Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudzik1 ja też wypiorę jeszcze raz te kocyki i użyję płynu zmiękczającego.Mam nadzieję,że to pomoże no bo inaczej będę w czarnej D...
Ja dziś znowu byłam na zewnątrz i ledwo się trzymam-brzuch twardnie co chwilę,magnez poszedł w ruch ehh...Wychodzi na to,że muszę w domu siedzieć jak więzień.
Wikulec no to jest faktycznie końska dawka magnezu woow.
Kciuki za Was niebawem rodzące dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 16:11
-
Rudzik1 wrote:Hiszpaneczko zobacz sobie kokony z firmy Jukki mają też takie 100% bawełny, a ceny przystępne. Są też zestawy np. z rożkiem.
Edit: Widzę, że znalazłaś
tylko jaka opcje wybrac kokon XXl czy ten mniejszy
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Hiszpaneczka wrote:a sama bawelna lepsza? nie lepiej wlasnie z tym minky?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 16:39
Lady_Dior, Hiszpaneczka, Magda - mbc, Freyja lubią tę wiadomość
-
mutacje zdecydowanie nie są, bym powiedziała, że odwrotnie. Każda operacja plus problemy z krzepliwością mega zwiększają ryzyko zakrzepów. Jak mi robili zzo do szwu, to jedna anestazjolog odmówiła zrobienia, bo wg niej powinni mnie uśpić, bo jest za duże ryzyko krwiaka w kręgosłupie. Także tego
Lady_Dior lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Wikulec wrote:Hiszpaneczka podrzucam kokon który mnie kusi - https://medbestshop.eu/en/produkt/gniazdko-dla-noworodkamedbest-nest/
Bawełna czysta. Kupiłam od nich tzw. pierwsze ubranko, i jakość wykonania i materiał mi się spodobały.
piękny ale drogi
Rudzik1 wrote:Lady nie martw się, Tobie też już niedużo zostało do donoszonej ciąży.
Na kwietniówkach też dziewczynie odmówili zzo ze względu na zakrzepicę.
ja mam jedna mutacje i heterozygote lekarz mowil ze to lagodna postac.
Rudzik1 wrote:Hiszpaneczko ja nie ogarniam tych mutacji, nie badałam ich u siebie, więc jestem zielona w temacie. Odniosłam się do wypowiedzi Magdy odnośnie zzo.
I jak tam, wybrałaś już sobie kokon? Ja mam zawsze problemy żeby się na coś zdecydować
nie wiem czy ten nie wybiorę, sama nie wiem
https://jukki.pl/pl/p/Kokon-Long-czarne-gwiazdki/42
Asiek84 wrote:Dzięki dziewczyny, miałam dziś usg no i niestety wód nie ma już wcale. Nie będą więc czekać do 4.06 tylko w piatek albo w poniedziałek cesarka. Czyli to bedzie jakies 36+3 lub 36+6 tc, boję się jak cholera ale jestem w dobrym szpitalu i staram się myśleć pozytywnie. Podobno może być tak, że inkubator nas w ogóle ominie, no ale to wiadomo zależy od stanu małej.
Ale dlaczego nie biorą Cię od razu na cc przy bezwodziu?? u mnie jest małowodzie a już chcą do porodu przygotowywać, dopytaj o to, no chyba że to nie zupełny brak wód.
U mnie jutro znowu doppler, sprawdzenie ilości wód i przepływów. I zobaczymy. Chcą żeby mały miał możliwość jak najdłużej rosnąć w środku. U mnie dzisiaj 36w3d, w pt mały miał 1850g nie wiem czy przybrał i ile, ale pewnie niewiele więcej może ważyć.. Kurcze w ndz 37tc więc donoszona tylko ta waga małego taka nieoptymistyczna... -
Oleśka11 wrote:Ja nie rozumiem tego, serio. Jak przepływy złe to czemu upierają się, że lepiej żeby rósł w środku? No bo na logikę, jak ma rosnąć jak jest źle odżywiany? Tym bardziej że ciąża już praktycznie donoszona, sterydy były podane... No nie rozumiem
Bo przepływy nie są w 100% złe. Jedna tętnica nadrabia za drugą. Tylko jedna ma opór. Dlatego może. Podobnie wody płodowe, na granicy. AFI coś 8 było w tamten wtorek, nie wiem dokładnie ile terz, jutro zapytam po usg.Oleśka11 lubi tę wiadomość
-
Rudzik1 wrote:Lady nie martw się, Tobie też już niedużo zostało do donoszonej ciąży.
Na kwietniówkach też dziewczynie odmówili zzo ze względu na zakrzepicę.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Na kwietniówkach też dziewczynie odmówili zzo ze względu na zakrzepicę.
Rudzik1 wzięłam jednak nospę-miałam z 30 skurczy od około 15 Mnie to psychicznie wykończy -
Ja jednak jeszcze z pessarem.
Gin mi się zapytala kiedy chce rodzic, to jej powiedziałam, że nie dzisiaj i się że mną zgodzila, bo pow, że dzisiaj na dyżurze średnia obsada i zaprasza mnie w pt rano na ściągnięcie i może coś ruszyćOleśka11 lubi tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:Rudzik1 wzięłam jednak nospę-miałam z 30 skurczy od około 15 Mnie to psychicznie wykończy
A liczysz co ile i jak długo trwają? podobno ok. 40 sek to już takie porodowe a nie te przepowiadające. Trzymam kciuki, żeby to jeszcze się wyciszyłoLady_Dior lubi tę wiadomość