Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 12:06
Doriska87, Magda - mbc lubią tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Magda, dawaj, rodzisz! 06.06.rzeczywiscie piękna data
P. S. 3 cm to ja nie miałam po cewniku, dwóch masażach, czopkach i po dwóch godzinach kroplówki z oxy więc ciesz się że tak to u Ciebie idzie. Szybciej znieczulenie będziesz mogła dostać 😆Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Oleśka11 wrote:Magda, dawaj, rodzisz! 06.06.rzeczywiscie piękna data
P. S. 3 cm to ja nie miałam po cewniku, dwóch masażach, czopkach i po dwóch godzinach kroplówki z oxy więc ciesz się że tak to u Ciebie idzie. Szybciej znieczulenie będziesz mogła dostać 😆💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda-mbc a to Ty z 3cm.rozwarciem nie w szpitalu 😜❔ Powodzenia i informuj o wszystkim 😁
Doriska87 wierzę,że chciałabyś urodzić 😉skoro ja-2tyg.do tyłu z terminem bym chciała,to co dopiero Ty 😀 Mi brzuch często robi się twardy,mała częściej dosięga szyjki ale nic się nie dzieje.
Takana5 ja mam dokładnie tak samo-zero jakichś dołów związanych z porodem i "co to będzie jak już urodzę" i jak czytam o baby blues to aż strach-oby mnie to ominęło...
Pimka,Hiszpaneczka-cieszę się,że jesteście już w domu.Mam nadzieję,że z dnia na dzień będzie lepiej a Wy będziecie szczęśliwszymi mamami 😀
Oleśka11 słodki Twój synuś 😊 a te włoski woow 😃 Ja raczej będę mieć "łyse bejbe" 😁 bo tatuś łysy blondyn 😜 i ja też z tych jasnych
Tu w Nl nie badają poziomu bilirubiny i nie szczepią w szpitalu.W domu jak położna zauważy,że dziecko "za żółte" odsyła do szpitala...Pierwsze szczepienia po paru tygodniach jeśli mnie pamięć nie zawodzi-tylko Wit.K podają.W piątek idę do szpitala,to muszę się upewnić.
Rudzik1 a Ty jak się czujesz? Baby blues Cię ominął? Malutka ładnie śpi ?
Ja dziś trochę pieluch i ubranek od Zosi poprasowałam.Powiem szczerze,że prasowanie takich małych ubranek to katorga...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 17:37
Hiszpaneczka lubi tę wiadomość
-
Kiedy masz zatem kolejną wizytę? Nie twardnie Ci brzuch nawet tak bezboleśnie? Cały czas masz miękki? Mi od 20tc a nawet przed-po 30tc to już bardzo często i te twardnienia się wydłużają a brzuch jest tak mocno twardy jak skała.Położna mi tu mówiła,że dobrze,że macica ćwiczy yhmmm😐
-
Nie mam juz. Gdybym nie urodzila w przeciagu 2tyg mam pisac.
Ale powiedzial, ze jak bede odpowiednio duzo robic w domu, to urodze.
Mam caly czas miekki. Ale ja dopiero 2 dni temu odstawilam luteine i to w mega dawce wiec mysle ze to tez swoje zrobilo,
tym bardziej, ze bralam ja cala ciaze.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Któraś mnie wywala, ale niestety przy dwójce dzieci czasu brak. Mała na pierwszym pomiarze ładnie przybrała, 50g na dobę, karmimy się tylko piersią. Jeden dzień dłużej w szpitalu, bo pojawiła się zoltaczka. Przy Zosi leżałam tydz, teraz obyło się bez naświetlania ale zoltaczka wg mnie jest nadal. W nocy co 2h karmienie, w ciągu dnia prawie non stop śpi chociaż czasami brzuszek ja męczy. Kręci się, kupki że sluzem więc wprowadzam diete.
Wszystkim rozpakowanym gratuluję, a nierozpakowanym życzę powodzenia -
Ja nie kupuje specjalnych ciuchow do karmienia.
Mam zamiar chodzic w swoich tych ktore sie rozpinaja i ewentualnie dokupic.
Ale chcialabym wrocic do swojego stylu ubierania sie, a ciuchy do karmienia sa od tego dalekie
i chciałam powiedzieć (bez urazy dla lubiących), że jestem z siebie mega dumna, bo ani razu nie założyłam legginsów (nawet po domu!). Dla mnie po prostu legginsy to jest modowy dramatWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 20:33
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda, dramat stylistycznym to jest, ale ja po domu w ciąży bardzo lubiłam leginsy. Nie krepowaly ruchów i swobodnie mogłam z synkiem bawić się na podłodze.
Ja póki co nie kupowałam nowych ubrań do KP. Po domu chodzę w topach i w tym mi najwygodniej karmić, a poza domem jeszcze nie karmilam. Poza tym po każdym kp muszę się przebierać bo młodemu mleczko cieknie bokiem i mimo podkladania pieluchy jestem cała mokra. Póki co nie wyobrażam sobie z tego powodu karmienia poza domem. Wasze maluchy też tak rozlewaja?
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Hahaha Magda 😁😁😁 Ja 90% ciąży w leginsach przechodziłam 😂 Kocham jeansy-mam ich pełno ale nie dałabym rady w nich chodzić,więc czekają grzecznie,kiedy sobie o nich przypomnę Mam 3sukienki na lato takie,które można odpiąć,więc łatwo się będzie karmić.Innych ciuchów do karmienia nie mam no i stawiam raczej na luźne ciuchy latem.
-
No ale ja Was rozumiem dziewczynki! ❤️
Tylko dla mnie to było po prostu niewykonalne. Ja chodziłam w spodniach od dresu z granatovo - chyba nawet Ty kalika mi je poleciłaś. I w nich było mi najwygodniej. Poza tym chodziłam w ciążowych rajtach z hmu i sukienkach/spodniacach💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Cześć, ja jeszcze ciągle w dwupaku.
Sprzątanie i liście malin nie pomogły
W takie upały to nawet nie uczuję się na siłach aby uskuteczniać spacery poza domem. W domu staram się dużo ruszać ale to z kolei powoduje takie bóle stawów skokowych i pleców że wczoraj pod koniec dnia już ze łzami w oczach chodziłam...
Jeśli dziewczyny mają baby blusa to ja chyba mam depresje przedporodową
Nie wiem co to jutro będzie, ale jeśli w szpitalu będą mieć mnie w dupie to chyba w histerię wpadnę. Nie wiem czego się spodziewać...
Ja prawie cała ciążę opędziłam w jednych jeansach ciążowych i jednych dresach + T-shirty męża i moje bluzy Ale wiadomo jakbym musiała pracować dłużej to i garderoba by inaczej wyglądała hihi:-) bo w dresie do biura to tak średnio.
2019 Natalka