Mamusie CZERWCOWE 2019
- 

WIADOMOŚĆ
- 

Rudzik1 ja też wypiorę jeszcze raz te kocyki i użyję płynu zmiękczającego.Mam nadzieję,że to pomoże no bo inaczej będę w czarnej D...

Ja dziś znowu byłam na zewnątrz i ledwo się trzymam-brzuch twardnie co chwilę,magnez poszedł w ruch ehh...Wychodzi na to,że muszę w domu siedzieć jak więzień.

Wikulec no to jest faktycznie końska dawka magnezu woow.

Kciuki za Was niebawem rodzące dziewczyny  Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 16:11 
- 

Rudzik1 wrote:Hiszpaneczko zobacz sobie kokony z firmy Jukki mają też takie 100% bawełny, a ceny przystępne. Są też zestawy np. z rożkiem.

Edit: Widzę, że znalazłaś 
 tylko jaka opcje wybrac kokon XXl kokon XXl czy ten mniejszy czy ten mniejszy 

11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
- 

Nie wiem jak z mutacjami ale nadciśnienie, poronienia i cukrzyca rzeczywiście nie są wskazaniami do CC. Zresztą możliwe że pojedynczo nie są ale jak zbierzesz wszystko razem to już inaczej na to lekarze patrzą. Jeśli Ty godzisz się z decyzją o CC to nie ma problemu. Ja np bym nie chciała bo chcę szybko zajść w kolejną ciążę ale wiadomo, każdy ma inaczejHiszpaneczka wrote:a sama bawelna lepsza? nie lepiej wlasnie z tym minky?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 16:39  Lady_Dior, Hiszpaneczka, Magda - mbc, Freyja lubią tę wiadomość Lady_Dior, Hiszpaneczka, Magda - mbc, Freyja lubią tę wiadomość
- 

mutacje zdecydowanie nie są, bym powiedziała, że odwrotnie. Każda operacja plus problemy z krzepliwością mega zwiększają ryzyko zakrzepów. Jak mi robili zzo do szwu, to jedna anestazjolog odmówiła zrobienia, bo wg niej powinni mnie uśpić, bo jest za duże ryzyko krwiaka w kręgosłupie. Także tego   Lady_Dior lubi tę wiadomość
                                💙11.06.2019 Lady_Dior lubi tę wiadomość
                                💙11.06.2019
 💙 05.08.2021
- 

Wikulec wrote:Hiszpaneczka podrzucam kokon który mnie kusi - https://medbestshop.eu/en/produkt/gniazdko-dla-noworodkamedbest-nest/

Bawełna czysta. Kupiłam od nich tzw. pierwsze ubranko, i jakość wykonania i materiał mi się spodobały.
 piękny ale drogi   
- 

Rudzik1 wrote:Lady nie martw się, Tobie też już niedużo zostało do donoszonej ciąży.

Na kwietniówkach też dziewczynie odmówili zzo ze względu na zakrzepicę.
 ja mam jedna mutacje i heterozygote lekarz mowil ze to lagodna postac. 
- 

Rudzik1 wrote:Hiszpaneczko ja nie ogarniam tych mutacji, nie badałam ich u siebie, więc jestem zielona w temacie. Odniosłam się do wypowiedzi Magdy odnośnie zzo.
 I jak tam, wybrałaś już sobie kokon? Ja mam zawsze problemy żeby się na coś zdecydować 
 nie wiem czy ten nie wybiorę, sama nie wiem

https://jukki.pl/pl/p/Kokon-Long-czarne-gwiazdki/42 
- 

Asiek84 wrote:Dzięki dziewczyny, miałam dziś usg no i niestety wód nie ma już wcale. Nie będą więc czekać do 4.06 tylko w piatek albo w poniedziałek cesarka. Czyli to bedzie jakies 36+3 lub 36+6 tc, boję się jak cholera ale jestem w dobrym szpitalu i staram się myśleć pozytywnie. Podobno może być tak, że inkubator nas w ogóle ominie, no ale to wiadomo zależy od stanu małej.
 Ale dlaczego nie biorą Cię od razu na cc przy bezwodziu?? u mnie jest małowodzie a już chcą do porodu przygotowywać, dopytaj o to, no chyba że to nie zupełny brak wód.

U mnie jutro znowu doppler, sprawdzenie ilości wód i przepływów. I zobaczymy. Chcą żeby mały miał możliwość jak najdłużej rosnąć w środku. U mnie dzisiaj 36w3d, w pt mały miał 1850g nie wiem czy przybrał i ile, ale pewnie niewiele więcej może ważyć.. Kurcze w ndz 37tc więc donoszona tylko ta waga małego taka nieoptymistyczna... 
- 

Oleśka11 wrote:Ja nie rozumiem tego, serio. Jak przepływy złe to czemu upierają się, że lepiej żeby rósł w środku? No bo na logikę, jak ma rosnąć jak jest źle odżywiany? Tym bardziej że ciąża już praktycznie donoszona, sterydy były podane... No nie rozumiem
 Bo przepływy nie są w 100% złe. Jedna tętnica nadrabia za drugą. Tylko jedna ma opór. Dlatego może. Podobnie wody płodowe, na granicy. AFI coś 8 było w tamten wtorek, nie wiem dokładnie ile terz, jutro zapytam po usg. Oleśka11 lubi tę wiadomość Oleśka11 lubi tę wiadomość 
- 

oo poważnie, ja nie śledziłam kwietniówek. Czasem podczytuje majówki.Rudzik1 wrote:Lady nie martw się, Tobie też już niedużo zostało do donoszonej ciąży.

Na kwietniówkach też dziewczynie odmówili zzo ze względu na zakrzepicę.💙11.06.2019
 💙 05.08.2021
- 

Rudzik1 wrote:Lady nie martw się, Tobie też już niedużo zostało do donoszonej ciąży.

Na kwietniówkach też dziewczynie odmówili zzo ze względu na zakrzepicę.
 Rudzik1 wzięłam jednak nospę-miałam z 30 skurczy od około 15 Mnie to psychicznie wykończy Mnie to psychicznie wykończy  
- 

Ja jednak jeszcze z pessarem.
 Gin mi się zapytala kiedy chce rodzic, to jej powiedziałam, że nie dzisiaj i się że mną zgodzila, bo pow, że dzisiaj na dyżurze średnia obsada i zaprasza mnie w pt rano na ściągnięcie i może coś ruszyć i się że mną zgodzila, bo pow, że dzisiaj na dyżurze średnia obsada i zaprasza mnie w pt rano na ściągnięcie i może coś ruszyć   Oleśka11 lubi tę wiadomość Oleśka11 lubi tę wiadomość 
- 

Lady_Dior wrote:Rudzik1 wzięłam jednak nospę-miałam z 30 skurczy od około 15 Mnie to psychicznie wykończy Mnie to psychicznie wykończy 
 A liczysz co ile i jak długo trwają? podobno ok. 40 sek to już takie porodowe a nie te przepowiadające. Trzymam kciuki, żeby to jeszcze się wyciszyło   Lady_Dior lubi tę wiadomość Lady_Dior lubi tę wiadomość