Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda mbc czy Ty przyjmujesz zastrzyki z heparyny albo może któraś inna mama ?
Czy to tylko można wstrzykiwać w pasie pępka?? Mam taką fajną fałdkę pod biustem i nad pępkiem i ostatnio wstrzyknęłam tam zastrzyk i tak się zastanawiam czy to dobre miejsce czy jednak powinnam się skupić na tym obszarze pępkowym ? -
miazmija wrote:Magda mbc czy Ty przyjmujesz zastrzyki z heparyny albo może któraś inna mama ?
Czy to tylko można wstrzykiwać w pasie pępka?? Mam taką fajną fałdkę pod biustem i nad pępkiem i ostatnio wstrzyknęłam tam zastrzyk i tak się zastanawiam czy to dobre miejsce czy jednak powinnam się skupić na tym obszarze pępkowym ?
ja przyjmuje 5000j fragminu..powinno się wstrzykiwac ok 2 cm od pepka
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
miazmija wrote:Magda mbc czy Ty przyjmujesz zastrzyki z heparyny albo może któraś inna mama ?
Czy to tylko można wstrzykiwać w pasie pępka?? Mam taką fajną fałdkę pod biustem i nad pępkiem i ostatnio wstrzyknęłam tam zastrzyk i tak się zastanawiam czy to dobre miejsce czy jednak powinnam się skupić na tym obszarze pępkowym ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 14:05
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
mother84 wrote:Mnie boli cały czas, czasami średnio, czasem mocno. Dzień w dzień. Nospa średnio pomaga, a biorę 3 x dziennie. Też jutro mam wizytę
No i od kilku dni nie mam ochoty na picie nic za bardzo nie moge wmusic jakos mnie brzydzi jak pomysle o piciu wody czy czegos innego ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 14:13
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
No tak to jest dziewczyny, boli to źle,nie boli też źle mnie boli, ale dałabym sporo by nie bolało, myślałam, że bardziej aktywna będę w tej ciąży...
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ja pracuję nową pracę zaczelam w dniu gdy dowiedzialam sie o ciąży w grudniu lub styczniu odejmuje jeszcze jedno stanowisko i do tego czasu nie mogę sobie pozwolić na l4. Mam nadzieję, że dzidzia nie postanowi inaczej . Mnie brzuch również pobolewa ale nie na branie leków. Czasem mam też skurcze bardzo bolesne w prawym boku ale po chwili same puszczają.
-
Z moją aktywnością jak na razie też słabo. Bqrdzo dużo leżę a to do mnie aż niepodobne. Zmuszam się na wyjścia na spacery chociażby półgodzinne, a wracam z nich jakbym była po maratonie.
Ogólnie rano jak wstanę to tak do godziny 14-15 nie jest źle, później jednak zaczyna się zmęczenie, mdłości, OKROPNE NIESTRAWNOŚCI- wzdęcia, kłucia, gazy i mulenie w żołądku.
Wczoraj miałam tak trudne popołudnie, że cały dzień głównie przeleżałam. Mąż w pracy, a ja wziełam się za książkę i w 5 h przeczytałam całą. Polecam Remigiusza Mroza- Nieodnaleziona. Kryminał z zasakującymi zwrotami akcji.
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
Hiszpaneczka wrote:oo pielegniarka?
ja pracuje w sluzbie zdrowia i tez mam kontakt z wirusami, z osobami chorymi itp
Myślę, że pracujac w takich warunkach nie ma co zgrywać bohatera, tylko dbając o dobro nienarodzonego dziecka trzeba iść na L4. Lubię swoją pracę, ale jest mega wyczerpująca fizycznie i psychicznie, pracowałam po 260 godz miesiecznie, do tego wieczne narażenie na infekcje. W pierwszej ciąży nie chciałam od razu mówić w pracy i skończyło się poronieniem, kolejnym razem byłam już mądrzejsza. Świata nie zbawię, a zdrowie mojego dziecka jest teraz najważniejsze.Hiszpaneczka, Magda - mbc lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Czy to tylko można wstrzykiwać w pasie pępka?? Mam taką fajną fałdkę pod biustem i nad pępkiem i ostatnio wstrzyknęłam tam zastrzyk i tak się zastanawiam czy to dobre miejsce czy jednak powinnam się skupić na tym obszarze pępkowym ?
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
czarnulka24 wrote:Niby mowia ze w okolicach pepka najlepiej bo blizej macicy itd ale mi dawali w szpitalu w reke teraz daje sobie e roznych miejscach przezciez to chyba nie dziala miejscowo tylko sie rozschodzi na organizm?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 14:49
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Ja na wychowawczym w domu .
Co do Clexane to ja przyjmowałam w poprzedniej ciąży od samego początku i teraz również ja sobie robie zastrzyki po bokach i w boczki bo tam mniej boli chirurg naczyniowiec pow ze można w udo robic jeszcze ale ja nigdy nie próbowałam
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Ja podaje roznie heparyne tzw zawsze w brzuch ale raczej dalej pepka niz blizej bo mniej boli i mam gdzie cos zlapac .. czasem sie zdarzalo w boczki w ciazy jak hylam jak brzuch juz byl napięty.. ja mam dawkę 0.6 a wy jaka macie?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
czarnulka24 wrote:Ja podaje roznie heparyne tzw zawsze w brzuch ale raczej dalej pepka niz blizej bo mniej boli i mam gdzie cos zlapac .. czasem sie zdarzalo w boczki w ciazy jak hylam jak brzuch juz byl napięty.. ja mam dawkę 0.6 a wy jaka macie?
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Ja też w brzuch, ale słyszałam, że jak już brzuch jest duży i nie da rady, to można w ramię lub w udo. W poprzedniej ciąży mężowi udawało się do końca wbijać w brzuch, chociaż później, to bardziej po bokach było. Jakoś bałam się w uda, czy w ramię.
Mam 0,4.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 15:17
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Izieth wrote:Ja też w brzuch, ale słyszałam, że jak już brzuch jest duży i nie da rady, to można w ramię lub w udo. W poprzedniej ciąży mężowi udawało się do końca wbijać w brzuch, chociaż później, to bardziej po bokach było. Jakoś bałam się w uda, czy w ramię.
Mam 0,4.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Ja juz tez na L4 ze względu na prace w delegacjach.
Też biorę zastrzyki w dawce 0.4. Dzis właśnie robiłam badania krzepnięcia. Mam nadzieje że wyniki będą ok i nie będzie potrzeby zwiększania dawki.
Uwielbiam Mroza. Mam już większość jego książek. Teraz czytam Czarna Madonne. I tak jak pozostałe książki potrafię przeczytać na jedno posiedzenie tak z tą mam problem.
Brzuch pobolewa mnie dużo mniej niż w poprzedniej ciąży. Ale dzieci rozwijają się dobrze więc mam nadzieję że nie jest to objaw czegoś złego. -
Nadinka83 wrote:Ja juz tez na L4 ze względu na prace w delegacjach.
Też biorę zastrzyki w dawce 0.4. Dzis właśnie robiłam badania krzepnięcia. Mam nadzieje że wyniki będą ok i nie będzie potrzeby zwiększania dawki.
Uwielbiam Mroza. Mam już większość jego książek. Teraz czytam Czarna Madonne. I tak jak pozostałe książki potrafię przeczytać na jedno posiedzenie tak z tą mam problem.
Brzuch pobolewa mnie dużo mniej niż w poprzedniej ciąży. Ale dzieci rozwijają się dobrze więc mam nadzieję że nie jest to objaw czegoś złego.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity