pierwsza strona super wszystko ładnie i czytelnie.... Jest tu ktoś kto używał detektora tętna płodu co myślicie warto czy nie.... Zastanawiam się właśnie nad zakupem

3 aniołki 💔💔💔
    Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Ciąża przeciwslazaniem do KP nie jest, chyba że sama chcesz już odstawić starszaka. Znam mamy karmiącej w tamdemie: niemowlaka i starszaka.
    Co do zachodzienia w ciążę, to mi cykle wróciły dopiero 2 miesiące po całkowitym zaprzestaniu KP, a karmilam 18 miesięcy.

Wiem że ciąża nie jest przeciwskazaniem ale później z brzuchem byłoby dużo gorzej i różne sytuacje mogą być w ciąży a wiem że wtedy nikt inny by go nie położył dodać do drzemki

kalika lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi91 wrote:
    Dzień dobry, nie ma jak to pobudka zapachem opalanej cebuli do rosołu bleeee.... Babcia od rana pichci a ja jeszcze leżakuje.... Gratuluję kolejnych bliźniaków na grupie... Też mi się zawsze marzyły ale i jedno zdrowe dzieciątko jest ok :).... Pierwsza strona super wszystko ładnie i czytelnie.... Jest tu ktoś kto używał detektora tętna płodu co myślicie warto czy nie.... Zastanawiam się właśnie nad zakupem
    Ja właśnie przeglądam neta pod kątem detektora. ;) właśnie też zastanawiam się nad zakupem. Na necie sporo używek jest. Ale mam obawy jak to działa przy blizniakach. Mój najpierw mnie przekonywał że to nie ma sensu. Boi się że będę się bardziej stresować. Ale się poddał już ;) i teraz sama ze sobą walczę.

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • Nita Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal karmię mojego prawie 2 latka. Kilka razy w ciągu dnia i milion razy w nocy i tak często karmiąc zaszłam w ciążę w 6 cyklu starań, seks raz w miesiącu :D O pierwszą ciążę starałam się prawie 3 lata, więc teraz byłam zaskoczona, że tak szybko się udało.

Kalika, wow, ale masz zestaw! Mieszkałam kiedyś na Filipinach i tam kosmetyki koreańskie były łatwo dostępne w sklepach. Próbowałam wtedy kremu ze ślimaka z Mishaa, ale bez rewelacji. Bardzo się po nim błyszczałam.
    Obecnie stosuję kosmetyki z The Ordinary. Hitem jest u mnie krwistoczerwony peeling z kwasami oraz czysty kwas hialuronowy z witaminą B5. Lubię też polskie kremy z Tołpa. Na pewno zobaczę te Twoje koreańskie kosmetyki. A powiedz, do jakiego rodzaju skóry jest ten zestaw, który stosujesz? Ja mam mieszaną, rozszerzone pory, skłonność do trądziku oraz trochę blizn potrądzikowych, na które chyba tylko laser by pomógł.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Robaczek123 Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny :*
    Przepraszam, że się nie odzywałam, ale miałam strasznie dużo rzeczy na głowie.. Nie gniewaj ie się, że zaraz po wizycie nie dałam znać...

KaśkaKwa... Gratuluję bliźniaków :*

A u mnie...
    Poszłam do lekarza z nadzieją, że zobaczę pęcherzyk, a zobaczyłam serduszko :D został mały krwiaczek po zagniezdzeniu, ale kazał się tym nie przejmować. Powiedział, że się go pozbędziemy ;) dostałam duphaston 2x1 i większą dawkę kwasu foliowego (5mg) cysta na jajniku, która na ostatniej wizycie miała 4cm zmniejszyła się do 3 cm :) tyle radości, że na końcu wizyty zapomniałam zapłacić i musiałam się wracać :P karta ciąży założona :) w karcie zapisane jako 5/6 tydzień. Zmartwila mnie tylko jedna rzecz... Serduszko bije 90 uderzeń na minutę.. Nie jest to za mało?

Buziaki dla Was wszystkich :* :* :*

Ann.ann, Mama Wojtka, asylia, Marryy, KaśkaKwa, Alala lubią tę wiadomość

ckaixzkrztcd3l2i.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek123 wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny :*
    Przepraszam, że się nie odzywałam, ale miałam strasznie dużo rzeczy na głowie.. Nie gniewaj ie się, że zaraz po wizycie nie dałam znać...

KaśkaKwa... Gratuluję bliźniaków :*

A u mnie...
    Poszłam do lekarza z nadzieją, że zobaczę pęcherzyk, a zobaczyłam serduszko :D został mały krwiaczek po zagniezdzeniu, ale kazał się tym nie przejmować. Powiedział, że się go pozbędziemy ;) dostałam duphaston 2x1 i większą dawkę kwasu foliowego (5mg) cysta na jajniku, która na ostatniej wizycie miała 4cm zmniejszyła się do 3 cm :) tyle radości, że na końcu wizyty zapomniałam zapłacić i musiałam się wracać :P karta ciąży założona :) w karcie zapisane jako 5/6 tydzień. Zmartwila mnie tylko jedna rzecz... Serduszko bije 90 uderzeń na minutę.. Nie jest to za mało?

Buziaki dla Was wszystkich :* :* :*

Jeżeli dopiero ruszyło serducho to bije idealnie <3

Robaczek123 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadinka83 wrote:
    Ja właśnie przeglądam neta pod kątem detektora. ;) właśnie też zastanawiam się nad zakupem. Na necie sporo używek jest. Ale mam obawy jak to działa przy blizniakach. Mój najpierw mnie przekonywał że to nie ma sensu. Boi się że będę się bardziej stresować. Ale się poddał już ;) i teraz sama ze sobą walczę.
    Ja uzywalam detektora tetna i to mega uspokajacz zawsze rano po przebudzeniu sparwdzalam maluchów .. ale przydal sie tylko na kilka tyg bo jak zaczelam czuc ruchy to juz nie uzywalam chyba zr byly takie dni gdzie jeden maluch mial lenia to wtedy podsluchalam .. teraz tez go bede uzywac . U mnie sie mega sprawdzil zaoszczedzilam na wizytach bo tak to juz nieraz bym leciala .. a tu posluchalam i spokoj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 08:25

Nadinka83, Lena2305, Lusi91 lubią tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ