Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadinka83 wrote:No i mój względny spokój szlag trafił. Wyniki z krzepliwosci słabe. Musze zwiększyć dawkę heparyny. I już się stresuje czy napewno wszystko jest ok. Wizyta dopiero za tydzień.
To zależy bo możesz mieć złe ze względu na heparynę i wtedy trzeba będzie albo odstawić albo zmniejszyć dawkę. Może napisz albo zadzwoń do swojego lekarza.20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Madamee92 wrote:Dziewczyny a Wy na badanie usg prenatalne zapisujecie się do lekarzy z certyfikatem FMF?
Ja moge miec to usg zrobione podczas kazdej wizyty poniewaz moj gin prowadzacy ma ten certyfikat
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Oleśka11 wrote:Chodzi o skończony 11 tydzień.
Moja gin jest bardzo dobrym radiologiem i twierdzi, że skończony 11 tydzień to zazwyczaj jest za wcześnie. Tak samo twierdzi, że w internecie krążą bzdury, że jakby wystarczy 45 mm do usg genetycznego- ona mówi, że przezierność karku jest jeszcze niemiarodajna.
Wchodzi z tego ze powinnam przełożyć na później...
A jakiej wielkości powinien być zarodek aby usg genetyczne miało sens?2019 Natalka -
Pismak wrote:To zależy bo możesz mieć złe ze względu na heparynę i wtedy trzeba będzie albo odstawić albo zmniejszyć dawkę. Może napisz albo zadzwoń do swojego lekarza.
Tydzień temu na wizycie wszystko było ok i mam nadzieje ze nadal tak jest -
Doriska87 wrote:Dziękuję za odp.To mi termin wypada dokładnie 11 tydzień i 1 dzień...
Wchodzi z tego ze powinnam przełożyć na później...
A jakiej wielkości powinien być zarodek aby usg genetyczne miało sens?
Pisałam wcześniej. W internecie krąży info, że minimum 4,5 cm ale moja gin twierdzi, że najlepiej jak ma co najmniej 5,2. -
Lena1984 wrote:Moj lekarz od prenatalnych od lat specjalizuje się w badaniach genetycznych i tylko tym się zajmuje. Jest super specjalistą w tym zakresie i nie słyszałam żeby kiedykolwiek się pomylił z określeniem płci.
Mój też zajmuje się tylko genetyką.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 21:58
-
czarnulka24 wrote:A czemu balas sie w ramie czy udo? ze nie pomoze ?
Nke, nie Bałam się, że będzie bardziej bolało Taka odważna jestem Boję się igieł, więc codziennie mam dawkę stresu W brzuch wiem, jak jest i nie chciałam sprawdzać, czy bardziej boli w udo lub w ramię
Ja mam Clexane 0,4 z refundacją. W 2016 taniej było, bo za 10 sztuk ok. 12zł, później zmienili refundację na ok. 35zł.
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Ja byłam 13-14 tydzień na prenatalnych i lekarz nie widział jeszcze. W 16 tyg lekarz już widział mimo , że miał badziewne USG, ale nie mówił , że napewno, bo stwierdził, że za szybko. Na połówkowych lekarka potwierdziła.
Więc i teraz nie liczę, że dowiem się szybciej ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 07:28
-
Mnie tak ten żołądek boli , że zaczynam wątpić , że ciąża jest tego sprawcą. Muszę jutro na wizycie porozmawiac o tym że swoją ginekolog. W pierwszej ciąży zdarzały się takie incydenty, no, ale właśnie INCYDENTY. A teraz w każdą noc w każdy wieczór i każdy ranek. Różnie bywa z popołudniem..
-
makalotia wrote:Mnie tak ten żołądek boli , że zaczynam wątpić , że ciąża jest tego sprawcą. Muszę jutro na wizycie porozmawiac o tym że swoją ginekolog. W pierwszej ciąży zdarzały się takie incydenty, no, ale właśnie INCYDENTY. A teraz w każdą noc w każdy wieczór i każdy ranek. Różnie bywa z popołudniem..
-
A ja dzisiaj miałam jechać na badania, żeby skontrolować tą moją anemię i mocz no i co? Wstałam o 6 i wysikałam się do kibla, więc po badaniach
Dzisiaj witam się w skończonym dwucyfrowym tygodniuWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 08:03
-
Makalotia to db, że masz wizytę jutro to zapytasz lekarza. A może rennie by pomogło?
Dziewczyny, ja dziś na 13.45 mam wizytę i już chodzę obkichana. Ciekawa jestem co z krwiakiem i czy ten drugi pęcherzyk się rozwinął czy wchłonął. No i ogólnie czy wszystko ok.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ja mam badanie prenatalne 12+4. Dla spokoju jednak będę się je starała przesunąć o 2, 3 dni do przodu. W pierwszej ciąży syn był na tym badaniu 9 dni większy niż wskazywał termin z OM i trochę boje się powtórki. Wtedy na szczęście robiłam badanie w 11 tygodniu więc nie było problemu.
Co do płci to lekarka u której robię zawsze podaje w tym 12 tygodniu, mówi że to 90% ale nie znam nikogo, komu by się później nie potwierdziło.
Za wszystkie dzisiejsze wizyty trzymam kciuki!
Mnie mdłości nie opuszczają dalej, w zasadzie to już czuję się bezsilna i czekam po prostu do końca pierwszego trymestru naiwnie wierząc, że wtedy mina z synem minęły, ale z córką ciągnęły się do końca ciąży.mother84 lubi tę wiadomość
-
mother84 wrote:Makalotia to db, że masz wizytę jutro to zapytasz lekarza. A może rennie by pomogło?
Dziewczyny, ja dziś na 13.45 mam wizytę i już chodzę obkichana. Ciekawa jestem co z krwiakiem i czy ten drugi pęcherzyk się rozwinął czy wchłonął. No i ogólnie czy wszystko ok.
Trzymam kciuki!mother84 lubi tę wiadomość
-
Ja dziś już nie śpię od 4:30 . Mam dziś wizytę u profesora i oczywiście..
Nerwy .... I ciągle mam jakieś takie złe przeczucia od rana oczywiście wszystko będzie dobrze tylko ja bez sensu się nakręcam ja w 9 tc jak byłam z synkiem w pierwszej ciąży to usłyszałam, że możliwe, że chłopiec no i tak już zostało. A w 12 tc to już na bank profesor będzie wiedział. Także ja jeszcze chwilę i mam nadzieję, że będę mieć już potwierdzone , że tym razem to córeczka nie wiem czemu i jak to możliwe, ale od samego początku tak czuje
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza