Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
KaśkaKwa wrote:Robaczku, ja też mam we wtorek 13-stego, mam nadzieję, że będzie on szczęśliwy,
bo już zastanawiałam się czy nie przełożyć wizyty na środę
U nas dużo osób wie, bo wiedzieli o ivf i jak tylko poszłam na chorobowe to się zaczęło.
Kłamać nie umiem - więc mówię prawdę -
Magda - mbc wrote:Czy któraś z czerwcówek ma dodatnie ANA?
Wiem, dużo pytań zadaje27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Hiszpaneczka wrote:ja mam
Ja właśnie dziś zostałam przyjęta na oddział remuatologiczny i się zastanawiam co mnie tu czeka
Wiem, że chcą wykluczyć zespół antyfosfolipodowy.
Ja mam zapalenie skórno-mięśniowe (Jo-1) ++/+++ (to z ANA3)
ANA2 mam ujemne. 1 nie badałam już, pewnie zrobią mi tutaj.
edit. Czarnulka, to napisz coś więcej, jeśli możesz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 11:34
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Aleksandra_nails wrote:Ja mam dzisiaj wizytę o 18:30 jest stres.
W nocy nie mogłam spać bo byłam mierzyć dzisiaj suknie ślubne. Ślub zaplanowany od lutego na wrzesień przyszłego roku akurat kupiłam suknie jestem przeszczęśliwa
http://pl.tinypic.com/r/2zi3gbo/9
Co myślicie tak na marginesie ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 11:36
Aleksandra_nails lubi tę wiadomość
-
Ja w ana 3 mam RNPC i dsDNA
Typ swiecenia homogenno-plamisty
Zespol antyfosfolipidowy niby mam wykluczony
Ale mam mutacje pai-1 mowiaca o lagodnej chorobie zakrzepowo zatorowej
Plus mthfr 1289acWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 11:46
Magda - mbc lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Magda - mbc wrote:Oo a byłaś diagnozowana dalej np. w szpitalu.
Ja właśnie dziś zostałam przyjęta na oddział remuatologiczny i się zastanawiam co mnie tu czeka
Wiem, że chcą wykluczyć zespół antyfosfolipodowy.
Ja mam zapalenie skórno-mięśniowe (Jo-1) ++/+++ (to z ANA3)
ANA2 mam ujemne. 1 nie badałam już, pewnie zrobią mi tutaj.
edit. Czarnulka, to napisz coś więcej, jeśli możesz.
ja jezdzilam z wynikami do doc Pasnika. Mialam badania immunologiczne i to sporo. Bralam encorton na zbicie, zespol antyfosfolipidowy tez robilam, komórki Nk, cytokiny itp. wiec mam komplet badan.
Obecnie jestem na zelaznym zestawie
W ana wyszlo mi dodatnie ds70 tylko. Mam mutacje A1298C genu MTHFR, heterozygoteWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 11:41
Magda - mbc lubi tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Aleksandra_nails wrote:Uff już na spokojnie w domu. Miałam dzisiaj wizytę o 18:30 znaczy miałam mieć ale poszłam wcześniej około 15 minut wcześniej. Mówię ze byłam umówiona na usg na 18:30 a panie z recepcji mi na to ze nie ma pani doktor dziś i ze zostały rozesłane SMS może i owszem wysłali ale mój numer sprzed ilus lat a nawet nie zapytali czy aktualny. 18:20 na zegarku co ja robię już stres bo to pierwsza wizyta co ja zrobię telefon do jednego gabinetu, drugiego trzeciego aż tu nagle pomysł Luxmed w kolejnym mieście tez jest ale to około 30km drogi ale to nie miało znaczenia. Dzwonię czy przyjmuje dziś jakiś lekarz, tak przyjmuje to pytam czy mógłby mnie przyjąć bo wyszła taka sytuacja w innym luxmedzie na to pani w telefonie żebym poczekała ona zapyta doktora za chwile odpowiada ze doktor dzisiaj już nikogo nie przyjmie, ale ze mogę osobiście przyjechać i zapytać 30km w 35 minut w sumie co się nie da . Gaz do dechy i pojechałam. Wchodzę mówię ze dzwoniłam i ze chciałabym lekarza zapytać czy mnie przyjmie na to recepcjonistka ze ngabunet nr 12. Weszłam zapytać czy mnie przyjmie bo w innym luxmedzie mnie nie przyjęli i ze dzwoniłam i recepcjonistki pytały ale doktor się nie zgodził i ze chciałam zapytać osobiście a on na to ze nikt jego nie pytał ale ze mnie przyjmie. Było jakieś duże opóźnienie bo około 1h czekało 6 kobiet przedemna czekam czekam i powoli sie uspokajam, ale im bliżej do badania tym bardziej staje się nerwowa. W końcu moja kolej ufff
Wg om7+5 według usg 7+1 zarodek ma 1cm i serduszko bije 119 bpm ❤️
Jestem najszczęśliwsza na świecie dzisiaj w sunie nie tylko dziś ale dziś bardzo wyjątkowo
Lekarz przepisał duphaston
14,45 progesteronAleksandra_nails lubi tę wiadomość
-
U mnie kontrola anginy ok, wyleczone, antybiotyk brałam 8 dni i mam już te 4 ostatnie tabsy odstawić bo mówił że 7 dni wystarczy. Jutro gin. Spać mi się dziś chcę, też jestem flaczkiem dziś. Leżę i nie mam siły się ruszyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 11:53
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Samsaramsa wrote:Mi lekarz każe robić wyniki zawsze przed wizytą żeby mieć świeże jak kiedyś zrobiłam od razu po wizycie i zanioslam mu po 4tyg to powiedział że są nie ważne
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Magda - mbc wrote:Czy któraś z czerwcówek ma dodatnie ANA?
Wiem, dużo pytań zadajeMagda - mbc lubi tę wiadomość
Aniołki
Właśnie zjadłam całą giga paczkę chrupków ketchupowych, pochłonęłam chyba z 500 kcal... Tragedia Nawet nie wiem jak to się stało haha. Ciągle mam ochotę na niezdrowe rzeczy A na normalne jedzenie się krzywię.
Na szczęście jak na razie nic nie przytyłam, choć muszę się ogarnąć bo to niedobrze jeść takie śmieci
Dziewczyny Was dalej pobolewa podbrzusze? U mnie 9tc i wciąż pobolewa na różne sposoby. A wczoraj jak wstałam z kanapy to mnie aż skurcz złapał w podbrzuszu... Jutro na szczescie wizyta to zapytam gina.
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
Madamee92 wrote:Właśnie zjadłam całą giga paczkę chrupków ketchupowych, pochłonęłam chyba z 500 kcal... Tragedia Nawet nie wiem jak to się stało haha. Ciągle mam ochotę na niezdrowe rzeczy A na normalne jedzenie się krzywię.
Na szczęście jak na razie nic nie przytyłam, choć muszę się ogarnąć bo to niedobrze jeść takie śmieci
Dziewczyny Was dalej pobolewa podbrzusze? U mnie 9tc i wciąż pobolewa na różne sposoby. A wczoraj jak wstałam z kanapy to mnie aż skurcz złapał w podbrzuszu... Jutro na szczescie wizyta to zapytam gina.
mi smakują slone rzeczy ostatnio tez jadlam chipsy, paluszk, nie mogłam się powstrzymać
Ja nadal czuje podbrzusze, nie non stop ale co jakiś czasWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 12:05
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
U mnir od 2 tyg zero objawow brzuch przestał bolec mdlosci i wymiotow niema co oczywiscie mnie mega stresuje bo dla mnie brak objawow jest niepokojacy
Aniołki
Madamee92 wrote:Właśnie zjadłam całą giga paczkę chrupków ketchupowych, pochłonęłam chyba z 500 kcal... Tragedia Nawet nie wiem jak to się stało haha. Ciągle mam ochotę na niezdrowe rzeczy A na normalne jedzenie się krzywię.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
0202oliwcia wrote:Ja mam skierowanie od 3 tyg. Na badania ale jeszcze nie bylam chce isc blizej wizyty a mam ja dopiero 20 wiec na spokojnie
Miłego dnia dla Was
No właśnie. Mnie da w przyszłym tygodniu i tez będę miała iść bliżej wizyty czyli za kolejne 3 tygodnie to trochę późno (to będzie wtedy 13-14 tydzień).Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 12:27