Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
czarnulka24 wrote:Amnie od 2-3dni brzuch nie boli albo tak mega delikatnie na chwile i sie zastanawiam czy to cos zlego nie oznacza .. juz sama nir wiem czy wole zeby bolal czy nie zeszla ciaze bolal ale sie rozwijala wiec penwie bym wolala zeby bolal ..a z drugiej strony juz mam dosc bolu i fajnie ze nie boli tylko zeby oprócz tego bylo wszystko dobrze.
No i od kilku dni nie mam ochoty na picie nic za bardzo nie moge wmusic jakos mnie brzydzi jak pomysle o piciu wody czy czegos innego ..
mam ten sam problem z piciem - wczoraj jednak zrobiłam domowy sok z żurawiny i woda czy herbata z nim już mi podchodzą - może spróbuj tego jeśli lubisz kwaśneczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
ja pracuję, praca biurowa choć teraz jest jej sporo i trochę jestem w napięciu - ale nie narzekam nie mam czasu na myślenie o głupotach czy zamartwianie na zapas
dziś byłam na wizycie - ale takie bez usg więc po prostu założyłam książeczkę ciąży i dostałam skierowanie na kolejne badania. 20 listopada będzie najważniejszym dniem bo wtedy mam badanie prenatalne... a na razie tylko zostaje mieć nadzieję, że maluch jest zdrowy i dobrze się rozwija...
-
czarnulka24 wrote:A duphaspon ma ktoras na sprzedaż?
czarnulka24 lubi tę wiadomość
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
20 listopada mam wizyte wedlug OM bedzie wtedy 12t1d ale wedlug ostatniego usg fasolka jest mniejsza o 4 dni jak myslicie na prenatalne bedzie za wczesnie czy moze byc ??
Samsaramsa lubi tę wiadomość
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
0202oliwcia wrote:Wiem co to znaczy brac az tyle duphastonu bo ja z Malgosia tyle bralam teraz gin pow ze mam nie brac wcale ... Jesli by zmienil zdanie teraz na wizycie to moge zakombinowac dodatkowa recepte dla ciebie ❤
ja brałam kiedyś 3x2 dupka ale w obecnej ciąży biore 3x1
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Ja biorę fraxiparine 0.4 i mam refundację. W poprzedniej ciąży też tak miałam. Mam mutację V-leiden i MTHFR obie hetero i 3 poronienia za sobą pewnie dlatego refundowane.
Zastrzyki robię tylko w brzuch ponoć lepiej bliżej dzidziusia robić. Po porodzie w szpitalu robili mi w rękę.
Omijam okolice pępka , a poza tym robię po całym brzuchu. W poprzedniej ciąży do końca robiłam w brzuch choć czasem już nie było gdzie za bardzo , bo skóra na brzuchu była naciągnięta i obszar ograniczony i miałam dużo zrostów i siniaków ale dałam rade. Teraz też tylko w brzuch do końca będę robić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 18:26
-
0202oliwcia wrote:20 listopada mam wizyte wedlug OM bedzie wtedy 12t1d ale wedlug ostatniego usg fasolka jest mniejsza o 4 dni jak myslicie na prenatalne bedzie za wczesnie czy moze byc ??
-
0202oliwcia wrote:20 listopada mam wizyte wedlug OM bedzie wtedy 12t1d ale wedlug ostatniego usg fasolka jest mniejsza o 4 dni jak myslicie na prenatalne bedzie za wczesnie czy moze byc ??
Też mam wizytę 20 i na ten dzień zarejestrowali mnie na prenatalne. Pytałam czy to nie za wcześnie ale pani w rejestracji powiedziała że nie. Boję się że jednak tak będzie bo wtedy będę dopiero w 11 tyg 1 dniu
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Biorę neoparin 0,6 i mam refundację głównie ze względu na APS. Zastrzyki robię w brzuch w okolicach pępka ani za blisko ani za daleko.20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Mnie chcieli zapisać na 14.11 czyli 11t1d ale poprosiłam o później i mam termin na 21.11 czyli 12t1d. 13.11 mam wizytę u swojej lekarki i zobaczę co Ona powie na ten termin. Jak coś będę przesuwać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 18:44
-
A nie macie jak przełożyć wizyty z usg na tydzień później? No bo jak okaże się, że za małe to co wtedy, drugi raz będziecie biegały?
Powiem Wam, że mi już fajnie zarysował się brzuch na dole. Jakby mi mała pomarańcza wyskoczyła, aż jestem w szoku bo w pierwszej ciąży taki brzuch miałam dużo później -
Ja prenatalne mam na 04.12 będzie wtedy 13+0. Lekarz mówił żebym zapisała się najlepiej w pierwszych dniach grudnia tak też zrobiłam. Liczę też, że dowiemy się już wtedy czy to chłopiec czy dziewczynka. W poprzedniej ciąży lekarz powiedział nam właśnie na pierwszych prenatalnych, że będzie córcia. A że idę do tego samego lekarza to pewnie się już za niecały miesiąc dowiemy:)
-
Oleśka11 wrote:A nie macie jak przełożyć wizyty z usg na tydzień później? No bo jak okaże się, że za małe to co wtedy, drugi raz będziecie biegały?
Powiem Wam, że mi już fajnie zarysował się brzuch na dole. Jakby mi mała pomarańcza wyskoczyła, aż jestem w szoku bo w pierwszej ciąży taki brzuch miałam dużo później
Też już mam brzuch mega duży w porównaniu do poprzedniej ciąży.I też na dole już jest fajny zarys. Jakoś tak teraz wszystko szybciej idzieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 18:39
-
Na brzuchu zawsze miałam lekka oponke ale dala się wciągnąć. Teraz juz jest nie wciągalna tłumacze sobie to tym że to dlatego ze w brzuchu rośnie dwoje dzieciaczkow
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 18:48