Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyUprzejmie donoszę...
Takana urodziła bliźnięta (parka) wczoraj tuż po 10
Dziś po północy urodziła synka Czarnulka, a w okolicach 3:00 na świat przyszła także córeczka Violet Flower.
Dziś planowe CC ma Asylia.
Do rozpakowania zostało nas już niewiele... Kilka dziewczyn już przenosiło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 06:33
Magda - mbc, Hiszpaneczka, GreenK, Lady_Dior, Rudzik1, kalika lubią tę wiadomość
-
Dzięki Freyja za info o Maluchach, cudnie!!
Ja już bardzo zazdroszczę wszystkim rozpakowanym, dziś 38.1, Mała we wtorek ważyła 3460 - nie kręci mnie czekanie do 20.6 zupełnieWe wtorek wraca do pracy nasza położna, więc już zaczęłam się z Córką umawiać na początek przyszłego tygodnia.
Hiszpaneczka trzymaj się dzielnie! Boję się też baby bluesa, chyba głównie dlatego że w ciąży było mega dobrze...
Doriska Ty dziś do szpitala nie? Powodzenia!
Z ciuchów do karmienia zamówiłam sukienkę taką: http://mocemamy.pl/kolekcja/wciazydokarmienia/praktyczna-sukienka-w-ciazy-i-do-karmienia-piersia-nude i świetna jest. Poza tym coś próbowałam z HM, ale nie trafiłam z rozmiarami zupełnie i odsyłam. Przekonują mnie koszulki na ramiączkach z wbudowanym stanikiem, basic taki.
Ciążę ogarnęłąm w większości posiadanymi oversizami i sukienkami, długo się mieściłam. Jedne spodnie pracowe z HM Mama kupiłam, jak mi ostatnie bastiony spodni eleganckich padły ok 7 m-ca. -
nick nieaktualny
-
Freyja wrote:Wikulec, u nas dziś 39+1... Starałam się nie narzekać całą ciążę, ale teraz już zaczynam mieć naprawdę dość. Wiem, że to głupie ale część mnie zazdrości mamom, które miały planowe CC lub indukcję, bo to czekanie mnie już dobija.
Rozumiem Freyja w pełni. Już niedługo... I tak jak pisze Magda - DAMY RADĘ! -
Super wieści, gratuluję wszystkim rozpakowanym
Ja też łączę się w bólu z oczekującymi na termin, ciężkie dni przed nami, upały już dają się we znaki. Jak siedzę w domu to jeszcze spoko, a tu zaraz trzeba będzie jeździć na ktg..
U mnie jest jeszcze szansa na przyspieszenie bo jeśli mała nadal leży miednicowo to będę miała cesarkę w ostatnim tygodniu czerwca. W przeciwnym razie poturlam się do lipca pewnie.Basia: -
Freya ja też z terminem na 12.06
tydzień temu byłam na wizycie , pani doktor narobiła mi nadzieji, że szyjka , miękka, skrócona i rozwarcie na 3cm i siedzę jak na szpilkach i nic się nie dzieje. Jeszcze mi powiedziała, że niewielkie są szanse, że dotrzymam do termiu a środa przecież niedługo.
-
AnnMari wrote:Freya ja też z terminem na 12.06
tydzień temu byłam na wizycie , pani doktor narobiła mi nadzieji, że szyjka , miękka, skrócona i rozwarcie na 3cm i siedzę jak na szpilkach i nic się nie dzieje. Jeszcze mi powiedziała, że niewielkie są szanse, że dotrzymam do termiu a środa przecież niedługo.
no ja tez mam od niedzieli rozwarcie na 3cm i dalej w ciazy💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualnyJa mam na 13.06 termin (błąd na pierwszej stronie) wg USG i tego trzyma się lekarz. We wtorek na wizycie szyjka miękka i rozwarcie na opuszek (czyli nic...) I też mówił, że spora szansa że w przeciągu tygodnia urodzę. Wczoraj miałam nieprzespaną noc bo tak mnie brzuch męczył, ale nic z tego nie wyszło. Dzisiaj wyszorowałam łazienkę, wszystkie uszczelki pod prysznicem itd. to może coś ruszy.
W kwestii upałów ja nie mogę narzekać, w tym roku postanowiliśmy z mężem założyć klimatyzację w mieszkaniu i to były wspaniale wydane pieniądze. Nawet wczoraj mu mówiłam, że wolę klimę niż gdybym zamiast tego np. miała mieć dla małego najnowszy i najlepszy model wózka i designerskie meble. -
nick nieaktualnyMagda - mbc wrote:no ja tez mam od niedzieli rozwarcie na 3cm i dalej w ciazy
Tylko u Ciebie trochę inaczej bo masz to rozwarcie z powodu wcześniejszej niewydolności szyjki, a nie z powodu dojrzewania szyjki czy nadchodzącego porodu.Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda - mbc wrote:Freyja, my też w tym roku założyliśmy klimę więc upały nie straszne.
Zastanawiam się tylko jak jej używać rozsądnie z dzidziusiem w domu.
W zasadzie trzeba pilnować by nie wiało prosto na dzieciątko i tyleWbrew popularnej opinii klima sama w sobie nie jest zagrożeniem, tym bardziej taka odpowiednio konserwowana. Dopiero jeśli dopuści się by zarosła grzybem robi się niebezpieczna. Na pewno lepiej dzidziusiowi jeśli ma w domku stałe 20-22 stopnie z klimy niż od początku przegrzewanie przez upały.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 15:33
-
Magda trzymaj się trzymaj hehe
Rodzimy razem 😄
Ja po wizycie u położnej i niby mała cały czas główką w doleSzkoda,że usg nie będę mieć, bo to jednak stresujące- będę rodzić a się okaże że jednak to nie główka a dupka jest w dole.No ale położna mnie zapewniała,że potrafią świetnie wyczuć palcami,czy dziecko jest główkowo ułożone,więc pozostaje mi zaufać.
Brzuch mam tak mocno wypięty do przodu,że już bardzo mi przeszkadza ale do końca nie daleko-damy radęWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 16:24
Magda - mbc, GreenK, Rudzik1 lubią tę wiadomość