X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alala wrote:
    Dziewczyny świetne wieści po wizytach, czekam na resztę relacji :)

Ja jutro o 7:30 pierwsza wizyta - mam stresa.

U nas wiedza moi rodzice bo mąż papla się wygadał, a miał zakaz przed usg. Tak jak w pierwszej ciąży nie będziemy jakoś rozgłaszać i oznajmiać - samo się rozniesie po rodzinie i znajomych.

Kurczę dziewczyny, ale mam stracha. Potwierdzono u mnie w mieście 3 przypadki Odry ( imigranci z Ukrainy). Boje się o małego, bo szczepić jeszcze nie mogę, ale i o męża i rodziców bo rodzice są z takiego rocznika, ze nie mieli szczepień wcale, a dorośli mogą bardzo ciężko przechodzić. Chcieli się doszczepic na spokojnie, ale widzę, ze trzeba się ostro brać za temat :(
    Ja na szvzescie miałam dwie dawki w dzieciństwie.
    Ale co teraz? Z dzieckiem na dwór nie wychodzić? Przecież Odrę nawet na powierzchniach się przeniesie :(

Właśnie u nas też w województwie są zachorowania. Podobno 6 osób w tym 9 miesięczne dziecko. 4 Ukraińców i polka która jest z tym ukraincem i właśnie ich dziecko. U nas w mieście sporo Ukraińców

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra naila, suknia cudowna. Pokażesz też przód?

Aleksandra_nails lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    O widzisz, dzięki za obszerne wyjaśnienie! :)

Oliwcia, Femibion ma też niemetylowany, u mnie odpada. Ja kompletnie nie toleruję zwykłego kwasu, ale już sobie poradziłam - będę brała dalej swojego Dr Enzmanna B12 Max i Omegamed Pregna DHA i już.
    Gin mówi, że tak może być.
    Wiem wiem slonce ze ma normalna forme rowniez pomimo to na takim zestawir donosilam ciaze wiec i teraz sie tego trzymam

Magda - mbc lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    14 miesiacy ale prawidłowo powinni miec za niecale dwa tyg dopiero roczek bo wczesniacy
    To moja Malgosia 13 miesiecy ale urodzina po terminie <3

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • Nita Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od początku o ciąży wie moja mama i babcia oraz teście. Parę dni później powiedziałam też trzem koleżankom. Reszta dowie się później.

Byłam dziś w szpitalu na pobraniu krwi oraz oddałam mocz do badania. Po raz pierwszy miałam okazję zobaczyć szpital, w którym będę rodzić, bo synka rodziłam w Londynie a teraz mieszkamy w bardzo małym mieście pod Londynem. Szpital zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Jestem zadowolona póki co. A co do brzucha, ja już mam widoczny, zwłaszcza wieczorem po jedzeniu, już taki ciążowy zaokrąglony od góry się robi :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży powiedziałam wszystkim od razu po zrobieniu testu praktycznie. Nawet do głowy mi nie przyszło, że coś może być nie tak. A teraz mimo, że już zaraz kończę 10 tydzień to cały czas drżę, że coś może pójść nie tak. Sama nie wiem, może przesadzam ale jakoś wolę być chociaż po tym genetycznym. Ale jest ciężko to ukrywać, nie powiem...

gann3e3k131pma53.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc a pytałaś lekarza o NIPT?

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży i nas też mało kto wiedział. Najbliższe grono. Moja chrzestna się drogę obraziła bo dowiedziała się dopiero po 20tc. Ja z nią przez ten okres się nie widziałam ale babcia, moja mama tak. Jej dzieci wiedzieli a ona nie ;)
    Ktoś tam też dowiedział się jak zobaczył mnie dopiero z brzuchem w 9 miesiącu :P
    Pierwsza ciąża też jakoś nie roznioslo się że byłam w ciąży. Mam nadzieję że teraz będzie podobnie

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt. Dziewczyny naprodukowałyście tyle stron, że ciężko nadgonić. Ja na żadne tajemnice nie liczę, bo dyrektorka już wie. W ostatniej ciąży to w dzień zaniesienia L4 do pracy kolega męża z podstawówki już mu gratulował. Jego matka pracuje u mnie w szkole. Dalsza rodzina później się dowiedziała. Teraz to ani nie opowiadam ani się nie zamierzam kryć. Samo się zrobi. Na nikim tajemnic wymuszać nie będę, bo i tak się nie uda ;-)
    Co do brzucha to zostały mi jedne spodnie, gdzie czuję się ok. Wywaliło mnie. Czas iść do piwnicy po ciążowe dżinsy...

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiedza tylko dziewczyny z grupy bbf na fb i jedna kolezanka tak to nikt wiecej wizyte mam 20 i bedzie wtedy 12t wiec po niej moze zaczniemy cos tam komus mowic nie wczesniej

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • Anetka 1984 Nowa

Wysłany: 5 listopada 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku wie moja szefowa.wiadomo L4 poza tym nikt z rodziny czekam do wizyty 19 listopada i wtedy powiemy z mężem rodzicom u moich to będzie pierwszy wnuk lub wnusia więc radość będzie szalona. Reszta rodziny dowie się na święta wiadomo odwiedziny :)

Każdego dnia jesteśmy bliżej celu.
  • Lilka26 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w domu mama sama sie domyslila ale cierpliwie czekała aż sami jej powiemy.

Czy wy również zaczelyscie zarastac wszedzie.... dramat moglabym sie golic codziennie, a niestety nie mogę mam podrażnienia zawsze. Wszczesniej uzywalam kremu di depilacji ale teraz uważam że jest zbyt chemiczny i juz nie wiem jak pozbywać się włosów... depilacja plastrami wosku na zimno również konczy sie podrażnieniami. Jakie macie sposoby na niechciane wlosy? Szukam sposobu ponieważ zamierzam chodzić na basen a moje bikini teraz siega do polowy ud praktycznie...

• Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, mogę do was dolaczyc??

Termin wg OM to 15.06.19.

Dzisiaj 8t2d :) maluch ma 18mm, serduszko bije 170 uderzen :)

Mama Wojtka, Oleśka11, kalika, 0202oliwcia, Pismak, KaśkaKwa lubią tę wiadomość

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkich udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne! :)

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Magda - mbc a pytałaś lekarza o NIPT?
    Tak, powiedział, że za wcześnie żeby dziś o tym rozmawiać i pogadamy jeśli następna wizyta wypadnie pomyślnie. Ale powiedział, że w moim przypadku jest na tak, więc pewnie zrobimy.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka witaj :)

Lilka ja na razie normalnie maszynką jadę i póki co nic się nie dzieje ;)

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Aleksandra_nails Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Aleksandra naila, suknia cudowna. Pokażesz też przód?
    http://pl.tinypic.com/r/xnb4v7/9
    Kalika proszę tutaj przód. Cały dzień wrażeń dzisiaj ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 23:23

[*] Aniołek 9tc 04.2018
    f2w3vfxm839x2x55.png
    klz9jw4z1ym1adzc.png
    6v5uu6bdz2x420yq.png
  • Aleksandra_nails Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2018, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff już na spokojnie w domu. Miałam dzisiaj wizytę o 18:30 znaczy miałam mieć ale poszłam wcześniej około 15 minut wcześniej. Mówię ze byłam umówiona na usg na 18:30 a panie z recepcji mi na to ze nie ma pani doktor dziś i ze zostały rozesłane SMS może i owszem wysłali ale mój numer sprzed ilus lat a nawet nie zapytali czy aktualny. 18:20 na zegarku co ja robię już stres bo to pierwsza wizyta co ja zrobię telefon do jednego gabinetu, drugiego trzeciego aż tu nagle pomysł Luxmed w kolejnym mieście tez jest ale to około 30km drogi ale to nie miało znaczenia. Dzwonię czy przyjmuje dziś jakiś lekarz, tak przyjmuje to pytam czy mógłby mnie przyjąć bo wyszła taka sytuacja w innym luxmedzie na to pani w telefonie żebym poczekała ona zapyta doktora za chwile odpowiada ze doktor dzisiaj już nikogo nie przyjmie, ale ze mogę osobiście przyjechać i zapytać 30km w 35 minut w sumie co się nie da . Gaz do dechy i pojechałam. Wchodzę mówię ze dzwoniłam i ze chciałabym lekarza zapytać czy mnie przyjmie na to recepcjonistka ze ngabunet nr 12. Weszłam zapytać czy mnie przyjmie bo w innym luxmedzie mnie nie przyjęli i ze dzwoniłam i recepcjonistki pytały ale doktor się nie zgodził i ze chciałam zapytać osobiście a on na to ze nikt jego nie pytał ale ze mnie przyjmie. Było jakieś duże opóźnienie bo około 1h czekało 6 kobiet przedemna czekam czekam i powoli sie uspokajam, ale im bliżej do badania tym bardziej staje się nerwowa. W końcu moja kolej ufff

Wg om7+5 według usg 7+1 zarodek ma 1cm i serduszko bije 119 bpm ❤️
    Jestem najszczęśliwsza na świecie dzisiaj w sunie nie tylko dziś ale dziś bardzo wyjątkowo
    Lekarz przepisał duphaston
    14,45 progesteron

Blanka85, czarnulka24, Nadinka83, Marryy, kalika, Pimka, Lorella, 0202oliwcia, Robaczek123, Meluśka, Pismak, Mama Wojtka, KaśkaKwa lubią tę wiadomość

[*] Aniołek 9tc 04.2018
    f2w3vfxm839x2x55.png
    klz9jw4z1ym1adzc.png
    6v5uu6bdz2x420yq.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra_nails wrote:
    Uff już na spokojnie w domu. Miałam dzisiaj wizytę o 18:30 znaczy miałam mieć ale poszłam wcześniej około 15 minut wcześniej. Mówię ze byłam umówiona na usg na 18:30 a panie z recepcji mi na to ze nie ma pani doktor dziś i ze zostały rozesłane SMS może i owszem wysłali ale mój numer sprzed ilus lat a nawet nie zapytali czy aktualny. 18:20 na zegarku co ja robię już stres bo to pierwsza wizyta co ja zrobię telefon do jednego gabinetu, drugiego trzeciego aż tu nagle pomysł Luxmed w kolejnym mieście tez jest ale to około 30km drogi ale to nie miało znaczenia. Dzwonię czy przyjmuje dziś jakiś lekarz, tak przyjmuje to pytam czy mógłby mnie przyjąć bo wyszła taka sytuacja w innym luxmedzie na to pani w telefonie żebym poczekała ona zapyta doktora za chwile odpowiada ze doktor dzisiaj już nikogo nie przyjmie, ale ze mogę osobiście przyjechać i zapytać 30km w 35 minut w sumie co się nie da . Gaz do dechy i pojechałam. Wchodzę mówię ze dzwoniłam i ze chciałabym lekarza zapytać czy mnie przyjmie na to recepcjonistka ze ngabunet nr 12. Weszłam zapytać czy mnie przyjmie bo w innym luxmedzie mnie nie przyjęli i ze dzwoniłam i recepcjonistki pytały ale doktor się nie zgodził i ze chciałam zapytać osobiście a on na to ze nikt jego nie pytał ale ze mnie przyjmie. Było jakieś duże opóźnienie bo około 1h czekało 6 kobiet przedemna czekam czekam i powoli sie uspokajam, ale im bliżej do badania tym bardziej staje się nerwowa. W końcu moja kolej ufff

Wg om7+5 według usg 7+1 zarodek ma 1cm i serduszko bije 119 bpm ❤️
    Jestem najszczęśliwsza na świecie dzisiaj w sunie nie tylko dziś ale dziś bardzo wyjątkowo
    Lekarz przepisał duphaston
    14,45 progesteron
    Gratulacje kochana, najważniejsze że serducho jest :)

Aleksandra_nails lubi tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    Witajcie dziewczyny, mogę do was dolaczyc??

Termin wg OM to 15.06.19.

Dzisiaj 8t2d :) maluch ma 18mm, serduszko bije 170 uderzen :)
    Witaj :)

gann3e3k131pma53.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ