Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nita, mam cerę mieszana. Kosmetyki koreańskie w duzej mierze nie sa dedykowane do konkretnych typów cery. Ważna jest regularnosc i stosowanie wszystkich kroków. Początkowo trochę czasu mi to zajmowało, aktualnie idzie szybko Widzę spora różnice w jakość cery-wygładzona, bardziej jednolity koloryt, praktycznie przestala się przetluszczac, mam węższe pory. Niedoskonałości pojawiają się sporadycznie.
Kosmetyków o których piszesz nie znam, muszę poszperać w necie:)
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Robaczek123 uff ale nam strachu napedziłaś aserduszko się dopiero rozpędza wiec wynik jest super.
Czarnulka24 a z jakiej firmy detektora używasz i od którego tygodnia udało Ci się usłyszeć tętno dzieci?Robaczek123 lubi tę wiadomość
-
Nadinka83 wrote:Robaczek123 uff ale nam strachu napedziłaś aserduszko się dopiero rozpędza wiec wynik jest super.
Czarnulka24 a z jakiej firmy detektora używasz i od którego tygodnia udało Ci się usłyszeć tętno dzieci?Nadinka83 lubi tę wiadomość
-
Robaczki gratulacje na początku serduszko bije wolniej więc jest ok
Czarnulka a jak sprawdzac takim detektorem w ciąży bliźniaczej? I jak sprawdzić czy ruchy są jednego dziecka czy drugiego? Zawsze mnie to ciekawiło
Mi dziś pęka głowa...
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Kalika, a skąd zamawiasz swoje koreańskie kosmetyki? Masz jakąś sprawdzoną stronę?
Poczytam dzisiaj o nich trochę. Z tego co widziałam tak ogólnie kosmetyki koreańskie nie są tanie.
Systematyczność jest ważna, oczywiście. Nie zawsze mam czas stosować wszystkiego co mam w szafce, ale staram się -
makalotia wrote:Ja ograniczyłam karmienia do nocnych i nic z tego. A nocnych zmniejszyć się nie dało więc wybraliśmy całkowite odstawienie.
Dziś mnie po raz pierwszy obudziły mdłości i to o 2 w nocy. A, że Synek też miał ciężką noc to ogólnie było słabo. Mam nadzieję, że trochę puszczą, bo mam dziś plany na cały dzień
Mnie mdłości obudziły o 3. Po 4 już myślałam że zwymiotuje, zmieniłam się z mężem i on poszedł do młodego spać a ja siedziałam w salonie z wiadrem, już nawet zaczęło mnie rwac ale całe szczęście nie wymiotowałam. Dobrze ze wczoraj stary kupił pepsi to mi pomogło. Ale nie mogłam na leżąco spać tylko na siedzaco godzinę się przespałam a przed 6 już synek wstał -
Nadinka83 wrote:Robaczek123 uff ale nam strachu napedziłaś aserduszko się dopiero rozpędza wiec wynik jest super.
Czarnulka24 a z jakiej firmy detektora używasz i od którego tygodnia udało Ci się usłyszeć tętno dzieci?Nadinka83, Robaczek123 lubią tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
mother84 wrote:Robaczki gratulacje na początku serduszko bije wolniej więc jest ok
Czarnulka a jak sprawdzac takim detektorem w ciąży bliźniaczej? I jak sprawdzić czy ruchy są jednego dziecka czy drugiego? Zawsze mnie to ciekawiło
Mi dziś pęka głowa...
He he jak sa mega mali i zaczynasz czuc ruchy to nie idzie poznac który ktory bo sa bardziej na srodku brzucha ale tak juz okolo 18-20tc zacznaja byc jeden po jednej drugi bardziej po drugiej i czujesz ze np raz ktos uderzyl z prawej raz z lewej strony .. u mnie jeszcze bylo tak ze jeden byl cały czas glowka w dół wiec kopal pod piersi a drugi sie co chwile przewracal i wariowal w brzuszku
A co do detektora to ja sprawdzałam po jednej stronie brzuszka i po drugiej takze wiedziałam ze to musi byc ten drugi
Tylko na początku bardzo nisko sie sparwdzaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 09:31
Robaczek123 lubi tę wiadomość
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Nadinka83 wrote:Czarnulka24 to czekam na zdjecie cały czas masz ten sam czy testowałaś różne?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fe7f0f893dc.jpg
Do tego masz jeszcze koncowke , to akurat zrzut zdj z filmiku bo filmiku nie moge tu dorzucićWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 10:21
07.06.2019 synek
Co do detektora to właśnie tego się boję że nie będę umiała znaleźć dzidzi i będzie niepotrzebny stres... Z drugiej strony jednak słysząc z rana serduszko można by spokojnie funkcjonować a nie tam jak obecnie że non stop jak tylko objawy słabna zastanawiam się czy oby wzzystko ok...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 10:26
3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓
-
Mam ten model
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c313a23f9c52.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/71040ec748c7.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 10:27
Nadinka83 lubi tę wiadomość
07.06.2019 synek
makalotia wrote:Za to według mojego lekarza, te wyniki z krwi nie są miarodajne z tym co idzie do macicy. Mi spadło z 23 do 15. Ja też dostałam luteinę ,ale stwierdził, że bez luteiny prawdopodobnie też by było ok. Dał mi, zebym się lepiej czuła (psychicznie) :p ogólnie zdania są podzielone, ale ja w kolejnej ciąży już nie mam zamiaru badać progesteronu. W pierwszej nie badałam i oszczędziło mi to stresu.
-
Lusi91 wrote:Co do detektora to właśnie tego się boję że nie będę umiała znaleźć dzidzi i będzie niepotrzebny stres... Z drugiej strony jednak słysząc z rana serduszko można by spokojnie funkcjonować a nie tam jak obecnie że non stop jak tylko objawy słabna zastanawiam się czy oby wzzystko ok...
Dziewczyny tez polecaja angelsound detektor ten z tanszych ponoć tez sie spisuje27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Fajnie by było posłuchać sobie serduszka kiedy się chce, ale dla mnie to chyba za duży stres, bo bez doświadczenia można nie znaleźć i wtedy panika.. Poczekam do ruchów, już wiem jak one wyglądają to pewnie tym razem będę je wyczuwać wcześniej
A co do profilaktycznych hormonów to w pierwszej ciąży nie miałam badanego proga, dostałam tylko awaryjnie receptę, bo leciałam w 7 tc na wakacje, ale nie wykorzystałam bo nic się nie działo. Teraz prowadzi mnie lekarz który uważa że na pewno nie zaszkodzi i biorę luteinę. Podejrzewam że daje mi trochę psychologicznie, żebym wiedziała że robimy co się da po poprzedniej cb, a czy działa to tak naprawdę nie wiadomo.. Ale ufam temu lekarzowi i biorę wszystko co podsuwa, tak chyba najlepiejBasia: -
Ja mieszkam w UK i tutaj prowadzenie ciąży wygląda zupełnie inaczej. Do 12 tygodnia nie ma żadnego USG, a w razie jakichś plamień czy czegokolwiek, nie zrobią nic, bo uważa się, że silna i zdrowa ciąża musi się sama utrzymać. Duphastonu czy luteiny nikt tutaj nie zna. Nie ma czegoś takiego. Duphaston zdaje się nawet jest na liście leków zakazanych a tym bardziej nie jest zalecany przy zdrowej ciąży, kiedy nic się nie dzieje. Przez całą ciążę nie ma żadnych spotkań z ginekologiem, tylko z położną. USG są tylko dwa lub trzy przez całą ciążę i wykonuje je przeszkolony radiolog. Chorobowego kobietom pracującym też nikt nie wypisze. Każda ciężarna pracuje, no chyba, że naprawdę ciąża jest zagrożona lub coś poważnego się dzieje. Jak to mówią co kraj to obyczaj