Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda mbc czy Ty przyjmujesz zastrzyki z heparyny albo może któraś inna mama ?

Czy to tylko można wstrzykiwać w pasie pępka?? Mam taką fajną fałdkę pod biustem i nad pępkiem i ostatnio wstrzyknęłam tam zastrzyk i tak się zastanawiam czy to dobre miejsce czy jednak powinnam się skupić na tym obszarze pępkowym ? -
miazmija wrote:Magda mbc czy Ty przyjmujesz zastrzyki z heparyny albo może któraś inna mama ?

Czy to tylko można wstrzykiwać w pasie pępka?? Mam taką fajną fałdkę pod biustem i nad pępkiem i ostatnio wstrzyknęłam tam zastrzyk i tak się zastanawiam czy to dobre miejsce czy jednak powinnam się skupić na tym obszarze pępkowym ?
ja przyjmuje 5000j fragminu..powinno się wstrzykiwac ok 2 cm od pepka

11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Niby mowia ze w okolicach pepka najlepiej bo blizej macicy itd ale mi dawali w szpitalu w reke teraz daje sobie e roznych miejscach przezciez to chyba nie dziala miejscowo tylko sie rozschodzi na organizm?miazmija wrote:Magda mbc czy Ty przyjmujesz zastrzyki z heparyny albo może któraś inna mama ?

Czy to tylko można wstrzykiwać w pasie pępka?? Mam taką fajną fałdkę pod biustem i nad pępkiem i ostatnio wstrzyknęłam tam zastrzyk i tak się zastanawiam czy to dobre miejsce czy jednak powinnam się skupić na tym obszarze pępkowym ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 14:05
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [
13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Amnie od 2-3dni brzuch nie boli albo tak mega delikatnie na chwile i sie zastanawiam czy to cos zlego nie oznacza .. juz sama nir wiem czy wole zeby bolal czy nie zeszla ciaze bolal ale sie rozwijala wiec penwie bym wolala zeby bolal ..a z drugiej strony juz mam dosc bolu i fajnie ze nie boli tylko zeby oprócz tego bylo wszystko dobrze.mother84 wrote:Mnie boli cały czas, czasami średnio, czasem mocno. Dzień w dzień. Nospa średnio pomaga, a biorę 3 x dziennie. Też jutro mam wizytę

No i od kilku dni nie mam ochoty na picie nic za bardzo nie moge wmusic jakos mnie brzydzi jak pomysle o piciu wody czy czegos innego ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 14:13
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [
13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
No tak to jest dziewczyny, boli to źle,nie boli też źle
mnie boli, ale dałabym sporo by nie bolało, myślałam, że bardziej aktywna będę w tej ciąży...

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ja pracuję nową pracę zaczelam w dniu gdy dowiedzialam sie o ciąży w grudniu lub styczniu odejmuje jeszcze jedno stanowisko i do tego czasu nie mogę sobie pozwolić na l4. Mam nadzieję, że dzidzia nie postanowi inaczej
. Mnie brzuch również pobolewa ale nie na branie leków. Czasem mam też skurcze bardzo bolesne w prawym boku ale po chwili same puszczają.
-
Z moją aktywnością jak na razie też słabo. Bqrdzo dużo leżę a to do mnie aż niepodobne. Zmuszam się na wyjścia na spacery chociażby półgodzinne, a wracam z nich jakbym była po maratonie.
Ogólnie rano jak wstanę to tak do godziny 14-15 nie jest źle, później jednak zaczyna się zmęczenie, mdłości, OKROPNE NIESTRAWNOŚCI- wzdęcia, kłucia, gazy i mulenie w żołądku.
Wczoraj miałam tak trudne popołudnie, że cały dzień głównie przeleżałam. Mąż w pracy, a ja wziełam się za książkę i w 5 h przeczytałam całą. Polecam Remigiusza Mroza- Nieodnaleziona. Kryminał z zasakującymi zwrotami akcji.

Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
Nie, gorzejHiszpaneczka wrote:oo pielegniarka?
ja pracuje w sluzbie zdrowia i tez mam kontakt z wirusami, z osobami chorymi itp
Myślę, że pracujac w takich warunkach nie ma co zgrywać bohatera, tylko dbając o dobro nienarodzonego dziecka trzeba iść na L4. Lubię swoją pracę, ale jest mega wyczerpująca fizycznie i psychicznie, pracowałam po 260 godz miesiecznie, do tego wieczne narażenie na infekcje. W pierwszej ciąży nie chciałam od razu mówić w pracy i skończyło się poronieniem, kolejnym razem byłam już mądrzejsza. Świata nie zbawię, a zdrowie mojego dziecka jest teraz najważniejsze.
Hiszpaneczka, Magda - mbc lubią tę wiadomość

06.2015 - nasz aniołek:*
-
miazmija wrote:Magda mbc czy Ty przyjmujesz zastrzyki z heparyny albo może któraś inna mama ?

Czy to tylko można wstrzykiwać w pasie pępka?? Mam taką fajną fałdkę pod biustem i nad pępkiem i ostatnio wstrzyknęłam tam zastrzyk i tak się zastanawiam czy to dobre miejsce czy jednak powinnam się skupić na tym obszarze pępkowym ?
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
No właśnie różnie lekarze mówią i jednym pozwalają dawać w inne miejsca, a innym nie. Ja mam dawać w brzuch i tak daje.czarnulka24 wrote:Niby mowia ze w okolicach pepka najlepiej bo blizej macicy itd ale mi dawali w szpitalu w reke teraz daje sobie e roznych miejscach przezciez to chyba nie dziala miejscowo tylko sie rozschodzi na organizm?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 14:49
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Ja na wychowawczym w domu .
Co do Clexane to ja przyjmowałam w poprzedniej ciąży od samego początku i teraz również ja sobie robie zastrzyki po bokach i w boczki bo tam mniej boli chirurg naczyniowiec pow ze można w udo robic jeszcze ale ja nigdy nie próbowałam
Synek Piotruś 2019
Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017 
Aniołki

Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Ja podaje roznie heparyne tzw zawsze w brzuch ale raczej dalej pepka niz blizej bo mniej boli i mam gdzie cos zlapac .. czasem sie zdarzalo w boczki w ciazy jak hylam jak brzuch juz byl napięty.. ja mam dawkę 0.6 a wy jaka macie?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [
13tc,
10tc,
10tc] Cb
to ja tak samo robię czym blizej pepka tym bardziej boliczarnulka24 wrote:Ja podaje roznie heparyne tzw zawsze w brzuch ale raczej dalej pepka niz blizej bo mniej boli i mam gdzie cos zlapac .. czasem sie zdarzalo w boczki w ciazy jak hylam jak brzuch juz byl napięty.. ja mam dawkę 0.6 a wy jaka macie?
ja mam 0.4

Synek Piotruś 2019
Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017 
Aniołki

Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Ja też w brzuch, ale słyszałam, że jak już brzuch jest duży i nie da rady, to można w ramię lub w udo. W poprzedniej ciąży mężowi udawało się do końca wbijać w brzuch, chociaż później, to bardziej po bokach było. Jakoś bałam się w uda, czy w ramię.
Mam 0,4.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 15:17

Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
A czemu balas sie w ramie czy udo? ze nie pomoze ?Izieth wrote:Ja też w brzuch, ale słyszałam, że jak już brzuch jest duży i nie da rady, to można w ramię lub w udo. W poprzedniej ciąży mężowi udawało się do końca wbijać w brzuch, chociaż później, to bardziej po bokach było. Jakoś bałam się w uda, czy w ramię.
Mam 0,4.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [
13tc,
10tc,
10tc] Cb
Ja juz tez na L4 ze względu na prace w delegacjach.
Też biorę zastrzyki w dawce 0.4. Dzis właśnie robiłam badania krzepnięcia. Mam nadzieje że wyniki będą ok i nie będzie potrzeby zwiększania dawki.
Uwielbiam Mroza. Mam już większość jego książek. Teraz czytam Czarna Madonne. I tak jak pozostałe książki potrafię przeczytać na jedno posiedzenie tak z tą mam problem.
Brzuch pobolewa mnie dużo mniej niż w poprzedniej ciąży. Ale dzieci rozwijają się dobrze więc mam nadzieję że nie jest to objaw czegoś złego. -
A mi lekarz w ogole w ciazy nie zlecil badania czy mam miec zwiekszona dawkr czy nie bylam caly czas na clexane teraz biorę neoparin to to samo tylko łatwodostepne i tansze bo 128zl a clexane placilam 155Nadinka83 wrote:Ja juz tez na L4 ze względu na prace w delegacjach.
Też biorę zastrzyki w dawce 0.4. Dzis właśnie robiłam badania krzepnięcia. Mam nadzieje że wyniki będą ok i nie będzie potrzeby zwiększania dawki.
Uwielbiam Mroza. Mam już większość jego książek. Teraz czytam Czarna Madonne. I tak jak pozostałe książki potrafię przeczytać na jedno posiedzenie tak z tą mam problem.
Brzuch pobolewa mnie dużo mniej niż w poprzedniej ciąży. Ale dzieci rozwijają się dobrze więc mam nadzieję że nie jest to objaw czegoś złego.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [
13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity