X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Robaczek123 Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asylia proszę dopisz mnie do listy ;)

Ja - Robaczek123 czyli Karolina ;) 31 lat - pierwsza ciąża :)

KaśkaKwa lubi tę wiadomość

ckaixzkrztcd3l2i.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, mam cerę mieszana. Kosmetyki koreańskie w duzej mierze nie sa dedykowane do konkretnych typów cery. Ważna jest regularnosc i stosowanie wszystkich kroków. Początkowo trochę czasu mi to zajmowało, aktualnie idzie szybko :) Widzę spora różnice w jakość cery-wygładzona, bardziej jednolity koloryt, praktycznie przestala się przetluszczac, mam węższe pory. Niedoskonałości pojawiają się sporadycznie.
    Kosmetyków o których piszesz nie znam, muszę poszperać w necie:)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek123 uff ale nam strachu napedziłaś ;) aserduszko się dopiero rozpędza wiec wynik jest super.

Czarnulka24 a z jakiej firmy detektora używasz i od którego tygodnia udało Ci się usłyszeć tętno dzieci?

Robaczek123 lubi tę wiadomość

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • Robaczek123 Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadinka83 wrote:
    Robaczek123 uff ale nam strachu napedziłaś ;) aserduszko się dopiero rozpędza wiec wynik jest super.

Czarnulka24 a z jakiej firmy detektora używasz i od którego tygodnia udało Ci się usłyszeć tętno dzieci?
    Przepraszam już nie będę tak robić ;)

Nadinka83 lubi tę wiadomość

ckaixzkrztcd3l2i.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczki gratulacje :) na początku serduszko bije wolniej więc jest ok :)

Czarnulka a jak sprawdzac takim detektorem w ciąży bliźniaczej? I jak sprawdzić czy ruchy są jednego dziecka czy drugiego? Zawsze mnie to ciekawiło :)

Mi dziś pęka głowa...

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z koreańskich podrzucam jeszcze markę erborian - jest dostępna w Sephorze :)

kalika lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Nita Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika, a skąd zamawiasz swoje koreańskie kosmetyki? Masz jakąś sprawdzoną stronę?
    Poczytam dzisiaj o nich trochę. Z tego co widziałam tak ogólnie kosmetyki koreańskie nie są tanie.
    Systematyczność jest ważna, oczywiście. Nie zawsze mam czas stosować wszystkiego co mam w szafce, ale staram się ;)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    Ja ograniczyłam karmienia do nocnych i nic z tego. A nocnych zmniejszyć się nie dało więc wybraliśmy całkowite odstawienie.

Dziś mnie po raz pierwszy obudziły mdłości i to o 2 w nocy. A, że Synek też miał ciężką noc to ogólnie było słabo. Mam nadzieję, że trochę puszczą, bo mam dziś plany na cały dzień

Mnie mdłości obudziły o 3. Po 4 już myślałam że zwymiotuje, zmieniłam się z mężem i on poszedł do młodego spać a ja siedziałam w salonie z wiadrem, już nawet zaczęło mnie rwac ale całe szczęście nie wymiotowałam. Dobrze ze wczoraj stary kupił pepsi to mi pomogło. Ale nie mogłam na leżąco spać tylko na siedzaco godzinę się przespałam a przed 6 już synek wstał

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadinka83 wrote:

Nadinaka nie powiem ci dokladnie ale byl to 12 lub 13tc później ci podesle zdj tu jaki mam

Nadinka83, Robaczek123 lubią tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Robaczki gratulacje :) na początku serduszko bije wolniej więc jest ok :)

Czarnulka a jak sprawdzac takim detektorem w ciąży bliźniaczej? I jak sprawdzić czy ruchy są jednego dziecka czy drugiego? Zawsze mnie to ciekawiło :)

Mi dziś pęka głowa...
    Zobaczymy wszystko ci przyjdzie i bedziesz to wiedzieciec ..
    He he jak sa mega mali i zaczynasz czuc ruchy to nie idzie poznac który ktory bo sa bardziej na srodku brzucha ale tak juz okolo 18-20tc zacznaja byc jeden po jednej drugi bardziej po drugiej i czujesz ze np raz ktos uderzyl z prawej raz z lewej strony .. u mnie jeszcze bylo tak ze jeden byl cały czas glowka w dół wiec kopal pod piersi a drugi sie co chwile przewracal i wariowal w brzuszku
    A co do detektora to ja sprawdzałam po jednej stronie brzuszka i po drugiej takze wiedziałam ze to musi byc ten drugi
    Tylko na początku bardzo nisko sie sparwdza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 09:31

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka24 to czekam na zdjecie :) cały czas masz ten sam czy testowałaś różne?

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • Lena2305 Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek, dobrze, że się w końcu odezwałaś :) Gratuluję serducha :)

Mamusie Aniołków, jak się trzymacie dzisiaj? Planujecie być na mszy na Waszych cmentarzach?

synek 2013r
    Aniołek 14 tc
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadinka83 wrote:
    Czarnulka24 to czekam na zdjecie :) cały czas masz ten sam czy testowałaś różne?
    Kupilam jeden i jest bardzo dobry jak dla mnie wiec nie probowlam innych , ale trzeba sie nauczyc go uzywac tzw znalezc gdzie jest dzidzia .. trudno na poczatku jak dzidzia jest mala ale mozna zawsze podpatrzyc na usg gdzie lekarz przyklada do brzucha sonde usg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fe7f0f893dc.jpg

Do tego masz jeszcze koncowke , to akurat zrzut zdj z filmiku bo filmiku nie moge tu dorzucić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 10:21

07.06.2019 synek

• Lusi91 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do detektora to właśnie tego się boję że nie będę umiała znaleźć dzidzi i będzie niepotrzebny stres... Z drugiej strony jednak słysząc z rana serduszko można by spokojnie funkcjonować a nie tam jak obecnie że non stop jak tylko objawy słabna zastanawiam się czy oby wzzystko ok...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 10:26

3 aniołki 💔💔💔
    Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ten model
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c313a23f9c52.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/71040ec748c7.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 10:27

Nadinka83 lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

• Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    Za to według mojego lekarza, te wyniki z krwi nie są miarodajne z tym co idzie do macicy. Mi spadło z 23 do 15. Ja też dostałam luteinę ,ale stwierdził, że bez luteiny prawdopodobnie też by było ok. Dał mi, zebym się lepiej czuła (psychicznie) :p ogólnie zdania są podzielone, ale ja w kolejnej ciąży już nie mam zamiaru badać progesteronu. W pierwszej nie badałam i oszczędziło mi to stresu.
    Dlatego najlepiej robić jak moja gin- ona daje duphaston każdej ciężarnej dopóki nie wytworzy się łożysko bez mierzenia poziomu progesteronu :)

gann3e3k131pma53.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi91 wrote:
    Co do detektora to właśnie tego się boję że nie będę umiała znaleźć dzidzi i będzie niepotrzebny stres... Z drugiej strony jednak słysząc z rana serduszko można by spokojnie funkcjonować a nie tam jak obecnie że non stop jak tylko objawy słabna zastanawiam się czy oby wzzystko ok...
    Najlepiej pierwszy raz szykac dzidzi po badniau usg ja tak robilam bo wiedzialm ze bylo wszystko oki wiec w domu zaczelam szukać ..ale kilka razy i jak sie znadzie dzidzia to później juz prosciej .. a mi naprawde wiele pomogl nie wyobrazam sobie ciazy bez niego ok inaczej gdyby to byls pierwsza ciaza i wszystko przebiegalo ok ale u mnie po 3 stratach to mega uspokajacz ..
    Dziewczyny tez polecaja angelsound detektor ten z tanszych ponoć tez sie spisuje

07.06.2019 synek

• Ann.ann Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie by było posłuchać sobie serduszka kiedy się chce, ale dla mnie to chyba za duży stres, bo bez doświadczenia można nie znaleźć i wtedy panika.. Poczekam do ruchów, już wiem jak one wyglądają to pewnie tym razem będę je wyczuwać wcześniej

A co do profilaktycznych hormonów to w pierwszej ciąży nie miałam badanego proga, dostałam tylko awaryjnie receptę, bo leciałam w 7 tc na wakacje, ale nie wykorzystałam bo nic się nie działo. Teraz prowadzi mnie lekarz który uważa że na pewno nie zaszkodzi i biorę luteinę. Podejrzewam że daje mi trochę psychologicznie, żebym wiedziała że robimy co się da po poprzedniej cb, a czy działa to tak naprawdę nie wiadomo.. Ale ufam temu lekarzowi i biorę wszystko co podsuwa, tak chyba najlepiej :)

Basia: ukdybd3mnkuh4sjx.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w UK i tutaj prowadzenie ciąży wygląda zupełnie inaczej. Do 12 tygodnia nie ma żadnego USG, a w razie jakichś plamień czy czegokolwiek, nie zrobią nic, bo uważa się, że silna i zdrowa ciąża musi się sama utrzymać. Duphastonu czy luteiny nikt tutaj nie zna. Nie ma czegoś takiego. Duphaston zdaje się nawet jest na liście leków zakazanych a tym bardziej nie jest zalecany przy zdrowej ciąży, kiedy nic się nie dzieje. Przez całą ciążę nie ma żadnych spotkań z ginekologiem, tylko z położną. USG są tylko dwa lub trzy przez całą ciążę i wykonuje je przeszkolony radiolog. Chorobowego kobietom pracującym też nikt nie wypisze. Każda ciężarna pracuje, no chyba, że naprawdę ciąża jest zagrożona lub coś poważnego się dzieje. Jak to mówią co kraj to obyczaj :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Ann.ann Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Polsce ciążę prowadzi lekarz (nie musi ale najczęściej jest to lekarz) ale na NFZ też są tylko 3 usg, większość kobiet chodzi częściej prywatnie, bo ceny nie są tak zaporowe jak w UK.

Basia: ukdybd3mnkuh4sjx.png
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ